Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Pátek • 26.04.2024 - 22:13:06   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
TV info - Program | Články
 

Návrat na místo činu - začíná natáčení druhé řady Případů 1. oddělení

  Autor: Česká televize , e-mail: info@ceskatelevize.cz Přidané: 26.02.2015




Skutečné případy, skutečné postupy, skutečná kriminálka. Tvůrci Případů 1. oddělení začínají od neděle natáčet osm nových dílů úspěšného seriálu.


Natáčení druhé řady Případů 1. Oddělení potrvá až do července a opět se zaměří na policejní práci z jiného úhlu než většina současných kriminálek. „Zase se obejdeme bez stříleček, fantasticky rychlých analýz DNA a výbuchů aut,“ komentuje s úsměvem kreativní producent Michal Reitler, v jehož tvůrčí producentské skupině vznikla už první řada seriálu, a dodává: „Shoří všehovšudy dvě auta, a to úplně banálně, aby pachatelé zametli stopy, takže naši kriminalisté to budou mít při objasnění těžší a budou muset víc využívat hlavu a důvtip. Přibude papírování, operativní práce na hraně zákona a hlavně nás čekají odolnější pachatelé, z nichž někteří se nepřiznají vůbec; o to větší úsilí bude náš tým muset vyvinout při fázích dokazování."

Scenáristické práce na druhé řadě se ujalo osvědčené tvůrčí duo novináře Jana Malindy a vedoucího oddělení vražd Josefa Mareše. „Po dopsání posledního dílu jsme o pokračování vůbec neuvažovali. Nečekaně pozitivní ohlasy Případů 1. oddělení nás ale přinutily začít o tom přemýšlet. Opravdu dlouho jsme to ale zvažovali. Chtěli jsme mít jistotu, že máme dost sil a nápadů, abychom kvalitou překonali první sérii. Nejsme profesionální scenáristé a máme pracovní závazky vůči našim zaměstnavatelům,“ vysvětlovali před časem Jan Malinda a Josef Mareš. Nyní dokončili scénáře k šesti epizodám, další dva vzniknou v průběhu jara. „Během psaní jsme měli v našich civilních profesích poněkud víc starostí, než při psaní první série, a něco z toho se asi promítlo i do nových scénářů. Ale třeba i díky tomu jsou nové scénáře možná ještě věrohodnější," dodávají nyní.

Tvůrčí tým se rozhodl zasáhnout i do skupiny hlavních postav. „Vítězná sestava se nemění, ale abychom mohli hrát o ligu výš, museli jsme posílit,“ vysvětluje vedoucí projektu Tomáš Feřtek a doplňuje: „Ukážeme, že schopní a obětaví policisté pracují i na jiných odděleních a také na obvodech; zaslouží si, aby byli na očích."

„Sršeň mi za tu dobu přirostl k srdci, je to sympatický chlapík. Nicméně on je hodně papírový typ a to já v žádném případě nejsem,“ říká o své postavě herec Miroslav Vladyka a doplňuje: „Vždycky, když mám dávat dohromady nějaké doklady, tak si říkám, že příště už to udělám s předstihem a pořádně. Nakonec to ale vždycky stejně dopadne tak, že si to rozložím po zemi, přehrabuju se tím a jsem z toho vyloženě nešťastný. Čili tuhle zálibu společnou určitě nemáme. Kromě poručíka Sršně je mi z dalších postav nejvíc sympatický major Plíšek, kterého hraje Bolek Polívka. A to zejména proto, že je na mě, tedy na tu moji postavu, hodný.“


Alžběta Plívová, tisková mluvčí České televize, 26. 2. 2015


Zkrácená adresa na tuto stránku: http://goo.gl/Cfn2BX Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
07.03.2015 • Prima dnes uvede nový lifestylový pořad Gondíci s.r.o.
26.02.2015 • Rok 2015 se skupinou Nova přinese Policii Modrava i nové formáty
26.02.2015 • Zaži hudbu naživo
26.02.2015 • Déčko opět bojuje o ocenění v PromaxBDO Europe Awards
25.02.2015 • Fantastický záver prvej série seriálového hitu Horná Dolná!
25.02.2015 • Musíte vidět! Koloběh života: Ovocný sad na Prima ZOOM

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist