Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Čtvrtek • 02.05.2024 - 06:07:59   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Program | Články
 

Prima ZOOM vás ve 27. týdnu chytne a nepustí

  Autor: TV Prima/satCentrum , e-mail: info@iprima.cz Přidané: 02.07.2017


Vydejte se s námi za dobrodružstvím po všech světadílech, do historie, za odhalováním záhad, do mořských hlubin, po stopách krimi příběhů i za krásami přírody a rozmanitostí říše zvířat. Dokumentární skvosty pro vás: Dva na cestě poznají celý svět; Etiopie – český pohled na tuto zajímavou zemi; Druhá světová válka: Příběhy odboje – poznejte jaké to bylo; poznejte Záhadné skotské vraždy; čeká vás Hon na Hitlera; nebude chybět úchvatný seriál BBC – Lov ještě více unikátních snímků na Prima ZOOM.


Prima ZOOM – svět ještě více zblízka!

3. 7., 20.00 hod. – Dva na cestě (Rusko: Soudruzi a velkoměsta)

Kamarádi Scott a Justin hodili život za hlavu a vyrazili do světa za jedinečnými zážitky a nekonečným dobrodružstvím. Na svých cestách projíždí nádhernou krajinou, potkávají nezapomenutelné lidi, často také zažívají horké chvilky a získávají novou perspektivu každodenního života. Rychle zjišťují, že cesta je stejně důležitá jako cíl. Tohle není žádná soutěž a na konci na ně nečeká žádná výhra. Prostě opravdový život na cestě.


3. 7., 21.00 hod. a 21.30 hod. – Etiopie (1. a 2. díl)

Etiopie se rozkládá na ploše rovnající se území Francie a Španělska dohromady. První část dokumentu se zaměřuje na jižní část země a ve druhém dílu se vydáme na sever. Jedním ze zcela zásadních předpokladů života je voda. Pro tu chodí převážně ženy, mnohdy i děti, a nosí na hlavě dvacetilitrové kanystry. U půvabného jezera Ziway lze zahlédnout množství čápů marabu, pelikánů a jiných brodivých ptáků, pestrou směs ale doplňují i mořští orli. Na březích jezera Chamo pobíhají tlupy paviánů a dalších druhů opic. Na vodách jezera lze spatřit domorodce na prastarých vorech z balzamových větví. Žijí zde hroši i nebezpeční krokodýli, jimž je lépe se vyhnout. Na břehu hledá potravu prase bradavičnaté, které se lovců nemusí bát: jeho maso se zde nejí. Do severní Etiopie, nejstaršího křesťanského území na africkém kontinentu, pronikla pravoslavná víra z Byzance už ve 4. století. V hlavním městě Addis Abebě jsou největší archeologickou atrakcí části kostry dívky staré tři miliony let, považované za našeho přímého prapředka. Dívka dostala jméno Lucy a její kostru objevili v roce 1972 Francouzi. Typickým pokrmem jsou kvašené placky „indžara“, které místní jedí třikrát denně a kladou si na ně nejrůznější ingredience. V roce 2008 darovala japonská vláda městu nový most přes Modrý Nil. Těžko obdělávatelný a nehostinný sever Etiopie nebrání místnímu obyvatelstvu, aby všechny překážky zvládalo s neotřesitelnou vírou v budoucnost.


4. 7., 21.00 hod. – Druhá světová válka: Příběhy odboje (Těžké začátky)

Mezi lety 1939 a 1945 se odvážní muži a ženy po celé Evropě vzepřeli nacistické nadvládě. Skrývali se ve stínech od Paříže po Varšavu, od Atén až po Kodaň a vytrvali v odboji všemi prostředky, které se jim dostaly. Právě o jejich příbězích a osudech vypráví tento seriál. Z počátečního spontánního povstání proti nacismu postupně vyrostly dobře fungující tajné organizace s pečlivě promyšlenou infrastrukturou. Postupně se zaměříme na jejich největší úspěchy i hořké prohry od undergroundových novin až po sabotážní mise. A odhalíme, jakému útisku museli čelit na cestě ke svobodě. Tento seriál vznikal v 15 evropských městech na základě výjimečných svědectví posledních pamětníků a stal se prvním uceleným pohledem na odboj v celoevropském měřítku.


5. 7., 22.00 hod. – Záhadné skotské vraždy (Oscar Slater)

Fascinující příběhy o majetku a moci, brutalitě a krutosti se mohly odehrát jedině v mysteriózním prostředí Skotska. Tento seriál se vrací k nejzáhadnějším skotským vraždám. Dramatické rekonstrukce napínavých událostí provázejí odborné názory expertů, právní hledisko a množství informací z policejních a lékařských zpráv i osobních dopisů a fotografií. Minulé události tak znovu ožívají přímo před očima. Uvidíte, jak ve vyšetřování vraždy kurtizány pro pány z lepší společnosti na konci 19. století sehrála významnou roli nesnášenlivost vůči židům. Dozvíte se, proč Madeleine Smithová možná (ne)spáchala zločin z vášně, za který nakonec nebyla odsouzena. A ještě mnoho dalšího! Záhadné skotské vraždy čekají na objasnění.


6. 7., 21.00 hod. – Útok na bitevní loď Tirpitz

Nacistická námořní chlouba zažila 31 pokusů o její zničení, a až ten poslední se jí stal osudným. Winston Churchill jí přezdíval Bestie. Hrozivě impozantní bitevní loď Tirpitz měla výtlak 53 tisíc tun a nejspíše byla největším symbolem Hitlerovy nadvlády na moři. Proto Churchill rozhodl, že její zničení je nejvyšší prioritou. Loď Tirpitz musela být proto potopena za každou cenu. Útok na bitevní loď Tirpitz je příběhem zřejmě nejdůležitějšího a nejodvážnějšího náletu Britského královského letectva, provedeného legendární letkou The Dambusters.


7. 7., 20.00 hod. – Modravé hlubiny I (Socorro)

V sérii Modravé hlubiny se připojíme k předním mořským ekologům na jejich výpravě plné zajímavých objevů. Dobrodružná expedice vede do odlehlých koutů světa. Dochází během ní k odhalování nesčetných tajemství oceánů i boji za ochranu ohrožených druhů, které se snaží přežít v čím dál více nehostinných mořích. Ponořte se do hloubek společně s delfíny a žraloky obrovskými a postavte se tváří v tvář nebezpečným žralokům bílým. Dostanete se tak o krok blíže k pochopení záhad modravých hlubin.


7. 7., 22.00 hod. – Hon na Hitlera (1. díl)

Na začátku roku 2014 odtajnila FBI stovky tajných dokumentů, které naznačují, že Hitler možná nespáchal sebevraždu, ale uprchl po porážce nacistického Německa do Jižní Ameriky. V poznámce ředitele FBI Edgara Hoovera stojí: „Američtí vojenští představitelé v Německu nenašli Hitlerovo tělo ani nemají žádný spolehlivý zdroj, který by s konečnou platností potvrdil, že Hitler je mrtev.“ Skupina předních výzkumníků, vyzbrojených nejmodernější technikou a nově odtajněnými materiály z FBI, proto přistupuje k tomuto neobjasněnému případu jako k vyšetřování novodobého úmrtí. Další a další dříve utajené materiály ze všech koutů světa přinášejí dostatek nových stop. Díky nejmodernější technice, která dříve nebyla k dispozici, se znovu otevírá vyšetřování dávno odloženého případu. Podaří se vyřešit záhadu okolo smrti jednoho z největších zločinců všech dob?


7. 7., 23.00 hod. a 23.30 hod. – Tajné a tajemné (1. a 2. díl)

Skupinka pevně odhodlaných hledačů pravdy vyrazila na cesty. Chystá se vyšetřit největší záhady, kontroverze a konspirační teorie našeho podivuhodného světa, včetně případné tajné podmořské základny UFO ukryté u pobřeží Kalifornie. Snaží se zjistit, jestli je možné, aby byla oblíbená hra pro chytré telefony ve skutečnosti součástí operace CIA. Nebo jestli má americká vláda prsty ve stvoření armády zabijáků řízených myslí. Kromě toho se zabývá možným spiknutím za účelem zavraždit prezidenta Johna F. Kennedyho pouhé týdny před tragickými událostmi v Dallasu. Pátráním po ztraceném konfederačním zlatu. Novým ohniskem pozorování Bigfoota na místě, kde byste to rozhodně nečekali. Čerstvou teorií o cestování v čase. Anebo nukleárními zbraněmi ztracenými přímo v Americe. Tohle je výprava za odhalením, odpověďmi a pravdou, za tajným a tajemným!


8. 7., 20.00 hod. – Lov (Největší výzvy)

Sedmidílný úchvatný seriál BBC (v originále The Hunt) přinášíme jedině na Prima ZOOM. Sir David Attenborough se vrací, aby propůjčil svůj hlas dalšímu seriálu z dílny BBC. Tentokrát se zblízka podíváme na vypjaté souboje síly, rychlosti i vytrvalosti mezi lovci a jejich kořistí. Tato dramata, kde není v sázce nic menšího než samotné přežití, se dennodenně odehrávají na všech místech naší planety, od vyprahlých pouští po rozlehlé oceány. Díky trpělivé práci kameramanů si můžeme tyto napínavé okamžiky užívat i na našich obrazovkách, jak jinak než ve vysoké kvalitě. V závěru navíc nahlédneme také do zákulisí natáčení. Hodnocení ČSFD 97 % – šestý nejlepší seriál.


8. 7., 22.00 hod. – Sedm divů starověkého světa (Řím)

Podivuhodné stavby, které se zrodily pod rukama starověkých civilizací Egypta, Řecka a Říma, člověka fascinují už mnoho generací. Nyní se poprvé objevují společně v jednom seriálu, který zachycuje jejich velkolepost, majestátnost a čirou velikost v plné kráse. Hledání Sedmi divů starověkého světa nás zavede z Akropolis k velkým pyramidám, do Kolosea a nakonec až ke Sfinze.

Antický Řím měl své divy. Bezesporu mezi ně patřil Circus Maximus, 500 metrů dlouhá a 200 metrů široká stavba, kterou pro pobavení obyvatelstva nechal vybudovat císař Traján. Císař Traján nechal postavit také své fórum. Jednalo se o centrální prostranství s tržištěm, knihovnou a soudní budovou. Dalším římským divem byly akvadukty. Těmi byla do Říma přiváděna voda pro milión obyvatel tehdejšího města. V praxi to znamenalo dopravit pro obyvatele 900 miliónů litrů vody denně. Císař Caracalla nechal postavit ohromné lázně, které zabíraly neuvěřitelných 9200 m². Na jejich stavbě pracovalo 16 000 lidí a stavba byla hotova po čtyřech letech. Nesmíme opomenout Pantheon a Koloseum. Pantheon je chrámem, který je zasvěcený všem bohům a je považován za symbol římské vlády nad tehdejším světem. Jeho konstrukce je tak technicky dokonalá, že byla překonána až v době renesance. Koloseum je zase největší a nejvýznamnější římský amfiteátr na celém světě. Stal se místem, kde pro potěchu Říma zemřelo 750 000 lidí.

Nechte se pohltit Prima ZOOM!


www.prima-zoom.cz – unikátní on-line magazín: základní info, program, aktuality, fotografie, zajímavé články a ještě něco navíc.


premiérové bloky        20.00 – 22.00 hod.              22.00 – 24.00 hod.
pondělí Cestovatelé a dobrodruzi Tajemství Země a vesmíru
úterý Po stopách historie Zvířata a my
středa Fascinující příroda Drsný svět
čtvrtek Zaostřeno na války Volání divočiny
pátek Úžasné oceány Záhady a konspirace
sobota Úchvatná říše zvířat Odkazy dávných civilizací
neděle Život naostro Zázraky vědy a techniky


S využitím zdroje: Mgr. Filip Budák, Externí dodavatel PR oddělení, 2. 7. 2017





  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
28.06.2017 • Na AMC staruje ve čtvrtek druhá řada série Preacher
27.06.2017 • Eurosport a Peter Sagan společně v exkluzivní kampani během Tour de France
24.06.2017 • Buďte u toho s Prima ZOOM ve 26. týdnu
22.06.2017 • Michal Hrdlička do talkshow Česká ulička pozval přítelkyni, tenistku Karolínu Plíškovou
19.06.2017 • Česká Miss 2017 poběží na regionalnitelevizi.cz
18.06.2017 • Pojďte se pobavit a žasnout na Prima ZOOM ve 25. týdnu

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist