Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Pátek • 26.04.2024 - 19:49:36   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Program | Články
 

Zastavme vymírání, nabádá dokument, který v prosinci ohromí svět

  Autor: Ewing PR , e-mail: info@ewingpr.cz Přidané: 30.11.2015


Datum 2. 12. 2015 si do diářů napíší všichni, které zajímá osud planety Země. Právě v tento den odvysílá stanice Discovery Channel po celém světě snímek RACING EXTINCTION (Zastavme vymírání). Podle vědců může do konce století vymizet z povrchu zemského polovina všech existujících druhů – a to v přímém důsledku činnosti člověka. Je možné, že by lidé způsobili, že nás poprvé od vyhynutí dinosaurů čeká masivní vymírání druhů? Dokument RACING EXTINCTION předkládá i jinou otázku: jak tomu zabránit?


Pro natáčení převratného dokumentárního filmu RACING EXTINCTION sestavil režisér Louie Psihoyos a skupina, která natočila oscarový dokument Zátoka (The Cove), tým umělců a aktivistů, kteří se vydávají na tajnou misi s cílem odhalit skrytý svět ohrožených druhů a ukázat snahy o jejich záchranu před vymřením. Na celém světě tajně pronikají na nejnebezpečnější černé trhy a pomocí špičkové techniky dokumentují spojení mezi emisemi oxidu uhličitého a vymíráním druhů. Dokument odhaluje šokující, dosud nevídané scény, které mohou skutečně změnit náš pohled na svět. RACING EXTINCTION bude katalyzátorem širší a dlouhodobější kampaně. Ta by měla sjednotit lidi ve společném úsilí o omezení emisí oxidu uhličitého a zabránění mizení živočišných a rostlinných druhů.

„Cílem našeho projektu je nabídnout tento film co největšímu počtu diváků a inspirovat je k akci – což je velmi ambiciózní, ale věřím, že to náš tým díky celosvětovému vlivu a dosahu kanálu Discovery dokáže,“ doufá režisér Louie Psihoyos. „Jsem nadšený ze spolupráce se všemi, kdo se na projektu podílí – je to sen tvůrce dokumentárních filmů.“

„Poselství filmu Louie Psihoyose RACING EXTINCTION je zásadní pro naše přežití,“ říká John Hoffman, výkonný viceprezident pro dokumentární a speciální tvorbu kanálu Discovery. „Každý člověk na Zemi by měl tento film vidět.“

„Vysílání filmu RACING EXTINCTION v jednom okamžiku na celém světě je splněný sen. Celý svět se dozví o této problematice najednou a bude moci spolupracovat na ozdravění oceánů a celé planety,“ věří Dieter Paulmann, výkonný producent a zakladatel nadace Okeanos – Nadace pro moře.


Discovery Channel odvysílá RACING EXTINCTION v celosvětové premiéře dne 2. prosince 2015 – čeští a slovenští diváci ho uvidí ve 21:00 hod.


Jak změnit každodenní drobné zvyky tak, abychom pomohli planetě?

Nemusíte dělat velká gesta, navždy se vzdávat konzumace masa nebo vstávat každý den ve čtyři hodiny ráno, abyste do práce došli pěšky. Někdy stačí upravit drobnosti, a přesto svým vlastním dílem přispějete k ochraně planety Země. Jak na to?

- Odpusťte si maso. Jen tu a tam. Pokud si jeden den celých 24 hodin odpustíte masitou stravu, což zahrnuje i uzeniny, pomůžete snížit emise. Kdyby se vám podařilo zavést pravidelný jeden „bezmasý den“ do týdenního jídelníčku, budou výsledky ještě lepší!

- Jíte ryby a mořské plody? Pečlivě si vybírejte jaké. Při lovu mořských ryb bohužel dochází k takzvanému vedlejšímu úlovku: přes palubu se pak hází tisíce mrtvých delfínů, žraloků, mořských želv a dalších zvířat. Vybírejte si proto ryby a mořské plody, které byli připraveny v souladu s ekologickými zásadami a v rámci udržitelného rybolovu.

- Odcházíte z domu? Vypněte spotřebiče. Víte, že 75 % spotřebuje domácí elektronika v době, kdy ji vlastně vůbec nepoužíváte? Právě tolik potřebuje pohotovostní režim televizí, počítačů, DVD přehrávačů, stereí a reproduktorů. Před odchodem z domu je tedy vypněte a vypojte ze zásuvky. Nejenže pomůžete planetu, ale ještě ušetříte na účtech za elektřinu.

- Autem do práce? Zkuste vzít i kolegu nebo jeďte MHD. Doprava produkuje ohromné množství emisí a ne každý má na to, aby si mohl pořídit ekologický elektromobil. Pokud už chcete jezdit do práce autem, co takhle s sebou brát i kolegu, který by jinak taky použil vůz? Zaplníte a lépe využijete auto, navíc se třeba můžete domluvit na tom, že vám kolega na dopravu přispěje. Nebo jeden den v týdnu zkuste jezdit do práce hromadnou dopravou. Planeta to ocení!

- Vyhýbejte se palmovému oleji. Děláte to hlavně pro sebe. Je skoro všude a pomalu zabíjí nás i planetu. Palmový olej. Tuk, který je velmi levný, takže ho rády používají potravinářské společnosti k nahrazení dražších a bezpečnějších rostlinných olejů. Jenže cena není vše – palmový olej je pro naše zdraví naprostá zkáza a vede k ucpávání cév a mnohým nemocem. V Asii se navíc kvůli pěstování palmy olejné kácí a vypalují deštné pralesy. Proto ztrácí domov vzácné druhy zvířat, některá navíc místní obyvatelé rovnou vybíjejí. Palmové plantáže pak představují bizarní zelenou poušť, na které nic nežije…


Nejnovější dokumet Racing Extinction (Zastavme vymírání) ukazuje, co vše je v sázce. Jeho autor Louie Psihoyos získal Oskara již za svůj předchozí film Cove (Zátoka) o každoročním japonském lovu delfínů, kterým šokoval celý svět. Dokument Racing Extinction má celosvětovou premiéru na Discovery Channel ve středu 2. prosince 2015 – čeští a slovenští diváci si ho mohou naladit ve 21:00 hod..

Kampaň #StartWith1Thing na stránce http://racingextinction.com/ zároveň nabízí tipy na jednoduché změny, které je snadné provést. Jeden den bez masa? Lépe přečtená etiketa na plechovce tuňáka? I to jsou kroky, kterými můžete pomoci planetě.


Tereza Holá, Ewing Public Relations


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
01.12.2015 • Prosincové programové tipy HBO a HBO HD
30.11.2015 • Prosincová porce zábavy na kanálech FilmBox
30.11.2015 • Nejvýznamnější válečné železnice pod drobnohledem na Viasat History
29.11.2015 • Poodhalte záhady a bavte se na Prima ZOOM ve 49. týdnu
28.11.2015 • TV tipy Universal Channel ve 49. týdnu
27.11.2015 • Nalaďte si v prosinci na National Geographic Channel

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist