Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Neděle • 12.05.2024 - 04:26:56   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Program | Články
 

Mimořádné fotbalové zápasy české reprezentace na Prima COOL

  Autor: PR Press TV Prima , e-mail: info@iprima.cz Přidané: 10.05.2010



Český národní tým odehraje v květnu v USA dvě významná přátelská utkání. Příznivci fotbalu je budou moci sledovat na TV programu Prima COOL v přímém přenosu.



Prvním soupeřem bude Turecko, se kterým se náš tým utká 22. 5. v New Jersey. Přímý přenos zápasu začne v 18.10 našeho času. O tři dny později, tedy 25. 5. se střetne mužstvo ČR s reprezentanty USA. Vzhledem k časovému rozdílu budou moci diváci sledovat souboj v Hartfordu v noci z 25. na 26. května už od 1.40 ráno.

Pro oba zahraniční týmy jsou zmíněná fotbalová utkání důležitou přípravou. Američané se chystají na mistrovství světa v Jižní Africe a Turci na start v evropské kvalifikaci. Proto se očekává, že nastoupí v nejsilnějším složení. I české reprezentaci jde o přípravu. Na podzim letošního roku se chystá vstoupit do kvalifikace o postup na ME 2012, které budou hostit Polsko a Ukrajina. Do USA by tak měl odcestovat kompletní národní tým i se všemi jeho oporami, a to včetně Tomáše Rosického, Milana Baroše a Jaroslava Plašila.

Model vysílání bude podobný jako u Premier League. Každé utkání doplní vysílání ze studia, které začne 20 minut před výkopem. Pokračovat bude o přestávce a celý fotbalový program uzavře 15 až 20 minut po skončení zápasu. Ve studiu budou experti, kteří k utkání řeknou své postřehy.

Mužstvo nového trenéra Michal Bílka hledá tvář a postupně se sehrává, aby bylo v září stoprocentně připraveno na náročné kvalifikační boje. Trenér Bílek s sebou do USA vezme všechny klíčové hráče.

Nejprve se Češi střetnou s Tureckem, na které nemají mnozí hráči příliš pozitivní vzpomínky, protože právě Turci vyřadili ČR na EURO 2008 v Rakousku a Švýcarsku. Smutným hrdinou tehdejšího duelu v Ženevě byl brankář Petr Čech. Gólman Chelsea určitě bude chtít svou chybu při druhé brance odčinit. Do USA by mohl v případě zisku anglického titulu letět ve velké psychické pohodě. Turecko se ocitlo v podobné situaci jako český tým, protože se také nekvalifikovalo na MS. Ve skupině skončili Turci až třetí za Španělskem a Bosnou a Hercegovinou. Dva přátelské zápasy představují pro turecké fotbalisty začátek nové éry. Tím spíše, že se mužstva v létě ujme vyhlášený stratég Nizozemec Guus Hiddink.

Ve druhém americkém utkání poměří Česká republika síly s domácími fotbalisty, kteří budou hrát na světovém šampionátu pošesté za sebou a neskrývají své ambice postoupit do čtvrtfinále. Naposledy se tyto týmy utkaly na MS v roce 2006. V Gelsenkirchenu naši reprezentanti na úvod zápasů ve skupině vyhráli 3:0 (2 góly Rosický, 1 gól Koller). Ani jeden z týmů však nakonec do osmifinále nepostoupil.

Američané si před necelým rokem skvěle vedli na Poháru FIFA v Jižní Africe, kde porazili mistry Evropy Španěly a prohráli až ve finále s Brazílií. Tým USA hladce prošel kvalifikací a na domácí půdě je nesmírně silný. Hraje fyzicky náročný fotbal, plný důrazu a enormního nasazení. Trenér Bob Bradley spoléhá na Landona Donovana, který nastoupil za USA už ve 121 zápasech. Osu týmu dále tvoří výborný brankář Howard, obránce Onyewu, trenérův syn Michael Bradley a nadějný útočník Jozy Altidore. Velmi zajímavé je, že jako asistent amerického trenéra pracuje bývalý český reprezentant Luboš Kubík, který ve Spojených státech – konkrétně v Chicagu – strávil část své aktivní hráčské kariéry.

Na český tým tak čekají v New Jersey a Hartfordu dva velice těžké zápasy s kvalitními soupeři. Diváci Primy COOL se každopádně mohou těšit na otevřený fotbal plný osobních soubojů a přímočarých akcí.


Filip Sychra, PR kordinátor


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
10.05.2010 • ATP World Tour 1000 – Madrid
07.05.2010 • UPC varuje před podvodníky [ 1 ]
06.05.2010 • GP 2 Series poprvé na obrazovkách NOVA Sport
05.05.2010 • VOX Africa se chystá na vysílání z družice EuroBird 1
03.05.2010 • Květnové premiéry na HBO Comedy a HBO Digital
02.05.2010 • Májové seriály na AXN Sci-Fi a AXN Crime

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist