Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Neděle • 28.04.2024 - 00:13:06   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Pakety a stanice | Články
 

Před startem DIGI TV v ČR – II.

  Autor: Redakce , e-mail: redakce@satCentrum.com Přidané: 13.08.2006


Po šesti letech faktického monopolu UPC Direct vstupuje na náš trh platforma DIGI TV, která ve východoevropských zemích zaznamenala díky své agresivní cenové politice prudký růst. Jak jsme psali v předchozím článku, od soboty 12.8.2006 jsou již na internetu oficiální stránky www.cz.digi.tv. U těch bychom se na chvíli zastavili. Protože rozjezd služby DIGI TV v ČR dostala na starost dceřinná společnost rumunského providera RCS-RDS – společnost DIGI SLOVAKIA (bývalá SCC), je web překlopenou českou mutací oficiálních slovenských stránek. Místy je to vidět na nedokonalém překladu, původními slovenskými slovy i zapomenutým označením měny – Sk místo Kč. To hlavní zde už ale český zájemce o abonenci najde – ceny i kontaktní číslo.

Kontaktní číslo zákaznické linky je 800 900 868. Je již funkční, respektive je zde zatím automatický odpovídač, že se vyřizují hovory zákazníků, kteří se dovolali dříve. Předpokládáme, že začne fungovat až těsně před termínem spuštění abonence v ČR.


Na české stránce www.cz.digi.tv byl uveřejněn také seznam televizních stanic v nabídce pro české abonenty. Hned na první pohled vidíme, že se od slovenské nabídky trochu liší. Nejsou zde slovenské terestrické stanice STV1, STV2, Markíza a JOJ TV, dokonce zde chybí i slovenská soukromá zpravodajská stanice TA3. Také filmový kanál NONSTOP KINO zde nenajdeme. Protože u našich východních sousedů zřejmě dojde v blízké budoucnosti k převodu tohoto kanálu ze Základního balíku do příplatkových filmových balíků, předpokládáme, že podobně tomu tak bude i v ČR. Nevíme, proč zde chybí oblíbený akční kanál AXN, který je v češtině dostupný pro slovenské diváky, naopak navíc oproti slovenské nabídce je zde dokumentární National Geographic Channel v angličtině. U hard erotického kanálu Spice Platinum je uváděn čas příjmu 23-05 hod., zatímco v slovenském Základním balíku jede nonstop celý den.

Navíc jsou zde umístěny české veřejnoprávní stanice ČT1, ČT2, ČT24 a ČT4 Sport (ty ale dosud na Intelsatu 10-02 nejsou), do budoucna se plánuje i se zařazením soukromé Primy a Novy do nabídky, do té doby se zde tyto kanály uvádí s poznámkou, že se jedná o pozemní příjem na klasickou, nikoliv satelitní anténu. Je ovšem otázkou zda takové vysvětlení bude stačit zájemci, který má v místě instalace velmi špatný či dokonce nemožný terestrický příjem Primy a Novy, kdy mu nabízená anténa „síto“ nepomůže. Nezbývá než doufat, že se rozjednaná jednání dotáhnou k rychlému zdárnému konci, tak jak to bylo u STV1 a STV2 u našich sousedů.

Chybí česká či slovenská rádia, teletext, EPG i dual či Dolby Digital audio, obraz ve formátu 16:9 také neočekávejme. Rozlišení je sice plné DVB-S 720x576px, ovšem datový tok je velmi nízký, což vadí zejména u sportovních a filmových kanálů (občas jsou problémy u Galaxie sport, FILM+ a FILMBOX). Zamrzání obrazu u Markízy a Joj TV se v posledních dnech zlepšilo, slovenští abonenti však stále mají u NONSTOP KINO posunuté audio o cca 3 vteřiny před obrazem, čímž je tento kanál prakticky nesledovatelný.

Všechny stanice platformy DIGI TV jsou umístěné na transponderech družice Intelsat 10-02 na pozici 1,0 st. západně. Pro příjem je společností DIGI SLOVAKIA dodávána parabola ofset 80 cm (železná) s universálním konvertorem 0,2 dB (např. Inverto Labs), Součástí bezplatné instalační sady je koaxiální kabel o délce 10m a dva konektory F.

Od začátku července jsou abonentům dodávané receivery Hyundai HSS-1169NA, od spuštění služby na Slovensku v květnu to byly receivery Humax DIGI+. Oba receivery jsme měli možnost vyzkoušet a k oběma máme nějaké výhrady. Patří mezi jednodušší, základní receivery s jednou čtečkou Nagravision, přístupová karta je s receiverem spárovaná a nedá se použít v jiném přijímači. Podle odpovědi na náš dotaz se nepočítá s distribucí receiverů s CI rozhraním, které by umožňovaly zasunutí CAM modulů pro jiné kódovací systémy (např. CryptoWorks pro Czechlink či Slovak link), nebudou ani receivery s harddisky. Je proto nutné používat tyto přijímače jako druhé receivery v domácnosti a přes výstupní F konektor smyčky loop through je připojit k dosud využívanému „lepšímu“ přijímači.

Receiver Humax DIGI+ nemá displej a TV modulátor, nedá se tedy jednoduše připojit na druhý televizor v domácnosti, má ale 2 SCARTy a trojici CINCH konektorů, má optický digitální zvukový výstup S/PDIF a sériový konektor RS232, na který ale ještě není dostupný editor settingu. Přepínání předvoleb je svižnější jak u Hyundaie, ovšem jsou problémy s některými DiSEqC motory a přepínači.

Receiver Hyundai HSS-1169NA má TV modulátor (na 21.-69. kanál UHF), ale pouze 1 SCART a trojici CINCH konektorů (video, audio R a L), digitální audio S/PDIF výstup je elektrický na konektoru CINCH. Přijímač má displej se čtyřmi devítisegmentovými LED číslovkami, nemá ale sériový konektor RS 232. Přepínání předvoleb je pomalejší jak u Humaxu, u přijímače, který důkladně testujeme v redakci satCentrum se zatím neprojevily problémy s motorickým natáčením (DiSEqC 1.2) ani s přepínači (multiswitch).

Abonenty DIGI TV, zvyklé na jednotné uspořádání předvoleb, které „na dálku“ připravuje do abonentských receiverů společnost UPC určitě nepotěší těžkopádnost „natažení“ kompletní nabídky DIGI TV ze satelitu, kdy jsou pomíchané nedostupné programy pro Rumunsko a Maďarsko a je upřednostněn maďarský či rumunský zvuk na programech, které jsou vysílané společně. Každé přidání nových stanic nabourá dosavadní pořadí, nezbývá tedy, než se pustit do organizace vlastní skupiny oblíbených kanálů.


Podobně jako na oficiálních slovenských stránkách www.digi-tv.sk zatím chybí na české stránce www.cz.digi.tv seznam dealerů. Ten je nutný pro zájemce o prodej a montáž služby, který bude hledat prodejce v jeho nejbližším okolí. Při naší poslední návštěvě v bratislavské centrále DIGI SLOVAKIA jsme se proto dohodli, že na webu satCentrum do sekce Firmy zařadíme – a to bezplatně - postupně všechny autorizované montážníky DIGI TV, tak jak je v současné době máme pro UPC Direct, a nabízíme místo i pro zveřejnění adres budoucích prodejců – dealerů DIGI TV za stanovených podmínek. Případný zájemce o tuto službu se tak bude v adresářích členěných po krajích snadněji orientovat podle loga DIGI TV.

Od příštího týdne začíná výběr autorizovaných prodejců – dealerů služby DIGI TV, jednoho se v Brně také zúčastníme a přineseme vám poznatky. Pokud máte se svou firmou zájem se na startu platformy v ČR podílet, máte nejvyšší čas – přihlásit se můžete na adrese DIGI SLOVAKIA: dealer@digi-tv.sk. S ing. Carolem Jurcsikem, který bude první dealery vybírat, jsme v pravidelném kontaktu, můžete se tedy i případně ozvat na náš redakční mail, všechny ohlasy mu předáme.

Tolik první postřehy před startem DIGI TV v České republice, budeme se k ní samozřejmě i nadále vracet, např. testem receiveru Hyundai HSS-1169NA. Pokud máte už teď nějaké otázky či připomínky, můžete je napsat v reakci pod článkem, předáme je odpovědnému pracovníkovi společnosti.


Přečtěte si dále o DIGI TV:

- Platforma Digi TV se rozšiřuje o slovenské a české stanice - aktualizováno

- O čom sa píše: Digi TV konkurentom v poskytovaní televízie

- Na návštěvě v: DIGI TV

- Nový tp. DIGI TV s TV v češtině na Intelsatu 10-02 (1,0 st.záp)

- Slovenská STV1 a STV2 míří do DIGI TV

- Osmý transponder platformy DIGI TV

- Od září DIGI TV i v ČR - základ za 260 Kč, s filmovým paketem za 500 Kč vč. daně

- Před startem DIGI TV v ČR - I.


Redakce satCentrum, 13.8.2006, 01:00 hod.


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 98   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
16.08.2006 • Premier League na Galaxii sport
12.08.2006 • Před startem DIGI TV v ČR – I. [ 39 ]
10.08.2006 • Od září DIGI TV i v ČR - základ za 260 Kč, s filmovým paketem za 500 Kč vč. daně [ 32 ]
10.08.2006 • Sledovanost Galaxie sport za 1. pololetí roku 2006
08.08.2006 • Důležité informace pro uživatele přístupových karet Slovak Link a Czechlink – II. [ 33 ]
06.08.2006 • Důležité informace pro uživatele přístupových karet Slovak Link a Czechlink – I. [ 18 ]

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.


za obsah níže uvedených komentářů satCentrum nezodpovídá!
[ nejnovější komentáře jsou nahoře ]
1 / 5

  Asi mas pravdu 

06.02.2008 11:49 • neregistrovaný
Asi mas pravdu, najlepsie je sa dohodnut s konkretnym autorizovanym technikom DIGI, ktory posobi v danej lokalite. Nevie mi niekto napisat telefonny kontakt na nejakeho schopneho a sikovneho technika DIGI TV pre lokalitu Bratislava - Podunajske Biskupice. Dakujem vopred za pomoc.
 
 
  Ako dostať digi tv za 4 dni do domu 

01.02.2008 10:47 • neregistrovaný
Zavolať na zákaznicku linku, objednať si digi-tv. Zavolať na druhý deň a urgovať zákazku že už Vám bolo niekoľko krát prisľubené že technik príde, dôležité: získať telefónne číslo montážneho technika. Volať raz, dvakrát, urgovať, že už pekne dlho čakáte .... Technik príde urgencie rieši prednostne. Ak máte technika v baráku máte vyhrané, má vždy viac satelitov a skriniek. S mojou pomocou namontoval aj susedovy, ktorý čakal 4 týždne a susedke ta čakala pol roka. O mesiac som dal susedovy mobil priamo na technika ten sa s ním dohodol a o 4 dni namontoval, nieje nutné ani volať na zákaznícku linku ak máte číslo na montéra, ten má všetko so sebou: zmluvy, satelity, skrinky ( dokonca aj kopírku :) ). Verte funguje to
 
 
  Zapomenutý 

31.01.2008 23:13 • neregistrovaný
V měsíci srpen roku 2007 jsem si objednal na čísle zákaznické linky 800 900 868 DIGI TV. Po rozhovoru s operátorkou jsem dostal registrační číslo a byl jsem ujištěn, že mi do 5 ti týdnů toto zařízení přijdou namontovat.Byl jsem trpělivý a vyčkával jsem na uvedenou montáž zařízení. Ale má trpělivost došla dne 27.1.2008 po půl roce, kdy jsem zavolal opět na výše uvedenou linku, kde se mi velmi omlouvali,ale svou vinu popírali ale slíbili mi nápravu. Dnes je 31.1.2008 a stále čekám,čekám a čekám a doufám, že se snad i někdy dočkám. Spojení na vedení firmy mi bylo zamítnuto z důvodu,jelikož operátorky prý nemají spojení na své vedoucí pracovníky. Škoda možná by je to zajímalo jak rychle vyřizují požadavky zákazíků.
 
 
  Kdy mě zapojíte anténu DIGI TV ? 

03.08.2007 20:58 • Machilova
Volala jsem 1.8. na vasí společnost, ta mě přidělila klijenské číslo 216218 Jiřina Machilová Čermná 31, Pošta Čermná u Vrchlabí 54377 a Tel. 732770714 , ale nikdo se semnou nespojil tak bych chtěla jen vědět jestli je vše správně nahlášené děkuji za odpověď
 
 
  je v tom bordel jak svina 

18.07.2007 16:43 • medvěd
na mě zkoušeli taky fintu s placením na dva metry dopředu ale já mám placení přes účet a operátorka řekla že to mám nechat tak a složenek si nevšímat,ale složenky chodí dál,signál je horší a horší když prší když svítí slunko i když fouká vítr myslím,že asi odstoupím od smlouvy.

 
 
  na 

20.04.2007 07:17 • admoj
Slovensko v pohode, raz som zaplatil za dva mesiace a uz platim len za jeden mesiac
 
 
  faktury 

19.04.2007 18:11 • Fanyn
Mně zase ráno na DIGI řekli ,že je to omyl platit za 5/07 a že v květnu fakturu už nedostanu ,až v červnu za 6/07.Ale když jsem mluvil s operatorkou odpoledne , tak mi už řekla , že chtějí platit měsíc dopředu ,mají v tom pěkný bordel.Doufám že v květnu nedostanu fakturu za červen a červenec v obch. podm. ani nemají , jak dalece se dopředu platí nebo měli říct ,že chtějí 520 Kč každý měsíc.Zajímalo by mě jak to je na Slovensku.
 
 
  faktury 

19.04.2007 16:50 • Petr
Až do teď jsem byl s DIGI Tv relativne spokojenej ale poslední 2 měsíce mě pěkně točej.Původně mluvili o tom že se platit bude měsíc po zpátku,minulej měsíc přišla faktura za 2a3/07 a tenhle mesíc za 4 a 5/07.bez jakéhokoliv předchozího upozernění naúčtují vždy dva měsíce.Minule jsem to ještě pochopil že chtěli dorovnat platbu aby se platilo ze ten konkrétní měsíc ale že to tenhle měsíc udělali znova aby se platilo měsíc dopředu tak to už mě fakt pořádně štve.Kdyby alespoň poslali nějaký vyjádření ale ani to ne.Jen složenka a hotovo.Kdybych si nezavolal na zákaznickou linku tak ani nevím proč platím dopředu.Vlastně to ani tak nevím,bylo mi sděleno že to tak chtěj a hotovo a že pokud se mi to nelíbí ať si napíšu do Brna.Tomuhle říkám přístup k zákazníkům.....
 
 
  vubec nejsu spokojen 

19.04.2007 14:50 • radas
vubec nejsu spokojeny z TV DIGI,z jechich kvalitu signalů a posilání poukázek které nemají napsanou částku tak jak je uvedeno ve smlouvě,skoro pořád často to vipadává a nekvalitu signálu,navíc se nedá dovolat na jejich tel.čísla

 
 
  Má to jen jeden háček - ta akc ... 

13.01.2007 10:55 • Moravák
Má to jen jeden háček - ta akce platí pouze pro Slovensko.
I když by to možná nebylo špatné, objednat si na nějakého Slováka Slovenské UPC a k tomu si koupit Gital kartu a CZ programy chytat z CS Linku.
 
 
  Pre: Bartheldy - never im! Zru ... 

13.01.2007 10:43 • Shawn
Pre: Bartheldy - never im! Zruš to! Teraz si mozes dat do konca januara instalovat UPC za 399 na 2 roky.... Mne to urobili za 3 dni
 
 
  lhůta 

13.01.2007 10:03 • Bartheldy
Čekám už od léta volám tam dvakrát za měsíc a furt nic co mám dělat digi tv ve mě začíná strácet duvěru
 
 
  Barva je mi ukradená, rozhoduj ... 

13.09.2006 11:16 • Ja
Barva je mi ukradená, rozhodující jsou funkce - technické vybavení - a bezchybný provoz.
 
 
  BARVA RECIEVERU HLASUJTE NA http://TV-DIGI.CZ 

13.09.2006 10:59 • TV-DIGI.CZ
Jakou byste ocenili nejvíce barvu ,hlasujte na http://www.tv-digi.cz/viewtopic.php?t=46
Děkuji
 
 
  peppe 

02.09.2006 14:24 • anonym
No ja hlavne cekam na nejaky seznam tech dealeru DIGITV. mam uz parabolu s motorem k DVB-S karte v PC a chci si jen nekam zajit pro prijimac abych podepsal smlouvu a hned si to prinesl domu.
 
 
  www.mardoka.com 

02.09.2006 09:32 • twinsen
Na stránke www.mardoka.com bolo doplnené porovnanie cenovej ponuky UPC Direct (ČR) a Digi TV (ČR).
 
 
  digi-tv 

30.08.2006 21:40 • Ivan,okr. Malacky
Mám digi-tv mesiac, funguje OK,čakal som 4 týždne,montáž trvala asi 1a 1/2 hod.Dúfam,že tam dajú aj české programy.
 
 
  digi tv 

26.08.2006 16:32 • hajny
digi tv uz ma tolik zajemcu ze nekde budou montaze objednane ted montovane az listopadu
 
 
  UPC 

26.08.2006 07:36 • Joe
Ja jsem byl jednim z prvnich zakazniku UPC, ale kdyz stihli prvni zdrazeni uz po pul roce sluzby, tak jsem jim to vypovedel a pak uz jen sledoval, kam se az s cenou Rodiny za tu dobu dostali :-o Pak jsem presel na Polsat, ktere platim pres zname v Polsku, protoze je 3x levnejsi a jazykovy problem u nas neni. Ani nepocitam, kolik jsem usetril. Takze diky za Digi TV, je to prvni DTH platforma u nas za "normalni" cenu. Je skoda ze UPC bylo ochotno platit tolik zakazniku takove castky, protoze by jejich ceny uz drive vypadaly jinak.
 
 
  reklama 

26.08.2006 07:28 • Joe
Mysim, ze DIGI TV moc reklamu v teto fazi nepotrebuje. Zajem je obrovsky a spis by jim vetsi prival zakazniku hned od prvnich dni spise uskodil. Viz. pocatecni problemy na Slovensku s nedostatkem prijimacu, kapacitou infolinky atd. Zato UPC Direct je videt temer vsude :-) Chteji si svou prazdninovou akci zavazat co nejvic neinformovanych na nemoralni ceny. Vsichni, co tady tvrdite jak jdou s cenou dolu, porad i po sleve zustavaji jednim z nejdrazsich operatoru v Evrope!
 
 
Celkový počet komentářů: 98 / zobrazují se: 1 ... 20

zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist