Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Pátek • 26.04.2024 - 17:02:39   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Program | Články
 

Prima ZOOM v 16. týdnu - zvířecky lidský x lidsky zvířecí

  Autor: TV Prima , e-mail: info@iprima.cz Přidané: 13.04.2014


Prima ZOOM vám v 16. týdnu opět odhalí rozmanité pravdy. Vydáme se vstříc neuvěřitelným střetům. Ukážeme vám lidskost v přírodě i její odvrácenou tvář. U nás máte moře těch nejlepších dokumentů: zažijte neuvěřitelnou volnost – Divocí koně ze Skalnatých hor; poradíme vám co udělat Před cestou do vesmíru; poznejte příběh o souboji intelektů: Churchill versus Stalin v seriálu Vojevůdci; láska kvete nejen v každém věku, ale i na různých místech – Láska pod vodou; a nenechte si ujít hit mnoha mezinárodních festivalů, film Po vlčích stezkách a desítky dalších unikátních snímků na Prima ZOOM...


Prima ZOOM – svět ještě více zblízka! Premiérové tematické bloky vždy pondělí až neděle v čase 18.00–20.00 a 20.00–22.00 hod.


14. 4. 18.00 – Divocí koně ze Skalnatých hor

Jaké je být hříbětem ve stádu divokých koní na úpatí impozantních Skalnatých hor? To se dozvíte ve filmu Divocí koně ze Skalnatých hor. S hříbětem, které je hlavním hrdinou, trávíme celý první rok jeho života. Sledujeme půvabné vztahy v nové rodině, ale i jak se rostoucí hříbě nevyhnutelně ocitá v ohrožení. Kvůli hladovým dravcům a zrádným podmínkám je přežití značně nejisté. Nebezpečí představují vlci, pumy, medvědi grizzly a také požáry, nepříznivé počasí nebo člověk. Hvězdami dokumentu natočeného skrytými kamerami jsou jednoznačně koně. Lidští odborníci jim jenom přizvukují, když komentují neuvěřitelný zápas o přežití takřka v přímém přenosu.


15. 4. 20.00 – Ztracené světy (Tajuplná města atomové bomby)

Ať už jde o hrad skutečného hraběte Drákuly nebo tajné město Adolfa Hitlera, dějiny jsou plné chrámů, pevností, ztracených civilizací a utajených světů, které byly časem (zpola) zapomenuty. Speciální tým zvláštních vyšetřovatelů, objevitelů a expertů z oblasti inženýrství naštěstí vyrazil do světa. Cílem jejich mise je najít stopy těchto dávno pohřbených velkolepých stavitelských výkonů, jež se staly vrcholem techniky i kultury. Díky nejmodernějším digitálním efektům je navíc znovu postaví přímo před vašima očima. Dnes se vydáme po stopách atomové bomby.


17. 4. 19.00 – Před cestou do vesmíru

Film Před cestou do vesmíru rozebírá jeden z nejstarších snů lidstva: touhu objevit, co se ukrývá za hranicemi naší rodné planety. Poprvé v historii televizní obrazovky natočili astronauti z Mezinárodní vesmírné stanice film ve 3D. Výsledek je velkou poctou mnoha vědcům, díky kterým se cesty do vesmíru staly skutečností. Průvodci na této fascinující cestě jsou astronauti André Kipers, jenž se ujal kamery na palubě, a Alexander Gerst, jehož náročná příprava na letošní misi byla zaznamenána v Johnsonově vesmírném centru.


17. 4. 20.00 – Vojevůdci (Churchill versus Stalin, červen 1941 – červen 1944)

Minisérie Vojevůdci líčí příběh o souboji intelektů mezi čtyřmi velkými válečnými vůdci: Adolfem Hitlerem, Josefem Stalinem, Winstonem Churchillem a Franklinem Rooseveltem. V jeho středu stojí řada psychologických duelů, ve kterých si všichni zúčastnění navzájem lhali, plánovali, balamutili se, mazali si med kolem huby a lichotili jenom proto, aby se dostali o krůček blíže k vytouženému vítězství. Přitom byli egoističtí, někdy nedůtkliví nebo obludní a vždy sobečtí. Jejich střety rozhodly o strategii největších bitev naší historie a co je ještě důležitější, rozhodly o podobě světa poté, co zbraně utichly. Podívejte se na souboj Churchilla a Stalina v nejtěžším období války.


18. 4. 18.00 – Utajená pravda (Lochneská příšera)

Skutečnost nebo mýtus? Fakt nebo fikce? Podívejte se na nejpopulárnější a nejtrvalejší záhady na světě očima forenzního vyšetřovatele! Fenomény jako Atlantida nebo UFO přitahují neuvěřitelné množství dohadů. Seriál Utajená pravda využívá nejnovější vědecké technologie, názory odborníků i nečekané experimenty a zkoumá ty nejoslnivější a nejnepochopitelnější, stále nevysvětlené záhady. Ponořte se do hloubky, vyhodnoťte důkazy a prověřte teorie těch, kteří tvrdí, že vědecké důkazy potvrzují známé mýty a legendy. K jezeru Loch Ness přijíždějí ročně tisíce lidí v naději, že legendární monstrum spatří a vyfotografují. Někteří lidé, věřící v existenci lochneské příšery, se domnívají, že tento nepolapitelný tvor je dávný plesiosaurus dlouhý až 20 m, o kterém je známo, že vyhynul již před 65 miliony let. Jiní věří, že jezero ukrývá nové biologické tajemství. Již se uskutečnila řada pátrání, ale všechna byla bezvýsledná. Přesto se znovu a znovu objevují lidé, kteří tvrdí, že lochneskou příšeru spatřili.


18. 4. 20.00 – Žraloci velikonočního ostrova

Na vzdáleném konci světa, tisíce kilometrů od pevniny, leží dva tichomořské ostrovy, které jsou domovem žraloků a vzácného mořského života. Kdekoli jinde byste tyto druhy hledali marně. Velikonoční ostrovy prosluly díky velkým kamenným sochám, jež tvoří dominantu jejich krajiny. Ale pod nimi se rozlévá sofistikovaný podmořský ekosystém, kdysi plný života. Kvůli masové produkci ryb hrozí naprostá zkáza této vodní říše. Ještě že blízký ostrůvek Sala y Gómez může všem obyvatelům oceánu v tomto izolovaném regionu na poslední chvíli nabídnout bezpečné útočiště.


18. 4. 21.00 – Láska pod vodou

V tomto podmořském příběhu o lásce se dozvíte, jak se mořští živočichové dokázali přizpůsobit, najít vhodný způsob reprodukce a přežít. Pod hladinou se odehrává velké množství úchvatných věcí od magického tření korálů, přes tanec rejnoka nebo nerozlučného pouta podmořských savců, až po oddanost samečka mořského koníka a nekonečnou něhu mořské želvy. Tento film je jedním z nejúplnějších a vizuálně nejpovedenějších nahlédnutí do často záhadných životních rituálů mořských živočichů.


19. 4. 20.00 – Nejpodivnější zvířata světa II (Skoro jako lidé)

Některá z nejzvláštnějších, nejbizarnějších a nejpodivnějších zvířat na světě jsou hlavními hrdiny pokračování této minisérie. Seznamte se s těmito podivíny, kteří jsou nám ve svém chování až podezřele podobní. Stejně jako v té lidské, i ve zvířecí říši se najdou sociální devianti, zloději, únosci a milovníci mejdanů. Co taková nevěra versus věrnost? Např. delfín skákavý provozuje sex pro radost jako člověk. Samci bojují o samici, také „obtěžují“ delfíní samce jiného druhu. Jsou promiskuitní. Chce-li samec samici jen pro sebe, unese ji. Dokonce to provádějí organizovaně ve skupině. Holub je zase holubici absolutně věrný. Svůj svazek pečetí vložením zobáku do zobáku. O práci se oba dělí. Samec sbírá materiál, samička staví hnízdo. Tam vyvedou mladé. Oba mají schopnost mláďata „kojit“ z volete holubím mlékem. A další lidské příběhy ze zvířecí zvíře uvidíte v tomto dílu.


19. 4. 21.00 – Po vlčích stezkách

Vlci, záhadní lovci ze severu, vždy poutali lidskou představivost. Tento dokument vznikl v deštných pralesích na západě Kanady a zachycuje život vzácného druhu vlka, který je plný bezprostředních, autentických a dech beroucích výjevů. Není divu, že se film Po vlčích stezkách stal hitem mnoha mezinárodních festivalů a na švýcarském festivalu Les Diablerets získal cenu za propagaci životního prostředí.


20. 4. 21.00 – Záhadný dinosaurus

Víte, jak objev unikátní 67 milionů let staré kostry ve Spojených státech amerických odhalil existenci jednoho z nejvzácnějších a zároveň nejkontroverznějších dinosaurů na světě? Pokud ne, prozradíme vám to my, v tomto snímku. Ten líčí příběh původní dinosauří kostry pojmenované Jane, kterou v jihovýchodní Montaně našla skupina převážně amatérských lovců fosílií. Jane byla dobře stavěná k zabíjení. Skoro sedm metrů dlouhá a dva metry vysoká potvůrka mohla vážit až půl tuny. A měla okouzlující úsměv se 72 vroubkovanými zuby. No, nepohladili byste si ji?


www.prima-zoom.cz – unikátní on-line magazín: základní info, program, aktuality, fotografie, zajímavé články a ještě něco navíc. Obliba pořád stoupá – máme již přes 70 tisíc fanoušků na facebooku (https://www.facebook.com/#!/primazoom.cz).

Prima ZOOM – více témat, více novinek! Nové schéma vysílání – 24 hodin denně běží na plné obrátky.

premiérové bloky	18.00 – 20.00              	20.00 – 22.00
pondělí Volání divočiny Největší katastrofy
úterý Cestovatelé a dobrodruzi Po stopách historie
středa Zločin pod lupou Fascinující příroda
čtvrtek Tajemství Země a vesmíru Zaostřeno na války
pátek Záhady a konspirace Úžasné oceány
sobota Odkaz dávných civilizací Úchvatná říše zvířat
neděle Zázraky vědy a techniky Ztracený svět dinosaurů


Prima ZOOM - celý svět do vašeho obýváku! Internet: www.prima-zoom.cz. Hvězda stoupá vzhůru – překročili jsme hranici 70 tisíc fanoušků na facebooku – přidejte se k nám na https://www.facebook.com/#!/primazoom.cz!


Připraveno s využitím zdroje: Mgr. Filip Budák, Externí dodavatel PR oddělení pro FTV Prima, 13. 4. 2014


Zkrácená adresa na tuto stránku: http://goo.gl/6pfJIE Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
11.04.2014 • Vědecky prověřeno - NGC varuje: doma to rozhodně nezkoušejte
09.04.2014 • Druhá řada seriálu Hannibal startuje na AXN právě dnes! OSSO BUCO - recept na sváteční večeři podle Hannibala
09.04.2014 • Viasat Nature: Rok v divočině (A Year in the Wild)
07.04.2014 • Prima ZOOM v 15. týdnu - hvězdný, tajuplný a bájný
04.04.2014 • Satelitní přenos Met: Live in HD: Pucciniho Bohéma
03.04.2014 • NGC pomáhá automobilovým veteránům

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist