Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Pátek • 26.04.2024 - 12:15:50   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Z domova | Články
 

Jaromír Glisník: Samotná cena karty není bariérou k rychlejšímu rozšíření satelitního příjmu ČT

  Autor: V.Hrubec , e-mail: redakce@satCentrum.com Přidané: 19.10.2007


Do redakce webu satCentrum nám často píší či volají diváci, kteří přijímají české televizní a rozhlasové programy na individuální satelitní komplety. Kromě běžných technických dotazů k nastavení parabolických antén a k naladění receiverů jich vždy určitá část směřuje k dekodérům CryptoWorks a modulům podmíněného přístupu, ne vždy korektně spolupracujícími s kartami pro CS Link. Ovšem zdaleka největší část otázek vždy míří do programové oblasti.

Zde se v poslední době stále něco nového děje a do paketu CS Link přibývají nové stanice, což samozřejmě podněcuje zvědavost a nechcete čekat až na oficiální tiskovou zprávu či prohlášení provozovatele. Proto jsme uvítali ochotu vedoucích pracovníků, zastupujících jak poskytovatele programů, tak i distributorů přístupových karet se vašimi dotazy čas od času probrat a odpovědět na vaše nejčastější otázky.

Minulý týden dostal slovo jednatel – ředitel společnosti Media Vision s.r.o. ing.Martin Janků, přesně před měsícem pak zde odpovídal nový výkonný ředitel společnosti TRADE and TECHNOLOGY, a.s. ing.Jaromír Glisník. Protože se nám v redakci sešly další otázky určené pro našeho nejstaršího distribitutora přístupových karet, zaslali jsme je do Ostravy a zde jsou čerstvé odpovědi:


satCentrum (SC): Na mé přístupové kartě Trade and Technology se mi objevil zápis STV. Domníval jsem se, že se jedná o předzvěst blízkého zařazení Slovenské televize, pak jsem ale na internetu četl, že by to mohl být kanál Spektrum. Ten bych také uvítal. Můžete mi, prosím, napsat, co to skutečně bude?

Jaromír Gliník (JG): Nečekali jsme, že zápis STV na TT Karty vzbudí takový ohlas. Jedná se pouze o zápis pro naše aktuální testování funkcionality systému a je pravda, že souvisí se zařazením dalších programů na TT Karty. Bohužel dosud nemohu potvrdit ani zařazení programů Slovenské televize ani programu Spektrum. Nemáme dobré zkušenosti se zveřejňováním novinek před vyřešením všech technických, legislativních i formálních náležitostí.


SC: Na webu satCentrum jsem se dočetl, že program Viasat Explorer, který už dnes mohou sledovat majitelé karet diGITALlink bude i na kartách TaT. Dosud prý ale nemáte podepsanou smlouvu. Stihnete to do Vánoc? Rád bych dal kartu jako dárek svým rodičům, kteří bydlí na chalupě v Beskydech, kde mají špatný signál pozemní televize a dokumentární kanál by se jim určitě líbil více jak sportovní anebo filmový.

JG: Viasat Explorer je, dle informací v médiích, v testovacím provozu a je přístupný pouze na některých kartách obchodníků spolupracujících s firmou Gital. Pokud by firma TRADE and TECHNOLOGY podepsala s distributorem Viasat Explorer smlouvu, bude tento program přístupný na TT Kartách. Předpokládám, že totéž platí o formě Gital. Jak jsem psal v odpovědi na předchozí dotaz, nebudeme zveřejňovat zařazení programu před podpisem smlouvy. Samotné technické testy však rozhodně nejsou podmíněny podpisem distribuční smlouvy. Pokud bychom potřebovali distribuci nového programu testovat a byli bychom ochotni do takového testování investovat, jistě bychom to udělali. Firma Gital zřejmě usoudila, že je testování potřebné.

Ale zpět k Vašemu dotazu. Jsem přesvědčen o tom, že se Vaši rodiče hodnotného dokumentárního programu na TT Kartě dočkají a že to bude jistě před Vánoci.


SC: Na satcentru se psalo, že se kromě Viasatu Explorer a CS Linku TV se do CS Linku chystá ještě další televize. Můžete nám prozradit, nebo aspoň naznačit, na co se můžeme těšit?

JG: O platformu CS Linku je velký zájem a jednání o zařazení dalších programů probíhají stále. Za firmu TRADE and TECHNOLOGY jsem se již vyjádřil v předchozích odpovědích. Vím, že firma Media Vision intenzívně pracuje na rozšíření nabídky - například včerejší první testy Novy v HD rozlišení, a věřím, že jakmile budou blízko finále, budou o konkrétních plánech informovat. Stejně tak jsem slyšel o plánech dalších subjektů. Nechtěl bych je však jakkoli komentovat, abych vyjednávací pozici našich partnerů zbytečně neoslabil. Máme velký zájem o nové programy a rádi se připojíme ke každé rozumné iniciativě v této oblasti.


SC: Česká televize prý plánuje svou vlastní kartu za cenu 500 Kč. Myslíte si, že byste i vy mohli prodávat pouze kartu s přístupy na veřejnoprávní televizi? Aspoň v mém okolí každý chce i Novu a Primu, i když říká že se na komerci nedívá :-)

JG: České televizi jsme před delším časem nabídli kartu pro příjem programů ČT za cenu pod 500 Kč s tím, že by bylo možno její aktivaci za příplatek rozšířit i na další programy. Velmi pečlivě jsme zvažovali zda si můžeme takovéto dotování karty dovolit. Nakonec jsme usoudili, že poptávka po takovéto kartě bude velmi malá a že tím pádem nemůžeme utrpět velkou ztrátu. Odhadujeme, že nejméně 80% takovýchto karet by bylo do jednoho roka aktivováno za příplatek na plnou nabídku. Dosud čekáme na reakci České televize na naši nabídku.

Neztotožňuji se s názorem, že samotná cena karty je bariérou rychlejšímu rozšíření satelitního příjmu České televize. I kdyby se samotná karta prodávala za 500 Kč, celkové náklady na satelitní komplet s montáží se mnoho nezmění. Vždyť se dnes dá celé zařízení pro satelitní příjem s plnohodnotnou TT Kartou Standard pořídit při 24 splátkách za 250,- Kč měsíčně. Dovedu si představit nárůst prodejů, pokud by se to dalo stáhnout pod stokorunu. Ale bude-li to 250 nebo 230 korun, na poptávce se to znatelně neprojeví.


SC: Myslím si, že už se to někde objevilo, ale přesto se zeptám - proč se nedohodnete se Zonemedia, Eurosportem anebo MTV a nenabídnete na svou kartu přístupy k některým jejich kanálům na Astře. Jako montér vím, že každý dnes chce parabolu s dvěma LNB anebo monoblockem na Astru 3 i Astru 1, protože nabídka na Astře 1 je bohatá. I Holanďani už mají část svého paketu na jedné a část na druhé pozici. Docela bych uvítal mít Eurosport nebo MTVčka na jedné kartě a to legálně!

JG: Máte naprostou pravdu a takové řešení považuji za perspektivní. Zákazníků s příjmem signálu z více satelitů v poslední době přibývá. Pracujeme na tom a hledáme nejvhodnější ekonomický model.


Otázky čtenářů serveru satCentrum tlumočil Václav Hrubec, 19.10.2007, 03:00 hod.


Ing. Jaromír Glisník je výkonným ředitelem společnosti TRADE and TECHNOLOGY, a.s. od června letošního roku. Předtím se dlouhé roky pohyboval v oblasti kabelových sítí - televize a datových přenosů. Několik let řídil prodej a marketink, poté provoz a po přechodu z UPC ke Karnevalu v roce 2003 také oblast informačních systémů a procesního řízení. Po sedmi letech se vrátil z Prahy zpět do Ostravy, kde kdysi působil ve společnosti Kabel Plus.


Budete-li mít jakékoliv dotazy na distributory přístupových karet i vysílatele anebo provozovatele programů a platforem, napište je do diskuse pod článkem, anebo nám je pošlete do redakce. Vaše otázky předáme odpovědným pracovníkům k zodpovězení.


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 9   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
07.10.2007 • Digitex 2007 ve vysokém rozlišení - HD live!
04.10.2007 • Olympiádu ve Vancouveru chce vysílat ČT ve vysokém rozlišení
29.09.2007 • SatCentrum gratuluje: Marek Rybár se dnes žení!
27.09.2007 • Konečně! Poslanci schválili diginovelu
19.09.2007 • První konference DIGI TV představila dualbox pro české abonenty [ 27 ]
13.09.2007 • Telefónica představuje CoJeDigitalniTelevize

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.


za obsah níže uvedených komentářů satCentrum nezodpovídá!
[ nejnovější komentáře jsou nahoře ]
1 / 1

  hranice 

21.10.2007 17:19 • neregistrovaný
Skoro celé naše území / myslím tím tedy Česko /, ma kolem hranic hory. Takže až bude celé naše území pokryté digitálně teresticky, tak podle mého názoru satelit neztratí své postavení. Ve státech typu Polsko, to je skoro celé nížina tak tam se DVB-T prosadí určitě lépe.
 
 
  Glisníku, ty tady asi blouzníš z hladu ne?!! Jdi 

21.10.2007 14:09 • neregistrovaný
Glisníku, ty tady asi blouzníš z hladu ne?!! Jdi se raději někam najíst a nežvaň tady!!!!!
 
 
  neplate zbytočne!!! 

21.10.2007 12:02 • neregistrovaný
nekupujte zbytočne karty na ktorých nie je váš potrebný počet programov,ved sú aj iné spoločnosti,ktoré vam poskytnú celý komplet takmer zdarma a aj výber programov je zaujímavý.Stačí si to všetko zrátať.Čudujem sa zákazníkom,že sa nechajú oškubať o niekolko tisíciek.
 
 
  TaT a ich slavna vymena kariet!!!! 

21.10.2007 09:53 • neregistrovaný
Cez prazdniny som bol na dovolenke, mali mi poslat kartu do konca juna a samozrejme nic nedoslo. Prisla, ked som doma nebol, takze sa im vratila. Potom ma opatovne zaslanie karty stalo 190Kc!!!! A dodnes som sa nedozvedel preco 190 korun, ked to prislo v obycajnej obalke a postovne bolo 52!!!!! korun. Takto funguje asi cela ich firma. Oni nedodrzali termin dodania a ja to zaplatil. Hajzle.
 
 
  Koukám, že Glisník je už zase u kormidla!! V TaT 

21.10.2007 07:24 • neregistrovaný
Koukám, že Glisník je už zase u kormidla!! V TaT jsou vůbec poslední dobou zajímaví ředitelé...A střídají se jako na běžícím pásu!! Asi TaT nastoupila rychlou cestu k vyhlášení konkursu! Navíc všechno jsou to bývalí zaměstnanci Kabel+ nebo UPC.... Zajímavá personální politika! Mít akcie TaT, tak se jich rychle zbavím....Zase to zavání průserem...Ještě tam chybí Dr,. Leoš Pohl a sestavička bude kompletní!!
 
 
  Cena je rozhodující ! 

20.10.2007 10:20 • neregistrovaný
Jsou to jenom kecy, že cena karty není důležitá. Hezky se to "dokazuje" na jediné splátce za komplet (mimochodem 6000,- je už pěkná palba). Pokud by cena (plnohodnotné!!) karty klesla skokem opravdu pod 500,-Kč, troufám si říct, že by stejně skokově narostl prodej zařízení pro sat. příjem. Rozdíl ceny při pořízení kompletu pro DVB-T a DVB-S by se totiž téměř smazal. Ale když si páni odborníci myslí, že ne.......
P.S. Až bude ČR pokrytá signálem DVB-T se všemi neplacenými programy, které jsou v CS linku a karty nepůjdou na odbyt, bude už na zlevnění pozdě - teď by se dalo svézt na vlně digitalizace a něco vydělat.
 
 
  balik mtv 

19.10.2007 20:20 • neregistrovaný
Ja by som uvital balik mtv kvoli vh1 classic.Mám kartu technisat, ale nemožem zohnať za rozumnu cenu aktivačný kupón.rfi@post.sk
 
 
  ak chceš byť cool, musíš to správne pomenovať. Nie 

19.10.2007 14:21 • neregistrovaný
ak chceš byť cool, musíš to správne pomenovať. Nie reklama, ale PR :-)
 
 
  kecy, kecy 

19.10.2007 12:22 • neregistrovaný
Jenom vyhýbavé kecy. Budete přidávat nové programy - ano ale nechceme zatím prozrazovat bla bla bla...
Půlka článku je jen kopie toho minulého tiskového prohlášení....satCentrum jenom dělá TaT reklamu...
 
 
Celkový počet komentářů: 9 / zobrazují se: 1 ... 9

|<«1»>|


zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist