Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Neděle • 05.05.2024 - 16:03:39   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Program | Články
 

Prima ZOOM – poznáváme svět zblízka - výběrové tipy přelomu dubna a května

  Autor: TV Prima , e-mail: info@iprima.cz Přidané: 23.04.2013


Unikátní dokumenty pro vás: Odhalený Egypt vás provede tajemstvím Údolí králů; všechny nás fascinuje Podsvětí Velikonočního ostrova; budete překvapeni ojedinělými příběhy divokých slonů - Soukromý život slonů; zaútočí na vás fascinující Nejvražednější kosatky; přilétnou Asteroidy: Drtivý dopad a desítky unikátních filmů na Prima ZOOM. Tematické premiérové bloky pondělí až neděle od 20.00 do 23.00: Největší katastrofy; Po stopách historie; Fascinující příroda; Zaostřeno na války; Úžasné oceány; Zázraky říše zvířat; Tajemství Země a vesmíru (+ Dinosauři).


29. 4. 20.00 – Vteřiny před katastrofou (Masakr v Bombaji)

Nejnovější díly slavné dokumentární série, která se zaměřuje na přírodní katastrofy i neštěstí způsobená člověkem. Od zdrcujícího japonského útoku na Pearl Harbour či události 11. září 2001, přes největší průmyslovou katastrofu v historii, která se odehrála v bhópálské chemické továrně, až po krvavou přestřelku amerických úřadů se sektou Davidiánů nebo tsunami, jež si roku 1960 vyžádala dva tisíce obětí v severní Itálii. Seriál přináší v každém díle nové poznatky, analýzy a názory expertů. S pomocí počítačové animace vám přiblíží tragické události vteřinu po vteřině.


30. 4. 20.00 – Odhalený Egypt (Tajemství Údolí králů)

Odhalte největší tajemství starověkého Egypta v úspěšném osmidílném dokumentárním seriálu! Odhalený Egypt spojuje nejnovější vědecké poznatky a postupy s vynikajícími digitálními efekty. Takto vyzbrojený seriál proniká do míst, kterých se noha obyčejného smrtelníka už celé věky nedotknula. V každé epizodě dojde na jednu ze známých ikon starověkého Egypta, jako je záhada mumie křičícího muže nebo původ a vznik velké sfingy v Gize. Hrobka Alexandra Velikého, opravdového Krále Škorpióna, Kleopatry, faraóna Ramsese a záhady pyramid ani Údolí králů samozřejmě nemůžou chybět.


30. 4. 21.00 – Podsvětí Velikonočního ostrova

Tým průzkumníků a vědců z National Geographic se vypravil na legendární Velikonoční ostrov v Jižním Pacifiku, aby jako první zmapoval zdejší rozsáhlý jeskynní systém. Tato průkopnická expedice se setkává s úžasnými novými objevy, které osvětlí jednu z největších záhad lidské historie: zkázu Velikonočního ostrova. Proč se tato civilizace zhroutila – a jak tyto poznatky může využít dnešní společnost? Jedno z nejizolovanějších míst na světě, známé také jako Rapa Nui, vzdálené více než 1900 kilometrů od nejbližší pevniny, poprvé odhaluje svá tajemství.


1. 5. 21.00 – Soukromý život slonů 2.

Dokumentární seriál z prostředí Národní rezervace Samburu v Severní Keni, která je jedním z nejsenzačnějších míst v Africe, zblízka ukazuje pozoruhodné příběhy divokých slonů. Ať už jde o první nejisté krůčky novorozeněte Breeze nebo bohaté zkušenosti starší matriarchy jménem Babylon, dokument zkoumá jejich chování a dokazuje, že sloni jsou dobrosrdečné a laskavé bytosti. Mezi tvůrci pořadu je David Daballen, který je schopný pouhým pohledem okamžitě rozeznat 500 rozdílných slonů. Máte jedinečnou příležitost vidět tato zvířata očima těch, kteří je znají nejlépe.


2. 5. 20.00 – Wehrmacht (Válečné zločiny)

Mezi lety 1939 a 1945 se Hitlerova armáda přehnala Evropou jako bouře, která s sebou přinesla jenom ničení a smrt. Jaké bylo sloužit v takovém vojsku, účastnit se jedné z nejkrvavějších válek v historii lidstva, okupovat polovinu Evropy, a přesto utrpět drtivou porážku? Tento pětidílný dokument nabízí zajímavé odpovědi na dlouho kladené otázky a vrhá světlo na složité vazby mezi loajalitou, svědomím a ctí. Dokumentární série Wehrmacht popisuje vývoj německé armády od nepočetných obranných jednotek, přes reprezentativní vojenskou sílu až po ničivou mašinérii. Je to příběh, který provokuje k zamyšlení.


3. 5. 22.00 – Nejvražednější kosatky

Jsou to výkonní zabijáci, kteří se naučili řemeslu od mistra. Využívají mořský živel, pozorují, naslouchají a vypočítávají šanci na úspěch. Pak se černobílí pětitunoví predáři vynoří z vody a chňapnou po kořisti na kamenité pláži. Dokument Nejvražednější kosatky představuje jediný druh ork na světě, který vypiloval tuto loveckou techniku k naprosté dokonalosti. Běda lachtanům, kteří zapomenou dávat pozor. Místo přívětivého mořského přílivu je v okamžiku nemilosrdně obemknou obří čelisti. Orky z Valdez Bay si dlouhá léta brousily techniku na tuleních mláďatech. Dnes už si dokonce i samice troufnou na třikrát většího rypouše severního.


4. 5. 20.00 – Zázračná planeta (Pouště)

Fascinující dokumentární seriál z produkce BBC ukazuje planetu Zemi v takové podobě, v jaké jsme ji nikdy předtím neviděli. 11 epizod vznikalo úctyhodných pět let a získalo čtyři prestižní ceny Emmy. Zaslouženě. Planeta Země se pyšní vysokorozpočtovými záběry i tím, že je prvním dokumentem natočeným ve vysokém rozlišení. 71 kameramanů „zasahovalo“ na 204 lokacích v 62 státech. Podařilo se jim proniknout do nejhlubších jeskyní, zachytit mrazivou krásu obou pólů nebo vyšplhat na vrcholky nejvyšších hor. A stálo to zato! Nic lepšího v tomto žánru totiž nebylo dosud natočeno.


4. 5. 21.00 – Boj o přežití (Vydry mořské)

Nejdramatičtější a nejkrásnější záběry nasbírané elitními filmaři v průběhu desítek let vás zavedou hluboko do nitra přírody, kde nahlédnete do života různých druhů zvířat. Každé z nich má svůj příběh. Ať už jde o tygří rodinu, která se právě rozrostla o tři mláďata, skupinu šimpanzů či mladého vydřího samce.


5. 5. 20.00 – Putování s dinosaury (Pekelné akvárium; Nová krev; Čas titánů)

Slavný dokumentární seriál jako první na světě ukázal přirozený život dávno vyhynulých tvorů. Díky nejmodernějším digitálním a animatronickým technologiím jsou dinosauři k vidění tak jako nikdy předtím. Představte si, že byste mohli cestovat zpátky časem a vidět tato fascinující v jejich domácím prostředí. Zažít prehistorický západ slunce a sledovat Triceraptose, jak semkne své rohy s žádostivou mladou samičkou. To není sen ale vynikající televizní podívaná, která zachycuje 160 miliónů let historie dinosaurů od chvíle, kdy se poprvé objevili, do chvíle, kdy vymřeli. Legendární série BBC, které se dodnes ostatní snaží přiblížit.


5. 5. 22.00 – Asteroidy: Drtivý dopad

Kdysi dávno byly ohnivé pruhy na obloze vnímány jako nadpřirozená znamení. V dnešní době nové poznatky o kometách a asteroidech skutečně předpovídají hrozivou budoucnost. Přední světoví vědci v dokumentu Asteroidy: Drtivý dopad varují, že katastrofická srážka Země s velkým kusem létajícího kamene je nevyhnutelná. Její následky budou nejhorší přírodní katastrofou v dějinách, která způsobí mnohem větší zkázu než výbuch celosvětového jaderného arzenálu. Dokument je zároveň vědeckým objevem velkého významu a strhujícím osobním příběhem plným romantiky a dobrodružství vědců, kteří se nevzdávají.

www.prima-zoom.cz – unikátní on-line magazín: základní info, program, aktuality, fotografie, zajímavé články a ještě něco navíc. Prima ZOOM ještě více zblízka!


Mgr. Filip Budák, Externí dodavatel PR oddělení pro FTV Prima


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
25.04.2013 • Nalaďte si v květnu na National Geographic Channel
23.04.2013 • Nenechte si ujít v květnu na Travel Channel
22.04.2013 • MS v hokeji 2013 vo vysielaní RTVS aj na webe kompletne v HD
22.04.2013 • Objevujte v květnu přírodu na Nat Geo Wild
17.04.2013 • Království rostlin - Objevte kouzelný svět rostlin v exklusivní premiéře na Viasat Nature!
16.04.2013 • Výběrové tipy 17. týdne ve vysílání Prima ZOOM – poznáváme svět zblízka!

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist