Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Neděle • 12.05.2024 - 14:30:31   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Pakety a stanice | Články
 

MTV pro Česko a Slovensko právě odstartovalo!

  Autor: Redakce satCentrum/TV Nova , e-mail: info@nova.cz Přidané: 29.11.2009


Tak je to tady, (nejen) hudební fanoušci se dnes dočkali! 29. listopadu v 19:45 hodin končí krátké třídenní promo vysílání stanice MTV Europe, ještě hodinka tlukoucího odpočítávání a přesně v 21:00 hodin startuje nové MTV pro Česko a Slovensko - nepřetržitý tok hudby a lifestyle pořadů z produkce MTV, odbavované z barrandovského studia TV Nova!


Vysílání startuje bez řečí rovnou kvalitní hudbou - zahajují tři skladby, které podle redakce TV Nova symbolizují cestu hudební televize MTV z místa svého zrodu až do Prahy. První písničkou byla Empire State of Mind od rapera Jay-Z a Alicie Keys s klipem, natočeným v New Yorku, uvedená v české premiéře. Následuje vítězka prvního ročníku soutěže Česko hledá SuperStar Aneta Langerová, se svým klipem V bezvětří, natočeným v Berlíně, třetím klipem na startu je Numb od americké rap rockové kapely Linkin Park, odehrávajícím se v Praze.

NEW YORK 1981 - I AM MT!
BERLIN 1987 - ICH BIN MTV!
PRAHA 2009 - JÁ JSEM MTV!

Tak jsou uváděné v horní části obrazovky klipy na dnešním startu - u třetího klipu pak i MTV KONEČNĚ MLUVÍ TVÝM JAZYKEM


Prvním pořadem, který "domácí" MTV uvádí po po prvních třech klipech deváté hodině prvního večera je průkopník nového žánru – režírované reality show – s názvem The City. Pořad s českým dabingem sleduje hlavní představitelku, která se stěhuje z L. A. do New Yorku, kde dostala příležitost pracovat pro světoznámou designérku.

Poté následuje pohled do světa modelingu s titulem Život na molu, adrenalinem nabitý Nitro Circus, komediální Fur TV s maňásky, žijícími ve světě lidí, a záznam z koncertu kultovní kapely The Prodigy.


Vysílací schéma MTV pro Česko a Slovensko je navrženo tak, aby oslovilo co nejširší spektrum diváků. Jelikož MTV již dávno není pouze hudební televize, odpovídá tomu její program. Denní program je složen převážně z lifestyle pořadů – reality show, soutěží či reportáží, v noci pak budou obrazovky patřit hudebním klipům od zahraničních i domácích umělců. Chybět nebudou ani soutěže na internetu, ve kterých budete moci vyhrát zajímavé ceny.Hudební programy MTV budou zahrnovat nabídku napříč různými žánry, chybět nebudou ani tematické či žánrové bloky, zaměřené na hudební styly jako rock, dance, R’n’B, hip hop nebo alternativa. V programovém schématu má své pevné místo pořad MTV World Stage, který přináší záznamy nejzajímavějších koncertních vystoupení světově uznávaných skupin, zpěváků i zpěvaček. Diváci se tak mohou těšit například na The Prodigy na festivalu Rock Am Ring 2009, The Killers na Oxegen festivalu 2009 či Lady Gaga na Isle of Malta 2009.

Českou verzi MTV mohou diváci naladit v kabelových, satelitních (zatím jen Astra 1G ve CS Linku a Skylinku, v UPC Direct a DIGI TV ještě není)a IPTV sítích. MTV tak rozšířuje rodinu kanálů TV Nova a stává se její třetí tematickou stanicí po kanálech Nova Sport a Nova Cinema. Zároveň se česká verze MTV stává 68. kanálem celosvětové sítě MTV, působící již ve 162 zemích a 33 jazycích. Nabízí pestrou programovou skladbu, zaměřenou primárně na mladší cílovou skupinu ve věku 15-34 let. MTV v České republice a na Slovensku vysílá 24 hodin denně s českým dabingem nebo s titulky.


MTV vysílá od neděle 29. 11. 2009 z distribučního transponderu v platformě CS Linku na satelitu Astra 1G, orbitální pozice 23,5 st. východně, tp. 12,070 H, SR 27500, FEC 3/4, SID 1314, Video PID 3233, Audio PID 3234. Signál je zakódován v systému CryptoWorks, a po startu je dostupný jako promo vysílání pro všechny abonenty platforem CS Link (do 31. 12. 2009) a Skylink (do 9. 12. 2009) na jejich přístupové karty. Později bude zařazen do nabídky programových balíčků.

Úplné týdenní programové přehledy si můžete stáhnout na našem webu v sekci TV download.


S využitím podkladů TV Nova připravila redakce satCentrum, 29. 11. 2009, 21:10 hod.


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
30.11.2009 • Nova Cinema slaví 2. narozeniny
26.11.2009 • Satelitná televízia Magio sa už stáva realitou [ 1 ]
23.11.2009 • MTV startuje vysílání v Česku a na Slovensku
20.11.2009 • MTV na Skylinku [ 1 ]
19.11.2009 • TV Óčko má stabilní sledovanost a očekává růst
13.11.2009 • Dnes na Astře začíná vysílat Korutanská TV, v prosinci se přidá Salzburská TV

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist