Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Neděle • 28.04.2024 - 12:03:14   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Pakety a stanice | Články
 

Důležité informace pro uživatele přístupových karet Slovak Link a Czechlink – II.

  Autor: Redakce , e-mail: redakce@satCentrum.com Přidané: 08.08.2006




Druhé pokračování se týká výměny karet Czechlink nejstarší verze, které dodávala společnost TRADE and TECHNOLOGY do podzimu roku 2003.


V pátek 4.8.2006 jsme od obchodně-technického ředitele společnosti TRADE and TECHNOLOGY, a.s., pana Martina Janků, obdrželi informace, že tato společnost zahájila sérii opatření pro zamezení neautorizovaného příjmu programů paketu Czechlink. TRADE and TECHNOLOGY je distributorem a administrátorem přístupových karet pro digitální paket českých televizních a rozhlasových programů Czechlink.

Jedním z prvních kroků je výměna karet nejstarší verze, které dodávala do podzimu roku 2003. Tyto karty již nesplňují ochranu proti nelegálnímu příjmu - na internetu se v posledních měsících objevil firmware pro řadu receiverů, který umožňuje emulaci těchto karet - tedy příjem programů paketu Czechlink bez vložené registrované přístupové karty, delší dobu jsou na internetu dostupná data pro OPOS karty.

Přestože dnes už platí tzv. Antipirátský zákon, který postihuje osoby šířící návody, klíče, hardware, software, informace, atd. vedoucí k neautorizovanému příjmu placené televize, rozhlasu a služeb informačních společností, je potřeba přijmout opatření i ze strany distributorů a administrátorů přístupových karet.

Proto po loňské výměně abonentských karet domácí placené satelitní platformy UPC Direct přistupuje nyní i TRADE and TECHNOLOGY k výměně svých přístupových karet Czechlink za nové s BIOSem v.5, které jsou již lépe zabezpečené. A k plošné výměně přístupových karet se chystá i Slovak Link.

Výměna karet Czechlink bude bezplatná, na náklady distributora TRADE and TECHNOLOGY. Všichni registrovaní uživatelé, kteří jsou v databázi a mají aktivní přístupové karty vydané do podzimu roku 2003 obdrží poštou bezplatně novou kartu na adresu uvedenou při registraci karty u České televize, resp. TV Prima.

Doporučujeme proto všem uživatelům karet zakoupených do konce roku 2003 ověřit si stav registrace karty na internetových stránkách www.trade-technology.cz. Po kliknutí na odkaz "Kontrola karty" a zadání čísla karty se v případě, že karta není registrována, vypíše hlášení "Karta není aktivována!" V takovém případě je nutné tuto kartu zaregistrovat prostřednictvím formuláře Žádost o aktivaci, který je nutno zaslat na adresu zákaznického servisu:

TRADE and TECHNOLOGY, a.s, zákaznický servis, Daliborova 419/11, 709 00 Ostrava-Mariánské Hory

Tento tiskopis formuláře (a i další např. pro CS Film či Galaxii sport)) je také připraven ke stažení na www.trade-technology.cz, odkaz "Podmínky příjmu" nebo "Soubory ke stažení".


Včera jsme se telefonicky spojili s obchodně-technickým ředitelem společnosti, panem Martinem Janků a zeptali jsme se na další podrobnosti ohledně této výměny.

Předně je nutné co nejrychleji zaregistrovat všechny softwarově „otevřené“ a nepřihlášené karty. Jedině tak obdržíte novou přístupovou kartu. Registrace je pro občana České republiky, platící řádně koncesionářský poplatek za televizi velmi jednoduchá, stačí zaslat vyplněný výše zmiňovaný formulář Žádost o aktivaci, a uvést v něm spojovací číslo inkasa obyvatel – SIPO, anebo variabilní symbol platby televizního poplatku, přidělený Českou televizí. Formulář se zasílá už jen do ostravského zákaznického servisu TRADE and TECHNOLOGY, nikoliv jako dříve do ČT na Kavčí Hory v Praze. Jak jsme se informovali, není registrace těchto starších karet nijak omezena datem ukončení, lze tedy i nyní dodatečně zlegalizovat používání dosud neautorizované přístupové karty ve svém receiveru.

Protože databáze administrace zná jen adresu, která byla nahlášena při aktivaci karty Českou televizí či případně TV Prima, pokud došlo k pozdějšímu prodeji karty či změně bydliště, anebo např. jména majitele např. po sňatku, je nutné všechny tyto změny zaslat do zákaznického servisu, opět prostřednictvím formuláře Žádost o aktivaci. Protože v těchto dnech již začíná rozesílání karet, je nutné si tedy pospíšit, aby přístupová karta nebyla doručena na již neplatnou adresu.

V našem rozhovoru jsme zmínili i dotaz čtenáře webu satCentrum, který v diskusi navrhuje, zda by se nemohla při kontrole karty na webu TRADE and TECHNOLOGY objevit také informace, že příslušná karta se bude měnit. Obchodně technický ředitel uznal, že to je dobrý nápad a budou uvažovat o jeho realizaci. Našim čtenářům děkuje za zájem o příjem Czechlinku a věří, že výměna proběhne rychle a bez potíží. Pro zájemce o nové karty dodává, že byl již odstraněn déle trvající nedostatek karet a nyní jsou k dispozici v dostatečném množství jak pro individuální zájemce, tak i pro prodejce.

Na závěr bychom chtěli ještě jednou upozornit majitele dosud neautorizovaných karet, že by neměli s výše zmiňovanou dodatečnou registrací dlouho otálet, protože bezprostředně po výměně karet dojde k ukončení zasílání dat pro identy těchto karty v datovém streamu v paketu Czechlink a nadále podporované budou jen nové karty Czechlink (distribuované od podzimu 2003). Podle posledních informací by to mělo být v podzimních měsících letošního roku, zřejmě na konci září či v říjnu. S datem 11.9.2006, který byl vyčten z přístupových karet a publikován na některých serverech to ale nemá nic společného! Po ukončení podpory starých karet na Czechlink tedy skončí jeho neautorizovaný příjem na karty OPOS i emulace ve firmware některých receiverů.

Czechlink vysílá na satelitu Astra 3A, pozice 23,5 st. východně, tp. 12,525 V, SR 27500, FEC 3/4, v kódu CryptoWorks zde vysílají televize ČT1, ČT2, ČT4 Sport, TV Prima a prémiové programy CS Film a Galaxie sport, volně (FTA) jsou vysílané televize ČT24 a TV Noe.

V paketu dále volně vysílají rádia ČRo 1, ČRo 2, ČRo 3, ČRo Region, ČRo 6, ČRo 7 a Radio Proglas.


A ještě pro doplnění: přístupové karty pro příjem Czechlinku společnosti GITAL, s.r.o. – diGITALlink - jsou již s BIOSem v.5, a proto se u nich žádná výměna nechystá.


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 33   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
10.08.2006 • Od září DIGI TV i v ČR - základ za 260 Kč, s filmovým paketem za 500 Kč vč. daně [ 32 ]
10.08.2006 • Sledovanost Galaxie sport za 1. pololetí roku 2006
06.08.2006 • Důležité informace pro uživatele přístupových karet Slovak Link a Czechlink – I. [ 18 ]
05.08.2006 • Tenisové turnaje série ATP Masters na Galaxii sport
03.08.2006 • FOTBAL na Galaxii sport v srpnu 2006
25.07.2006 • Deutsche Bank Players´Championship a EnterCard Scandinavian Masters na Galaxii sport

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.


za obsah níže uvedených komentářů satCentrum nezodpovídá!
[ nejnovější komentáře jsou nahoře ]
1 / 2

  kurvy! 

12.08.2006 20:11 • anonym
Tu neide o spajanie dvoch národov- čechov a slovákov, ale o kurvy technické monopoly- ktoré na rozdelení štátu i naďalej zarábajú!
A VY sa tu triete o blbostiach a nie ste schopní jasne pomenovať o čo tu ide!
Keď sa tu budeme hádať- ONI sa smejú a kasírujú peníze ...

 
 
  chabá nabídka programů 

12.08.2006 12:25 • Harry
na to že jsem dal cca 2500Kč za kartu CzechLink je nabídka programů malá a řekl bych že to jsou vyhozené peníze ani NOVA nevysílá na CzechLinku. CT24 a TV NOE si strčte za klobouk
 
 
  Digi TV a CS programy 

10.08.2006 11:48 • Dano
Naozaj neviem, v otazkach na nich tvrdia ze zatial nevedia ako to bude s tymito CS programami prave kvoli autorskycm pravam obmedzujucim na vysielanie v CR Vraj je to v stadiu riesenia a komunikacie s CT a Primou, zatial s otvorenym koncom
 
 
  SK v CZ a naopak 

10.08.2006 11:36 • Abcdef
Preco by mala mat Digi TV problem na slovensku vysielat CZ programy CT1 a CT2, ked nema ziadny problem vysielat oficialne (za priplatok 40 Sk mesacne) madarske programy M1 a M2 + kopec dalsich komercnych ako RTL Klub, TV2, Viasat 3, Cool TV a ine?
 
 
  Autorske prava 

10.08.2006 11:21 • Dano
Neviem, ake to maju tie CS prip. aj SK televizie za autorske prava, ked cez satelit nie je mozny podla tychto prav prijem CZ linku v SR, ked povedzme presovska kablovka vysiela CT1, CT2, Prima, CS Film, Galaxie Sport. Tieto stanice sa k nim dostavaju jedine satelitnou cestou plus samozrejme musia mat vysporiadane vysielacie prava do siete TKR aby to vobec mohli prevadzkovat. Plati tam ina klauzula zmluvy alebo je to cele nedomyslene ? Pretoze formou kabloveho rozvodu sa tieto stanice dostanu k ovela vacsiemu poctu divakov nez cez karty CZ linku.
Z dovodu tych istych autorskych prav ma Digi TV na SK problem ziskat CT1, CT2, Prima co sa mi zda ako somarina alebo su tie prava divne postavene a nezmyselne.
 
 
  Karta na UPC mi loni na podzim ... 

10.08.2006 11:19 • anonym
Karta na UPC mi loni na podzim došla obyčejným dopisem, a taky se nikdo nevzrušoval, jestli dojde. To samý jak jsem slyšel u Premiere, tam to taky šlo obyčejným dopisem.
 
 
  Karty se posílají doporučeně, ... 

10.08.2006 11:17 • anonym
Karty se posílají doporučeně, takže je odpovědnost pošty za doručení a dá se dohledat - reklamovat, kdo to převzal.
 
 
  realni hodnota karty je par de ... 

10.08.2006 10:57 • anonym
realni hodnota karty je par desitek korun :) hodnota sluzby je imho mirne prodrazena...
mate pravdu, neni to celkem ok ze strany T.
 
 
  v clanku chybi DULEZITA inform ... 

10.08.2006 10:51 • duchman
v clanku chybi DULEZITA informace, ze totiz karty,jejichz cena je tisice kc se zasilaji obycejnym dopisem u ktereho neni zaruka doruceni!!! o nejakem pojisteni nemluve.
Kdo nese zodpovednost za to kdyz karta nedorazi k prijemci a na trade mu reknou ze kartu poslali???
 
 
  Vážený anonyme, termíny podzim ... 

09.08.2006 13:27 • satCentrum
Vážený anonyme, termíny podzim 2003 a konec roku 2003 jsme dostali od společnosti T&T, resp. tyto věty jsou jejich citace, podívejte se na http://www.trade-technology.cz/content/n ovinka.aspx?novinkaid=61 . Ovšem nikde jsme tam nenašli čísla karet, které se budou měnit, ani v telefonickém rozhovoru s obcvhodně-technickým ředitelem jsme se je nedozvěděli. Zřejmě si pletete výměnu "černých karet se Zeměkoulí", série č. 00257.... které se měnily v nedávné minulosti. To je ovšem jiný případ. V našem článku nikoho nestrašíme, naopak tím, že apelujeme na to, aby si lidé zaregistrovali své karty, aby dostali za ně zdarma výměnou nové, jim zachráníme příjem i do budoucna. Prostě počkejte, až Vám domů přijde nová karta. Pokud ne, máte už sérii se zabezpečenýým BIOSem, která se nebude měnit, tím lépe. Na stránce T&T není na stránce Kontrola karty zatím doplněna informace, že karta se bude měnit, to by se tam mohlo teprve, možná, doplnit, informace o platnosti se vztahuje k programové nabídce, kterou máte aktivovanou, nikoliv k verzi BIOSu karty.
 
 
  autorům tohoto článku 

09.08.2006 10:07 • anonym
Přečtěte si co jste napsali,pak se podívejte na odkaz www.trade-technology.cz,pak ještě na stránky České televize nebo na teletext.Tam je jasně napsané číslo karet,které se budou měnit.Nestrašte celoplošnou výměnou karet nebo nějakým datumem.Já koupil kartu v dubnu 2003.Zkontroloval jsem si ji u TaT.Výsledek :všecny programy platnost neomezená.Těch nepřesností je na VAŠEM foru spoustu.
 
 
  Osobně nechápu proč vůbec CL a ... 

09.08.2006 05:46 • anonym
Osobně nechápu proč vůbec CL a SL kóduje. Vždyť vyzařovací diagram je takový, že s klidem můžou vysílat jen s vys. právy pro CZ, nebo pro SK. Když si to může dovolit BBC, ITV atd z Astry 2D, přitom její signál je přijímatelný na paraboly 120cm v celé západní evropě, proč ne my.
Astra 3A není z družic, která pokrývá větší část Evropy. Už na východním Slovensku je problém a je nutnost paraboly 80cm. Signál dál na východ klesá. Britské ostrovy, tam je šance pro stabilní příjem tak s parabolou od 140cm. Jižní a jihozápadní Evropa je úplně odříznuta. Španělsko - tam nepomůže ani 240cm parabola. Proč potom vůbec kódovat??
 
 
  Pro Omega 

09.08.2006 00:40 • CS
Já sem nepsal že to doprogramovávám a ani to nedělám, ale že ta možnost místo oficiálního zaregistrování zatím je a co bude dál se pak uvidí. Myslel sem to tak že když nenajdeš někoho v ČR tak zbývá jenom neoficiální dohrání a čekat jest-li někdy klekne a pak nakonec stejně zaregistrovat na někoho v ČR.
 
 
  to je směšné stejně každý plat ... 

08.08.2006 22:25 • anonym
to je směšné stejně každý platí poplatek tak o co jde.je jedno zda je to opos nebo jejich karta pokud platím nebo snad ne
 
 
  pro redakci 

08.08.2006 20:49 • 007
Co je to za nesmysl ?? Cituji z Vaseho clanku " a nadále podporované budou jen karty Czechlink s BIOSem verze 5". Od roku 2004 do ted se vyrabeli jen karty s biosem 3.47 a ty se nemeni, takze po vymene budou snad dat posilana jak na bios 3.47 tak i bios 5 ...
 
 
  CS 

08.08.2006 19:53 • Omega
no o to doprogramovanie ide, ak zmenia na bios5 a odstavia všetky staré bios, neviem či dokážeš doprogramovat
 
 
  kecy 

08.08.2006 19:19 • kubisek
Výměna karet Czechlink bude bezplatná, na náklady distributora TRADE and TECHNOLOGY.
Jaký náklady? Tyhle karty se prodávaly za 3500, maji je zaplacený několikrát!
 
 
  Eva 

08.08.2006 19:17 • anonym
Nedá, kartu lze přihlásit pouze na občana s trvalým pobytem v ČR.
 
 
  občan SR 

08.08.2006 18:55 • Eva
Žijem na Slovensku, chcem novú kartu Czechlink,nechcem si ju aktivovať cez známeho v ČR ale u nás doma. Som ochotná platiť aj český koncesionársky poplatok. Dá sa to? Verím, že áno, veď sme všetci v EÚ! Kde to mám zistiť?
 
 
  Pro anonym 

08.08.2006 18:55 • CS
Na Slovensku si možeš na občana SR a slovenskou adresu oficiálně aktivovat akurát na CS film a Galaxii sport. Pokud budeš chtět oficiální cestú ČT a Primu tak si mosíš sehnat někoho na Moravě nebo v Čechách na koho sa to zaregistruje. Druhá cesta je že ti ju doprogramuje načerno ten prodejce který ti ju prodal a pro jistotu budeš používat bloker.
 
 
Celkový počet komentářů: 33 / zobrazují se: 1 ... 20

|<«12»>|


zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist