Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Sobota • 04.05.2024 - 18:17:58   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
TV info - Stanice a vysílače | Články
 

ČT vybrala advokátní kancelář pro vymáhání dlužných poplatků

  Autor: PR Press ČT , e-mail: info@ceskatelevize.cz Přidané: 26.11.2006


Česká televize vybrala v rámci soutěže o návrh podle zák. č. 137/2006 Sb. o veřejných zakázkách ve věci „Vymáhání televizních poplatků“ advokátní kancelář – JUDr. Dalibor Kalcso, advokát – pro spolupráci na vymáhání dlužných poplatků. Předmětem spolupráce kanceláře s ČT je zažalování více než 30 000 dlužníků. Česká televize očekává zisk z těchto žalob ve výši 20 milionů korun. Tento postup vzala na vědomí Rada ČT na svém jednání 22. listopadu 2006.

K tomuto kroku ČT přistoupila, protože není v jejích v kapacitních možnostech vést najednou soudní případy po celé ČR s více než 30 000 koncesionářů, kteří televizní poplatky České televizi dluží. Tyto případy jsou již zdokumentovány a připraveny k zažalování. Spolupráce, kterou vymezí smlouva s vítěznou advokátní kanceláří, není jednorázová. Jedná se o kontinuální proces, při němž bude Česká televize této advokátní kanceláři postupovat k žalobám případy všech dlužníků, kteří nebudou reagovat na upomínky k placení poplatků. Tímto krokem vrcholí proces, který byl zahájen v květnu 2005 oslovením 550 tis. dlužníků.

Prvním výrazným krokem k řešení problematiky televizních poplatků bylo v r. 2005 zahájení spolupráce se společností BSP, které bylo na základě smlouvy postoupeno k vymáhání více než půl milionu dluhů na televizních poplatcích a jejímž prostřednictvím byli dlužníci 9. května 2005 doporučeným dopisem vyzváni k úhradě dlužných částek. Do konce roku 2005 byla zaplacena více než polovina pohledávek v celkové výši 96,2 mil. korun, dalších zhruba 233 000 bylo vráceno z důvodů promlčení či nedoručitelnosti. Zbývajících asi 79 000 pohledávek bylo připraveno k zažalování. Dne 7. října 2005 byla rámcová smlouva mezi Českou televizí a BSP zrušena a pohledávky byly vráceny České televizi zpět. Od 1. prosince 2005 pak v útvaru televizních poplatků vzniklo samostatné oddělení, které se začalo zabývat vymáháním pohledávek.

Z výše zmíněných 79 000 případů připravených k žalobě vyzvala ČT v březnu 2006 vzorek přibližně 1800 dlužníků s tím, že pokud nedojde k úhradě ve stanoveném termínu, budou zažalováni. Tento pilotní pokus se uskutečnil v působnosti tří obecných soudů (Praha 1, Hradec Králové, Příbram), které následně podaly cca 900 žalob.

Zbývajících přibližně 70 000 dlužníků, kteří nereagovali na výzvu z května 2005 k úhradě dluhů a nejsou zahrnuti v dubnovém pilotním projektu, vyzvala ČT k úhradě dlužných koncesionářských poplatků 12. června 2006. Více než polovina z nich již zaplatila k dnešnímu dni částku blížící se 9 mil. korun.


Martin Krafl, Tiskový mluvčí ČT


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 86   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
24.11.2006 • Tisková zpráva z 21. zasedání RRTV
24.11.2006 • Ronald S. Lauder a CME obdrželi cenu Emmy
23.11.2006 • Rozhlasová rada schválila nový štatút SRo
23.11.2006 • ČT vybrala advokátní kancelář pro vymáhání dlužných poplatků
22.11.2006 • Zkušební provoz digitální televize v systému MMDS byl zahájen 16. listopadu
22.11.2006 • TVN z vysílače Katowice/Kosztowy [ 1 ]

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.


za obsah níže uvedených komentářů satCentrum nezodpovídá!
[ nejnovější komentáře jsou nahoře ]
3 / 5

  Napsal jsem vedení ČT a radě ČT 

06.08.2008 22:59 • Žaloba
Vážený pane Štícho, jakkoliv dokážu pochopit počínání ČT ve věci vymáhání poplatků, nedokážu se ubránit pocitu a zlobě, kterou mám od dnešního rána po převzetí dopisu od JUDr. Kalcsa...
Zmiňujete na svých stránkách http://www.ceskatelevize.cz/press/detail .php?id=3332 cituji: "Zároveň je třeba připomenout, že bývalí živnostníci by si měli ověřit, zda skutečně zákonnou formou své podnikání ukončili, protože se pak vystavují riziku, že budou i nadále evidování v seznamech živnostníků, ze kterých se při oslovování vychází. V případě, že se vyskytnou případy, kdy došlo k neoprávněnému oslovení, bude Česká televize požadovat od advokátní kanceláře okamžitou nápravu formou omluvy", kde se odkážu na poslední větu.
Od června 2006 jsem měl pozastavené podnikání, které mi bylo obnoveno zase v červnu 2008 uplynutím dvouleté doby pozastavení činnosti. Zde zřejmě váš Zplnomocněný zástupce zneužil databázi rejstříku Živnostenského podnikání, kde si předpokládám našel, že mám od 06/2008 obnovenou činnost. Bohužel jsem ale také v roce 2006 zrušil hlavní provozovnu a podnikání neprovozoval a nyní také neprovozuji. Dnes jsem byl nucen absolovovat cestu na Magistrát na živnostenský odbor a nechat si prověřit jak to je s mýma provozovnama ve skutečnosti, a navíc zrušil dnešním dnem veškeré ŽL. Ztracený půlden času, příjem za půl dne, náklady a pochybnosti o tom jak je řízena ČT z našich popltaků ani nemluvě...Navíc jsem nikdy neprovozoval činnost opraváře TV, jak uvádí JUDr. Kalcso !!!. Předpokládám že náš právní řád uznává stéle ustanovení, při sjednávání smluv že: Není-li možno z ustanovení smlouvy něčeho plnit, je takovéto ustanovení považováno za neplatné... Jelikož v činnosti jak uvádí JUDr. Kalcso nepodnikám, provozovnu nemám, obávám se že jeho krok a smlouva o zastupování ČT ve věci vymáhání poplatků, je vše neplatné, a na Vás je abyste celou věc dali do pořádku.
Čili bych požadoval touto cestou omluvu za takovýto přehmat jak Vaší tak JUDr. Kalcsa. Zítra jdu celou věc předat Policii ČR jako podnět k zahájení trestního stíhání za zneužití osobních údajů, nařčení a vydírání, dále Úřadu na ochranu osobních údajů a Radě ČT.
Hezký večer.
 
 
  Je to věc přežití, říká Česká televize 

06.08.2008 22:51 • já
http://zpravy.idnes.cz/televize-naplanov ala-zatah-na-neplatice-podala-uz-29-tisi c-zalob-pvy-/domaci.asp?c=A080604_094752 _domaci_jw
 
 
  Volejte panu Dr. Skopalovi n a ... 

06.08.2008 22:32 • Spravedlivý
Volejte panu Dr. Skopalovi n a tel. 736 531 003, to je člověk, který to vše spískal! Ale pozor, je dnes na večírku a nic ho nezajímá! Má manželka je vysoce postavená na BIS. A přesto ji poslal někam!! Pan Langer z Olomouce (toho času ministr vnitra) bude informován!!!
 
 
  blbec 

06.08.2008 22:02 • Kriminálku na něj
přišel jsem domů dnes nasranej a po předčtení dopisu od toho debila jsem v rozčilení vyhodil soukromou televizi z okna ven- byla to poslední 100 hercovka pět let stará. Pak jsem si uvědomil, že ona za to nemohla, že to způsobil nějaký kripl, co se chtěl obohatit a kterému jsem měl poslat 10135,- Kč aby si přilepšil. No nenasralo by vás to ? Nic mu nepošlu, on pošle mě omluvu a ještě budu i v televizi....
 
 
  Včera jsem na tomto fóru zveře ... 

06.08.2008 21:15 • enson
Včera jsem na tomto fóru zveřejnil výzvu ke společnému postupu v této kauze.
Děkuji Vám všem, co jste mi napsali, za podporu a nabídku spolupráce. Ve chvíli, kdy jsem svou výzvu napsal, byla ještě jiná situace, nyní je už jasné, že se proti tomu nesmyslnému paskvilu není třeba bránit právní cestou. Pokud dojde mi i všem neprávem obviněným od pana Kalcsa písemná omluva, od dalších kroků upustím, neboť se řídím pravidlem, že "do mrtvol se nekope" a doktor Kalcso je po tomto neuvěřitelném kolapsu právnická "mrtvola". Po zveřejnění jeho výtvoru (vymáhací dopis) jeho služby nemůže využít už žádný člověk s IQ větším než 80. O organizacích ani nemluvě.
Proto je z mé strany už tato záležitost uzavřena (pokud se tedy dočkám písemné omluvy). I tak si myslím, že pokud by byla podaná hromadná žaloba, naděje na finanční odškodnění je naprosto mizivá. Ale budete hromadnou žalobu podávat, přeji Vám hodně štěstí.
 
 
  31. díl majora Zemana 

06.08.2008 21:12 • honza zeman
ku..y to jsou a tímto podvádějí . Kdo jim skočil na špek , ten opět prohrál. Ku..y to jsou . Obyčejný člověk by šel za tento podvod sedět a jak to tak chodí v naší republice, tak se jim opět nic nestane. ku..y to jsou.... Žádné omluvy se nikdo nikdy nedočká. Chcete se vsadit ?
 
 
  žaloba 

06.08.2008 20:40 • miloš
Také všechny zdravím,pokud bude někdo podávat hromadnou žalobu,tak se k ní milerád připojím.Nejsem advokát a tak jsem se pouze ohradil dopisem na AK a také napsal p.generálnímu.Ziítra to posílám doporučeně.
 
 
  Drzost a zase jen drzost! 

06.08.2008 20:21 • martas
Zdravim všechny udajné dlužníky tel.poplatků.Také jsem dnes trávil celé dopoledne tím že jsem obvolával
Judr.Kalcso a CT,bohužel jako na potvoru všude obsazeno.Zřejmě nás Judr.Kalcso slyšet nemusí,stačí mu jen naše penízky.Pokud bude hromadná žaloba rád se připojím
 
 
  ¨Žaloba 

06.08.2008 18:12 • anonym
Dnes jsem také dostal dopis s výhružkou na zaplacení 10 135,-Kč.
Zítra jdu na Polici ČR a podávám žalobu za vydírání a budu žádat odškodnění za pomluvu.
Co se děje v tomto státě nemá obdoby nikde na světě.
Je opět perioda s osmičkama na konci a mělo by se vyjít do ulic a ty všechny šmejdy opět vymlátit.

 
 
  janečku janečku 

06.08.2008 17:55 • peno
nějak ti ta veřejnobezprávní televize přerůstá přes plnou moc, asi bude něco špatně. Jestlipak vylezeš na obrazovku a omluvíš se. Nebo se jen skrčíš v koutě své kanceláře a budeš tiše čekat, jak tě z toho vyseká tiskový mluvčí
 
 
  peno 

06.08.2008 17:49 • peno
Vyhodíš televizi z okna a platit musíš dál. Zákon je zákon. Pak přijde šerif Kalcso a vymlátí to z tebe i s náklady na soudy a právníky. To nebylo ani za komunistů. a v pozadí se usmívá Janeček a rozdává další plné moci. FUJ
 
 
  Prohlášení 

06.08.2008 17:16 • Piracetam
A máte to. Nikoho nezajímá že opravujete televize a nestíháte se přitom dívat na telku. Neznalost zákona neomlouvá. Navalte 10000.
Fakt pěkný. Já tu televizi vyhodim z okna.
 
 
  Neváhej a piš II... 

06.08.2008 17:16 • Doktor Notor
Vážený pane Moci,
K uvedené věci Vám mohu v této chvíli pouze sdělit, že jde o hrubé porušení povinností advokáta, který s Českou
televizí spolupracuje. Jednal zcela v rozporu se smlouvou a písemným pokynem klienta tak, že bez souhlasu České
televize rozeslal dopisy s obsahem, který rovněž nebyl s Českou televizí konzultován. Za této situace zvažuje vedení
České televize další postup a nevylučuje ani vypovězení smlouvy a samozřejmě potřebné kroky vůči právnímu zástupci.
Další informace najdete vždy na zmíněných webových stránkách.
Přijměte prosím tuto odpověď s pochopením.
S pozdravem
JUDr. Vladimíra Vocetková
vedoucí právního úseku
-----
Vážená paní doktorko,
vzhledem k tomu, že ve Vaší odpovědi v podstatě opakujete obsah
sdělení již zveřejněného na internetových stránkách ČT, nezbývá
mi, než vyjádřit naději, že se v této věci dočkám (spolu s
dalšími koncesionáři ČT) konkrétnějších informací o důsledcích,
které byly vyvozeny z postupu vámi zplnomocněné AK.
Pro úplnost a pro Vaši informaci dodávám, že zjevně existují různá
znění dopisů adresovaných postiženým prostřednictvím AK JUDr.
Kalcso a znění zveřejněné na adrese http://i.iinfo.cz/urs/kalcso1-1218028331 63403.gif
neodpovídá znění dopisu, který obdržel můj mandant během června
2008. Dopis obdrženým mým mandantem byl označen jako "předžalobní
výzva" a jediným uvedeným telefonickým kontaktem v něm byla již
zmíněná placená telefonní linka s nehorázným minutovým tarifem.
 
 
  Odpověď na e-mail tiskového mluvčího ČT 

06.08.2008 17:02 • alfa
Dobrý den,
Prohlášení České televize k aktuální situaci při oslovování živnostníků v rámci vybírání televizních poplatků:
" Česká televize považuje aktuální způsob oslovování živnostníků v rámci vybírání televizních poplatků a za nešťastný a v rozporu se smlouvou a písemným pokynem klienta. Advokát, který s Českou televizí spolupracuje, bez souhlasu televize rozeslal dopisy s obsahem, který rovněž nebyl s Českou televizí konzultován. Za této situace bude Česká televize požadovat okamžitou nápravu.
Uvedené nic nemění na povinnosti podnikatelů, kteří v rámci podnikání vyrábí, opravují nebo prodávají rozhlasové nebo televizní přijímače, platit televizní poplatky. Podle zákona platí rozhlasový nebo televizní poplatek z počtu rozhlasových nebo televizních přijímačů, který odpovídá počtu provozoven, kde tuto činnost vykonávají. V tomto směru byla výzva jistě zamýšlena, jakkoliv jsme rozladěni ze způsobu provedení.
Zároveň je třeba připomenout, že bývalí živnostníci by si měli ověřit, zda skutečně zákonnou formou své podnikání ukončili, protože se pak vystavují riziku, že budou i nadále evidování v seznamech živnostníků, ze kterých se při oslovování vychází. V případě, že se vyskytnou případy, kdy došlo k neoprávněnému oslovení, bude Česká požadovat advokátní kanceláři okamžitou nápravu formou omluvy."
S úctou
Ladislav Šticha
Tiskový mluvčí / Spokesman
 
 
  Neváhej a piš... 

06.08.2008 16:04 • Doktor Notor
Takže jsem pro začátek zaslal následující email ředitelce právního úseku ČT Vladimíře Vocetkové (http://www.ceskatelevize.cz/ct/lide/man agement/vladimiravocetkova.php)
Vážená paní doktorko,
ke sdělení na https://tvp.ceskatelevize.cz/poplatky/fa q.php?id=25 žádám
o informaci ohledně toho, zda podá ČT podnět ČAK k zahájení kárného
řízení vůči dotyčnému advokátovi, nebo zda tak mám učinit
sám, spolu s dalšími postiženými koncesionáři ČT. K tomu podotýkám,
že kontrola placení televizních poplatků má být prováděna dle
seznamů provozovatele el. distribuční soustavy, jak předpokládá
zákon 348/2005 Sb., což by dotyčný advokát jistě při vynaložení
náležité odborné péče mohl a měl vědět. Nicméně se tak neděje
a namísto toho jsou zasílány nepodložené hromadné pohrůžky žalobou
na základě údajů z informační databáze Ministerstva financí
ČR (http://wwwinfo.mfcr.cz/ares/ares.html) využitých v rozporu se
zákonem č. 101/2000 Sb o ochraně osobních údajů. V dané věci
již byl podán podnět k šetření Úřadu pro ochranu osobních údajů.
Zasílání takovýchto pohrůžek žalobou prostřednictvím AK JUDr.
Kalcso považuji za zcela nepřijatelné počínání a za nezodpovědné
využití finančních zdrojů plynoucích České televizi z koncesionářských
poplatků. Podotýkám, že na předmětné výzvě Vámi zplnomocněná
AK neuvádí žádné kontaktní telefonní číslo vyjma placené linky
s tarifem 46 Kč za minutu. Nepředpokládám, že by ČT platila danému
advokátovi tak málo, aby měl zapotřebí si zřizovat "erotickou"
linku pro vyřizování stížností postižených občanů.
Vzhledem k tomu, že daná advokátní kancelář byla dle Vaší vlastní
tiskové zprávy (http://www.satcentrum.com/clanky/8666/) vybrána
na základě veřejné obchodní soutěže, žádám rovněž o sdělení,
jaké důsledky budou vyvozeny vůči osobám zodpovědným za vyhodnocení
této soutěže.
---
Na vědomí:
Jiří Janeček, generální ředitel ČT
Anna Freimanová, vedoucí redaktor Tiskového útvaru
Oddělení vymáhání televizních poplatků ČT

 
 
  Žalovat 

06.08.2008 15:44 • peno
Způsob zaslání výzvy k zaplacení neexistujícího dluhu zavání trestnou činností. ČT nic nedlužím a jako servisák na zabezpečovací systémy ani televizi nemám, za rodinu řádně platím TV i rozhlas. Tak nevím, jestli se Janeček nezjančil, nebo jestli Kalcsovi nechybí kalcium. Snad by pomohl pseudoministr Cikrt. Pokud se najde organizátor žaloby na ČT a Kalcsa, rád se připojím, pokud do dne splatnosti neobdržím od obou zmíněných písemnou omluvu
 
 
  Jsem nad míru vytočený, taky m ... 

06.08.2008 15:29 • Nasraný živnostník
Jsem nad míru vytočený, taky mi to ten zm*d poslal. Co ta ku*va příživnická chce? Ta sv*ně právnická se chce přiživovat podvodně na nás živnostnících? Ať ta sv*ně zkusí poctivě makat a z každé vydělané stovky odevzdat státu 70,- Kč na všemožných poplatcích! Co jsem ku*va komu udělal, že se po mě státní organizace včetně ČT tak vozí? Já jako živnostník od nikoho nic zadarmo nedostanu. nemocký si být dovolit nemůžu, platit musím jak mourovatej a ještě k tomu tohle. Nějaké žaloby nepomůžou, já si najdu čas a té hyeně zlámu ruky, že už se v životě pod takové lži nepodepíše. Co zkouší, kolik vydržíme? Nebo mu zrovna zakroutím krkem, ať mě zavřou a ať se o mě stát postará, nažrat dostanu, budu mít klid a ještě si udělám nějakou školu. Na TV stejně nemám čas, notabene vždyť ty ku*vy z ČT mají z poplatků miliardy a ještě ty sv*ně, když si chci odpočinout vysílají skoro víc reklamy než NOVA. To se ku*va podniká, co vy hajzlové z ČT! Běžte dop*dele i s tím vašim advokátem, komunistická neschopná sebranko. Rozbít Vám rypáky, že se už nenažerete. Fuj, je mi z Vás blbě ... Vystřílet Vás jako špačky z vinohradu, ty taky nepomůže jenom plašit, až Vás pár chcípne, pak vám možná dojde, že parazitovat na druhých a dělat podvody se nemá. Co říkáte svým dětem, vy krysy? Podívej se, jak se vydělává? Hele další radši zaplatil 10.000,- za nic, Víš oni se bojí, protože máme moc, pojď já tě naučím jaká máš být ta správná sv*ně ... Tady nepomůže zastrašování, věřte tomu, přijdou činy (už několika lidem nervy ruply) a pak se snad takoví parchanti jako ten JUDr netroufnou zkoušet okrádat poctivé lidi .. Spravedlnost, soudy? Ho*no, dyť ta ku*va je právník !
 
 
  Hromadná žaloba 

06.08.2008 15:28 • Jana
Manžel dostal obdobný dopis.Druhý den volám na zmíněný telefonní kontakt JUDr.Kolacsa-stále obsazeno.
Ráda bych "vykutálenému " advokátovi zaslala alespoň e-mail, ale nikde jsem nenašla jeho e-mailovou adresu.Pokud bude podávána hromadná žaloba, rádi se připojíme. To už na tom musí být ČT moc špatně, když si vybere ke spolupráci takovéhoto odborníka.
 
 
  Kalcso 

06.08.2008 14:56 • Josef
V dopise mne zaujala věta:"Mám k dispozici podklady z nichž vyplývá.... Jsem jednoznačně pro společnou žalobu a soudní předložení podkladů pana Kalcso, neboť pokud je nemá...?
 
 
  Hromadna zaloba 

06.08.2008 14:45 • Kyci
Zdravim vas, dopis prisel mne i memo otci, oba se zabyvame vyrobou webovych stranek, pokud se uskutecni podani hromadne zaloby, jdeme do toho take, funkcni mail se zobrazi po kliknuti na jmeno.
 
 
Celkový počet komentářů: 86 / zobrazují se: 41 ... 60

zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist