Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Pátek • 29.03.2024 - 06:22:32   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Online chat | Články
 

On line na satCentrum: Vladimír Rusnák, DIGI CZ

  Autor: Redakce satCentrum , e-mail: redakce@satCentrum.com Přidané: 01.12.2017


SatCentrum pokračuje v úspěšném způsobu komunikace se čtenáři webu satCentrum - pravidelně si zve do „horkého křesla“ u počítače zajímavé osoby, které on line odpovídají na dotazy. Položených buď během níže uvedených dvou hodin, kdy je tento chat „live“ anebo které napíšete dopředu jako svou reakci pod tímto textem. Zde pak budou všechny otázky a odpovědi uloženy k pozdějšímu prohlížení a archivované.


V pořadí už dvacátý osmý chat proběhl ve čtvrtek 14. 12. 2017 v době 13 - 15 hod. Na vaše dotazy odpovídal pan Vladimír Rusnák, výkonný ředitel společnosti DIGI CZ.

Televizní a mobilní operátor DIGI CZ nabízí divákům v ČR služby satelitní televize a televize přes internet pod obchodní značkou DIGI TV. V jejich programové nabídce jsou kromě řady filmových, seriálových, zábavných i dokumentárních kanálů také exkluzivní sportovní obsah na oblíbených kanálech DIGI Sport 1 HD, 2 HD a 3 HD. Ty obsahují například fotbalovou anglickou Premier League, španělskou La Ligu nebo tenisové turnaje ATP. Služba DIGI2GO je podle nezávislého hodnocení Cnews.cz nejlepší televizí přes internet na českém trhu. DIGI CZ je také poskytovatelem pevného internetového připojení DIGI internet a pod značkou LAMA mobile nabízí mobilní volání a přenos dat. Společnost na českém trhu působí od roku 2006. V dubnu 2015 DIGI CZ koupila česká investiční skupina LAMA ENERGY GROUP, která rozvíjí a rozšiřuje nabídku jejích služeb. DIGI CZ je čistě českou společností a všechny daně, včetně daně z příjmu, jsou odváděny v ČR.


Děkujeme všem čtenářům satCentrum za zajímavé dotazy a našemu hostu - panu Vladimíru Rusnákovi děkujeme za fundované odpovědi!


Redakce satCentrum, 14. 12. 2017



Navštivte i předchozí chaty na satCentrum:

- Martin Ornass-Kubacki - SES Astra CEE

- Jaromír Glisník - M7 Group/Skylink

- Jaromír Glisník - M7 Group/Skylink

- Jiří Kraval - freeSAT

- Eva Sedláčková - BabyTV

- Erika Luzsicza - Film+

- Jaromír Glisník - M7 Group

- Jaromír Glisník - CS Link a Skylink

- Ivan Hronec - Film Europe

- Jiří Kraval - freeSAT by UPC Direct

- Erika Luzsicza - IKO Cable

- Jaromír Glisník - Skylink

- NGC HD, Travel HD, Disney a další kanály distributora CHANNELS

- National Geographic Channel a další stanice distributora CHANNELS

- Juraj Vodný a Michal Šuran - Towercom

- Janis Sidovský - TV Barrandov

- Jaromír Glisník - Skylink

- Daniel Klička - CS Link

- Erika Luzsicza - IKO Cable

- Václav Mozer a Jana Kotábová - Chello Central Europe

- Eva Sedláčková a Lada Dobrkovská - CHANNELS

- Martin Mrnka - Z1

- Jiří Balvín - Óčko

- Marek Kindernay - Nova sport

- Jiří Hojgr - SPORT 5

- Michal Šíma - Eurosport CZ

- Jaromír Glisník - TradeTec


  Sdílet:      

Verze pro tisk


  "on line chat"

satCentrum - Dobrý den, vítáme Vás na dnešním chatu a přejeme hodně zajímavých dotazů. DIGI TV ještě "svůj" on line chat na webu satCentrum neměla, proto věřím, že se od našich čtenářů sejde i v tomto předvánočním čase dost otázek...
Dobrý den,
děkuji za pozvání k on-line chatu i za otázky, které jste mi poslali a ještě pošlete. Pojďme na to. Vladimír Rusnák

• Brian - Dobrý den pan Vladimír Rusnák, moje otázky:
1. kdy budu na satelite nové hd stanice
2. plánujete Liga mistrů UEFA
3. kdy bude CS Film a War tv

Zdravím Briane,
Odpovím postupně
1. Kdy budou na satelitu nové HD stanice
V průběhu pár týdnů značně doplníme nabídku HD kanálů. Dlouhodobě plánujeme rozšiřování nabídky HD kanálů a aktuálně se díváme i na možnosti, které nabízí UHD vysílání. Nechceme začít UHD vysíláním na kanálech, které lidi zajímají jen jako ukázka. Rádi bychom přišli se skutečně zajímavým obsahem, ke kterému se budou zákazníci vracet kvůli kombinaci UHD a kvality obsahu, například sportovního.
2. Plánujete Ligu mistrů UEFA
S ohledem na právě probíhající tendr se k této otázce nemůžu vyjadřovat.
3. Kdy bude CS film a War TV
S dodavatelem kanálu CS Film velmi intenzivně jednáme a jsme před podpisem smlouvy. Věřím, že kanál budeme schopni pustit v průběhu dvou týdnů. WAR TV v krátkodobém horizontu spustit neplánujme.

• Josef - Dobrý den, doufám, že budete mít i v dalších letech práva na Premier League, La Ligu a další zajímavé turnaje a nepustíte je freesatu nebo skylinku! Zvykl jsem si na digisporty a nechtěl bych o ně přijít. Pepa z Kralup.
Zdravím Pepo,
Jsem opravdu potěšený, že máme zákazníky, jako jste Vy. Můžu Vám slíbit, že uděláme maximum pro to, aby u nás tento obsah zůstal a pokusíme se ho ještě zatraktivnit. O DIGI Sporty nepřijdete :-). Budeme rádi, když budete náš DIGI Sport chválit i mezi kamarády a známými.

• Jirka - Zdravím, budete vysílat více programů v HD, hlavně sportovní? Všechny Digisporty by byly v HD bezva! Dík a vydržte, jste u nás nejlepší satelitní paket!
Zdravím Jirko,
aktuálně máme většinu kanálů na satelitní i internetové platformě v HD rozlišení. Všechny kanály DIGI Sport jsou v HD rozlišení již k dispozici. V nejbližší době chystáme zásadní rozšíření nabídky HD kanálů, ať už v oblasti všeobecné zábavy, nebo dokumentárních programů. Jako příklad mohu uvést, že začátkem roku 2018 pustíme kanál Animal Planet v HD rozlišení a kanál Discovery v HD rozlišení. U toho však zdaleka neskončíme.

• Michal - Zdravím, můžete nám prozradit, jaké novinky chystáte na příští rok? Ať už programové, nebo technologické? Děkuji za odpověď, Michal.
Zdravím Michale,
hned na začátku roku chystáme spuštění více nových kanálů. V průběhu nejbližších týdnů pustíme zákazníkům například kanál CS Film. Postupně chceme migrovat nejsledovanější kanály do HD rozlišení. Nechceme zapomínat ani na naše sportovní příznivce a myslím, že pro ně nachystáme v příštím roce také pár překvapení.

• jan - Dobrý den, plánujete nějaké nové abonentské přijímače s NET funkcemi, kde by se dal spustit archív DIGI GO rovnou i na staré, ne-chytré televizi?
Dobrý den Jane,
náš STB Arris, který aktuálně zákazníkům nabízíme, pracuje ať už se „smart TV“, ale také na „nechytré televizi“. Pro zákazníky s novějšími modely plánujeme spustit aplikace, které si bude moci zákazník stáhnout do svého televizoru a nebude potřeba mít dva ovladače. Pochopitelně se díváme i na nové set-top boxy, respektive na zařízení, kde by naše služba korektně fungovala.

• dawe - Dobrý den,jak to vypadá s La Ligou od nové sezony 2018/2019,bude i nadále na digisportech?Práva Vám končí po této sezone,máte zájem a jednáte o zakoupení práv na La Ligu i na sezony 2018-2021?Je vůbec reálné,že do toho půjdete při současných cenách za práva?Moc díky za odpověď.A doufám,že si tu La Ligu podržíte i na další sezony.Dawe.
Zdravím Dawe,
děkuji za zajímavou otázku. La Liga je určitě zajímavá soutěž, a i navzdory tomu, že v číslech sledovanosti mírně zaostává za anglickou Premier League, legendární El Clásico patří k nejsledovanějším přenosům, které vysíláme. O La Ligu určitě zájem máme a tendru na nákup práv se určitě zúčastníme. Pochopitelně nákup kterékoli z top 5 evropských fotbalových lig je spojený se značnými finančními náklady a musí nám dávat ekonomický smysl. Ale rádi posloucháme, že naši zákazníci mají o tento obsah zájem a uděláme maximum pro to, abychom jim ho doručili.

• ® jibra - Dobrý den.
Proč došlo k vyřazení kanálu NGC, který obsahově není totožný s NGC HD a tím
ke snížení nabídky?
Děkuji za odpověď.
J. Brabenec

Zdravím pane Brabenče,
byli jsme ubezpečeni společností FOX, že plánují kanály spojovat do jednoho. Navíc k vyřazení ze satelitní kapacity došlo ze strany našeho technologického partnera, společnosti Slovak Telekom, proto jsme se rozhodli také my kanál vyřadit.

• Josef - Dobrý den, budete (třeba i ve spolupráci s freesatem na stejné orbitální pozici) rozšiřovat nabídku HD programů? Ty v SD můžete postupně povypínat, nedá se na ně na velké obrazovce stejně dívat!

No a další - kacířský dotaz - nešlo by uvažovat o UHD (4k) vysílání? Připlatil bych si na kvalitní podívanou na "digisportu UHD" fotbalu z MS či přenosů z OH v Jižní Koreji. Ty budou už v UHD, ovšem pro nás určitě ne. DIGI TV by byla u nás první a sportovní fanoušci by si za výborný obraz určitě připlatili nějakou tu stokorunu navíc. Zkuste se nad tím zamyslet. Děkuji.

Zdravím Josefe,
vzhledem k obrovským nákladům, které jsou se satelitní kapacitou spojené, je pochopitelné, že tak, jak píšete, se kanály se mezi satelitními operátory obchodují. Pokud by se to nedělo, náklady, respektive cena pro zákazníka, by byly násobně vyšší. DIGI CZ není výjimkou a snažíme se vybrané kanály měnit s firmami, které využívají stejnou orbitální pozici. Bohužel ne všechny firmy na pozici 1W byly schopné přemigrovat všechna zákaznická zařízení do modernějšího kompresního formátu MPEG 4 a stále využívají relativně starý standard MPEG 2. Proto je výměna trošku náročnější. Ale věříme, že v blízké budoucnosti budeme všichni využívat modernější standard, což přinese zákazníkům jen benefity.

Pokud jde o formát UHD, je to určitě budoucnost. Bohužel nejde jen o zdroj signálu, ale o celou infrastrukturu, počínaje od upgradu celého studia, přes způsob doručení až po koncové zařízení u zákazníka. V neposlední řadě jde také o ochotu zákazníků za takovouto službu zaplatit. V tuto chvíli jde spíš o jednotlivce, ale jsme opravdu rádi, že se jejich počet zvyšuje, čehož jste Josefe příkladem :-). Toho si vážíme. UHD se zabýváme, například část anglické Premier League se už v UHD natáčí a my hledáme způsob, jak obsah k zákazníkům za rozumných finančních podmínek doručit.

• mar* - dobry den neuvazujete presunout programy nektere co jsou na druzici intelsat 1°W na druzici thor 0.8°W kde je lepsi signal kdyz treba prsi silne a nevypadava signal jak s intelsatu ktery stejne bude asi koncit v nejblizsich rokach zivotnost?diky michal
Zdravím Michale,
ano, takovýmito úvahami se zabýváme.

• guzikov - dobry den mam dotaz pristi rok v kvetnu konci prava na spanelskou ligu LA LIGA u digisportu ve spolecnosti digi tv cz(sk¨¨...uvazujete,ze byste koupili prava nove na dalsi roky pro uzemi ČR i SR jak to je do ted na digisportu 3 hd??diky michal
Zdravím Michale,
jak jsem už odpovídal Daweovi. O La Ligu určitě zájem máme a tendru na nákup práv se zúčastníme. Pochopitelně je ale nákup práv spojený se značnými finančními náklady a musí nám dávat ekonomický smysl. Jak jsem ale už psal Daweovi, uděláme maximum pro to, abychom La Ligu udrželi, protože víme, že o ni naši zákazníci stojí a vy jste toho důkazem. Tak nám držte palce.

• Toník - Dozvěděl jsem se, že od dnešního dne začal vysílat nový program Viasat Epic, který ztvárňuje hranými příběhy světovou historii. Prý bude mít řadu nových, prémiových snímků. Tato stanice by mě zajímala, a protože ji bude prý vysílat i Slovak Telecom - Mágio TV, neuvažujete i pro sdílené vysílání na Thoru pro abonety DIGI TV? Myslím si, že by o Viasat Epic by mohl být zájem. Děkuji za odpověď! Antonín Vosický
Zdravím Antoníne,
v nejbližších dnech o zařazení tohoto kanálu neuvažujeme. Jeho případné zařazení ale určitě do budoucna zvážíme. Děkuji tímto za Váš podnět, snažíme se při rozšiřování programové nabídky řídit tím, o co mají naši zákazníci zájem.

• Polulin - Dobrý den,

rád bych věděl, zda neuvažujte po vzoru Slovenského Telekomu umožnit svým zákazníkům na jednu smlouvu až čtyři settopboxy. Nynejší situace jen na dvě zařízení, je pro mnoho domácností s více TV omezující. Díky.

Zdravím,
v nejbližší době rozšíření počtu set-top boxů neplánujeme. Všem užvatelům satelitní DIGI TV ale nabízíme mobilní službu DIGI2GO, kterou mohou přijímat nezávisle až na čtyřech zařízeních. Kromě televize též na počítači, tabletu či chytrém mobilním telefonu. Služba DIGI2GO nabízí výhody moderní televize jako je možnost sledování libovolného pořadu od začátku nebo nahrát si až 30 hodin záznamu. Skvělou funkcí je též archiv pro zpětné zhlédnutí, v němž jsou ještě 7 dní po odvysílání dostupné veškeré pořady na všech programech v nabídce DIGI TV, což při sto kanálech představuje 17 tisíc hodin kvalitní televizní zábavy v každý moment. A v neposlední řadě, díky DIGI2GO můžete přeskakovat reklamy.

• Miroslav - Zdravím Vás a přeji hodně nervů v předvánočním shonu! Dnes jsem prolaďoval svůj satelitní přijímač a načetl jsem novou stanici Viasat Epic, která je ale zřejmě jen pro slovenské Digi (Slovak Telekom) - ukazuje kódování v Nagra a Conax a moje přístupová karta Digi TV s modulem Conax ji "nebere". Bude tato stanice i pro české diváky? Děkuji, ať se Vám daří! Mira.
Zdravím Miro,
děkuji za přání, je toho opravdu dost, ale asi to máte podobné, takže přeji nápodobně i Vám. K Vaší otázce: jak už jsem odpovídal dříve Antonínovi, v nejbližších dnech o zařazení tohoto kanálu neuvažujeme. Vnímám ale zájem o tento kanál. Jeho případné zařazení ale určitě do budoucna zvážíme. Děkuji za Váš zájem.

• ® bigbossman99 - Dobrý den. Plánujete rozšíření i u digi2go a oplikaci do smart tv LG
Zdravím,
nejenom plánujeme, ale budeme i zanedlouho realizovat. Nejprve představíme aplikace pro Smart TV Samsung, a to mohu prozradit, že bude již velmi brzy. Krátce na to přijde na řadu i Smart TV LG.

• Richard - Dobrý den, mám Digi TV už víc jak pět let, týká se mě soutěž o 10 aut Clio kombi, nebo je to jen soutěž pro nové zákazníky. Chci si na Vánoce rozšířit nabídku o HBO kanály, můžu pak být zařazený do této soutěže? Děkuji za odpověď a přeji všem v Digi hezké svátky!
Zdravím Richarde,
předně děkuji, že jste naším dlouhodobým zákazníkem. I proto jsem rád, že Vás mohu potěšit. Soutěž o deset automobilů Renault Clio Combi je určena jak pro nové, tak stávající zákazníky. Ti stávající se zapojí automaticky, když prodlouží v příštích deseti měsících svůj stávající úvazek, a také ti, kteří si objednají službu, kterou dosud nemají, což je přesně Váš případ s HBO.
Děkujeme Vám za přání, také přeji za DIGI CZ hezké svátky a věřím, že si je nejenom s HBO od nás užijete. A třeba i ten automobil vyjde :-)

• Jitka - Dobrý den,mám dotaz, zda je v budoucnu šance na získání práv na turnaje WTA (Digisport 4 + 5).Děkuji předem za odpověď.
Zdravím Jitko,
děkuji za Vaši otázku. Tenis je jedním z klíčových sportů, které vysíláme. Seriál WTA je pro nás velmi atraktivní a určitě se o něj do budoucna budeme zajímat.

• Adam - Pane řediteli Rusnáku, sleduji dnes tento chat a musím Vám napsat, že jste mě velmi mile překvapil. Místo vyhýbavých a neurčitých odpovědí, že zatím nemůžete nic určitého říci, jak to bývá obyčejně u jiných odpovídajících, je z Vašich odpovědí cítit zájem o další rozvoj Digi TV. Programovou i technologickou obměnu, aby se z dřívější popelky - levné, ale ne moc kvalitní "rumunské" platformy stala moderní multimediální služba pro 21. století. Už delší dobu pomalu měním svůj dřívější náhled na Digi a dokonce už i uvažuji o přetočení paraboly a přechod k Vám. Dnešní chat mě v tomto utvrdil! Přeji Vám i v Digi příjemné svátky a hodně úspěchů v roce 2018! Adam Prchal.
Zdravím Adame,
velmi jste mě potěšil. Rádi Vás samozřejmě přivítáme mezi našimi zákazníky. Také mi dovolte, abych Vám jménem celého týmu DIGI TV popřál hezké svátky a úspěšný rok 2018.

Zároveň mi dovolte, abych využil této příležitosti a poděkoval všem, kteří jste mi dnes poslali dotaz do tohoto chatu. Těší mě váš zájem o DIGI CZ a věřím, že se zde na SatCentru zase brzy setkáme.

Hezké svátky, Vladimír Rusnák.

satCentrum - Tak to už je v dnešním chatu on line s výkonným ředitelem DIGI TV, panem Vladimírem Rusnákem vše, děkujeme vám všem za zajímavé dotazy i podněty a panu řediteli za fundované odpovědi. Protože se jedná o poslední chat v letošním roce a za dveřmi už jsou vánoční svátky, přejeme vám všem klidné a spokojené Vánoce a úspěšné vykročení do nového roku. V něm se zase určitě setkáme s některým zajímavým hostem a samozřejmě i s vámi! Pěkný den!
:good:


Další články z rubriky:
21.03.2017 • On line na satCentrum: Martin Ornass-Kubacki, SES Astra CEE
24.10.2016 • On line na satCentrum: Jaromír Glisník - M7 Group/Skylink
22.11.2015 • On line na satCentrum: Jaromír Glisník - M7 Group/Skylink
03.08.2015 • Nezodpovězené dotazy 24. chatu s freeSAT - Jiří Kraval, ředitel UPC DTH pro ČR a SR
06.05.2015 • Chat s freeSAT - Jiří Kraval, ředitel UPC DTH pro ČR a SR
14.07.2013 • On line na satCentrum: Eva Sedláčková - BabyTV


zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist