Tématem nedělního pořadu pořadu Média a svět na ČT24 budou Média veřejné služby z Českokrumlovské mediální konference
Autor: PR Press ČT , e-mail: info@ceskatelevize.cz Přidané: 15.05.2008

Diskusní pořad Média a svět tuto neděli na téma Média veřejné služby. V reportáži z Českokrumlovské mediální konference vystoupí J. Janeček, K. Fričová, M. Fridrich, J. Baumruk a další. Sledujte 18. 5. 2008 na ČT24 od 16.35 hodin.


V aktuálním vydání pravidelného diskusního pořadu Média a svět se bude tuto neděli 18. května 2008 na zpravodajském kanálu ČT24 od 16.35 hodin debatovat o veřejné službě v mediální sféře.

Rozpravy o tom, co je to „veřejnoprávnost“, i o tom, jaká by vlastně měla být média, která bývají takto označována, sílí nejen u nás. V poslední době například i ve Velké Británii. Štáb pořadu Média a svět se vypravil do Českého Krumlova. Právě tam totiž ve čtvrtek a v pátek probíhá VIII. Českokrumlovská mediální konference, jejímž hlavním motivem jsou Média veřejné služby v roce 2008.

Debata tentokrát neproběhne ve studiu. Víc než dvacetiminutová reportáž ze zmíněné konference přinese ty nejzajímavější názory i diskusi k nim. Program kongresu a seznam hostů nejen z médií veřejné služby slibuje, že mluvit a diskutovat je o čem. Vedle generálního ředitele ČT Jiřího Janečka bude o programu České televize hovořit její ředitelka programu Kateřina Fričová, za zpravodajství jeho ředitel Milan Fridrich či Jiří Baumruk jako předseda Rady ČT.

Ve velkém bloku pak vystoupí i zástupci Českého rozhlasu včetně jeho generálního ředitele Václava Kasíka. Účast kromě dalších přislíbili i generální ředitelé dvou komerčních televizí Petr Dvořák a Marek Singer. Nové digitální televize vyslaly Jiřího Balvína a k tématu budou diskutovat i někteří poslanci, například Ivana Levá nebo Petr Pleva.


Ladislav Šticha, Tiskový mluvčí ČT


Doplnění redakce satCentrum:

Letos se Českokrumlovské mediální konference zúčastní i satCentrum, v tomto okamžiku už jsme na místě a průběh jednání vám přiblížíme po jeho skončení v samostatném článku.

Další podrobnosti a program jednání byl uveřejněný tento týden v článku zde.

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/2790/tematem-nedelniho-poradu-poradu-media-a-svet-na-ct24-budou-media-verejne-sluzby-z-ceskokrumlovske-medialni-konference/