Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Neděle • 28.04.2024 - 00:56:19   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Program | Články
 

Najlepší slovenský film Pokoj v duši v exkluzívnej TV premiére 3. júna na Film+

  Autor: PR Press IKO Cable , e-mail: info@filmplus.cz Přidané: 17.05.2010



Diváci filmového kanála Film+ si budú môcť ako vôbec prví televízni diváci pozrieť film ocenený piatimi cenami Slovenskej filmovej akadémie Pokoj v duši. V predstihu uvidia tiež Film o (tomto) filme. Slovenčina bude na kanáli Film+ znieť aj v rozprávkach pre deti.


Filmový kanál Film+ uvedie v exkluzívnej televíznej premiére slovenský film Pokoj v duši 3. júna 2010 večer o 20.25 hod. Ešte predtým ako pozvánku na sviatočný divácky zážitok premiérovo uvedie Film o filme a to 20. mája.

Film Pokoj v duši získal na tohoročnom udeľovaní rekordných päť cien Slovenskej filmovej akadémie Slnko v sieti - za najlepší hraný film, za najlepší herecký výkon v hlavnej úlohe (Attila Mokos), najlepšia herečka a herec vo vedľajšej úlohe (Helena Krajčiová a Roman Luknár) a za najlepší kameramanský výkon (Martin Štrba).

„Sme hrdí na to, že práve na našom kanáli Film+ môžeme potešiť slovenských divákov tak výnimočným slovenským filmom ako je filmovými odborníkmi ocenený Pokoj v duši. Uvedomujeme si, že práve kvalitná pôvodná tvorba je to, čo zvyšuje atraktivitu nášho kanála Film+ pre našich slovenských divákov a považujeme to za jednu z priorít pri tvorbe programu,“ vysvetľuje Erika Luzsicza, riaditeľka IKO Cable.

Režisér Vladimír Balko chcel nakrútiť slovenský film, ktorý je nielen generačnou výpoveďou ale aj film o súčasnom Slovensku. „Treba si uvedomiť, že Bratislava nie je typické Slovensko. To začína až 30 kilometrov severovýchodne od nej,“ vysvetľuje svoj zámer režisér a dodáva: „Čo ma mrzí, je práve to, že veľa ľudí najmä z veľkých miest dokáže kvetnato hovoriť o nejakom malom ostrove v Indickom oceáne, ale o dedinke z ktorej pochádzajú ich rodičia, vedia akurát to, že tam nie je benzínová pumpa. Chceli sme nakrútiť film o tom akí sme a nie o tom akí by sme chceli byt. Preto cesta hľadania pokoja v duši začína nájdením pochopenia pre ľudí v našom okolí.“

Slovenskí diváci sa teda môžu tešiť, že na filmovom kanáli Film+ si budú môcť pozrieť skutočne slovenský film. Nie je to však prvá a posledná príležitosť vidieť film v slovenskom jazyku. Slovenčina zaznie aj z úst rozprávkových hrdinov kreslených filmov pre deti. Do vysielania sú už pripravené kreslené rozprávky Červená čiapočka, Pinocchio, Tri malé prasiatka, ako i celovečerný film, ktorý je kombináciou animovaného a hraného filmu, Arthur a Minimojovia v réžii slávneho Luca Bessona (Amélia z Monmartru), s hudbou geniálneho Erica Serru (Piaty element) a s Miou Farrowovou v jednej z hlavných úloh. Ďalšie rozprávky a filmy so slovenským dabingom budú nasledovať už čoskoro.


Podrobnejšie informácie o filmoch a rozprávkach:

Pokoj v duši
Dráma, Slovensko, 2009, 97 min
Réžia: Vladimír Balko. Scenár: Jiří Křižan. Kamera: Martin Štrba. Hudba: Michal Lorenc. Strih: Jan Daňhel.
Hrajú: Attila Mokos, Roman Luknár, Robert Wieckiewicz, Helena Krajčiová, Jan Vondráček, Jaromír Hanzlík, Lukáš Hipp.

Silný príbeh o mužoch odohrávajúci sa na pozadí drsnej scenérie hôr. Tóno sa vracia z väzenia do rodnej dediny a zisťuje, že všetko je inak: s manželkou sa odcudzil, päťročného syna nepozná, nemôže si nájsť prácu. Verní priatelia z detstva sa mu snažia pomôcť, majú však svoje vlastné trápenia a problémy mužov po štyridsiatke. Sami hľadajú cestu, ako sa vysporiadať s tým, že ich predstavy o živote narážajú na tvrdú realitu.


Artur a Minimojovia
Arthur et les Minimoys (Francúzsko, 2006, 102 min.)
Réžia: Luc Besson. Scenár: Luc Besson, Céline Garcia. Kamera: Thierry Arbogast. Hudba: Eric Serra. Hrajú: Freddie Highmore, Mia Farrow, Ronald Crawford, Penny Balfour, Doug Rand, Adam LefEvre

Desaťročný Arthur žije s babičkou na dedine. Keď im hrozí zabavenie domčeka, Artur sa rozhodne nájsť dedkov poklad údajne ukrstý niekde v záhrade, v ríši škriatkov Minimojov. Arthurova cesta je dôkazom, že niekedy aj tí najmenší môžu dokázať velké veci. Vo filme nájdeme hrané aj animované sekvence.


Červená čiapočka (44 min)
Kreslená rozprávka s obľúbeným príbehom mnohých generácií detí od Bratov Grimmovcov o malom dievčatku s červenou čiapočkou, jej starej mame žijúcej osamelo v hlbokom lese a zlom prefíkanom vlkovi.


Pinocchio (55 min.)
Moderná kreslená rozprávka s klasickým talianskym príbehom o drevenom chlapcovi s veľkým nosom.


Tri malé prasiatka (51 min.)
Kreslená rozprávka o troch malých prasiatkach, ktoré si stavajú vysnívané domčeky s obľúbených stavebných materiálov, a o zlom deštruktívnom vlkovi.


O televíznom kanáli Film+

Film+ vysiela na Slovensku od roku 2005. Všetky programy sú v češtine i slovenčine a môžete ich sledovať 24 hodín denne. Filmový kanál Film+ je dostupný na Slovensku v káblovej a satelitnej programovej ponuke najväčšieho káblového operátora UPC Broadband Slovakia, satelitného operátora Digi Slovakia, v ponuke satelitného operátora CS Link a v ponuke Magio Sat. Film+ je ďalej dostupný v IPTV ponuke spoločností T-Com a Orange Slovakia a u väčšiny lokálnych káblových a IPTV operátorov.


O IKO Cable, s.r.o.

IKO Cable TV je stredoeurópska mediálna spoločnosť, vysielajúca desiatky tematických televíznych staníc prenášaných káblovými, satelitnými a IPTV operátormi. Pôsobí na Slovensku, v Českej republike, v Poľsku, Maďarsku, Rumunsku, Srbsku, Bosne a Hercegovine, Chorvátsku a v Slovinsku, a to v rôznych jazykových mutáciách. Ponúka široké spektrum TV kanálov pre zábavu, poučenie a relax všetkých členov rodiny. Ide o športové kanály Sportklub, Sportklub+, filmové kanály Film+, Film+2, Sorozat+, komediálny kanál Poen, dokumentárne kanály DoQ, Fishing&Hunting channel, kanál pre mladých Cool Tv a kanál o životnom štýle Reflektor. Prednosťou širokospektrálneho portfólia IKO Cable TV je pre divákov unikátnosť v mnohých záujmových oblastiach.

Slovenskí fanúšikovia rybárčenia a lovu môžu čerpať vedomosti a inšpiráciu prostredníctvom jediného tematického televízneho kanála svojho druhu Fishing&Hunting, ktorý je dostupný v digitálnej ponuke najväčšieho káblového operátora UPC Broadband Slovakia, ďalej v ponuke satelitného operátora CS Link a u lokálnych káblových a IPTV operátorov.

Špecializovaný dokumentárny kanál DoQ je dostupný v ponuke satelitného operátora CS Link, v IPTV ponuke spoločností T-Com a Orange Slovakia ako aj u lokálnych káblových a IPTV operátorov. Viac informácii je k dispozícii na stránkach www.filmplus.sk , www.doq.cz a www.fishingandhunting.cz.


Erika Luzsicza, Managing director IKO Cable s.r.o./Film+/DoQ/Fishing&Hunting channel

Slávka Šikurová, mediálny konzultant spoločnosti IKO TV Central Europe, 17. 5. 2010


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 3   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
19.05.2010 • SNG vůz ČT zprostředkoval zpravodajství ČT24 z povodňového nebezpečí v Kvasicích
19.05.2010 • Televize SPORT 5 slaví druhé narozeniny a představuje novinky ve vysílání
17.05.2010 • Bratrstvo neohrožených – legendární válečný seriál na ČT1 – od 19. 5. [ 1 ]
17.05.2010 • Světový pohár družstev
10.05.2010 • ATP World Tour 1000 – Madrid
10.05.2010 • Mimořádné fotbalové zápasy české reprezentace na Prima COOL

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.


za obsah níže uvedených komentářů satCentrum nezodpovídá!
[ nejnovější komentáře jsou nahoře ]
1 / 1

  d...i 

20.08.2010 08:03 • ® lubenko
Ale tú pesniťku od Kirschnerovej vystrihli.
 
 
  NIE 

18.05.2010 00:09 • ® pitrisov
Snad to bude naposledy,kdy budeme muset trpět u slovenského filmu.
 
 
  Tešíme sa . 

17.05.2010 18:21 • ® fsat
Tešíme sa .:good::)
 
 
Celkový počet komentářů: 3 / zobrazují se: 1 ... 3

|<«1»>|


zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist