Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Neděle • 05.05.2024 - 18:39:47   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Změny parametrů | Články
 

SES ASTRA si objednala nový satelit ASTRA 1N u firmy ASTRIUM

  Autor: PR Press SES ASTRA , e-mail: info@ses-astra.com Přidané: 15.07.2008



Společnost SES ASTRA, člen skupiny SES (kótovaná na burzách Euronext Paris a v Lucembursku pod titulem SESG), dnes, 15. 7. 2008 oznámila, že evropského dodavatele satelitů, firmu Astrium, pověřila konstrukcí nového satelitu ASTRA 1N. Vypuštění družice do vesmíru je plánováno v roce 2011 a satelit bude umístěn na hlavní orbitální pozici ASTRA 19,2° východně.


Satelit bude zajišťovat služby především pro německý, francouzský a španělský trh a uživatelům této významné orbitální pozice nabídne satelitní kapacitu pro běžný a záložní provoz. ASTRA 1N bude disponovat 55 transpondéry s celoevropským pokrytím a bude operovat ve frekvenčním pásmu Ku. Plánovaná životnost satelitu je 15 let.

Satelit ASTRA 1N bude postaven na platformě Eurostar E3000. Je to poslední verze řady Eurostar (firmy Astrium), která se v komerčním provozu osvědčila jako maximálně spolehlivá. V současnosti se v kosmu využívá jedenáct satelitů konstrukční řady Eurostar E3000; dalších 13 bylo objednáno. Po satelitech ASTRA 2B, 1M, 3B je ASTRA 1N čtvrtým satelitem ASTRA, který bude dodán firmou Astrium.

Společnost SES ASTRA nyní provozuje pět satelitů na orbitální pozici 19,2 ° východně (ASTRA 1F, 1G, 1H, 1KR a 1L), v pásmu Ku provozuje 120 kmitočtů, které jsou k dispozici na této pozici. Družice ASTRA 1KR a ASTRA 1L byly vyneseny do vesmíru v posledních dvou letech. Start satelitu ASTRA 1M je naplánován na čtvrté čtvrtletí tohoto roku. Až se zprovozní družice ASTRA 1N, společnost SES ASTRA bude na orbitální pozici 19,2 východně dále provozovat všech 120 kmitočtů a transpondérů - na čtyřech satelitech (ASTRA 1KR, 1L, 1M, 1N). V rámci flotily nabídne tzv. mezisatelitní rezervní kapacity. ASTRA 1N nejdříve nahradí družici ASTRA 1G, která bude k dispozici pro jiné vesmírné mise na jiných orbitálních pozicích.

„Dodání satelitu ASTRA 1N je další důležitou součástí naší strategie, aby bylo možné neustále investovat v našem hlavním oboru podnikání a dlouhodobě zajistit vynikající výkon a efektivitu naší flotily”, řekl pan Ferdinand Kayser, prezident a generální ředitel společnosti SES ASTRA. „Po úspěšném zahájení provozu satelitu ASTRA 1N dokončíme náš rozsáhlý program výměny na naší hlavní orbitální pozici 19,2° východně a plného obnovení flotily na této pozici. V příštích deseti letech tak dále můžeme nabídnout našim obchodním partnerům nejvyšší kvalitu našich služeb. Můžeme uspokojit velkou poptávku po kapacitě pro digitální vysílání a HDTV a pro evropské klíčové trhy zajistit další potenciál růstu.”

„Jsme spokojeni s tím, že jsme se rozhodli pro Astrium jako dodavatele s osvědčenou, úspěšnou historií“, řekl pan Martin Halliwell, prezident společnosti SES ENGINEERING, která je zodpovědná za obstarání satelitů pro skupinu SES. „Těšíme se na spolupráci na tomto projektu s vynikajícím technickým týmem.“

„Jako dlouholetý obchodní partner firmy Astrium skupina SES touto poslední zakázkou prokázala svoji důvěru řadě Eurostar E3000“, řekl pan Evert Dudok, generální ředitel firmy Astrium Satellites. „Sdílíme stejné představy o špičkové technické výkonnosti a těšíme se na pokračování velmi úspěšné spolupráce našich týmů, která se osvědčila při dokončení satelitu ASTRA 1M, který bude vypuštěn do vesmíru na sklonku tohoto roku, a při konstrukci satelitu ASTRA 3B.“


Markus Payer (SES ASTRA)
Matthieu Duvelleroy (Astrium Francie)
Jeremy Close (Astrium Velká Británie)
Mathias Pikelj (Astrium Německo)
Francisco Lechón (Astrium Španělsko)



O společnosti SES ASTRA , www.ses-astra.com

Satelitní systém ASTRA představuje přední systém pro DTH v Evropě. Satelitní flotila nyní zahrnuje 14 satelitů ASTRA a dva satelity SIRIUS. Sdružený satelitní systém poskytuje své služby pro více než 117 milionů domácností, které využívají satelitní příjem a kabelovou přípojku a přenáší celkem 2295 analogových a digitálních televizních a rozhlasových kanálů. SES ASTRA také poskytuje multimediální, telekomunikační a internetové služby na satelitní bázi pro firmy, vlády a jejich činnost. Na svých satelitech má dnes k dispozici 42 programů HDTV. ASTRA a SIRIUS představují nejvýznamnější vysílací platformu HDTV v Evropě.

Hlavní orbitální pozice ASTRA a SIRIUS jsou 19,2° východně, 28,2° východně, 23,5° východně, 5° východně a 31,5 ° východně. Společnost SES ASTRA je členem skupiny SES (kótovaná na burzách cenných papírů Euronext Paris a v Lucembursku pod titulem SESG). SES je vlastníkem tří předních provozovatelů satelitu - SES ASTRA v Evropě, SES AMERICOM v Severní Americe a SES New Skies, které zabezpečují globální spojení i pokrytí. Skupina vlastní podíl 90 % ve společnosti SES Sirius v Evropě a také strategické podíly ve společnosti Ciel v Kanadě a Quetzsat v Mexiku. Skupina SES poskytuje špičková řešení v oblasti globální satelitní komunikace prostřednictvím své flotily 38 satelitů na 25 orbitálních pozicích. Další informace o skupině SES je možné najít na stránce: www.ses.com.


O společnosti ASTRIUM, www.astrium.eads.net

Astrium je výlučně vlastněnou dceřinnou společností EADS, která se zabývá poskytováním civilních a obranných vesmírných systémů. V roce 2007 společnost Astrium měla obrat 3,5 miliard EUR a zaměstnávala asi 12 tisíc pracovníků ve Francii, Německu, Velké Británii, Španělsku a Nizozemsku. Skládá se ze tří hlavních podnikových útvarů: Astrium Space Transportation, pro nosné rakety a orbitální infrastrukturu, Astrium Satellites pro družice a pozemní sektor. Její výlučně vlastněná sesterská společnost, Astrium Services, se věnuje vývoji a poskytování satelitních služeb. EADS je jednou z nejvýznamnějších světových firem v oblasti letectví, kosmonautiky, obrany a přidružených služeb. V roce 2007 společnost EADS dosáhla obratu asi 39,1 miliard EUR a měla více než 116 tisíc zaměstnanců.


SES ASTRA Press, 15. 7. 2008, přeložil Petr Miklík


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
16.07.2008 • Trojka - nový televízny program na platforme Skylink v SD a HD kvalite [ 14 ]
15.07.2008 • Změna satelitního transpondéru pro příjem Galaxie sport [ 3 ]
15.07.2008 • „SportsXchange” ze satelitu Eurobird 1, 28,5° východně
04.07.2008 • CanalSat ukončil rozhlasové vysílání
20.06.2008 • UPC Direct aktivovala transponder na Thoru na 0,8 st. západně [ 14 ]
05.06.2008 • Demo kanál Astra HD nově na pozici Astra 23,5 stupňů východně [ 1 ]

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist