Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Sobota • 04.05.2024 - 08:59:39   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
TV info - Stanice a vysílače | Články
 

ČT vybrala advokátní kancelář pro vymáhání dlužných poplatků

  Autor: PR Press ČT , e-mail: info@ceskatelevize.cz Přidané: 26.11.2006


Česká televize vybrala v rámci soutěže o návrh podle zák. č. 137/2006 Sb. o veřejných zakázkách ve věci „Vymáhání televizních poplatků“ advokátní kancelář – JUDr. Dalibor Kalcso, advokát – pro spolupráci na vymáhání dlužných poplatků. Předmětem spolupráce kanceláře s ČT je zažalování více než 30 000 dlužníků. Česká televize očekává zisk z těchto žalob ve výši 20 milionů korun. Tento postup vzala na vědomí Rada ČT na svém jednání 22. listopadu 2006.

K tomuto kroku ČT přistoupila, protože není v jejích v kapacitních možnostech vést najednou soudní případy po celé ČR s více než 30 000 koncesionářů, kteří televizní poplatky České televizi dluží. Tyto případy jsou již zdokumentovány a připraveny k zažalování. Spolupráce, kterou vymezí smlouva s vítěznou advokátní kanceláří, není jednorázová. Jedná se o kontinuální proces, při němž bude Česká televize této advokátní kanceláři postupovat k žalobám případy všech dlužníků, kteří nebudou reagovat na upomínky k placení poplatků. Tímto krokem vrcholí proces, který byl zahájen v květnu 2005 oslovením 550 tis. dlužníků.

Prvním výrazným krokem k řešení problematiky televizních poplatků bylo v r. 2005 zahájení spolupráce se společností BSP, které bylo na základě smlouvy postoupeno k vymáhání více než půl milionu dluhů na televizních poplatcích a jejímž prostřednictvím byli dlužníci 9. května 2005 doporučeným dopisem vyzváni k úhradě dlužných částek. Do konce roku 2005 byla zaplacena více než polovina pohledávek v celkové výši 96,2 mil. korun, dalších zhruba 233 000 bylo vráceno z důvodů promlčení či nedoručitelnosti. Zbývajících asi 79 000 pohledávek bylo připraveno k zažalování. Dne 7. října 2005 byla rámcová smlouva mezi Českou televizí a BSP zrušena a pohledávky byly vráceny České televizi zpět. Od 1. prosince 2005 pak v útvaru televizních poplatků vzniklo samostatné oddělení, které se začalo zabývat vymáháním pohledávek.

Z výše zmíněných 79 000 případů připravených k žalobě vyzvala ČT v březnu 2006 vzorek přibližně 1800 dlužníků s tím, že pokud nedojde k úhradě ve stanoveném termínu, budou zažalováni. Tento pilotní pokus se uskutečnil v působnosti tří obecných soudů (Praha 1, Hradec Králové, Příbram), které následně podaly cca 900 žalob.

Zbývajících přibližně 70 000 dlužníků, kteří nereagovali na výzvu z května 2005 k úhradě dluhů a nejsou zahrnuti v dubnovém pilotním projektu, vyzvala ČT k úhradě dlužných koncesionářských poplatků 12. června 2006. Více než polovina z nich již zaplatila k dnešnímu dni částku blížící se 9 mil. korun.


Martin Krafl, Tiskový mluvčí ČT


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 86   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
24.11.2006 • Tisková zpráva z 21. zasedání RRTV
24.11.2006 • Ronald S. Lauder a CME obdrželi cenu Emmy
23.11.2006 • Rozhlasová rada schválila nový štatút SRo
23.11.2006 • ČT vybrala advokátní kancelář pro vymáhání dlužných poplatků
22.11.2006 • Zkušební provoz digitální televize v systému MMDS byl zahájen 16. listopadu
22.11.2006 • TVN z vysílače Katowice/Kosztowy [ 1 ]

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.


za obsah níže uvedených komentářů satCentrum nezodpovídá!
[ nejnovější komentáře jsou nahoře ]
4 / 5

  Společná žaloba 

06.08.2008 14:37 • HaryFotr
Co takhle u
www.broz-sokol.cz
nebudeme chodit ke kovaříčkovi, co?
Myslím, že pes Sokola by mohli vykrvácet, pokud by měli vyplatit i naše právní zastoupení.
 
 
  Vážení přátelé, teď jsem odlož ... 

06.08.2008 14:32 • elaam
Vážení přátelé, teď jsem odložil sluchátko po telefonátu do ČT, oddělení správy poplatků a příjemný ženský hlas mi velmi trpělivě vysvětlil vše, na co jsem se ptal ale nejdůležitější z toho je to, že mi bylo řečeno, že pan Kalcso hrubě porušil co mohl, ČT už to řeší a nám postiženým radí toto : Nic neplatit, poslat milému advokátovi e-mail nebo doporučený dopis a sdělit, že jeho informace nejsou pravdivé,
že TV nepoužívám ve firmě ( pokud je to ovšem pravda ) a na celou věc zapomenout.
 
 
  Omluvu a NÁHRADU ŠKODY! 

06.08.2008 14:31 • Piracetam
Hombre: Kdyz delas ty www stranky, nebylo by mozny vytvorit stranku, kde bychom se vsichni poskozeni zaregistrovali a pak spolecne podali zalobu za verejnou omluvu ze strany CT a zaroven zalobu za nahradu skody a zaroven stiznost k CAK? Protoze takovyhle svinstvo, to teda rozhodne nemuzeme nechat jen tak, to si nikdo nemuze dovolit!
 
 
  Veřejnou omluvu 

06.08.2008 14:21 • Hombre
Zdravím také rád něco řeknu. To jsem vážně ještě nezažil takovou drzost a takové jednání od JUDr. Calcsa a v podstatě i ČT, která si ho najala. Nikdy v životě jsem neopravoval, nevlastnil televizní nebo radiový přijímač ke své živnosti. Zabývám se tvorbou www stránek, nechápu jak k tomu JUDr. Calcsa přišel, že musím ktomu nutně míti TV nebo radio. Mám jen PC, který není vybaven TV kartou. Navíc podnikám v místě svého bydliště, kde řádně rodina platí poplatky za televizi a rádio.
v dopise JUDr. Calcsa vážně chybí konkrétní věci zaco vlastně mám platit a v jakém období se nesplácelo. Asi termíny a za co se vlastně má platit nevěděl - hlavně že ale věděl že mám zaplatit.
Mluvil jsem s právnikem a ten mi celou věc řekl, že at se stím nezabývám, což já si myslím také. Napíši jen dopis ČT a JUDr. Calcsovi, že se zmýlili a budu žádat omluvu. Rád se připojím k ostatním lidem, kteří byli takto poškozeni jako já a připojím se k hromadné žalobě.
 
 
  Podvodnik Kalcso! 

06.08.2008 13:58 • Doktor Notor
Ten zmetek nejen ze nevymaha skutecne pohledavky, ale rozesila hromadne "spam" podle ARESu, ale navrch jeste na dopise neuvadi zadne normalni telefonni spojeni krom "eroticke" linky s tarifem 46 Kc/min (!!!). Na znamem to zkousel se 40,000 Kc, na oddeleni vymahani poplatku CTc sdelili, ze zadne poplatky nedluzi. Podam na nej stiznost na CAK a UOOU.
 
 
  blábol 

06.08.2008 13:57 • Dalibor
taky mi ten blábol přišel... navíc mám dva roky pozastavené podnikání a zrušenou provozovnu, takže nechápu co to tady nacvičují mistři.... přidám se k žalobě.
 
 
  veřejnou omluvu na ČT1 

06.08.2008 13:36 • utečenec
navrhujeme veřejnou omluvu nás poctivých , protože , če ho je moc, toho je příliš. Takhle vyhrožováním nutit poctivé lidi , aby jim poslali 10135,- Kč za něco , co nemáme.... Toto může být jen v naší ČR . jinde by si toto nedovolili. Zase pár stovek lidí uteče k vůli darebákům do ciziny. Už i nás to tu nebaví- samé podvody, není se kde bránit atd...
 
 
  To je na žalobu 

06.08.2008 13:20 • žaloba
Také mě dnes došel dopis na zaplacení poplatku (samozřejmě žádné televize neopravuji). Pokud někdo bude dávat stížnost nebo žalobu za vydírání také se rád připojím. Tohle už je teda moc co si dovolují !!
 
 
  tady se někdo zbláznil- volejte dr. chocholouška 

06.08.2008 13:15 • rušička
Přišel mi dopis a po otevření jsem myslel, že snad špatně vidím. Poprvé v životě se mi osobně něco takového stalo . Mám zaplatit někomu za něco, co nemám !!! Mám jednu TV a tu řádně platím od doby , kdy jsem se oženil. Za měsíc tomu bude 20 let. Velice jsem se zmýlil v ČT a ode dneška ruším v mé jediné soukromé televizi kanál ČT. Ať si to strčí do p....e. Takhle jednat s poctivými lidmi, vyhrožovat jim a přitom se není kam dovolat. Linky jsou neustále obsazené a když už to zvonilo, tak to stejně nikdo nebral. Není se kam odvolat a přesto za tuto trofalost a obvinění budu třeba i veřejně v TV požadovat omluvu !!! Stálo mě to tolik času, že po dohodě s advokáty naopak pošleme mi jim fakturu na zaplacení prostojů, kdy jsme se mohli zabývat pro lidi důležitějšími věcmi. Cenu mí advokáti stanovíme podle ceníku Prahy , myslíme si tak 1500,- Kč na hodinu, a že těch hodin bude hodně , to si může pan advokát i ČT být jist. Nebo , že by částka byla ještě málá ?....
 
 
  Chtěl bych se k Vám také připo ... 

06.08.2008 13:10 • Hajkyc
Chtěl bych se k Vám také připojit, protože dneska mi přišel úplně stejný dopis jako vám všem.Žádné televize neopravuji, neprodávám apod.Pokud budete podávat stížnost na Českou Advokátní komoru a na ČT rád se připojím.

 
 
  Fakt ostuda 

06.08.2008 13:01 • Jaruš
Chtěla bych se k Vám připojit, protože dneska mi přišel úplně stejný dopis jako vám všem.Žádné televize neopravuji, neprodávám apod.Nejdříve jsem se musela celému dopisu smát a potom jsem přemýšlela kdo vše zaplatí co se týká poštovného na odeslání těchto dopisů.Příjde mi to od české televize jako unáhlený krok.Měli si ověřit jaký významenají mají konkrétní živnostenské listy.Pokud budete podávat stížnost na Českou Advokátní komoru a na ČT ráda se připojím.

 
 
  borec 

06.08.2008 09:57 • ičař
Přesně tak jestli si pan právník myslí, že se televize dá chytit na křízový šroubovák, který ke své práci používám , tak si tento tryk rád nechám předvédt. Normálního člověky by za tohle zavřeli, ale on se jen zmýlil !
 
 
  Zneužití plné moci 

06.08.2008 07:36 • telepop
z materiílů, které pan advokát poslal vyplývá že od GŘ p. Janečka dostal plnou moc k
vymáhání DLUŽNÝCH televizních poplatků .
Kdyby postupoval korektně zjistil by si fakta . V mém případě a jiných to ,že v daném oboru nepodnikám .
Namísto toho rozeslal na všechny strany dopis, v němž obviňujete mně a stovky jiných z dluhů které neexistují..
Hrubě jste tak zneužil plnou moc která mu byla dána .
Žádám ho písemně o omluvu . do 1 týdne.
V opačném případě se obrátím na Českou Advokátní komoru a na ČT se stížností na jeho postup.
Můžete se připojit
 
 
  Elektronické zařízení = televizor ... 

05.08.2008 23:05 • elaam
No jo, taky už mi dochází, že v myslích některých lidí je zazděná představa, že když někdo jakkoliv manipuluje s nějakými elektronickými zařízeními, tak to nutně musí být televizní opravář nebo prodejce popřípadě výrobce zařízení, které v nějaké formě umožňuje příjem nebo zpracování TV signálu. Zkrátka co Čech - to TV opravář. ( Mýtus z doby elektronkových TV ). Pan advokát zřejmě tento mýtus vzal za základ své kampaně. Bohužel špatný základ.
 
 
  Vyřešeno! 

05.08.2008 22:52 • Spravedlivý
Taky mě dnes do místa bydliště, kde se již dlouhodobě nezdržuji (a nepodnikám) došel tento dopis. Jelikož jsem si zvyknul (než si něco pojedu převzít x-stovek km) nejprve zavolat odesilateli o co se jedná narazil jsem na to, že tento pán zastupuje ČT v kauze vymáhání dlužných tv poplatků. Okamžitě jsem se spojil s útvarem vymáhání koncesionářských poplatků v ČT (vedoucí Ing. Javorský) a ten mi sdělil, že ČT vůči mé osobě (potažmo bývalé firmě) nic ve věci neuhrazených tv poplatků nemá!!!! Ihned jsem se spojil s mou dobrou známou, která je vysoce postavenou policistkou a věc ji vylíčil. Ona poté pověřila svou podřízenou, ať se pokouší s onou advokátní kanceláří spojit (tel. kontak mě byl dán v ČT!!). Když se asi po cca 2.5 hodinách nepřetržitého vytáčení tel. čísla, oné holčině podařilo do advokátní kancl. dovolat a dotázat se na podrobnosti, okamžitě byla celá věc jistou paní Obzinovou ukončena!! Zjistilo se, že někdo u JUDr. Calcsa neumí číst v rejstříku živností na netu, protože si dovodili, že mám živnost na opravu tel. přijímačů (ve skutečnosti na instalace a servis telekomunikačních zařízení - montoval jsem pobočkové tel. ústředny!!) To, že podnikání, je na dobu neurčitou pozastaveno - to jim taky nějak uniklo!!! Zdá se mi, že si zase chce nějaký Calcso (to je asi podle jména nějaký žid nebo něco podobného) namastit kapsu!!! Asi si mysleli, že při montáží telekomunikačních zařízení jsem ještě měl čas sledovat tv nebo co.... V každém případě budu zítra kontaktovat s. Janečka a s. Lamberta, co oni mi k tomu řeknou!!! Rozhodně se tohoto "blábolu" Jakéhosi nedostudovaného právnika nebojte a bombardujte jak ČT, tak jeho kancelář!!!!
 
 
  tohle je presne vizitka naseho ... 

05.08.2008 22:44 • jackal
tohle je presne vizitka naseho statu. obycejni lidi budou porad jen platit. vzdycky se neco najde a jen ti vyvoleni si budou rikat, jaci ti obycejni lidi jsou blbci
 
 
  p. Kalcso asi existuje, bohužel ... 

05.08.2008 22:38 • elaam
Dobrý večer všem , také jsem obdržel náladu zničující dopis, marně jsem volal na uvedené telefony. Podle informace z oddělení koncesionářských poplatků na Kavčích horách mi nějak vyplynulo, že Česká televize šlápla trochu vedle, když si v tzv. výběrovém řízení vybrala tuto variantu. Pan advokát se jí asi trochu vymknul z rukou a dělá si to, co chce. Ale bohužel p. Kalcso asi existuje a čétéčko s jeho pomocí asi ztratí poslední zbytky svého slušného image.
Doufám, že slušní lidé dokážou zabránit řádění zla - obecná proklamace ... Když už si i TV stanice dovolí dělat z lidí hlupáky, i když nepřímo prostřednictvím někoho, navíc nachází pro tuto svoji činnost i jakousi oporu v zákoně, tak je něco moc špatně ...
 
 
  také mi dnes došel doporučený dopis 

05.08.2008 22:07 • ato
Dnes nám dopis od p. Kalcsa zničil dobrou náladu. Zároveň nás okradl o 1 hodinu času, strávenou cestou na poštu, čekáním a zpět. Jedná se o vydírání, které jsem za celou dobu své podnikatelské činnosti nezažil. Doufám jako občan ČR, že tento člověk neexistuje a vytvořila se imaginární situace, jak okrádat lidi.
Ke společnému postupu všech obeslaných se rád připojím.
 
 
  souhlasim, abychom postupovali ... 

05.08.2008 21:59 • jackal
souhlasim, abychom postupovali spolecne. to prece nemuzou ignorovat...
 
 
  Dneska mi došel také dopis, že ... 

05.08.2008 21:52 • enson
Dneska mi došel také dopis, že mám zaplatit 10 135Kč, do 15.srpna. Už několik let nepodnikám. V dopise nebylo uvedeno, kdy údajný dluh vzniknul, další kiks je v tom, že je tam psáno, že musí být pokuta zaplacena do 15.8. aniž je jasné, jestli člověk dopis přebere do tohoto data. Buďto se jedná o nějaký podvod, nebo je pan Kalcso, nejslušněji možně řečeno, neuvěřitelný hlupák. Jeho výzva nemá hlavu ani patu, chybí tam důležité údaje a termín zaplacení částky je naprosto nesmyslný vzhledem k tomu, že mnoho lidí přebere dopis až po stanoveném datu. A podle kvality kopie smlouvy podepsané s ČT je vidět, že je pan Kalcso stejný odborník na PC, jako na právo. Textový dokument vytiskl jako obrázek, proto je to téměř nečitelné. V případě že bude dále obtěžovat lidi, kteří nic nedluží a nikdy TV neprodávali, nevyráběli ani neopravovali, jak podsouvá mi, navrhuji, abychom se spojili a podali hromadnou žalobu. Jeho praktiky zavání takřka vydíráním. Kdo chcete postupovat společně, tak mě kontaktujte na email enson@seznam.cz .
 
 
Celkový počet komentářů: 86 / zobrazují se: 61 ... 80

zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist