Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Úterý • 23.04.2024 - 15:22:33   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Z domova | Články
 

Ŕijen na HBO

  Autor: PR Press HBO, ČR , e-mail: info@hbo.cz Přidané: 14.09.2004



Je už polovina měsíce září a tedy nejvyšší čas se podívat, jaké premiéry nás čekají v měsíci říjnu na kanálu HBO. Tyto novinky mohou sledovat diváci kabelových sítí a satelitní služby UPC Direct.


Filmové premiéry

Největší pozornost v nabídce zářijového programu HBO patří bloku Nedělní premiéry, který divákům přináší špičkové tituly měsíce.

Prvenství tentokráte patří nejprestižnějšími cenami ověnčenému dramatu Hodiny ($ 89.8 mil. v amerických kinech, 13.59 mil. Kč v českých kinech / 145 877 českých diváků) – příběhu tří zcela odlišných žen, které musí dennodenně bojovat s neporozuměním a nepochopením společnosti. Jen jména tří hlavních představitelek – Nicole Kidmanová, Meryl Streepová a Julianne Mooreové – zajišťují prvotřídní divácký zážitek, jehož garanty jsou soška Oscara, dva Zlaté glóby a Stříbrný medvěd z Berlína.

Na druhé místo se v nabídce vyšplhalo na Oscara nominované biografické drama Frida ($25.8 mil. v amerických kinech, 9.19 mil. Kč v českých kinech / 107 123 českých diváků), strhující vyprávění o pohnutém údělu mexické naivistické malířky Fridy Kahloové, ženy plné vášně, jež nikdy nepřestala bojovat za lepší a šťastný život, ač jí osud kladl překážky, které by většinu z nás natrvalo zlomily a dohnaly k šílenství. Herecké obsazení je nabyto těmi nejzvučnějšími hollywoodskými jmény, jimž vévodí Salma Hayeková jako Frida, Alfred Molina, Ashley Juddová a Geoffrey Rush.

Následuje akční thriller Test ($52.8 mil. v amerických kinech, 5.1 mil. Kč v českých kinech / 47 704 českých diváků) s hollywoodským matadorem Al Pacinem a stále zářivější hvězdou Colinem Farellem. Jejich cesty se protnou poté, kdy na sebe talentovaný mladíček James Clayton (Farell) upozorní pozoruhodnými studijními výsledky a ostřílený rekrut Walter Burke (Pacino) si vezme za cíl udělat z něj agenta CIA. Znamená to ale, že špiónský kadet bude muset projít sérií testů, na něž rozhodně není připraven. Jeho hlavním heslem se stane „nevěř nikomu“.

Dalším titulem je pokračování známé komedie Pravá blondýnka 2 ($89,8 mil. v amerických kinech, 4,45 mil. Kč v českých kinech / 48 261 českých diváků), v níž se půvabná zlatovláska Reese Witherspoonová, nyní jako čerstvě promovaná právnička, pokusí s novým zákonem na ochranu zvířat pokořit samotný Kongres.

Nabídku Nedělních premiér pak završuje romantická komedie Láska s výstrahou ($93,3 mil. v amerických kinech, 2,99 mil. Kč v českých kinech / 30 576 českých diváků), v níž se spolu utkají Sandra Bullocková jako idealistická a činorodá právnička a Hugh Grant coby zbohatlický synáček a povaleč. Může z těchto dvou vzniknout fungující pár? Nikdy neříkejte nikdy!


V bloku Páteční premiéry se objeví napínavý horor Loď duchů ($30.07 mil. v amerických kinech, 4,1 mil. Kč v českých kinech / 44 178 českých diváků) s Gabrielem Byrnem, Juliannou Marguliesovou a Ronem Eldardem. Po čtyřiceti letech pohřešování se znenadání objeví opuštěná loď, na jejíž palubě by se mohl skrývat pohádkový poklad. Vždy se najde pár dobrodruhů, kteří by rádi rychle zbohatli. Ne každý si ale uvědomuje, kolik nebezpečí se může na ztraceném plavidle ukrývat.

Dalším titulem je uznávané drama O Schmidtovi ($65.01 mil. v amerických kinech, 2,5 mil. Kč v českých kinech / 24 523 českých diváků), v němž exceluje skvělý Jack Nicholson jako čerstvý penzista, který během dlouhé pouti na dceřinu svatbu pátrá po ztraceném smyslu života.

Snímek Equilibrium ($1.2 mil. v amerických kinech, 0,8 mil. Kč v českých kinech / 8 439 českých diváků) je drsné postkatastrofické sci-fi z nedaleké budoucnosti, v níž se nukleární válkou zničené lidstvo zřeklo citů a podvolilo se dobrovolné diktatuře nadřízené kasty „kleriků“, kteří mají za úkol udržet světový pořádek a to za každou cenu. I v tomto světě se ale najde několik odvážlivců, kterým stojí za to bojovat za svou svobodu.

Posledním snímkem v tomto bloku je pak herecký koncert Sira Michaela Cainea Tichý Američan ($12.96 mil. v amerických kinech, 0,9 mil. Kč v českých kinech / 9 753 českých diváků), drama o skeptickém a cynickém novináři, který se musí během válečného konfliktu ve Vietnamu postavit tváří v tvář svému vlastnímu svědomí.


Sobotní večery pro celou rodinu

V říjnu je hlavním zástupcem bloku sobotních rodinných pořadů akční dobrodružná snímek Agent Cody Banks ($47.28 mil. v amerických kinech), v níž je mladý rozvera Cody školen na speciálního dětského agenta výzvědných služeb.


Speciální nabídka

Poslední sobotu v měsíci říjnu má HBO tu čest přivítat na svých obrazovkách legendární americkou rockovou kapelu Red Hot Chili Peppers. Její koncert byl zaznamenán v srpnu 2003, kdy skupina beznadějně vyprodala dublinský Slane Castle. Tuto velkolepou podívanou přišlo shlédnout na 80.000 tisíc fanoušků.


Klub HBO

Halloweenský večer: 30. října, tedy v den předvečera Všech svatých, program HBO přispěje ke strašidelné náladě hned třemi tituly, které vás jistě ukovají do sedaček. Prvním snímkem v bloku bude čarodejnická komedie Hokus pokus, následovat bude mrazivý horor Halloween: Zmrtvýchvstání a vše pak uzavře temný akční horor o lovci upírů Blade 2.


Blok originální produkce HBO

Každý úterní večer od 21.00 hod se budou moci diváci při repríze 10 – 12 epizody opět setkat s postavami mysteriózního seriálu Carnivale, který dobyl celý svět. Poslední úterní večer pak bude patřit snímku Stopa smrti.


Titulkované premiéry

Premiéry hollywoodských trháků v původním znění s titulky budou v měsíci říjnu obsahovat tak zvučná filmová jména, jako jsou Přeber si to znovu, Pán prstenů 2: Dvě věže, muzikál Chicago a 25. hodina.


Připraveno ve spolupráci se společností HBO Česká republika, www.hbo.cz.


Doplnění redakce:

Chtěli bychom vás při této příležitosti seznámit s nabídkou programových přehledů stanic, které jsme pro vás přichystali na stránce TV programů ke stažení. Pokud vás zajímá, jaký je program kabelových a satelitních televizí HBO, HBO2, AXN a Spektrum na celý měsíc, tak si jej můžete stáhnout zde. Najdete tam i program TV Romantica, a zejména pány jistě potěší programy stanic Private Gold a Private Blue, které zřejmě nikde jinde v takové podobě neseženete. Dále jsme rozšířili naši nabídku o programové přehledy česky dabovaných kanálů Cartoon, TCM, Discovery Channel, Reality TV, amerického Travel Channel, slovenské zpravodajské TA3 a týdenních podrobných programů kanálů Galaxie-sport, Eurosport, Hallmark a TV Praha.


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
10.09.2004 • Další pracovní skupina pro digitalizaci
09.09.2004 • UPC zdvojnásobuje rychlost všech nabídek internetu chello. Ceny se nemění [ 3 ]
07.09.2004 • Problémy ve vysílání TV JOJ a MusicBox [ 10 ]
02.09.2004 • Ukončení vysílání kanálu SuperMax [ 45 ]
01.09.2004 • Hudební TV Óčko: Opět nejsledovanější kabelová televize [ 2 ]
29.08.2004 • Dráždivé společné televizní antény - 2.část [ 2 ]

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist