Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Sobota • 04.05.2024 - 00:14:51   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Program | Články
 

Velkou cenu Kanady Formule 1 odvysílá FANDA

  Autor: TV Nova , e-mail: info@nova.cz Přidané: 05.06.2013


Formule 1 si v průběhu evropské části sezony odskočí za oceán, konkrétně do kanadského Montrealu. Právě zde bude pokračovat úporná snaha Fernanda Alonsa a Ferrari dotáhnout se na soupeře před sebou: Kimiho Räikkönena z Lotusu a Sebastiana Vettela z Red Bullu. Je důvod se těšit na pokračovaní dalších dramatických bojů ve vypjaté atmosféře. A to tím spíše, když po předcházejícím závodě v Monaku málem padaly facky.


Nedělní Velkou cenu Kanady vozů Formule 1 odvysílá FANDA, a to z důvodu časové kolize s Televizními Novinami. Závod nabídne v přímém přenosu také VOYO. Závod startuje ve 20:00 hodin.

Takto napjatá atmosféra nepanovala ve formuli 1 už pěkně dlouho. Když se v úzkých ulicích Monte Carla v rámci Velké ceny Monaka piloti občas posráželi svými formulemi, Kimi Räikkönen po jednom ze soubojů se Sergiem Pérezem z McLarenu prohlásil, že Mexičanovo chování změní snad už jen facka. Závod se vyznačoval ostrými souboji a hlavně haváriemi, přičemž po jedné z nich musel být závod na nějakou dobu dokonce pozastaven.

Napětí panuje i mezi představiteli týmů: stáj Mercedes totiž po Velké ceně Španělska zůstala na okruhu v Barceloně a testovala různé sady jediného dodavatele pneumatik pro formuli 1, firmy Pirelli. Potíž je ale v tom, že testování je povoleno pouze před sezonou, nikoli během ní. Mercedes tak významně porušil pravidla šampionátu a bude předvolán před disciplinární tribunál Mezinárodní automobilové federace (FIA).

Důvodem testů byla současná neutěšená situace s letošní konstrukcí pneumatik Pirelli, která je nevyhovující. Mnohé týmy pak mají potíže nastavit své vozy tak, aby podávaly dobré výkony, a žádají změnu. To se ale nelíbí týmům, které to s pneumatikami Pirelli umí, což má za následek nejen napětí mezi nimi, ale také mezi Pirelli a FIA.

Během pátečních tréninků Velké ceny Kanady budou týmy testovat prototyp nové konstrukce pneumatik, ale pro kvalifikaci a závod bude nasazený současný typ, což může napětí dále prohloubit. Okruh v Montrealu je také znám pro své divoké závody a lídr šampionátu Sebastian Vettel bude mít se svými soupeři Kimim Räikkönenem a Fernandem Alonsem plné ruce práce.

Velká cena Kanady zaručuje další podívanou ostrých soubojů kolo na kolo při nelítostných bojích o každý mistrovský bod, neboť i ten jediný může rozhodnout o titulu mistra světa.

NOVA Sport a VOYO nabídne páteční tréninky v 16:00 hodin a 20:00 hodin, sobotní kvalifikaci pak v 19:00 hodin. Samotný závod s komentářem Tomáše Richtra a Pavla Fabryho odvysílá FANDA a VOYO v neděli ve 20:00 hodin.


Radim Mana, PR Koordinátor FANDA a NOVA Sport


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
05.06.2013 • Film+ nasazuje do vysílání nový dramaturgický blok filmů - S Film+ po Evropě
04.06.2013 • Prima ZOOM - unikátní dokumenty 24. týdne
31.05.2013 • Nalaďte si v červnu na National Geographic Channel
30.05.2013 • Opravdové říční monstrum a rekordní úlovky na udici Jakuba Vágnera, již tuto neděli v 17:00 na Fishing&Hunting
29.05.2013 • Nenechte si ujít v červnu na Travel Channel
28.05.2013 • Léto s CS filmem: Počasí může zklamat, CS film nikoliv

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist