Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Pátek • 26.04.2024 - 05:05:25   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Z domova | Články
 

První konference DIGI TV představila dualbox pro české abonenty

  Autor: V.Hrubec , e-mail: redakce@satCentrum.com Přidané: 19.09.2007


V pěkném prostředí kulturního domu ve Slavkově u Brna, v bezprostřední blízkosti známého zámku (svědka napoleonské bitvy u Austerlitzu), uspořádala dnes, 19.9.2007 společnost DIGI TV Czech Republic, s.r.o. svou první konferenci. Velký sál zaplnilo na 140 dealerů ze dvou stovek firem, působících na teritoriu Moravy. Zítra se stejná akce koná pro české dealery v Nymburce.


První část programu byla věnována organizačním věcem a byl podrobně probrán nový manuál pro prodejce a techniky. Po té v diskusi zástupci dealerů a montážníků seznámili vedení společnosti se svými zkušenostmi s montážemi a servisem, značná část diskuse byla věnována některým problémům při reklamacích a servisních zásazích a probírala se i spolupráce s dealerskou help linkou a zákaznickým call centrem.


Odpolední část byla věnována představení nového abonentského receiveru – dual set top boxu Hyundai 7160NA, který se začne nabízet novým zákazníkům v průběhu příštího měsíce, a v závěru před volnou diskusí došlo i na programové otázky a chystané novinky v nabídce platformy.

Receiver Hyundai 7160NA je označovaný jako dualbox, to proto, že umožňuje nezávislý příjem na dvou místech v domě, případně i ve dvou sousedních domácnostech (dvougenerační dům). V kompletu je jedna parabola a twin konvertor pro dva nezávislé vstupy, ano receiver má v podstatě dva nezávislé přijímače v sobě – dva vstupy, dva tunery, dvě čtečky spárované se dvěma přístupovými kartami, modulátor do „druhé“ místnosti, dvě sady konektorů CINCH kompozitního výstupu a dva SCARTy pro „ROOM1“ a „ROOM2“. A samozřejmě dvě menu a dva dálkové ovladače.

Přenos povelů z druhé, vzdálené místnosti se děje po telefonním kabelu, čtyřlince, přes přenašeč IR signálu malým přijímačem ve tvaru počítačové myši. Pro standardní montáž bude zákazníkovi dodána parabolická anténa 80 cm, twin konvertor, držák, koaxiál RG6 v délce 3*10 m (10m twin konvertor - ROOM1, 10m twin konvertor - ROOM2 a 10m na přenos TV signálu z modulátoru k druhému televizoru) a 10m telefonního kablíku, 4 ks F-konektory, 2 ks IEC konektory, 2 ks RJ 11 konektory, kabel s konektory CINCH. Další propojení A/V (SCART kabel či kabel s konektory CINCH) je již nadstandardem, který si bude uživatel hradit sám.

Co je pro abonenty určitě zajímavé je to, že se platí pouze jeden měsíční poplatek ve výši 260 Kč za základní nabídku (anebo maximálně 500 Kč s HBO Maxpakem).

Tento přijímač bude dodáván v průběhu příštího měsíce, a to zatím pouze jen novým abonentům, nebude se měnit stávajícím zákazníkům. Aktivační poplatek byl pro dualbox stanoven na 650 Kč, a bude se moci instalovat jen jeden komplet na zákazníka, zatímco pro stávající Humax jsou to až tři zařízení. Je zrušen současný jednorázový aktivační poplatek ve výši 250 Kč pro komplety s dosavadními receivery. Pro srovnání – aktivace dualboxu na Slovensku stojí 800 Sk a měsíční platba základního balíku vyjde na 290 Sk.

Tolik první informace, další podrobnosti s kvalitnějšími fotografiemi přineseme v samostatném článku.


Na závěr jedna odpověď na dotaz z fóra, která je pro abonenty optimistická - DIGI TV nehodlá ani po ukončení ročního závazku cenu měsíčních poplatků nijak měnit, nadále zůstane ve výši 260, 440 anebo 500 Kč, podle zvolené programové nabídky.


Václav Hrubec, satCentrum, 19.9.2007, aktualizováno 25.9.2007


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 27   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
13.09.2007 • Telefónica představuje CoJeDigitalniTelevize
11.09.2007 • UPC modernizuje své klientské centrum. Společnost se současně omlouvá za přechodné potíže [ 186 ]
10.09.2007 • UPC přichází s digitální kabelovou televizi
06.09.2007 • ČT: Informační kampaň v Domažlicích byla úspěšná
05.09.2007 • Čeká nás podzim ve vysokém rozlišení [ 3 ]
04.09.2007 • Orange prináša vysielanie vo Full HD [ 7 ]

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.


za obsah níže uvedených komentářů satCentrum nezodpovídá!
[ nejnovější komentáře jsou nahoře ]
1 / 2

  Funkce 

04.11.2007 20:33 • neregistrovaný
Poradte kam zavolat při poruše trvajici 14 dni ,nefunkčtnost přistoje od odjezdu montera,operator,technik,monter nespolupracuji.
 
 
  IR prijimac 

02.11.2007 14:56 • neregistrovaný
Ahojte, nemate nahodou schemu zapojenia na IR prijimac?
 
 
  karta digi K.O. 

31.10.2007 22:21 • neregistrovaný
nevíte kde mám zavolat když mi karta digi nefunfuje poze mi jede CT myslím a nic víc.prý se má volat někde operátorovi a nahlásit číslo karty ale kde získám číslo na toho operátora?díky.
 
 
  nahravani 

30.10.2007 23:20 • neregistrovaný
dual box pro druhou mistnost prenasi signal pres coax, takze staci napichnout do videa a nahravat. Zadny problem tam neni
 
 
  jak je to s nahravanim na dual boxu?hlavne mě 

30.10.2007 21:33 • neregistrovaný
jak je to s nahravanim na dual boxu?hlavne mě zajima zda budu moci nahravat ve druhe misnosti kde bude jen ir.
 
 
  doq 

05.10.2007 18:19 • neregistrovaný
tak vyborne v madarsku digi spustila dalsi kanal DOQ a jeste maj v planu dalsich osm , pekne se jim programova nabidka rozrusta a v CR nejsou schopny ani lidem zdelit "fajn serem na vas zadny slovaci nebudou protoze bysme museli neco delat"
 
 
  Jsem zvědav 

30.09.2007 17:34 • neregistrovaný
Jsem zvědav kdy bude ten další článek o příjimači..také jste dělali anketu pro nové slovenské programy a nakonec uplně k ničemu, stale jste nam psali vydrzte vydrzte a nic.
 
 
  kždopádně obyčejné lidi zajímá především to na co 

29.09.2007 22:55 • neregistrovaný
kždopádně obyčejné lidi zajímá především to na co se můžou v televizi podívat a tak by se milá "digi" k problému jaký v souvislosti s rozšiřováním programové nabídky vznikl měla jasně vyjádřit a ne cenzurovat články
 
 
  To já jsem neregistrovaný uživatel (hrdinný) a 

28.09.2007 08:53 • ® vicini
To já jsem neregistrovaný uživatel (hrdinný) a nevím co má společného registrovaný či neregistrovaný s názorem ,že tady něco nehraje.....Příště by jste také mohl ukázat že jste hrdinný novinář (i když to by měl být standart) a nenechat si od DigiTV upravovat své články. Pokud to tam zaznělo a vy jste to slyšel tak to nebylo pro interní plénum, protože pochybuji že by se konference odehrávala za zavřenými dveřmi kanceláře..... A ještě jednu poznámku mi dovolte....nevím proč by jste měl být můj nepřítel nebo nepřítel čtenářů které zajímají novinky z DigiTV. Jde o to aby když už Digi nekomunikuje s českým divákem aby alespoň z Vaší strany (novinářské) přicházely zprávy a né tisková prohlášení DigiTV...Takže nic osobního pane VHR.
 
 
  Satcentrum.com 

27.09.2007 19:45 • neregistrovaný
Já Vám věřím, ale zajímá nás zda tam bude AXN a STV, a když to tu bylo napsané a poté bylo odstraněno, tak to v nás vyvolalo další nepokoje. To znamená, že když to DIGI TV chtěla upravit, tak se toho asi nedočkáme..
 
 
  Re: Možné vysvětlení 

27.09.2007 16:33 • VHR
Vidím, že se neregistrovaní anononymové začínají hrdinně ozývat, tak mi dovolte, jako autorovi příspěvku, aspoň malou obhajobu. Kdybych chtěl zvýšit zájem o článek, dal bych informaci o STV a AXN do titulku a do úvodního popisu, nemyslíte? Článek byl uveřejněný jen pár hodin po návratu ze Slavkova, co bylo na konferenci, to slyšely necelé dvě stovky lidí, zástupců dealerů a montážníků z Moravy, takže takto fantazírovat bych asi neustál. Dva dny po uveřejnění jsem byl telefonicky požádán, abych článek ze serveru stáhnul, protože jsou tam prý nepřesnosti a věci, které byli řečeny jen pro interní plénum, nikoliv jako oficiální stanovisko DIGI TV pro veřejnost. Nakonec se mi ale podařilo obhájit svůj názor že by stažení článku určitě vyvolalo ještě větší výkřiky o cenzuře, a tak do té doby, něž jsem dostal autorizovanou verzi, byl další čtyři dny na webu původní článek. Článek byl aktualizován, protože se v něm objevily i další úpravy, včetně fotografií, ne jen ta jedna věta o STV. Příspěvek jsem psal ve snaze vyhovět zájmu čtenářům o dění v DIGI TV, které nemá svého mluvčího jako např. UPC a tak se informace od ní dostávají navenek jen neoficiálně, což vede k fámám a dohadům. Je ale vidět, že tu opravdu platí rčení: "za dobrotu na žebrotu", s tímto příspěvkem jsem si udělal nepřátele na obou stranách... Tím bych tedy skončil polemiku o cenzuře, na autorizaci příspěvku má každý subjekt, o jehož akci se píše, samozřejmě nárok a satCentrum jako seriózní médium, nikoliv bulvár, se tomuto pravidlu podřídilo. Autor článku, Václav Hrubec.
 
 
  Možné vysvětlení 

27.09.2007 15:26 • neregistrovaný
pak je tady ješte možnost že na konferenci vůbec nic o programech nepadlo a byl to jen pokus autora o zvýšení zájmu o tento článek, podpořený jeho fantazií.....proti čemuž se Digitv ohradila a v tom případě bych jí i pochopil......co ovšem nechápu, je doba než spustí Digi slovenské programy a kanál AXN.....navic jejich komunikace (a
 
 
  To jsem něvěděl,že aktualizace znamená cenzura. 

27.09.2007 07:38 • neregistrovaný
To jsem něvěděl,že aktualizace znamená cenzura.
 
 
  Budou slovenské TV v české nabídce? 

27.09.2007 00:01 • neregistrovaný
Tak kdy se konečně dočkáme slovenských TV v české nabídce Digi TV???
 
 
  šaškárna 

26.09.2007 20:27 • neregistrovaný
Je to šaškárna pane Hrubče, jak si mohla společnost Digi CR vyžádat nějakou dodatečnou autorizaci? Buď jste na oné konferenci byl, dotaz na STV a AXN padl a byl zodpovězen, anebo rovnou napište, že jste patolízal,který uveřejní jen to , co si kdo přeje. Jinými slovy článek zní : Cenzurovaný výpis z konference Digi CR.
 
 
  Kde zmizela informace... 

26.09.2007 12:45 • satCentrum
Společnost DIGI Czech Republic si dodatečně vyžádala k tomuto článku autorizaci. Ta nebyla u původního příspěvku z důvodu rychlosti aktuálního uveřejnění provedena. Proto byl článek dne 25.9.2007 aktualizován již bez zmíněného odstavce.
 
 
  @ ner,; 11:45 

26.09.2007 12:41 • neregistrovaný
veď je tam jasne napísané, že "aktualizované" 25.9.2007... :-).
Ale zasa aby tej irónie nebolo toľko. I keď nerozumiem tomu, prečo to nemohlo ostať aj v pôvodnom texte, zo súčasnej formulácie textu mi to vychádza tak, že nejaké podrobnejšie info by mohli byť predmetom samostatného článku. A snáď to budú práve informácie týkajúce sa STV či AXN.
 
 
  Kde zmizela informace o STV a AXN z tohoto článku 

26.09.2007 11:45 • neregistrovaný
Kde zmizela informace o STV a AXN z tohoto článku ,nebo si mám pořídit brýle připomíná mi to cenzuru za komančů.
 
 
  budte radi ze mate aspon AXN, v Cechach neni a jen 

26.09.2007 08:45 • neregistrovaný
budte radi ze mate aspon AXN, v Cechach neni a jen tak ani nebude ani to :(
 
 
  AXN SCI-FI a CRIME 

25.09.2007 20:33 • neregistrovaný
Já chci taky AXN SCI-FI !!!!!!!!!!!!!!!!!!! Sakra, kde to vázne?!?!?!?!?!?!?!?!?!
 
 
Celkový počet komentářů: 27 / zobrazují se: 1 ... 20

|<«12»>|


zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist