Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Pátek • 26.04.2024 - 00:08:14   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Online chat | Články
 

Chat s freeSAT - Jiří Kraval, ředitel UPC DTH pro ČR a SR

  Autor: Redakce satCentrum , e-mail: redakce@satCentrum.cz Přidané: 06.05.2015


SatCentrum pokračuje v úspěšném způsobu komunikace se čtenáři webu satCentrum - pravidelně si zve do „horkého křesla“ u počítače zajímavé osoby, které on line odpovídají na dotazy. Položených buď během níže uvedených dvou hodin, kdy je tento chat „live“ anebo které napíšete dopředu jako svou reakci pod tímto textem. Zde pak budou všechny otázky a odpovědi uloženy k pozdějšímu prohlížení a archivované.


Další, v pořadí již 24. chat proběhl ve středu 27. 5. 2015, v době 13 – 15 hod.

Už podruhé, po čtyřech letech, jste měli možnost klást dotazy řediteli UPC DTH S.à.r.l. pro Českou a Slovenskou republiku - panu Jiřímu Kravalovi.

Na vaše dotazy, které jste napsali do formuláře pod tímto článkem, odpovídal ředitel satelitní DTH platformy, která působí na našem trhu stejně dlouho, jako tu je web satCentrum, to je 15 let. Jedná se o placenou direct to home satelitní službu UPC Direct. V září 2011 došlo k rebrandingu této služby, cílem změny názvu a loga na freeSAT je snadnější odlišení produktů UPC DTH od ostatních poskytovatelů satelitní televize a zdůraznění nového a flexibilního produktového řešení.

Společnost UPC DTH S.à r.l. se sídlem v Lucembursku, evropském centru satelitních služeb, poskytuje služby satelitní televize v Maďarsku, České republice i na Slovensku a navíc řídí služby satelitní televize poskytovatele v Rumunsku. Její služba direct to home (DTH), známá pod názvem UPC Direct na maďarském trhu, freeSAT v České republice a na Slovensku a Focus Sat v Rumunsku, se může pochlubit počtem více než 783 300 zákazníků (k 30. prosinci 2014).

UPC DTH S.à r.l. nabízí svým zákazníkům širokou nabídku televizních kanálů s kvalitním obsahem, špičkový zákaznický servis a vysokou kvalitu signálu vyznačující se čistým HD obrazem. Produkt freeSAT nám přináší více možností a širší nabídku kanálů, u některých balíčků zákazník neplatí instalaci zařízení, pronájem set-top boxu a především je mu zdarma poskytnuta přístupová karta. V případě produktu freeSAT karta za ni klienti nemusí platit měsíční poplatky. Jedinými náklady tak zůstávají aktivační poplatek, který je hrazen jednorázově, a roční administrativní poplatek.


Tolik na úvod, nyní je už čas na vaše dotazy, za které vám děkujeme! Vašich otázek ale bylo více, než kolik se zvládlo zodpovědět ve vymezeném dvouhodinovém chatu. Máme pro vás ale potěšující zprávu, že i na ty zbývající dostaneme od ředitele Kravala odpovědi a budete si je moci přečíst na satCentrum někdy v budoucnu...


Redakce satCentrum, 27. 5. 2015 v 15:25 hod.



Navštivte i předchozí chaty na satCentrum:

- Jiří Kraval - freeSAT

- Eva Sedláčková - BabyTV

- Erika Luzsicza - Film+

- Jaromír Glisník - M7 Group

- Jaromír Glisník - CS Link a Skylink

- Ivan Hronec - Film Europe

- Jiří Kraval - freeSAT by UPC Direct

- Erika Luzsicza - IKO Cable

- Jaromír Glisník - Skylink

- NGC HD, Travel HD, Disney a další kanály distributora CHANNELS

- National Geographic Channel a další stanice distributora CHANNELS

- Juraj Vodný a Michal Šuran - Towercom

- Janis Sidovský - TV Barrandov

- Jaromír Glisník - Skylink

- Daniel Klička - CS Link

- Erika Luzsicza - IKO Cable

- Václav Mozer a Jana Kotábová - Chello Central Europe

- Eva Sedláčková a Lada Dobrkovská - CHANNELS

- Martin Mrnka - Z1

- Jiří Balvín - Óčko

- Marek Kindernay - Nova sport

- Jiří Hojgr - SPORT 5

- Michal Šíma - Eurosport CZ

- Jaromír Glisník - TradeTec



  Sdílet:      

Verze pro tisk


  "on line chat"

satCentrum - Vítáme Vás v chatu na satCentrum opět po necelých čtyřech letech a přejeme samé zajímavé dotazy a příjemný chat!
Dobrý den přeji, děkuji za uvítání a příležitost odpovídat na dotazy. Věřím, že budou zajímavé a pokusím se na všechny odpovědět. Zdraví Vás Jiří Kraval

• Michal - Proč nenabízíte spolu s kabelovou UPC nějaký TV balíček pro zákazníky UPC, kteří si již předplácí kabelovou TV a měli by zájem sledovat kabelovku třeba na chalupě?
S naší kabelovou sestrou UPC spolupracujeme na různých projektech, ale tato varianta rozpracována prozatím není. Nicméně je to velice dobry nápad, děkujeme za tip.

• vas zakaznik zo SR - Pan riaditel otazka v mene vsetkych Vasich zakaznikov zo SR:kedy konecne budu aj slovenske stanice aspon zakladne v HD mam pocit ze v ste v tejto problematike v poslednej dobe za konkureciou strasne zaostali.Poviem na rovinu ze rozmyslame viaceri zakaznici nad odchodom ku konkurencii zavisi na Vasej odpovedi.S programovou ponukou sme spokojny preto by bola skoda.Taktiez by ma zaujimalo ako planuje Vada spolocnost vyuzit novu druzicu ci vobec?? Dakujem za odpovede
Dobrý den na Slovensko, zmiňovaného nedostatku jsme si vědomi a věřte, že společnost pracuje na alternativách, které by tento handicap vyrovnaly. Využít nove vypuštěnou družici je jedna z nich, ale zvažujeme i další.

• Franta Novotný - Mám pořád starou kartu cryptoworks, vyměníte mi ji za ICE abych ji moh použít i v novém přijímači irdeto? Kde se můžu o výměnu přihlásit, na vaší lince mi řekli, že už je prý rozesíláte. Dík za odpověď.
V České republice právě probíhá výměna Crypto karet za nové Irdeto ICE karty. Pokud jste novou kartu neobdržel v posledních týdnech automaticky poštou, obraťte se prosím s dotazem na naše zákaznické centrum. Výměna probíhá zcela zdarma pro všechny zákazníky užívající Cryptoworks karty.

• Vladimír - Zdravím, prozradíte nám, jaké programy se objeví v nejbližší době v nabídce freeSAT, hlavně ty v HD? Oproti konkurenci máte co dohánět! Uvažujete o hybridních službách třeba jako to má Sky? A co cenová politika - nepředpokládám zlevnění :-) ale nechci ani zdražení ročního poplatku za karty, ten servisní poplatek u Skylinku už je opravdu "hustý". Brácha má UPC Direct už asi 15 let, já kartu asi 8 let a zatím spokojenost tak na cca 80%. Přidat pár programů a nezvyšovat ceny a bude to víc! :-)
I já zdravím. Konkrétní programy vám bohužel nemohu prozradit, nicméně jsme si rozhodně vědomi obecného trendu a pracujeme na doplnění naší služby nejen o HD obsah, ale také o nelineární služby.

• ® Josef Jílovec - V podmínkách kampaně SD1 není nikde uvedena cena za 3. a 4. televizi. To, že je to za 149 Kč/měs. je tedy jen řečeno slovně technikem, nemá to nikde papírově podložené. Mohl byste uvést nějaký e-mailový kontakt, kde by technik mohl průběžně informovat vaše technické oddělení o těchto nedostatcích, nedodělcích, chybách, apod.? Děkuji.
Technik vám odpověděl správně. V případě 3. a 4. „televize“ se set-top-boxem je poplatek 149 Kč za každou přípojku. Ve variantě bez set-top-boxu je to 100Kc za 3. a 4. přípojku. Technik má plně k dispozici naší dealerskou linku na zákaznickém centru. Samozřejmě jsme také rádi za jakoukoliv zpětnou vazbu přímo od našich zákazníků, kteří mohou využít linku našeho zákaznického centra +400 222 999 900.

• ® Josef Jílovec - Nový zákazník při uzavírání smlouvy s UPC DTH má v podmínkách kampaně uvedenu cenu po dobu vázanosti, tedy do 12 měsíců. Cenu služby PO 12 měsících nemá nikde uvedenu, UPC DTH toto před zákazníkem tají. Proč to nejste zákazníkovi schopni říct kolik bude po roce platit? Uvědomujete si, že toto tajnůstkářství odrazuje potenciální zákazníky?
Určitě se nejedná o tajnůstkářství, ale rozumím námitce. Cena po skončení závazku se odvíjí od aktuální situace na trhu a interních nákladů (např. programových, nákladů na kapacitu na satelitu a podobně). Vždy se ovšem snažíme, aby i po skončení závazku byla cena pro zákazníky dostatečně atraktivní, s výhodným poměrem cena/výkon.

• ® Josef Jílovec - Proč v roce 2015 stále ještě dodává UPC DTH zákazníkům 10 let staré boxy, které jsou hodně nízko pod současným standardem TV techniky? To vám to nepřijde trapné?
Staré boxy novým zákazníkům nedodáváme, pro hlavní televizi je to vždy HD STB UMAX. Využíváme je pouze pro další přípojky (2. - 4.), ale i tady se užívání starších boxů redukuje.

• ® Josef Jílovec - Dne 11.3.2015 jste se po dlouhé době vyjádřil na otázku proč freeSAT nepřidává nové kanály, že (cituji) "Pro další programy nemáme volnou kapacitu". Asi měsíc na to převzala službu DIGI společnost Lama Energy a měsíc na to přidávají Telku, Smíchov, ČT:D/art, Prima Zoom, Prima Love a to nikoli na Intelsatu, ale na Thoru, kde, jak tvrdíte, není kapacita. Můžete to nějak vysvětlit?
Mohu. Každý z operátorů má svoji vlastní kapacitu, kterou si na satelitu platí na takzvaných transpondérech. Na jeden transpondér se vejde například cca 10 HD programů. Objednání dalšího transpondéru je dlouhodobá a mimořádně nákladná záležitost. Jedná se tedy do značné míry o strategické rozhodnutí. Technicky bohužel není možné si zaplatit pouze místo pro „další kanál“. Pokud na svých transpondérech místo máme, pak přidání není problém. Pokud ne, musí společnost velmi zvažovat, co je naprosto nezbytné a co „nice to have“.

• Josef - Mám dotaz, zda služba Horizon bude v budoucnu dostupná i u satelitní DTH platformy, a zda budou nějaké nové "interaktivní" receivery, které umožní při připojení internetu využívat i další funkce - tedy příjem hybridního vysílání? Děkuji za odpověď a přeji hodně abonentů!
Obecně je rozšíření naší služby o podstatně vice nelineárního obsahu trendem, který následujeme a i freeSAT zákaznici jej budou mít brzy v různých podobách k dispozici. Horizon je „šitý“ pro kolegy na kabelu. Kombinace se satelitní službou vyžaduje jiná technická řešení.

• - Dobry den, karta TWIN k baliku je casovo ohranicena akcia, alebo zostane natrvalo v ponuke? Ak by som totiz vypovedal terajsieho sat operatora, tak mi bezi vypovedna lehota a vopred objednavat Freesat by znamenalo platit urcite obdobie 2 operatorov naraz. Dakujem za odpoved.
TWIN karta k základnímu balíku je promo nabídka. Pokud vypovíte současného operátora nyní, tak za měsíc ještě bude v platnosti.

• zerony63 - Bude FreeSAT nabízet všechny programy co jsou v DVB-T hlavně stanice Kino Barrandov, Barrandov plus, Telka Smíchov a Relax pohoda. Případně proč tyto stanic e již dávno nejsou součástí vaší nabídky.
Součástí naší nabídky jsou zase naopak programy, které v DVB-T nenajdete. Vždy se totiž jedná o kompromis mezi kapacitou, atraktivnosti a požadavkem jednotlivých trhu, kde působíme. A ne vždy se také vyplatí přidávat obratem nově vzniklé kanály (příkladem může být „Pětka“).

• ® Josef Jílovec - Jakou koncepci má UPC DTH? Z toho, jak služby UPC DTH fungují nyní, se zdá, že prioritou je pouze a jedině maďarský trh; český a slovenský trh tam je jen jako bezvýznamná okrajová záležitost. Proč se UPC DTH chová k českému a slovenskému trhu tak přezíravě až pohrdavě? Příkladů bych mohl uvést spousty, ale není tu na to prostor...
Nesouhlasím, že pro freeSAT je prioritou maďarský trh. Příkladů bych mohl také uvést spousty.

• Jirka - Dobrý den, obnovíte vysílání ČT sport v HD? Škoda, že jste ho po hokejovém mistrovství vypnuli :-(
Jsme si vědomi toho, že sportovní kanály jsou nejžádanější z HD obsahu. A to platí také pro ČT sport.

• ® lavare - Proč bylo zrušeno české epg u všech dokumentárních stanic,které bylo bezproblémové do prosince r.2014? Kdy hodláte napravit nečitelné epg u slovenských stanic? Myslíte si,že těmito kroky zkvalitňujete služby pro nás zákazníky? Po mém prvním dotazu přímo na UPC nikdo nereaguje.Je to krok zpět: Předem děkuji za odpovědi. Polák
EPG funguje standardně, zrušeno nebylo a popravdě jsme nezaznamenali nějaký problémy s nečitelností. Pokud vaše EPG nefunguje u vybraných stanic nebo se jedná o dlouhodobě přetrvávající problémy, doporučuji se obrátit na naše klientské centrum a ve spolupráci s nimi zajistit nápravu/opravu.

• kostik - Prosím Vás,kedy sa konečne už bude rozširovať ponuka programov?Operátory ako Skylink vám čím dalej tým viac utekajú.Chcelo by to HBO2 HD,HBO Comedy HD,Cinemax 1,2HD atd.
Váš dotaz se jinými slovy ptá na HD obsah. Je to oblast, na které intenzivně pracujeme a výsledky budou brzy vidět.

• Stevo - Dobry den,
kedy sa odhodlate preklapat DVB S na DVB S2 to jest prechod pogramov MPEG-2 na MPEG-4 a vymienat SD verzie programov za HD za predpokladu,ze to ma zmysel sirit v HD???????

A este ake mate plany s THOR 7 ci budute uvazovat o novej kapacite ?

Dakujem s pozdravom

Na detailním plánu překlopení do MPEG-4 se právě pracuje. Ono to není pouze o překlopení kódování, ale také o výměně Set-top-boxu, které našim zákazníkům poskytujeme v rámci služby, abychom je nenechali na holičkách. Ale abych odpověděl: odhodláni je velké, plán se tvoří. Stejně jako v případě THOR 7.

• kombi - Zajímají mne HD programy,budete přidávat nové HD? Bylo by dobré v HD porazit konkurenční Skylink,nemyslíte!
Rozšiřování HD obsahu je trend, který všichni operátoři drive nebo později musí následovat. Otázka však je, zda pro „porážku“ Skylinku bude dobré zvolit pouze HD strategii.

• wham last christmas - Ste najhoršia platforma, čo sa týka HD. SKylink dáva 14 HD programov za 2 eurá a vybavenie už aj zadarmo. Vy ste drahí a nič neponúkate. ešte, že som už od vás odišiel.
Máte na svůj názor pochopitelně plné právo. Ale věřte nám, že existují i zákazníci s přesně opačným názorem, kteří od konkurence rádi přecházejí k nám.

• fero67 - V ponuke FREESATU by som uvital programy HYSTORY 2 ale iba s dabingom ,SPECTRUM HD a VIASAT HD.Prida niekedy FREESAT aj nejake komercne stanice napr. Markiza ,Joj,Rtvs a podobne.DAKUJEM
Obecně bohužel nemůžeme sdělovat programové plány a změny dříve, než je vše úplně hotovo. Nicméně vnímám váš dotaz opět se zaměřením na oblast HD obsahu, na němž průběžně pracujeme.

• Bubo - Bude úspešné uvedenie nového satelitu Thor 7 a navýšenie dostupnej kapacity na tejto orbitálnej pozícii tým povestným budíčkom pre Freesat?
Aké sú plány na doplnenie všetkých relevantných SK a CZ televízii do rastra?
Aké má Freesat vízie pokiaľ ide o rozvoj ponuky programov v HD?
Bude Freesat pokračovať v spolupráci s ďalšími operátormi pre trhy v SK a CZ v zdieľaní povedzme v tzv. základných programoch, čo umožní zníženie nákladov a zároveň zameranie sa na odlišnosť svojej ponuky oproti ostatným providerom? Môžte zverejniť plány v tejto oblasti?
Ako hodnotíte kroky konkurenta, ktorý sa - aspoň sa zdá - postupne pripravuje na HD switch základných programov? Ako Freesat pozerá na podobný postup v prípade svojho balíka?

Na některé vaše dotazy jsem již odpovídal v rámci jiných dotazů.
Co se týče dotazu ohledně spolupráce s ostatními operátory tak ten obsahuje i odpověď. Detaily jsou předmětem jednání a v tuto chvíli by nebylo vhodné je zveřejňovat, protože se mohou ještě měnit.
HD switch v našem případě obnáší také výměnu set-top-boxů, které velkému procentu našich zákazníků poskytujeme v rámci služby. Rádi bychom i nadále poskytovali zákazníkovi komplexní řešení bez toho, že bychom technologickou změnu přehodili na něj.

satCentrum - Dvě hodiny našeho chatu s freeSATem rychle utekly a nezbývá tedy, než se rozloučit a poděkovat za návštěvu a odpovědi. Mějte se pěkně, ať se Vám daří a platformě freeSAT přejeme hodně zajímavých programů a hlavně spokojených abonentů!
Děkuji za pozvání a příjemné setkání nad dotazy. Přeji všem spousta hezkých zážitků s freeSATem a užijte si léto a prázdniny!
Jiří Kraval


Další články z rubriky:
14.07.2013 • On line na satCentrum: Eva Sedláčková - BabyTV
22.03.2013 • On line na satCentrum: Erika Luzsicza - Film+
13.08.2012 • On line na satCentrum: Jaromír Glisník - M77 Group
31.01.2012 • On line na satCentrum: Jaromír Glisník - CS Link a Skylink
02.11.2011 • Chat s freeSAT - Jiří Kraval, ředitel UPC DTH pro ČR a SR
31.10.2011 • On line na satCentrum: Ivan Hronec - Film Europe


zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist