Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Úterý • 07.05.2024 - 02:12:27   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Z domova | Články
 

Digitex 2007 ve vysokém rozlišení - HD live!

  Autor: PR Press BVV , e-mail: info@bvv.cz Přidané: 07.10.2007


INVEX - DIGITEX jsou každoročně nejen přehlídkou nabídky soudobého trhu ICT a spotřební elektroniky, ale i reflexí nastupujících trendů a technologií. Po loňské výrazné prezentaci technologie a designu bude letos v Brně v rámci spotřebitelského Digitexu výrazně zaostřeno na vše, co se týká High-Definition. V pomyslném čele plejády tematických programů bude stát vedle unikátní výstavy Technologie&Design také projekt HD live!

Zkratka vysokého rozlišení – HD (High Definition) dostává konečně konkrétní obsah. Distributoři videa, televizní společnosti i prodejci spotřební elektroniky musí přesvědčit své diváky i zákazníky, že zážitek z obrazu ve vysokém rozlišení je lepší než ze současné televize a DVD záznamu. A protože novou technologii je třeba si vlastními smysly i doslova osahat, přichází veletrhy Invex / Digitex v letošním roce se speciálním projektem, který je věnován všemu okolo HD – „HD Live!“

Letošní rok je pro HDTV v České republice zlomový, na trh se dostávají první filmové tituly na nosičích BlueRay či HD-DVD, hlavní tuzemské televizní stanice ohlásili svá pilotní vysílání v HD, ke startu se připravuje několik filmových kanálů v češtině a prodeje televizí a projektorů s označením „HD Ready“ raketově rostou.

Srdcem projektu HD Live!, který se uskuteční od 23. do 27. října 2007 v pavilonu „F“ brněnského Výstaviště, bude HD Kino. Jedná se o prostor improvizovaného kinosálu pro cca 50 sedících diváků, kteří budou moci shlédnout ukázky filmů, televizního vysílání a také přímý přenos ve vysokém rozlišení a každou hodnu vzdělávací přednášky na témata: Jaké vybavení pro HDTV?; Jaké jsou zdroje HD signálu?; V čem je HD jiné? a HDTV a Digitalizace.

Záměrem HD Live! je návštěvnicky atraktivní formou prezentovat celý řetězec vzniku, distribuce a spotřeby televize, videa a hudby ve vysokém rozlišení. Rozložení prezentací vystavujících bude tedy začínat produkcí obsahu ve vysokém rozlišení za účasti TV studií, pokračovat zpracováním vytvořeného obsahu a jeho distribucí ke spotřebiteli formou satelitního, terestrického, kabelového či internetového vysílání, nebo výrobou a prodejem nosičů HD obsahu. Samostatnou částí projektu bude „spotřeba“ HD, tedy ukázky instalací domácích kin a audiosoustav formou osvědčeného projektu minulých ročníků Digitexu se špičkovými nábytkářskými studii – Technologie a Design.

Součástí HD Live! bude ve čtvrtek 25. října celodenní konference na témata věnovaná tématům digitalizace a HD vysílání u nás, filmové distribuce. Konference se zúčastní zástupci firem prezentujících se na HD Live! a přední technologičtí novináři.

HD Live! je první a pravděpodobně jedinou platformou tohoto nového fenoménu v ČR a proto očekáváme značný ohlas projektu. Mediálními partnery jsou: Vydavatelství Trade & Leisure Publishing (časopis Stereo a Video) a Internet Info (vydavatel serveru DigiZone.cz).

Novinkou letošního ročníku je zavedení speciálního rodinného vstupného na pátek a sobotu. „Ke každé rodinné vstupence získá návštěvník zajímavý dárek, nosič s filmem ve vysokém rozlišení, v duchu jednoho z nejsledovanějších témat letošního ročníku,“ osvětluje Petr Ondrášek, ředitel veletržních projektů INVEX - DIGITEX.


PR Press BVV Brno


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
04.10.2007 • Olympiádu ve Vancouveru chce vysílat ČT ve vysokém rozlišení
29.09.2007 • SatCentrum gratuluje: Marek Rybár se dnes žení!
27.09.2007 • Konečně! Poslanci schválili diginovelu
19.09.2007 • První konference DIGI TV představila dualbox pro české abonenty [ 27 ]
13.09.2007 • Telefónica představuje CoJeDigitalniTelevize
11.09.2007 • UPC modernizuje své klientské centrum. Společnost se současně omlouvá za přechodné potíže [ 186 ]

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist