Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Pátek • 03.05.2024 - 10:10:12   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Ze světa | Články
 

Televize BBC Prime míří do Thajska

  Autor: PR Press BBC Prime , e-mail: martin.maruniak@gci.cz Přidané: 04.02.2005


Díky dohodě, kterou mezi sebou uzavřely společnosti BBC Worldwide a United Broadcasting Corporation PCL (UBC), největší thajský provozovatel satelitního vysílání a kabelové televize, v Thajsku startuje program BBC Prime, nový zábavný kanál BBC určený pro oblast Asie. Tuto televizi, která v Asii zahájila vysílání v prosinci minulého roku, budou moci sledovat předplatitelé UBC, kteří si od 1. února 2005 objednají nové Platinové nebo Stříbrné balíčky. S počtem předplatitelů přesahujícím 440,000 je společnost UBC největším distributorem satelitního a kabelového vysílání v Thajsku. BBC Prime připravuje pro část programů titulky v thajštině, které nabídne v průběhu roku.

„Tempo růstu základny předplatitelů UBC svědčí o tom, jak velký je zájem thajských televizních diváků o rozšíření programové nabídky. Od zahájení vysílání BBC Prime v Asii dostáváme ohromnou odezvu z trhu po celé Asii a podepsání této dohody s UBC o pouhých osm týdnů později posouvá rozvoj tohoto kanálu na novou úroveň,“ uvedl Wayne Dunsford, ředitel vysílacích kanálů BBC Worldwide (BBC Worldwide Director of Channels).

Programový ředitel UBC Attaphon na Bangxang uvedl: „UBC se snaží nabízet programy nejvyšší kvality, které budou rozšiřovat znalosti o světě a přinášet našim zákazníkům pestrou nabídku zábavy. BBC Prime přináší cenné rozšíření naší nové skladby televizních kanálů. Jméno BBC je spojeno s kvalitou a proto zvyšuje přitažlivost našich nových balíčků sestavených tak, aby vycházely vstříc rozdílným potřebám našich zákazníků. Jedinečná nabídka vynikající britské zábavy zaplňuje dosud prázdný prostor a rozšiřuje paletu nabízených programů pro současné i nové zákazníky.”


Walter Hellebrand, International Communications, BBC Worldwide
Martin Maruniak, PR/komunikace v ČR, GCI, Praha, 4.2.2005


Doplnění redakce:

Minulý měsíc jsme uveřejnili několik příspěvků, které se týkaly stanice BBC Prime. Tento mezinárodní kanál sítě Worldwide oslavil v těchto dnech své desáté výročí a má více jak 20 miliónů předplatitelů v Evropě, na Středním Východě a v Africe. Také u nás je dostupný v řadě kabelových sítích a též v satelitní platformě UPC Direct (na Astře 1G, 19,2 st. východně, tr. 99, frq. 12,382 H, SR 27500, FEC 3/4, SID 20322, V-PID 451, A-PID 461, vysílání je kódované v systému CryptoWorks, dostupné pro abonenty základní nabídky Rodina). K popularitě BBC Prime přispívá, samozřejmě kromě kvalitní programové nabídky, shrnující to nejlepší z dramatické a dokumentární tvorby britské veřejnoprávní televize, také to, že některé, zejména večerní pořady jsou doprovázeny titulky v českém jazyce (v teletextu na str. 881).

Abyste měli přehled, které pořady jsou takto vysílané, můžete si stáhnout úplný programový přehled této stanice, který díky dobré spolupráci s českým zastoupením BBC Prime pravidelně uveřejňujeme v sekci TV download. Přehled je zpracován ve formátu PDF, přičemž free software Acrobat Reader, který vám poslouží k prohlížení a vytištění na tiskárně, si můžete stáhnout také v této sekci . Před zahájením tisku bychom vás ale chtěli upozornit na to, že měsíční přehled BBC Prime je velmi podrobný a rozsáhlý a i například únorový, kdy má měsíc jen 28 dní, obsahuje 65 stran textu, březnový má pak dokonce 71 (!) stran. Soubor je pro snazší stažení zabalený do formátu ZIP.

V naší redakci dále připravujeme velký rozhovor s ředitelem stanice BBC Prime, panem Waynem Dunsfordem. Ještě než mu odešleme naše otázky, dáme příležitost i vám zeptat se ho na programové či technické otázky k vysílání, které by vás zajímaly. Pro vaši informaci – za redakci budeme pokládat dotazy k rozsahu titulkování, které podle nás nedosahuje dříve avizovaných až 40% vysílání, ptát se budeme na technické záležitosti ohledně vkládání titulků do streamu, z programové oblasti nás zajímá využívání archivu BBC a budeme tlumočit i zájem o individuální abonenci, nevázanou na smlouvu s UPC. Pokud vás tedy cokoliv zajímá k vysílání BBC Prime, máte nyní možnost. Otázky nám posílejte do redakce anebo je připojte v diskusi pod tímto článkem. Pan Dunsford nám slíbil na všechny dotazy odpovědět.


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
03.02.2005 • ARD plánuje „ofenzívu“ pro digitální rozhlas DAB
10.01.2005 • Chorvátsky Vodatel a SES Astra predstavujú služby širokopásmového internetu a video On-Demand
07.01.2005 • Přímý přenos udělování Oscarů opět na HBO! [ 4 ]
29.12.2004 • Sirius Satellite překročil hranici milionu předplatitelů
22.12.2004 • Ariane vynesla do vesmíru francouzský vojenský satelit
09.12.2004 • ProSiebenSat.1 ve Švýcarsku [ 3 ]

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist