Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Pátek • 26.04.2024 - 08:18:58   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Program | Články
 

Ten pravý podzim u Prima ZOOM- unikátní dokumenty 44. týdne

  Autor: TV Prima , e-mail: info@iprima.cz Přidané: 26.10.2014


Budeme slavit. Provedeme vás nejkrásnějšími parky. Budeme žasnout nad chytrostí i roztomilostí zvířat a nevyhneme se ani pitvě. Ponoříme se do válečné vřavy i pod hladinu moří. A pozor na zloděje aut. Vše zblízka, ale v bezpečí u Prima ZOOM. Nový tematický blok „Život naostro“ – každou neděli od 20.00!


Dokumentární skvosty pro vás: pojďte se s námi bavit různě po světě – Planeta svátků; vydejte se s námi za krásnou, divokou a rozmanitou přírodou – Lonely Planet: Nejkrásnější národní parky, vždy dva díly za sebou; Zloději aut – vysokorychlostní automobilové honičky, to vše zachycené z nitra policejních aut a průmyslovými kamerami; podívejte se na největší pitvy světa v seriálu Do nitra obrů přírody – obří anatomie těch největších tvorů na naší planetě bude bavit opravdu každého; Doyle z oblíbeného seriálu Profesionálové opět na scéně, vzlétněte Do oblak s Martinem Shawem a desítky dalších unikátních snímků na Prima ZOOM.

Prima ZOOM – svět ještě více zblízka!


Premiérové tematické bloky vždy pondělí až neděle v čase 18.00–20.00 a 20.00–22.00 hod.:

27. 10., 19.00 hod. – Krkavci: Okřídlení výtržníci

Jiné ptáky, kteří by dokázali natolik upoutat naši pozornost jako krkavcovití, bychom hledali jen těžko. Krkavci jsou mimořádně inteligentní, zvídaví a učenliví ptáci. Jako jediní z opeřenců dokáží využívat nástroje, a dokonce si je i sami vyrábějí. Většina krkavců žije v úzce semknutých společenstvech a po celý život zůstává věrná jedinému partnerovi. Dokumentární film Krkavci: Okřídlení výtržníci je novým fascinujícím pohledem do světa těchto zajímavých ptáků a přináší mnoho dosud neznámých, o to však zajímavějších informací. Těšte se na kavčata žlutozobá v zimní vysokohorské krajině, kolonie havranů zabydlené ve městech, malé inteligentní kavky, sojky, vrány šedé... Král krkavcovitých krkavec velký samozřejmě také nemůže chybět!


28. 10., 18.00 hod. – Planeta svátků (Indie)

Svátky jsou jednou z mála příležitostí v roce k tomu, aby se sešly rodiny, komunity i celé státy k bujarému veselí. Ale co přesně vypovídají o lidech a jejich kulturách? Spisovatel Stefan Gates navštívil Japonsko, Indii a Mexiko, kde sledoval přípravy na nejdůležitější místní náboženské a kulturní slavnosti i žranice a zúčastnil se událostí, jež někdy trvají i několik dní v kuse. Během desetidenní slavnosti Onam v Indii, slavného Dne mrtvých, kterým v Mexiku uctívají duchy zemřelých, nebo famózního japonského svátku Matsuri jehož součástí je čtyřtunový rýžový dort Stefan Gates zjišťuje, že i v nejhorších časech zvyky a tradice přežívají díky svátkům a lidem, co je slaví. Čeká vás opravdu barevná a slavnostní podívaná.


28. 10., 19.00 a 19.30 hod. – Lonely Planet: Nejkrásnější národní parky (Neuvěřitelné výhledy + Neznámé parky)

Vydejte se s námi za krásnou, divokou a rozmanitou přírodou. Představíme vám ty nejlepší a nejzajímavější národní parky světa. Začneme neuvěřitelnými výhledy, kde ve výčtu nemohou chybět takové skvosty jako Velký kaňon, Yellowstone, národní park Glacier či Yosemitský národní park. Ale rozhodně byste si neměli nechat ujít ani některé méně známé, ale stejně úchvatné, např. Havajský národní park, Lake Clark, Kins Canyon a další.


29. 10., 18.00 hod. – Zloději aut (Auta, klíčky a zločinci)

Šestidílná minisérie o zlodějích aut vyjíždí na cesty po celé Velké Británii společně s policisty, kteří bojují proti zločinům spojených s auty. Připravte se na detailní pohled a vlastní názory policistů na to, jakou mají roli: od drogových razií, přes zatýkání zlodějů až po vysokorychlostní automobilové honičky. To vše zachycené z nitra policejních aut a průmyslovými kamerami.


29. 10., 19.00 hod. – David Simpson: Uvězněn v Africe

V březnu 2011 byl mladý britský pilot David Simpson zatčen za masové vraždění na africkém kontinentě. Jeho hrozivé utrpení, které poté následovalo, se stalo hlavním tématem novinových titulků po celém světě. David žil svůj sen jako pilot letadla pro luxusní společnost organizující safari ve Středoafrické republice. Ale jen do té doby, než se přimotal k brutálnímu masakru spáchanému nechvalně proslulým diktátorem Josephem Konym. Protože byl v nesprávnou dobu na nesprávném místě, Simpson byl obviněn z vraždění a čarodějnictví. Rozzuřený dav po něm střílel a Simpson nakonec skončil za mřížemi jednoho z nejhorších vězení v Africe. Po rozsudku smrti se octl uprostřed zuřivých vězeňských nepokojů a zatímco vězení shořelo do základů, Simpson zůstal v jeho troskách nahý a zmlácený. Film je příběhem o jeho neveselých příhodách. Využívá materiál, který David natočil ve vězení, a rekonstruuje záhadný masakr třinácti zavražděných horníků.


29. 10., 20.00 hod. – Soukromý život evropských savců: Šikovná veverka

Veselá jako jaro a rezatá jako podzim. Veverka je jako džin ve větvích stromů, s přirozeností sobě samou nás umí potěšit a rozveselit. Díky roztomilé tlamičce a odvážné výškové akrobacii se veverka stala nejpopulárnějším hlodavcem evropské fauny. Jenže i zvlášť pečlivý pozorovatel si zakrátko uvědomí, že chvíle okouzlení nemají dlouhého trvání. Tahle malá nezbeda v okamžiku mizí a znovu se objevuje na úplně jiném místě. Někdy to dokonce vypadá, jakoby se mávnutím kouzelného proutku do země propadla. Kolik toho o evropských veverkách skutečně víme? Jedině když budeme pěkně sledovat veverky jedno roční období za druhým, odhalíme aspoň některá z jejich tajemství.


29. 10., 21.00 hod. – Do nitra obrů přírody (Slon)

Cenami ověnčený dokumentární seriál se dostává pod srst a kůži největších zvířat na světě a odhaluje jejich skrytá tajemství. Tým vědců pečlivě zkoumá jejich anatomii a zjišťuje, jak jejich majitelé skutečně žijí. Obří anatomie těch největších tvorů na naší planetě bude bavit opravdu každého!


30. 10., 20.00 hod. – Tankoví hrdinové 2. světové války (1. část)

Tohle je příběh veteránů, kteří bojovali v 5. královském tankovém regimentu – týmu obyčejných mužů, kteří čelili prudkým střetům na frontě v Evropě i mimo ni. Během nasazení ve druhé světové válce zažili ponižující porážku u Dunkirku, vítězství v pouštích severní Afriky a nakonec odpor a povstání před Dnem D. Film kombinuje formát dramatu a dokumentu. Vznikl na základě dosud neuveřejněných vzpomínek a zápisků mužů, kteří se za zvláštních okolností dali dohromady, aby bojovali s Hitlerem a jeho silami, a poprvé oživuje jejich příběhy i životní osudy na televizní obrazovce.


31. 10., 21.00 hod. – Čtyři roční období pod vodou

Změny ročních období probíhají i pod vodní hladinou. Ale víme, co se „tam dole“ přitom děje? Jak vypadá celoroční život ryb, měkkýšů, hmyzu a obojživelníků v tomto neviditelném a neznámém světě? Kdo z nás by si dovedl představit, jaký mají na jaře pocit metrové štiky pronásledované samci napříč zaplavenými loukami rákosí? Věděli jste, že romantická atmosféra hejna sehnaného dohromady u příležitosti štičí svatby trvá jenom hodinu? Pak se samci musí klidit z cesty, aby je dvakrát větší samice nesežraly. Žáby jsou naopak nejvěrnějšími partnery v celém jezeře. Otázkou ale zůstává, jestli ryby dokážou kvůli páření migrovat přes souš nebo jak obyvatelé jezera přežívají v zimním zamrzlém prostředí.


1. 11., 18.00 – Pád britského impéria

Byla to říše, kde Slunce doslova nikdy nezapadlo. Britské impérium bylo v dobách největší slávy a rozmachu rozšířené do všech koutů světa a zabíralo celou jednu pětinu naší planety. Angličanů bylo ze všech národností nejvíce. Na začátku etapy, ve které ovládli skoro vše, co bylo v jejich dosahu, seděla na britském trůnu žena. Královna Alžběta I. řečená Panenská královna vládla impériu pevnou rukou. Přestože Angličané původně vzešli z jediného deštivého ostrova na západ od kontinentální Evropy, zdánlivě nevýhodná situace se pro ně stala velkým plusem – přinutila je zas a znovu vyrážet na moře a stát se bezkonkurenčními zručnými námořníky i objeviteli. Britská nadvláda nově pokořených a připojených území ale nemohla být věčná. Charismatický Mahátma Gándhí, který se o to svou strategií občanské neposlušnosti postaral v Indii, totiž zdaleka nebyl jejím jediným odpůrcem.


1. 11., 19.00 a 19.30 hod. – Záhadné postavy dějin I (Leonardo da Vinci; Muž se železnou maskou)

Úspěšný dokumentární seriál se zabývá záhadnými postavami minulosti a tím, jakou roli sehráli v dějinách. Zároveň představuje nově objevené důkazy týkající se největších tajemství historie. První série se postupně zaměřuje na Nostradama, Robina Hooda, Jacka Rozparovače, Billyho Kida, Rasputina, krále Artuše, Leonarda da Vinciho, Kleopatru, Abrahama Lincolna, Muže s železnou maskou, Romanovce nebo Johanku z Arku. Těšte se na dva záhadné muže.


1. 11., 21.00 hod. – Kojotovlk: Tajemná šelma

Kojot i kojotovlk patří k nejchytřejším a nejinteligentnějším zvířatům. Díky výzkumu, nasazování obojků s GPS a mikročipů bylo možné zjistit, že jak kojot, tak i kojotovlk obývají ve městech parky, lesíky a opuštěná místa. Umí splynout s prostředím. Ve městě nacházejí dostatek potravy a dožívají se čtyřikrát vyššího věku než jejich druhové v divoké přírodě. Jejich teritorium ve městech měří přibližně osm kilometrů čtverečních. Jsou přísně monogamní, pár spolu žije po celý život, loví hlodavce – sami nebo také v páru. Naučili se nepozorovaně pohybovat ve světě lidí a nebojí se jich. Kojoti a kojotovlci jsou předvojem divokých zvířat stěhujících se do měst.


2. 11., 19.00 a 19.30 hod. – Do oblak s Martinem Shawem (Létající brouk; Letečtí nadšenci)

Britský herec Martin Shaw alias Doyle z oblíbeného seriálu Profesionálové má už od narození pod kůží zadřenou lásku k létání. Vzácný dvojplošník Stearman z třicátých let 20. století opatroval jako oko v hlavě, ale přesto ho potkala nečekaná nehoda. Shaw se proto rozhodl zachránit z trosek, co se dá, a část po části letadlo znovu vystavět nejen do jeho dřívější podoby, ale i do původní krásy. Při té příležitosti se v seriálu Do oblak s Martinem Shawem ohlíží nejen za historií letectví, ale rovněž vzhlíží k budoucnosti. Při natáčení potkává zajímavé postavy, které se s ním ochotně podělí o své příběhy. Dokonce má takové štěstí, že si splní hned několik dětských snů a proletí se s několika klasickými modely. Ať už jde o Martina Shawa, další celebrity, šlechtu nebo válečné hrdiny, všechny spojuje jejich láska k létání.


www.prima-zoom.cz – unikátní on-line magazín: základní info, program, aktuality, fotografie, zajímavé články a ještě něco navíc. Obliba pořád stoupá i na facebooku (https://www.facebook.com/#!/primazoom.cz).


Prima ZOOM – více témat, více novinek! Nové schéma vysílání – 24 hodin denně běží na plné obrátky:

premiérové bloky	18.00 – 20.00 hod.             	20.00 – 22.00 hod.
pondělí Volání divočiny Největší katastrofy
úterý Cestovatelé a dobrodruzi Po stopách historie
středa Zločin pod lupou Fascinující příroda
čtvrtek Tajemství Země a vesmíru Zaostřeno na války
pátek Záhady a konspirace Úžasné oceány
sobota Odkaz dávných civilizací Úchvatná říše zvířat
neděle Zázraky vědy a techniky Život naostro


Mgr. Filip Budák, Externí dodavatel PR oddělení pro FTV Prima, 26. 10. 2014


Zkrácená adresa na tuto stránku: http://goo.gl/8DauZI Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
30.10.2014 • National Geographic Channel poodkryje v listopadu nejedno tajemství
29.10.2014 • Listopadové filmové lahůdky na Cinemaxu
27.10.2014 • Poznejte v listopadu nádheru přírody s Nat Geo Wild
24.10.2014 • Rozhodně stojí za vidění - vyvalte oči na Prima ZOOM
24.10.2014 • Viasat Nature přináší nový pořad zaměřený na hmyzí říši Mikromonstra
23.10.2014 • NHL na NOVA Sport, FANDA a VOYO v listopadu 2014

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist