Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Pátek • 26.04.2024 - 16:13:06   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
TV info - Z domova | Články
 

Režisér Juho Kuosmanen a herec Jarkko Lahti přijedou do Prahy uvést svůj film Nejšťastnější den v životě Olliho Mäkiho

  Autor: Aerofilms , e-mail: info@aerofilms.cz Přidané: 13.03.2017


Mladý finský režisér Juho Kuosmanen přijede do Prahy představit svůj celovečerní debut Nejšťastnější den v životě Olliho Mäkiho, na festivalu v Cannes 2016 oceněný jako nejlepší film sekce Un Certain Regard. Ve středu 15. března režisér film od 18.30 osobně uvede na veřejné předpremiéře a následné debatě s diváky v pražském kině Pilotů.


Na slavnostní premiéře, která proběhne den poté v kině Světozor, pak režiséra Kuosmanena doprovodí ještě představitel boxera Olliho Mäkiho, herec Jarkko Lahti. Do ostatních kin boxerskou romanci Nejšťastnější den v životě Olliho Mäkiho uvede label KVIFF Distribution ve stejný den, tedy 16. března.

Nejšťastnější den v životě Olliho Mäkiho vypráví skutečný příběh finského boxera, který se na začátku 60. let připravuje v Helsinkách na nejdůležitější zápas své kariéry. V momentě, kdy je vystaven tlaku médií, trenérů a sponzorů, se ale zamiluje do Raiji, dívky ze své rodné vesnice. Kouzelný snímek, který deník Independent označil za „jeden z nejmilejších filmů roku“, je ceněný především pro svoji výraznou estetiku, bezchybnou formální stránku, autentické herecké výkony hlavních představitelů a originálně vystavěný scénář plný vřelosti a lidskosti. „Prvotní atmosféra Nejšťastnějšího dne v životě Olliho Mäkiho je odlehčená. I když je zde líčen příběh o existenční krizi a hledání sebe sama, je podstatné, že vyprávění se neutápí v bahně, ale vznáší se a pluje jako létající drak,“ přibližuje atmosféru filmu režisér Juho Kuosmanen.

Jde o první finský film v historii, který na festivalu v Cannes zvítězil v sekci Un Certain Regard. V prosinci loňského roku získal snímek ještě jedno významné ocenění, když byl Evropskou filmovou akademií vyhodnocen jako objev roku 2016. Čeští diváci mohli Nejšťastnější den v životě Olliho Mäkiho zhlédnout již na 51. ročníku MFF Karlovy Vary.

Veřejná předpremiéra a následující debata s režisérem v kině Pilotů ve středu 15. března proběhne ve spolupráci s projektem Cinergy, který setkání se zajímavými filmovými tvůrci pořádá v průběhu celého roku. Moderování debaty, během které se diváci dozvědí zajímavosti o vzniku filmu, pozadí jeho uvedení na festivalu v Cannes i více o režisérově předešlé tvorbě, se ujme festivalová dramaturgyně Louise H. Johansen. Debata proběhne pouze v anglickém jazyce.

Předpremiérová projekce filmu Nejšťastnější den v životě Olliho Mäkiho začne v 18:30, debata na projekci plynule naváže a začne ve 21 hodin. Předprodej vstupenek na celý program v kině Pilotů byl zahájen dnes (8. března 2017).

Juho Kuosmanen (nar. 1979) je filmař z Helsinek. Za své dřívější krátké filmy získal několik ocenění na prestižních festivalech v Locarnu nebo sekci Cinéfondation v Cannes. V roce 2014 absolvoval helsinskou filmovou školu ELO při Aaltově univerzitě. Během studií také hrál a režíroval v divadle a úzce spolupracoval s avantgardním operním souborem West Coast Kokkola Opera. Nejšťastnější den v životě Olliho Mäkiho je jeho prvním celovečerním filmem.


KVIFF DISTRIBUTION – Společný distribuční label MFF KV, České televize a Aerofilms

Díky spojení tří silných partnerů v labelu KVIFF Distribution jsou v průběhu roku do české distribuce uváděny zajímavé filmové tituly ze světové produkce, které by jinak složitě hledaly cestu k divákovi standardní distribuční cestou. Prvním titulem KVIFF Distribution byl film Mládí italského režiséra Paola Sorrentina, který byl s velkým diváckým ohlasem do českých kin uveden 8. října 2015. Aktivity labelu v roce 2016 rozšířila akce Vary ve vašem kině, v rámci které jsou bezprostředně po MFF KV do kin uváděny výrazné filmy aktuálního ročníku jako ozvěny festivalu. Celkem sedm dosud uvedených filmů KVIFF Distribution vidělo v českých kinech již více než 150 000 diváků. Nejšťastnější den v životě Olliho Mäkiho bude osmým filmem labelu, www.kviffdistribution.com.


Nejšťastnější den v životě Olliho Mäkiho / Hymyilevä mies

Romantické drama, Finsko 2016
Režie a scénář: Juho Kuosmanen
Kamera: J. P. Passi
Střih: Jussi Rautaniemi
Hrají: Jarkko Lahti, Eero Milonoff, Oona Airola a další...

Veřejná předpremiéra a debata s režisérem: 15. března 18:30, kino Pilotů
Distribuční premiéra ČR: 16. března 2017
Trailer k filmu: https://youtu.be/Ifqp45RylyE

Foto: Režisér Juho Kuosmanen na natáčení filmu Nejšťastnější den v životě Olliho Mäkiho


Radka Urbancová, Aerofilms


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
13.03.2017 • Přehlídka bizarních artových filmů Weird Europe probudí zvíře v nás
10.03.2017 • Tisková zpráva z 5. zasedání RRTV, konaného dne 7. 3. 2017
09.03.2017 • Prima LOVE oslavila šesté narozeniny
08.03.2017 • Radio_Head Awards festival opäť prinesie kvalitnú slovenskú hudbu, koncerty budú dostupné aj v živom vysielaní
07.03.2017 • Širokopásmový internet sa dostane do ďalších obcí
05.03.2017 • 2,6 petabytů dat a tisíce nových schránek denně. Aneb 44 věcí, které jste o Seznam.cz Emailu nevěděli

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist