Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Pátek • 03.05.2024 - 18:32:08   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Pakety a stanice | Články
 

France Télévisions si vybírá společnost Eutelsat pro vysílání UHD pro pozemní a satelitní sítě ve Francii

  Autor: Petr Miklík , e-mail: Petr.Miklik@seznam.cz Přidané: 14.11.2023


Francouzský veřejnoprávní vysílatel, France Télévisions, podepsal víceletou smlouvu se společností Eutelsat Communications, která je kótovaná na burzách v Paříži a Londýně pod titulem ETL, pro vysílání dvou kanálů 4K v pozemních a satelitních sítích. France 2 UHD, celodenní kanál, a France 3 UHD, kanál UHD s omezeným denním vysílacím časem zaměřený na zvláštní události, budou distribuovány ze satelitu pro pozemní vysílače na francouzském území, i pro přímý příjem ze satelitu (DTH) v platformě Fransat.


Kanály budou vysílat z družice EUTELSAT 5 West B na orbitální pozici 5.0° východně s využitím nového vysílacího technologického standardu DVB-SIS (Single Illumination System - samostatný osvětlovací systém). To umožní vysílateli France Télévisions využít jediný zdroj obsahu, spojující distribuci pro páteřní pozemní síť DTT (digitální terestrické televize) a přímého příjmu ze satelitu (DTH) prostřednictvím Fransat, satelitní platformy free-to-view pro francouzské kanály DTT.

V rámci přípravy na olympijské hry v Paříži v roce 2024 a paralympijské hry je plánováno spuštění služby na začátku roku 2024. Divákům nabídne vysílání UHD nebo 4K skutečný a nebývalý zážitek s rozlišením obrazu čtyřikrát vyšším než stávající formát Full HD a dvakrát větším počtem snímků za sekundu. Začleněním satelitu do své distribuční strategie UHD, vysílatel France Télévisions si zajistí to, že může pokrýt signálem a poskytnout služby všem divákům díky vysoce kvalitnímu, spolehlivému přenosu obsahu. Satelit má dostupnou šířku pásma a značný dosah, aby poskytl velmi oblíbený obsah v prémiové kvalitě pro všechny uživatele na rozsáhlém území, i v posunutých (off-set) pozemních sítích pro příjemný, odpovídající divácký zážitek.

Jacques Donat-Bouillud, vedoucí představitel pro distribuci vysílatele France Télévisions řekl: “Díky standardu 4K je vysílatel France Télévisions potěšen, že může přinést naše kanály France 2 a France 3 našim divákům s mimořádnou obrazovou a zvukovou kvalitou. Společnost Eutelsat nám poskytuje inovativní a konkurenční řešení pro napájení pozemních a satelitních sítí. Technická odborná způsobilost a kvalita služeb společnosti Eutelsat byly pro nás rozhodující.”

Laurence Delpy, generální ředitel televizního komerčního odboru společnosti Eutelsat, řekl: “Je nám ctí, že si nás vybral vysílatel France Télévisions pro své první vysílání veřejnoprávního kanálu UHD, a pro první nasazení standardu DVB-SIS ve Francii. Začleněním tohoto vzájemného přístupu do své distribuční strategie, napájející pozemní a satelitní sítě z jediného zdroje vysílatel France Télévisions účinně zajistí to, že všichni diváci na francouzském území si budou moci užívat programy ve kvalitě 4K, bez ohledu na místo, kde se nacházejí.”


O Eutelsat Group

Eutelsat Group je globálním lídrem v satelitních telekomunikacích, poskytující propojovací a vysílací služby po celém světě. Mediální skupina byla vytvořena sloučením společnosti Eutelsat a telekomunikační společnosti OneWeb v roce 2023. Stala se prvním plně spojeným satelitním operátorem GEO-LEO s flotilou třiceti šesti 36 geostacionárních satelitů a uskupení na nízkých oběžných drahách (LEO) více než 600 satelitů. Mediální skupina cíleně vychází vstříc potřebám klientů ve čtyřech klíčových vertikálách televizních služeb, kdy distribuuje více než šest tisíc pět set televizních kanálů, a na vysoce rostoucím trhu konektivity v oblasti mobilního propojení, pevného propojení a vládních služeb.

Jedinečný soubor společnosti Eutelsat Group na oběžné dráze umožňuje poskytovat sdružená řešení vycházející vstříc požadavkům globálních klientů. Sídlo společnosti je v Paříži a společnost Eutelsat Group zaměstnává více než 1700 lidí ve více než padesáti zemích. Mediální skupina se zavázala k poskytování bezpečného, odolného a ekologicky udržitelného propojení, aby pomohla překonávat mosty v digitální propasti. Společnost je kótovaná na burzách v Paříži a Londýně pod titulem ETL.


Zdroj: Tisková zpráva Eutelsat Group, 13. 11. 2023, volně upraveno a doplněno


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
10.11.2023 • GB News HD nově z evropského svazku družice Astra 2G
06.11.2023 • Listopadové novinky ve Skylinku
06.11.2023 • Listopadové novinky na freeSATu
02.11.2023 • Rumunský satelitní kontrakt vyhrála společnost Hellas Sat
26.10.2023 • Telly začne od listopadu vysílat zápasy Oktagonu, největší česko-slovenské MMA organizace
04.10.2023 • Říjnové novinky na freeSATu

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist