Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Pátek • 10.05.2024 - 05:58:57   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Pakety a stanice | Články
 

Glisník - Skylink: Naše existence je postavena na spokojenosti zákazníků, nejsme v situaci monopolního dodavatele služeb

  Autor: Redakce satCentrum , e-mail: redakce@satCentrum.com Přidané: 12.03.2009


Včera, dne 11. 3. 2009, přišel na adresu redakce serveru satCentrum e-mail výkonného ředitele společnosti TradeTec, a.s. ing. Jaromíra Glisníka, který reagoval na diskuzní příspěvky, které se týkaly únorového rozhovoru (nejen) o rozšíření nabídky HDTV ve Skylinku.


Pan Glisník v něm uvádí, že mezi reakcemi narazil na dva příspěvky, ve kterých čtenáři píší, že Skylink neodpovídá na jejich dotazy. Jak v mailu uvádí: „Velmi mi záleží na kvalitě našeho zákaznického servisu. Pokud existuje na straně Skylinku takovýto problém, rád bych zjednal nápravu. Elektronickou korespondenci evidujeme a běžně vyřizujeme do 24 hodin. Prosím Vás o zprostředkování komunikace s čtenáři, kterým jsme neodpověděli. Potřeboval bych vědět něco více o jejich dotazech (kdy, na jakou adresu a z jaké adresy byly odeslány)".


Dále ve svém mailu podrobně reaguje na "Otevřený dopis firmě TradeTec,a.s. - SKYLINK", který uveřejnil v diskuzi pod stejným článkem dne 8. 3. 2009 čtenář serveru satCentrum Martin Bendl (nick "Mabe"). Protože pan Bendl vyjádřil svůj názor "Otevřeným dopisem", dáváme dnes na našem serveru stejnou možnost reagovat i panu Glisníkovi a otiskujeme jeho reakci v plném znění:


„Dále bych rád reagoval na Otevřený dopis firmě TradeTec, a.s. – SKYLINK, který se mezi komentáři objevil pod aliasem Mabe.

V dopise se otevírá několik témat souvisejících s našimi všeobecně obchodními podmínkami.

Domnívám se, že náš obchodní model je relativně otevřený a závazků ze strany zákazníka je ve srovnání s jinými platformami placené televize relativně velmi málo. Přesto jsou naše všeobecné podmínky poměrně dlouhé. Problematika poskytování služeb satelitní televize zkrátka není jednoduchá.


Ale ke konkrétním výtkám:

ad 5.2.3

Placenou televizi poskytujeme formou předplatného. Náš zákazník může využívat relativně bohaté neplacené nabídky a nemusí mít žádnou placenou službu. Je pouze na jeho vůli, kdy a jaké volitelné služby si předplatí. Skylink má právo nabídku těchto služeb měnit a má právo měnit jejich ceny. Stejně jako jiný běžný obchodník. Zákazník má právo si z těchto služeb vybrat nebo nevybrat. Pokud si službu vybere, uhradí předplatné dle platného ceníku (na měsíc, několik měsíců nebo rok) a jeho služba je mu řádně po celou dobu dodávána.

Dojde-li během již předplaceného období k jakékoli změně ceny, tato se zákazníka nijak nedotkne (má předplaceno). V době, kdy mu předplatné doběhne, má možnost se rozhodnout pro jeho prodloužení nebo předplatné neprodloužit. To vše bez jakékoli administrativy – je to jen na jeho vůli a patří to mezi jeho práva (6.1.3 – neprodloužit aktivační období …). Odstoupení od smlouvy není tedy nutné, jednoduše nás „vytrestá“ nezaplacením nové ceny.


ad 5.4

Systémy zabezpečení programů jsou souborem hardwarových a softwarových prostředků. Jsou vystaveny stálému tlaku hackerů, kteří usilují o jejich prolomení. Dodavatel takovéhoto systému průběžně dělá opatření k jeho ochraně. O těchto opatřeních běžný uživatel karty ani neví, dějí se diskrétně. Nelze však zaručit, že v budoucnu nedojde k natolik závažnému prolomení kódu, že bude nutno přístupovou kartu fyzicky vyměnit. Třetí strana (hacker) systém (jehož součástí je karta) natolik poškodí, že bude nutno kartu vyměnit. A někdo bude nucen výměnu karet zaplatit. Proti tomu existuje „pojistka“ ve formě pravidelně odváděných plateb dodavateli podmíněného přístupu. Uživatel naší karty však žádné takové pravidelné poplatky neplatí (zaplatil jen jednorázovou částku za kartu), a proto Skylink takovéto „pojištění“ nemůže sjednat.

Skylink samozřejmě usiluje o spokojenost svých zákazníků. Není totiž v jeho zájmu jejich přízeň ztratit (přestanou si předplácet placené programy a Skylink přijde o výnosy). Proto v minulosti provedl již dvě výměny karet (celkem cca 70 tisíc karet) na vlastní náklady (zákazník neplatil nic). Nejednalo se však o výměnu vyvolanou totálním prolomením bezpečnosti systému. To nikdy nemusí nastat, ovšem pokud by nastalo, jsme nuceni se chránit ustanovením o podílu zákazníka na nutných nákladech. Toto ustanovení nehovoří o škodách způsobených pádem satelitu ani o jiných podobných.

Nejsme v situaci monopolního dodavatele služeb. Naše existence je postavena na spokojenosti zákazníků. Pokud spokojeni nebudou, ztratíme jejich přízeň i peníze se všemi důsledky.


Věřím, že se mi podařilo rozporovaná ustanovení našich všeobecných podmínek vysvětlit. Bude-li mít Váš čtenář Mabe další dotazy, zprostředkujte mi, prosím, přímý kontakt.


S díky za spolupráci

Jaromír Glisník, výkonný ředitel TradeTec, a.s. – Skylink.“




Tolik e-mail ředitele Glisníka, kterému za jeho reakci děkujeme, v závěru ještě pro vás doplníme správnou mailovou adresu na zákaznický servis Skylinku, ta je: skylink@skylink.cz anebo skylink@skylink.sk, můžete reagovat i na kontaktním formuláři na webových stránkách www.skylink.cz anebo www.skylink.sk.

Adresy pro písemný styk jsou: Zákaznický servis TradeTec, a. s., Daliborova 419/11, 709 00 Ostrava - Mariánské Hory anebo Zákaznícky servis Towercom, a.s., Televízna veža Kamzík, Cesta na Kamzík 14, 831 01 Bratislava.

Telefonická a faxová čísla na Zákaznický servis jsou pro ČR: tel.: 595 694 310, fax: 595 694 311, pro SR pak tel.: 02/49220354, fax: 02/65427249 - provozní doba je vždy ve všední dny od 7:00 do 19:00 hodin.


Redakce satCentrum, Václav Hrubec, 12. 3. 2009


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 4   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
10.03.2009 • Hot Bird 13° východně: marocký televizní a rozhlasový paket jen na novém transpondéru
05.03.2009 • Turecká jazyková verze euronews v lednu 2010
05.03.2009 • Prima COOL startuje 1. 4. 2009 - aktualizováno [ 2 ]
26.02.2009 • TV5MONDE: za posledních 12 měsíců výrazně vzrostla sledovanost a zvýšil se počet diváků
24.02.2009 • Antenne West TV se vrací na družici Astra
24.02.2009 • Rural TV z družice Eurobird 28,5° východně

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.


za obsah níže uvedených komentářů satCentrum nezodpovídá!
[ nejnovější komentáře jsou nahoře ]
1 / 1

  reakce na otevřený dopis 

17.03.2009 20:40 • ® meryl99
Pan Martin Bendl je opravdu hrdina,ale jenom na diskusním fóru.Neměl odvahu poslat "otevřený dopis" přímo na Skylink?!!!Pak se diví,že mu měsíc nikdo neodpoví!!!:D
 
 
  Dotaz na Skylink 

14.03.2009 09:43 • ® zdent
Karl24: Můžeš mi prozradit, jakým způsobem dotazy zadáváš? Díky. :)
 
 
  Já jsem psal několikrát dotaz na Skylink a 

14.03.2009 09:30 • ® Karl24
Já jsem psal několikrát dotaz na Skylink a odpovědi bez problémů. :good:
 
 
  Také mi neodpověděli... 

13.03.2009 08:19 • ® zdent
Loni koncem roku jsem posílal na Skylink dotaz ohledně zařazení stanice AXN do jejich placené nabídky a ještě jeden, ale už nevím, čeho se týkal. Oba dotazy jsem posílal z jejich webových stránek přes dotazový formulář. Robot mi v obou případach poslal oznámení "Váš dotaz byl přijat ke zpracování. Na zodpovězení dotazu pracujeme", ale odpovědí na dotazy jsem se dodnes nedočkal. Včera jsem zkusil dotaz ohledně AXN poslat znovu a zatím jsem dostal jen obvyklý text od robota. Jinak jsem ale s jejich službami spokojený.
 
 
Celkový počet komentářů: 4 / zobrazují se: 1 ... 4

|<«1»>|


zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist