Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Sobota • 04.05.2024 - 17:36:50   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Ze světa | Články
 

SES ASTRA vytváří novou pozici DTH pro holandskou satelitní televizi

  Autor: PR Press SES Astra , e-mail: info@ses-astra.com Přidané: 13.09.2007


Společnost SES ASTRA, člen skupiny SES (kótovaná na burzách cenných papírů Euronext Paris a v Lucembursku pod titulem SESG) oznámila podepsání smlouvy na satelitní kapacity s holandským poskytovatelem satelitních televizních služeb CanalDigitaal a to na dva další transpondéry na orbitální pozici ASTRA 23,5° východně, která se soustřeďuje i na holandské a vlámské trhy. Tímto kontraktem SES ASTRA dále posiluje tuto orbitální pozici jako novou pozici pro přímý příjem ze satelitu DTH.

Na podzim t. r. operátor CanalDigitaal zahájí vysílání svého nového digitálního tématického paketu na pozici 23,5° východně a v pozdější fázi jej doplní o celou řadu nových programů HDTV. Na základě této smlouvy provider CanalDigitaal využije celkem šest transpondérů na satelitním systému ASTRA. V listopadu 2006 holandský regionální vysílatel už zahájil vysílání FTA z jednoho transpondéru na pozici 23,5° východně.

Podle této smlouvy bude vysílání nynějších programů CanalDigitaal pokračovat na družici ASTRA 19,2° východně. To umožní cenově efektivní a jednoduchý příjem programů z orbitální pozice 19,2° východně a 23,5° východně pomocí stávající parabolické antény o průměru 60 cm. SES ASTRA a CanalDigitaal společně vyvinuli tzv. DUO LNB 60. Po rozsáhlé propagační kampani v létě t. r. (ve spolupráci s holandskými regionálními vysílateli) bylo prodáno na holandském trhu více než 50 tisíc těchto DUO LNB. A navíc, dva týdny po ohlášení svého nového digitálního tématického paketu, provider CanalDigitaal získal téměř 40 tisíc tzv. předregistrací pro novou nabídku na pozici 23,5° východně.

SES ASTRA nyní pokrývá signálem více než 750 tisíc domácností s příjmem, kteří jsou předplatiteli paketu CanalDigitaal. Programová nabídka zahrnuje všechny holandské národní kanály a celou řadu tématických kanálů. Po zprovoznění TV Vlaanderen v roce 2006, což je dceřinná společnost CanalDigitaal ve Vlámsku, vlámský trh DTH má více než 50 tisíc předplatitelů nabídky TV Vlaanderen. Pro další posílení růstu toho trhu společnost SES ASTRA otevírá marketingovou pobočku pro státy Beneluxu ve holandském městě Hilversum, v bezprostřední blízkosti svých klíčových zákazníků a obchodních partnerů. Manažer Bill Wijdeveld (ASTRA Benelux) byl jmenován hlavním manažerem ASTRA Benelux.

Pan Alexander Oudendijk, obchodní ředitel společnosti SES ASTRA, řekl: „Během posledních let se satelitní příjem DTH rychle rozšířil na konkurenčních holandských trzích. Jsme plně přesvědčeni o tom, že se pozice ASTRA 23,5° východně stane další významnou pozicí DTH, spolu s pozicí ASTRA 19,2° východně. Rychlý začátek prodeje ASTRA DUO LNB v Holandsku potvrzuje to, že koncept dvojitého satelitního příjmu se osvědčuje, předpokládaná blízkost programů je atraktivní a přístroje pro příjem jsou cenově efektivní a snadno využitelné.”

Pan Kees Färber, provozní ředitel CanalDigitaal, řekl: „Holandský trh roste s jedinou satelitní pozicí ASTRA 19,2° východně. Náš jasně definovaný požadavek nabídnout více digitálních kanálů a rozšířit HDTV nás vedl k rozhodnutí strategicky rozvinout pozici ASTRA 23,5° východně. Snadnost instalace a slučitelnost se stávajícím vybavení zákazníků jsou jasnými podmínkami, aby tato kombinace měla úspěch. Vysoká poptávka po novém zařízení DUO LNB dokazuje, že jsme našli správné řešení pro pokračovaní spolehlivých služeb DTH pro televizi a rozhlas a že zajistíme uživatelsky příznivý způsob pro další rozšíření našeho trhu.”


Markus Payer, SES ASTRA
Kees Färber, CanalDigitaal



O společnosti SES ASTRA, www.ses-astra.com

Satelitní systém ASTRA představuje přední DTH satelitní systém v Evropě. Poskytuje své služby asi 109 milionům domácnostem, které využívají příjem DTH nebo kabelové vysílání. V současné době má ASTRA 13 satelitů, které přenášejí 1864 analogových a digitálních televizních a rozhlasových kanálů. SES ASTRA také poskytuje multimediální, internetové a telekomunikační služby na satelitní bázi pro firmy, vlády a jejich činnost. Na svých satelitech má dnes k dispozici 26 programů HDTV. ASTRA je tak nejvýznamnější vysílací platformou HDTV v Evropě. Hlavní orbitální pozice ASTRA jsou 19,2° východně, 28,2° východně, a 23,5° východně.

Společnost SES ASTRA je členem skupiny SES (kótovaná na burzách cenných papírů Euronext Paris a v Lucembursku pod titulem SESG). SES je vlastníkem tří předních provozovatelů satelitu - SES ASTRA v Evropě, SES AMERICOM v Severní Americe a SES New Skies, které zabezpečují globální spojení i pokrytí. Skupina také vlastní strategické podíly ve společnosti SES Sirius v Evropě, Ciel v Kanadě a Quetzsat v Mexiku. SES poskytuje špičková řešení v oblasti globální satelitní komunikace prostřednictvím své flotily 37 satelitů na 25 orbitálních pozicích. Další informace o skupině SES je možné najít na stránce: www.ses.com.


O CanalDigitaal a TV-Vlaanderen, www.canaldigitaal.nl a www.tv-vlaanderen.be

CanalDigitaal včetně dceřinné společnosti TV-Vlaanderen je významným poskytovatelem služeb digitální televize ve státech Beneluxu s více než 800 tisíci zákazníky. CanalDigitaal a TV-Vlaanderen vysílají ze satelitního systému ASTRA 19,2° východně a 23,5 ° východně. Uživatelům DTH poskytují přístup ke všem holandským a vlámským veřejnoprávním a komerčním vysílatelům, sportovním a filmovým prémiovým kanálům, tématickým programům a celé řadě kanálů FTA v různých jazycích, které jsou nyní k dispozici z družice ASTRA (více než 200). Ve srovnání s jinými druhy digitální televize poskytuje CanalDigitaal „prvotřídní kvalitu obrazu a zvuku” (podle sdružení holandských spotřebitelů Dutch Consumers Society v roce 2005).


SES ASTRA Press, přeložil Petr Miklík


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
14.09.2007 • SES ASTRA zvyšuje kapacitu pro Tele 5 v Německu
05.09.2007 • CME si zajistila 60procentní kontrolu nad Studiem 1+1
24.08.2007 • U1 TV chce získat vysílací práva na Formuli 1
21.08.2007 • Nalaďte si ORF 1 - české televize nemají o zápas s Rakouskem zájem [ 12 ]
08.08.2007 • Skupina SES oznámila výsledky za první polovinu roku 2007 a zveřejnila plánované starty osmi nových satelitů
04.08.2007 • Telekomunikacja Polska chystá vlastní satelitní platformu

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist