Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Pátek • 03.05.2024 - 23:54:27   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Program | Články
 

Prima ZOOM - unikátní dokumenty 24. týdne

  Autor: TV Prima , e-mail: info@iprima.cz Přidané: 04.06.2013


Dokumentární skvosty pro vás: Discovery Atlas nám odhalí Jihoafrickou republiku, jak ji neznáme; poutavý film Obléhání Pekingu nás zavede do autentických dramatických událostí této metropole roku 1900; Tajemství skrytá v prachu nám ukáží fascinující příběh první civilizace v Indii; co má surová nafta společného s jahodami? a co spojuje jahody se satelity? - to se dozvíte v Nečekaných souvislostech; dávného krále zvířat - šavlozubého tygra nám představí Prehistoričtí lovci a desítky dalších unikátních filmů na Prima ZOOM...


Prima ZOOM – více témat, více novinek! Nové schéma vysílání – 24 hodin denně běží na plné obrátky.


Premiérové tematické bloky vždy pondělí až neděle v čase 18.00 – 20.00 a 20.00 – 22.00:

10. 6. 21.00 – Výbuch islandské sopky
Ohromný výbuch sopky Eyjafjallajokull na Islandu pocítili lidé po celém světě. Exploze přerušila leteckou dopravu a kromě rozsáhlé evakuace obyvatelstva způsobila také ničivé povodně. Sopečný prach dokonce vystoupal do výšky devíti kilometrů. National Geographic Channel dostal na místo několik filmových štábů a díky tomu se mu podařilo zachytit pozadí události před, během a po výbuchu sopky 14. dubna 2012. Díky propracované grafice pochopíte procesy, jež explozi způsobily, nebo proč muselo dojít k největšímu zastavení letecké dopravy od teroristických útoků 11. září 2001. Vědci navíc tvrdí, že Eyjafjallajokull je nevyzpytatelná. Už se jí podařilo roztopit ledovec a mohla by vyrušit ze spánku nedalekou sopku Katla, která je potenciálně ještě nebezpečnější.

11. 6. 18.00 – Discovery Atlas: Jihoafrická republika, jak ji neznáte
Úchvatná cestovatelská série z produkce Discovery přináší pohled do různých koutů naší planety. Věnuje se přírodním i architektonickým památkám jednotlivých zemí a přibližuje také často velmi exotický způsob života jejích obyvatel. V tomto detailně propracovaném filmu odhalíme půvab přírodních krás, kulturu i způsob života v Jihoafrické republice. Tento dokumentární skvost získal uznání po celém světě.

11. 6. 21.00 – Obléhání Pekingu
V červnu roku 1900 čínští rebelové známí jako Boxeři povstali v imperiálním Pekingu proti vojákům ze Západu, protože chtěli zemi zbavit zahraniční nadvlády. Stovky diplomatů se i s rodinami brzy nato ocitly v obležení, odříznuty od vnějšího světa. Poutavý dokumentární film Obléhání Pekingu líčí 55 dní jejich strádání, hrůzy, utrpení a hrdinství. Dokument těží z deníků, archivních materiálů, filmových rekonstrukcí i digitálních efektů a vypráví autentický příběh povstání Boxerů očima zúčastněných.

12. 6. 19.00 – Piráti somálských vod
Za to, že se Somálsko vrátilo zpátky na mapu světa, nemůže žádný obdivuhodný úspěch, ale prachsprosté pirátství. Malá skupina mladých mužů křižujících Indický oceán v rychlých motorových člunech dokázala ohrozit celosvětový obchod. Ale za jakou cenu? Hodinový dokument sleduje příběh čtyř postav a popisuje, jak se pirátství rozšířilo z válkou zničených somálských měst až do zasedacích místností v Londýně. Sledujte operace na palubě válečných lodí v zálivu Aden a staňte se svědky toho, když se situace se zajatými rukojmími nepříjemně zvrtne. Film hledá odpovědi na otázky globalizace, moci, svobody a trestu. Sám se přitom ptá, kdo jsou vítězové, kdo poražení a jak to skončí.

12. 6. 21.00 – Zvířecí vetřelci (Obří vodní krysy)
Invazivní zvířecí druhy dominují novým teritoriím svou silou, schopností maskovat se nebo jednoduše velkým počtem. Šestidílný dokumentární seriál Zvířecí vetřelci představuje živočichy, kteří mají znepokojivě vysoké schopnosti přizpůsobit se novému prostředí, ovládnout ho a tím způsobit nemalé problémy. Patří mezi ně na svobodu uprchlí hroši bývalého kokainového krále Pabla Escobara, velké krysy z močálů na jihu Spojených států, divoká prasata, která v počtu 23 miliónů zaplavila Austrálii, přemnožení severoameričtí losi pronikající do městského prostředí, kojoti útočící na lidi a krvežíznivé štěnice. Zjistěte, jak problémy se Zvířecími vetřelci začaly, jaké způsobují škody a jak se s nimi dá bojovat.

13. 6. 18.00 – Universum: Od údolí po výšiny
V blízké budoucnosti budou kvůli klimatickým změnám některé oblasti neobyvatelné. Dokážeme si uvědomit nepředstavitelné? Pokračování dokumentární série Uda Maurera o extrémech po celém světě porovnává život na úrovni moře s životem na vrcholcích nejvyšších hor. Zatímco nejvyšší bod některých jižních ostrovů dosahuje zřídka několika metrů, hory v Etiopii stoupají do čtyř kilometrů. Pobřeží Mrtvého moře se nachází 408 metrů pod mořskou hladinou, ale hornické město La Rinconada v peruánských Andách se tyčí 5 400 metrů nad zemí. Je nejvýše položeným obydleným místem na světě a jeho obyvatele s dobrodružnou povahou přilákala naleziště zlata.

13. 6. 21.00 – Válka století II (Peklo v Monte Cassinu)
Druhá světová válka si vyžádala životy 50 miliónů lidí. K jejich ztrátě došlo na bojištích mezi Normandií a Kavkazem, během střetů ponorek, které zuřily v Atlantiku, a kvůli bombovým náletům na města. Byla to válka, jež až příliš jasně ukázala, jak hluboko může lidstvo klesnout a jaká zvěrstva na sobě lidé dokážou navzájem napáchat. Většina dokumentárních filmů přesto druhou světovou válku popisuje s národní hrdostí. Pořad Válka století naopak spojuje bývalé nepřátele a ukazuje, co bylo skutečnou podstatou konfliktu. Druhá řada jedinečného seriálu znovu využívá autentické dobové záběry. Většina z nich je barevných a tentokrát přibližuje Den D, bitvu o Monte Cassino nebo osvobození Paříže.

14. 6. 19.00 – Nadpřirozené jevy ve světle vědy
Úspěšný seriál z produkce BBC se vědeckými postupy pouští do objasňování největších světových záhad. Dramatické rekonstrukce a rozhovory s odborníky i očitými svědky vysvětlují fenomény, které se příčí rozumu. Výsledkem jsou často nečekané, ale vždy jednoznačně zajímavé poznatky. Co kdyby zákeřný jed z příběhů o pohřbívání zaživa mohl v budoucnu pomáhat během dlouhých letů do vesmíru? Proč náboženské ikony pláčou a je lochnesská příšera skutečnou verzí Jurského parku? Jak je možné, že dochází ke spontánnímu lidskému vzplanutí? Sledujte a všechno se dozvíte.

15. 6. 18.00 – Tajemství skrytá v prachu (Indie – první civilizace)
První a druhá řada dokumentárního seriálu nabízí fascinující příběhy o zaniklých říších, které nenechají klidnými laiky ani profesionály. Zkušení archeologové neúnavně dobývají detaily zajímavých příběhů mnohdy přímo ze země. Uvidíme poslední expedici Ernsta Herzfelda do Persepolis v roce 1923, s mužem, který rozluštil mayský kalendář se dostaneme až do Mexika, přidáme se k Isidoru Falchimu ve chvíli, kdy objeví důkaz o existenci tajemných Etrusků, a budeme sledovat, jak Alfred Merlin zakládá vědní disciplínu podmořské archeologie a objevuje vraky lodí na dně Středozemního moře.

15. 6. 19.00 – Odhalený Řím (Pompeje)
Historie Říma se začíná přepisovat. Díky novým vykopávkám získáváme přelomové poznatky o událostech, jež formovaly toto starověké impérium, i osudech jeho obyvatel. Nejde jenom o císaře a vysoko postavenou elitu, ale také o těžce pracující dělníky, stavitele a obyčejné vojáky. Prostřednictvím jejich zážitků a zkušeností se poprvé můžeme podívat na historii Říma úplně jinýma očima. Dříve neznámý příběh, který vychází z čím dál většího množství nových zdrojů, se pomalu odkrývá s takovým množstvím detailů jako nikdy před tím. Jména osobností a míst jako César, Caligula nebo Koloseum jsou povědomá, ale jejich interpretace je hodně odlišná.

16. 6. 18.00 – Mrakodrapy: Život v oblacích
Utopické vize budoucnosti z 20. let 19. století se neobešly bez závratně vysokých mrakodrapů vzájemně propojených visutými mosty a chodníky. V 70. letech mrakodrapy sice ztratily něco ze svého půvabu, ale teď jsou zpět a země mezi sebou dychtivě soutěží ve výstavbě nejvyšší budovy na světě. Dokumentární film se zabývá budoucností mrakodrapů tak, jak ji vidí renomovaní architekti z Ameriky, Evropy i Asie.

16. 6. 19.00 – Nečekané souvislosti
Co má surová nafta společného s jahodami? Co spojuje jahody se satelity? Obojí zjistíte během sledování tohoto populárně naučného pořadu se skrytým překvapením! Půlhodinové epizody zkoumají množství fenoménů z oblasti vědy, přírody i technologií a přitom si všímají nečekaných, ale potvrzených spojitostí mezi zdánlivě nesouvisejícími tématy. Diváci mohou sami hádat, co s čím souvisí a vymýšlet vlastní závěry. Z vědeckého bádání se rázem stává napínavá detektivka. Seriál Nečekané souvislosti prostě není tím, čím se na první pohled zdá být.

16. 6. 20.00 – Prehistoričtí lovci (Šavlozubý tygr)
Kdo před 12 tisíci lety vládl divočině v oblasti okolo centra Los Angeles? O tom bychom získali senzační, ale asi celkem pravdivou představu, kdyby byli tři z dnešních nejhrozivějších predátorů, kterými je lev, medvěd grizzly a vlk, mnohem větší. Dokumentární seriál Prehistoričtí lovci využívá nejnovějších vědeckých poznatků a počítačové animace, aby přiblížil dávnou historii Severní Ameriky. Díky tomu můžeme takřka na vlastní kůži objevit tajemství prehistorických lovců. Vedle tehdejšího medvěda krátkočelého by i grizzly vypadal jako trpaslík. Obrovští pravlci se proháněli v třicetičlenných smečkách. A králem zvířat tenkrát nebyl lev, ale šavlozubý tygr.


www.prima-zoom.cz – unikátní on-line magazín: základní info, program, aktuality, fotografie, zajímavé články a ještě něco navíc.

premiérové bloky	18.00 – 20.00              	20.00 – 22.00
pondělí Volání divočiny Největší katastrofy
úterý Cestovatelé a dobrodruzi Po stopách historie
středa Zločin pod lupou Fascinující příroda
čtvrtek Tajemství Země a vesmíru Zaostřeno na války
pátek Záhady a konspirace Úžasné oceány
sobota Odkaz dávných civilizací Úchvatná říše zvířat
neděle Zázraky vědy a techniky Ztracený svět dinosaurů


Prima ZOOM ještě více zblízka! Internet: www.prima-zoom.cz


Připraveno s využitím zdroje: Mgr. Filip Budák, Externí dodavatel PR oddělení pro FTV Prima, 4. 6. 2013


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
05.06.2013 • Film+ nasazuje do vysílání nový dramaturgický blok filmů - S Film+ po Evropě
05.06.2013 • Velkou cenu Kanady Formule 1 odvysílá FANDA
31.05.2013 • Nalaďte si v červnu na National Geographic Channel
30.05.2013 • Opravdové říční monstrum a rekordní úlovky na udici Jakuba Vágnera, již tuto neděli v 17:00 na Fishing&Hunting
29.05.2013 • Nenechte si ujít v červnu na Travel Channel
28.05.2013 • Léto s CS filmem: Počasí může zklamat, CS film nikoliv

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist