Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Sobota • 27.04.2024 - 20:20:30   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Z domova | Články
 

Telefónica představuje CoJeDigitalniTelevize

  Autor: Lukáš Polák , e-mail: polak@satcentrum.com Přidané: 13.09.2007


Před dvěma dny jsem na svém blogu přinesl zprávu, že se na internetu objevil podezřelý server CoJeDigitalniTelevize.cz. Normálu se vymykal proto, jelikož až nápadně připomínal jednu z aktivit našeho předního telekomunikačního operátora Telefóniky – službu O2 TV. Včera nám její tiskové oddělení potvrdilo, že se jedná opravdu o jejich web a zároveň další skvělý marketingový tah, jak vyzrát na konkurenci.

11. září jsem na svém serveru vyjádřil podezření, že server CoJeDigitalniTelevize.cz, který jsem díky článku našeho národního koordinátora pro digitalizaci Zdeňka Duspivy objevil na internetu, patří telekomunikačnímu operátorovi Telefónica O2. Stránky na první pohled vypadají jako každý jiný server, který přináší informace o digitálním vysílání. Najdete tu slovníček, základní pojmy s oblastí digitálního vysílání a některé odpovědi na vaše otázky.

Ovšem zde je právě ono úskalí. Proč slovník na pravé straně obsahuje výrazy jako ADSL (to mimochodem figuruje na prvním místě), IPTV, modem nebo WiFi a chybí tu např. jakákoliv zmínka o satelitu? Proč menu obsahuje takové položky jako "Jaké výhody s IPTV získáte" nebo "Instalace"? Otázek stále přibývá, ale jak stránky procházíte, začne vám být poměrně jasno. Abychom ale skutečně domněnku potvrdili, obrátili jsme se na tiskové oddělení společnosti Telefónica O2.

Jinak velmi komunikativní zaměstnanci tiskového centra byli najednou nedostupní. Dnes se nám však ozvala Jana Voňavková a naše pochyby vyvrátila. Je to tak, stránky CoJeDigitalniTelevize.cz skutečně patří Telefónice O2. „Smyslem webu je především edukace zájemců o digitálním vysílání, kteří se na nás stále častěji obracejí s dotazy ohledně dostupnosti požadovaných technologií,“ sdělila pro náš server Jana Voňavková. Je ovšem zajímavé, že když jsme po odkazu na web na portále O2 pátrali, nikde jsme ho zde nenašli. Dokonce ani operátor na zákaznické lince o něm nic nevěděl.

„Web vysvětluje nové funkce digitální televize jako jsou archiv pořadů nebo filmy na přáni a v neposlední řadě nabízí slovník výrazů,“ dodává Voňavková. Dobře, řeknete si, proč ale O2 tedy nikde na svůj web neupozorňuje? Ze stránek CoJeDigitalniTelevize.cz se bez problémů dostanete na portál Telefónicy O2, opačně se vám to nepodaří. Španělský operátor a česká jednička na trhu tedy nepopírá, že se jedná o její web, ale přitom ho nikde veřejně neprezentuje. Co ji k tomu vede? Odpověď je jednoduchá. Lidé o něm třeba nebudou mít vůbec povědomí, ovšem zapátrají-li po tom, co digitální vysílání je a co přináší, bez pochyby na něj narazí a tím pádem i na služby O2. Telefónica je tedy opět krok před konkurencí v boji o budoucí zákazníky...


Lukáš Polák, redakce satCentrum, 0:05; blog autora


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
11.09.2007 • UPC modernizuje své klientské centrum. Společnost se současně omlouvá za přechodné potíže [ 186 ]
10.09.2007 • UPC přichází s digitální kabelovou televizi
06.09.2007 • ČT: Informační kampaň v Domažlicích byla úspěšná
05.09.2007 • Čeká nás podzim ve vysokém rozlišení [ 3 ]
04.09.2007 • Orange prináša vysielanie vo Full HD [ 7 ]
03.09.2007 • Lidové noviny komentují nástup digitalizace [ 4 ]

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist