Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Pátek • 26.04.2024 - 08:18:53   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Program | Články
 

Srpnové programové tipy HBO a HBO HD

  Autor: HBO Europe/satCentrum , e-mail: info@hbo.cz Přidané: 01.08.2016


Ani v srpnu placený filmový kanál HBO nepoleví ze svého standardu a svým divákům naservíruje to nejlepší z filmové a seriálové tvorby. Jednoznačně nejsilnějším titulem jsou poslední Star Wars: Síla se probouzí. Mezi dalšími tituly jsou Marvelovi superhrdinové Avengers: Age of Ultron, pak pokračování oblíbené sci-fi ságy Labyrint: Zkoušky ohněm anebo filmové završení populárního seriálu Hledání (Looking) z HBO produkce.



Tip měsíce:

STAR WARS: SÍLA SE PROBOUZÍ (Star Wars: Episode VII – The Force Awakens)

Fanoušci se konečně dočkali. Legendární Star Wars se vracejí v novém pokračování! Příběh se odehrává třicet let po porážce Darth Vadera a Impéria, kdy se objeví nová hrozba – První řád. Proti němu stojí Odboj v čele s generálkou Leiou Organou. Do děje zasáhnou noví hrdinové, vrátí se však i staří známí: prošedivělý Han Solo a snad i mistr řádu Jedi Luke Skywalker… Režisér J. J. Abrams, jenž má na kontě nový Star Trek a seriál Ztraceni, natočil úžasnou podívanou a navíc zachoval atmosféru původní trilogie. Při uvedení do kin snímek pokořil hned několik kasovních rekordů. Stal se finančně nejúspěšnějším dílem celé série a třetím nejvýdělečnějším filmem všech dob.

Neděle 14. srpna ve 20:00 hod.



Nedělní premiéry

AVENGERS: AGE OF ULTRON (Avengers: Age of Ultron)

Komiksoví superhrdinové společnosti Marvel jsou zpátky. A ještě akčnější a velkolepější než dřív. Ve druhém filmu série Avengers se vrací kompletní tým včetně Iron Mana, Thora či Kapitána Ameriky. Tentokrát musí bojovat s umělou inteligencí, kterou má na svědomí miliardář Tony Stark. Pokoušel se vytvořit program na udržení celosvětového míru, experiment se mu však vymkl z rukou. A vznikl zákeřný Ultron, jenž chce vyhladit celé lidstvo. Strhující velkofilm přináší napínavé akční scény, vtipné hlášky, hvězdné herce i charismatické postavy.

2015 | 135 minut | 12 | akční komiksové sci-fi
Režie: Joss Whedon
Hrají: Robert Downey Jr., Chris Hemsworth, Mark Ruffalo, Chris Evans, Scarlett Johansson

Neděle 7. srpna 2016 ve 20:00 hod.
První díl si mohou diváci připomenout na HBO den před premiérou – v sobotu 6. srpna v noci.


LABYRINT: ZKOUŠKY OHNĚM (Maze Runner: The Scorch Trials)

Druhý díl sci-fi ságy Labyrint nás opět zavede do dystopické budoucnosti. A začíná přesně tam, kde skončil film předchozí. Mladému Thomasovi a jeho kamarádům se podařilo uprchnout z louky obklopené vysokými zdmi a obřím bludištěm. A teď pátrají po tajemné organizaci zvané Z.L.S.N., která stojí za vším. Cesta je zavede do Spáleniště, pusté krajiny plné zřícených budov, děsivých bytostí a dalších nebezpečí. Podaří se jim spojit s bojovníky odporu a odhalit další šokující plány, které Z.L.S.N. chystá. Efektní podívaná s partou mladých nadějných herců je adaptací bestselleru Jamese Dashnera z dnes tolik populárního žánru Young Adult.

2015 | 126 minut | 15 | akční sci-fi thriller
Režie: Wes Ball
Hrají: Dylan O‘Brien, Kaya Scodelario, Thomas Brodie-Sangster, Giancarlo Esposito, Aidan Gillen

Neděle 21. srpna 2016 ve 20:00 hod.


TAJEMSTVÍ JEJICH OČÍ (Secret in Their Eyes)

Oscarové herečky Julia Roberts a Nicol Kidman a skvělý Chiwetel Ejiofor (nominovaný na Oscara za drama 12 let v řetězech) v hlavních rolích psychologické krimi s překvapivým rozuzlením. Vyšetřovatelé FBI Jess a Ray tvoří sehraný tým a jejich kariéra je na vzestupu. Pak ale musejí vyšetřit případ brutální vraždy a na místě činu zjistí, že obětí je Jessina dcera. Po třinácti letech pátrání na vlastní pěst Ray konečně objeví stopy, které by mohly vést k dopadení viníka. Šokující tajemství však odhalí, jaké zničující následky může mít osobní pomsta pro lidskou duši. Mrazivý thriller je americkým remakem argentinského snímku oceněného Oscarem za nejlepší cizojazyčný film roku 2009.

2015 | 106 minut | 15 | kriminální thriller
Režie: Billy Ray
Hrají: Chiwetel Ejiofor, Julia Roberts, Nicole Kidman, Dean Norris, Alfred Molina

Neděle 28. srpna 2016 ve 20:00 hod.



Nenechte si ujít

JULINY SNY (Nadejda lepsze czasy)

Časosběrný dokument zavede diváky na předměstí Moskvy, kde se rozkládá jedna z největších evropských skládek – Svalka. Právě na ní žije se svou matkou a přáteli mladá Jula, která sní o útěku a lepším životě. Je to drsné místo, přesto se i tady může zrodit krása a lidskost. Polská režisérka Hanna Polak, nominovaná na Oscara za krátkometrážní dokument Děti ze stanice Leningradská, sledovala dívčin život celých čtrnáct let. Výsledkem je nevšední příběh se spoustou dech beroucích záběrů, které jsou i ve své ošklivosti krásné. Juliny sny získaly speciální cenu poroty na největším festivalu dokumentárních filmů v Amsterdamu.

2015 | 94 minut | 12 | dokument z produkce HBO
Režie: Hanna Polak

Čtvrtek 11. srpna 2016 ve 21:45 hod.


BOLEST (Seb)

Sebepoškozování znamená ubližování si. Žiletkou, nožem, skleněným střepem. Postižení své jizvy skrývají před okolním světem, tají je dokonce i před blízkými přáteli a příbuznými. Hrdinové maďarského dokumentu z produkce HBO jsou zachyceni v emocionálně vypjatých situacích, kdy se pokoušejí překonat své psychické problémy. Všichni jsou odhodlaní udělat krok vpřed ve snaze porozumět sobě samým a najít východisko. Jsou připraveni nahlédnout do své pohnuté minulosti a čelit riziku, že tam možná narazí na nebezpečné věci…

2015 | 52 minut | 12 | dokument z produkce HBO
Režie: Dénes Nagy

Čtvrtek 18. srpna 2016 ve 21:45 hod.


HITMAN: AGENT 47 (Hitman: Agent 47)

Byl stvořen jako nezastavitelný vražedný stroj. Díky genetickým experimentům je rychlejší, silnější a inteligentnější než obyčejný člověk, necítí bolest ani emoce. Je známý pod označením Agent 47 a právě dostal za úkol odstranit vůdce zločinecké organizace, která se snaží odhalit tajemství skrývající se za jeho schopnostmi. A ta pak využít k vytvoření armády vysoce výkonných zabijáků. Navíc jde po krku i záhadné ženě, která by mohla zodpovědět řadu otázek… Dynamická akční jízda plná přestřelek, honiček a rvaček je volně inspirovaná sérií počítačových her. V titulní roli se představí Rupert Friend, známý z filmu Pýcha a předsudek a ze seriálu Ve jménu vlasti.

2015 | 92 minut | 18 | akční krimi thriller
Režie: Aleksander Bach
Hrají: Rupert Friend, Hannah Ware, Zachary Quinto, Ciarán Hinds, Thomas Kretschmann

Pátek 5. srpna 2016 ve 20:00 hod.


HLEDÁNÍ (Looking: The Movie)

Filmový speciál je pokračováním kritiky ceněného seriálu z produkce HBO. Má za úkol uzavřít příběh tří kamarádů, kteří hledají lásku a štěstí na pozadí současného San Francisca, kde navíc objevují obrovské možnosti, jež se dnes otevírají nové generaci gayů. V celovečerním snímku se sympatický Patrick vrací do města po víc než roce, aby tu se starými přáteli oslavil důležitou událost. Zároveň je nucen dořešit vztahy, které zůstaly neuzavřené, a musí se rozhodnout, co je pro něj v životě opravdu důležité. Film diváci najdou také souběžně s americkou premiérou na HBO GO, a to už od 24. července. Mohou si tu pustit i obě řady původního seriálu.

2016 | 85 minut | 15 | komediální drama z produkce HBO
Režie: Andrew Haigh
Hrají: Jonathan Groff, Frankie J. Alvarez, Murray Bartlett, Lauren Weedman, Russell Tovey

Pátek 12. srpna 2016 ve 20:00 hod.


OD PĚTI DO SEDMI (5 to 7)

Okouzlující romance vypráví příběh nadějného čtyřiadvacetiletého spisovatele Briana a krásné třiatřicetileté Francouzky Arielle, kteří se seznámí v New Yorku. Arielle je sice vdaná, s mužem však mají dohodu: mohou si užívat mimomanželské aférky, vždy od pěti do sedmi hodin večer. Náhodné setkání přeroste ve vášnivý poměr. A Brian je zamilovaný čím dál víc. Brzy si začne přát, aby mohl s Arielle trávit delší čas. Oba jsou tak postaveni před nejdůležitější rozhodnutí svého života… Hlavní roli si zahrál sympatický Anton Yelchin, jenž se proslavil v novém Star Treku a který nedávno tragicky zahynul v pouhých sedmadvaceti letech. Arielle ztvárnila Bérénice Marlohe známá z bondovky Skyfall.

2014 | 93 minut | 12 | romantický
Režie: Victor Levin
Hrají: Anton Yelchin, Bérénice Marlohe, Glenn Close, Frank Langella, Olivia Thirlby

Sobota 13. srpna 2016 ve 20:00 hod.


PERFEKTNÍ DEN (A Perfect Day)

Balkán, rok 1995. Skupinka humanitárních pracovníků z válečné zóny má před sebou nečekaný problém. Ze studny je potřeba odklidit mrtvolu a zajistit tak v oblasti pitnou vodu. Což ale není vůbec jednoduché. V průběhu čtyřiadvaceti hodin musí odhodlaný tým překonat řadu překážek – zajištěním vhodného lana počínaje a zvládnutím úřednické byrokracie konče. Španělský film balancuje na pomezí černé komedie s hodně cynickým humorem a dramatické road-movie. V čele svérázné party exceluje Benicio Del Toro (Oscar za drama Traffic – nadvláda gangů) a Tim Robbins (Oscar za krimi Tajemná řeka), doplňuje je půvabná Olga Kurylenko (Quantum of Solace).

2015 | 101 minut | 12 | komediální drama
Režie: Fernando León de Aranoa
Hrají: Benicio Del Toro, Tim Robbins, Olga Kurylenko, Mélanie Thierry, Fedja Stukan

Čtvrtek 18. srpna 2016 ve 20:00 hod.



Placený filmový kanál HBO vysílá v kabelových sítích v ČR a SR a také v satelitních platformách DIGI TV, freeSAT, Magio TV, T-Home, Flix TV a Skylink na satelitech Thor 6 na pozici 0,8 st. západně, Amos 2 na pozici 4,0 st. západně, Eutelsat 16A na pozici 16,0 stupňů východně a Astra 3B na pozici 23,5 stupňů východně. Oficiální stránka HBO: www.hbo.cz.

Úplné měsíční programové přehledy - Guide, Synopse a Premiéry všech dabovaných kanálů - HBO a HBO HD, HBO2 i HBO3 si můžete stáhnout na webu satCentrum v sekci TV program.


S využitím programových tipů Pavly Brožkové, PR & Marketing Coordinator - HBO Europe,
připravila redakce satCentrum, 1. 8. 2016, foto archiv HBO Europe, po kliknutí na obrázek se zvětší.






  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
01.08.2016 • Srpnové programové tipy E! Entertainment
31.07.2016 • Srpnové programové tipy HBO GO
31.07.2016 • Druhá půlka léta s Prima ZOOM
29.07.2016 • Objevujte v srpnu přírodu na Nat Geo Wild
28.07.2016 • Srpnové filmové lahůdky na Cinemaxu
28.07.2016 • Nalaďte si v srpnu na National Geographic Channel

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist