Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Neděle • 28.04.2024 - 18:02:59   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Pakety a stanice | Články
 

Důležité informace pro uživatele přístupových karet Slovak Link a Czechlink – I.

  Autor: Redakce , e-mail: redakce@satCentrum.com Přidané: 06.08.2006


Tento týden jsme obdrželi do redakce informace o změnách, které se dotýkají majitelů přístupových karet na domácí pakety Slovak Link a Czechlink. Na konci tohoto měsíce bude na uplinku Slovak Link na Kamzíku měněna kompresní technologie pro platformu Slovak link na Astře 3A. Na tu by měla poté navázat již dříve oznámena výměna přístupových karet CryptoWorks, které již nesplňují ochranu proti neautorizovanému příjmu.

Druhá informace z pátku se týká výměny karet Czechlink nejstarší verze. které dodávala společnost Trade and Technology do podzimu roku 2003. K Czechlinku se vrátíme v druhém pokračování toho článku.


Novinky ve Slovak Linku

Podobně jako Czechlink (od letošního dubna), bude také Slovak Link používat ve své platformě digitálních televizí a rádií na satelitu Astra 3A novou kompresní technologii. Distribuce stanic ve statistickém multiplexu umožní lepší využití datového toku a možnost přidání dalších stanic do paketu. K výměně technologie na uplinku, umístěného v areálu televizní věže na Kamzíku v Bratislavě, by mělo dojít do konce měsíce srpna.

Na tu by měla poté navázat již dříve oznámená výměna přístupových karet CryptoWorks, které již nesplňují ochranu proti neautorizovanému příjmu. Přesný termín sice ještě nebyl oficiálně oznámen, ale určitě se vyplatí neotálet a včas si zaregistrovat svou kartu, protože k výměně dojde pouze u karet, podchycených k určitému stanovenému datu v evidenci.

Společnost Rádiokomunikácie – odštěpný závod Slovak Telekom a.s., která zabezpečuje satelitní uplink i správu dekódovacích karet paketu Slovak Link tento měsíc přebudovala své internetové stránky na adrese www.slovak-link.sk, kde bude na hlavní straně umístěno okénko pro ověření registrace karet. Po vypsání čísla přístupové karty se abonent dozví zda a do kdy má svou kartu v evidenci. Na základě žádostí uživatelů také na tento server umístili Žiadosť o aktiváciu dekódovacej karty, kterou lze použít i k dodatečné registraci.

Další novinkou je, že se pro občany Slovenské republiky uvažuje o možnosti přidat na karty Slovak link také oprávnění na tematickou televizi Galaxie sport. Ta má vypořádaná práva na vysílání a přenosy i pro Slovenskou republiku, ovšem zájemci ze Slovenska si zatím musí pro její příjem pořizovat kartu Czechlink. Na tu ovšem z důvodu autorských práv nedostanou zápisy na programy České televize (ČT1, ČT2 a ČT4) – ty dostane je občan ČR, mající trvalou adresu v ČR a platící zde pravidelně koncesionářský poplatek (měsíční inkaso) za televizi.

To by se tedy mohlo v budoucnu změnit a k příjmu Galaxie sport by tak stačila karta Slovak Link a zaplacené půlroční či roční předplatné této sportovní televize. Další registrátor a administrátor přístupových karet Czechlink – společnost GITAL, zatím rozšíření oprávnění na Galaxii sport na své diGITALlink karty ještě nenabízí. Galaxie sport je ovšem dostupná i v základní nabídce satelitní placené televize UPC Direct a DIGI TV.


Slovak Link vysílá na satelitu Astra 3A, pozice 23,5 st. východně, tp. 12,565 H, SR 27500, FEC 2/3, v kódu CryptoWorks zde vysílají televize STV1, STV2, Markíza TV a audio kanály pro obchodní domy SM1, SM2 a SM CS a datový kanál R1, televize TA3 vysílá volně (FTA), s kódováním plánuje začít dosud volná TV Joj.

V paketu dále volně vysílají rádia SRo 1, SRo 2 a SRo 3, Regina Z, Regina S, Regina V, Patria M, Patria U, Fun Radio, Radio Expres, Okey, Twist, Lumen, Hey a Radio-7.


Dokončení příště: Výměna nejstarších karet pro Czechlink, foto uplinku: archiv redakce satCentrum



  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 18   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
10.08.2006 • Sledovanost Galaxie sport za 1. pololetí roku 2006
08.08.2006 • Důležité informace pro uživatele přístupových karet Slovak Link a Czechlink – II. [ 33 ]
05.08.2006 • Tenisové turnaje série ATP Masters na Galaxii sport
03.08.2006 • FOTBAL na Galaxii sport v srpnu 2006
25.07.2006 • Deutsche Bank Players´Championship a EnterCard Scandinavian Masters na Galaxii sport
23.07.2006 • UPC BROADBAND SLOVAKIA odpovídá na dotazy čtenářů [ 39 ]

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.


za obsah níže uvedených komentářů satCentrum nezodpovídá!
[ nejnovější komentáře jsou nahoře ]
1 / 1

  nefunguje mi to v noci 

12.11.2007 00:45 • neregistrovaný
asi tak o 5 hodine vecer mi slovenske programi vobec neidu a signal mam asi tak 60 % a nic obraz neni preco
 
 
  SL 

08.08.2006 16:16 • Tomas
Hodil to kamos do KAONa a uz mi volal ze uz ide... zapisy som mal do 30.8.2006 a nesla... zrejme menili zapis skor... v kazdom pripade fuuuha :)) dufam ze ked to doma hodim do IPboxu bude ficat... diky za infos..
 
 
  To si viem predstavit, ako Ta ... 

08.08.2006 16:02 • Stano
To si viem predstavit, ako Ta to vytáča :-) Hmm.. to je divne,.. mozno je to tym, ze je tam soft. cryptoworks.. Skus to do klasickeho dig. sat... ale ked su tam zapisy, tak potom nerozumiem ... Moje zapisy su cca do 11.mesiaca 2006
 
 
  SL 

08.08.2006 15:38 • Tomas
mal som tak zapnutu jojku 2hodiny... a nic :( na slak trafenia... mozno je to tym ze je v tom satelite softwarovy cryptoworks... skusim to este hodin do klasickeho satelitu KAONa... inac kartu cita.. aj tam vidim zapisi, snad karta nie je odfajcena.. :(
 
 
  Malo by to fungovať. Nechaj v ... 

08.08.2006 15:33 • Stano
Malo by to fungovať. Nechaj v tom satelite len CI s jednou kartou a nastav to na TA3,alebo JOJ a nechaj to ist 20min..a neprepinaj inam. Tie dekodovacie kody by mali prist a zapisat sa.
 
 
  Nefunkcna karta SL 

08.08.2006 15:08 • Tomas
Konkretne mam sat.primac IPBOX 400, skusal som uz vsetky moznosti... vypnute s jednou kartou, v jednom slote, potom v druhom slote... proste nic... IPBOX ma original 2x smart citacky... uz fakt neviem co s tym ;-(
 
 
  SlovLink obnoven 

08.08.2006 14:22 • Stano
Aktualizacie niekedy maju problem u SL, preto vypnite satelit, nechajte v CI len kartu Slov Link a behom par minut sa Vam nabije-mne konkretne hned bol odkodovany STV2 a po par minutach komplet vsetky programy. Pokial mate CI Easy TV Twin CryptoWorks, tak rovnako doporucujem vybrat "simku" czech link a nechat v module len Slovek Link. Akonahle sa programy rozkoduju, tak znovu vložit CzechLink do CI Twin CryptoWorks a všetko funguje OK.
 
 
  Nefunkcna karta SL 

08.08.2006 11:48 • Tomas
4 dni som mal vypnuty satelitny primac, ked som ho zapol t.j.6.8. zistil som ze mi nefunguje SlovakLink, CzechLink ide bez problemov. Volal som na radiokomunikacie tam mi povedali ze karta je oK, vraj nie je blokovana no karta mi doteraz nedekoduje... mate niekto podobny problem?
 
 
  pre Hanex 

08.08.2006 09:35 • anonym
Nechaj v prijimaci iba kartu SlovakLink.
 
 
  Nefunkční karta SL 

07.08.2006 18:57 • Hanex
Jak zde někdo píše předemnou, tak mě též od 6.8.2006 nemaká SL. Oprávnění mi chodila v pohodě, teď tma.Kartu mám cca 5 měsíců. Přijímač Kaon KTSC 570 a CI modul Mascom twin easy na 2 karty. Pokud někdo víte jak problém řešit, poraďte prosím.
 
 
  O tom nikto nepise, ze T-T roz ... 

07.08.2006 17:36 • anonym
O tom nikto nepise, ze T-T rozposielavaju Slovak link karty ... t.zn. ze do konca mesiaca pokial mi nepride nova karta, tak nemozem sledovat Slovenske programy?
 
 
  pre Lubox II 

07.08.2006 16:57 • Lubox I
no ale to je predsa jednoduche a domyslene, T-T automaticky rozposiela nove karty na zaregistrovane adresy, takze sa to dozvies listom ktory pride ...
 
 
  Slovak link prestal vysielat 

07.08.2006 16:16 • anonym
Od vcera 06.08.2006 cca od poobedia mi zacalo kodovat moju Slovak link kartu. TA3 a JOJ funguje...Dnes cely den to mam zakodovane znovu- neviem preco. Kartu som si zaktivoval cca pred pol rokom a vsetko mi frčalo OK. Mate niekto tiež podobný problem?
 
 
  U primy to vidam to kostickova ... 

07.08.2006 14:03 • faust
U primy to vidam to kostickovani. Nevim proc ale nastesti jen u reklam. U filmu a serialu je to v pohode. Galaxii nemam ale ta uz ma i tak mizerny obraz. Hlavne ze se tam pak vejde vice programu. Mozna by tam mohl naky prijit.
 
 
  VBR nie je spása 

07.08.2006 13:21 • mc
Od zavedenia VBR v CL sem tam to pri rýchlych zmenách v obraze štvorčekuje. Najčastejšie na GalaxiSport a ČT2 ale aj na ČT1. A nie je to chyba môjho STB, pretože presne tak isto to vyzerá aj na terestrálnom analógu K29 a 46 z Kojála.
 
 
  Aspon by se mel u JOJky zlepsi ... 

07.08.2006 12:37 • faust
Aspon by se mel u JOJky zlepsit obraz. Jinak doufam, ze kdyz zadam to cislo karty k overeni, tak ze mi to vypise, jestli je moje karta v poradniku na vymenu nebo ze se me to nedotkne. To myslim jak u CL tak i u SL.
 
 
  Výměna karet 

07.08.2006 09:48 • Luboš II
Pro redakci - pokud bude možné zjistěte, jak bude o změnach T+T informováno těch 90% uživatelů, kteří nesledují tech.stránky a nebo nemají internet. Těm karta zmlkne a teprve potom se budou někde vyptávat, co se stalo ? Děkuji
 
 
  fuj 

06.08.2006 22:33 • kubisek
To se mi vůbec, ale vůbec nelíbí, asi budu muset začít šetřit na ještě předraženější kartu od sousedů.
 
 
Celkový počet komentářů: 18 / zobrazují se: 1 ... 18

|<«1»>|


zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist