Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Čtvrtek • 25.04.2024 - 23:57:18   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Softwarové novinky | Články
 

Nová média ČT získala ocenění Vizionář 2011 za multimediální strategii

  Autor: PR Press ČT , e-mail: info@ceskatelevize.cz Přidané: 08.12.2011



Nová média České televize získala za realizaci své multimediální strategie ocenění Vizionář 2011 za společenský přínos od Sdružení CzechInno, které se zabývá rozvojem inovací v podnikatelské i veřejné sféře. Cenu převzal zakladatel divize Nová média a současný ředitel programových okruhů ČT Milan Fridrich.


Společnost CzechInno udělila divizi Nová média ČT cenu Vizionář 2011 za to, že v letech 2010–2011 přebudovala a zároveň vytvořila celou novou sféru, jejímž prostřednictvím šíří televize veřejné služby své programy, pořady a informace. „Ocenění Českou televizi příjemně překvapilo a jsme hrdí, že si naší práce všimla vedle samotných uživatelů i odborná obec. Nová média doplňují hlavní činnosti ČT, kterou je výroba a vysílání programu. Ten lze díky nim sledovat i na jiných platformách než je pouze televizor. Nyní je už dostupný na počítači, v mobilech, tabletech a sociálních sítích. Věříme, že Nová média ČT si pozici inovátora zachovají i v příštích letech, kdy se naplno rozjede hybridní vysílání v chytrých televizorech, které rozšíří klasické služby o nový teletext a možnost stahování pořadů z internetového videoarchivu v televizoru,“ říká někdejší šéf divize Nová média a současný ředitel programových okruhů ČT Milan Fridrich.

Nová média přebudovala systémově a zároveň kreativně veškerou programovou a internetovou komunikaci a vytvořila zvláštní webové stránky pro programy ČT1, ČT2, ČT24 a ČT4. Kompletně překódovala na H264/MPEG 4 také internetový videoarchiv ČT iVysílání. Zároveň rozjela i unikátní dětský web www.tyyo.cz pro tři věkové kategorie dětí (předškoláci, mladší a starší školáci).

Česká televize rovněž vytvořila 15 mobilních aplikací a je jedničkou na trhu. Čtečky webu a živé vysílání ČT24 je na iPhonech, telefonech s Google Android, Samsung Bada a chytrých Nokiích. Speciální aplikace ČT24 a ČT4 vznikla pro iPady a tablety Samsung Galaxy Tab. Internetový videoarchiv iVysílání je šířen na iPhony, Android a i Pady. Ke spuštění je připravena i aplikace ČT24, ČT4 a iVysílání pro nový systém Windows Phone 7. Mobilní aplikace ČT si stáhlo přes 400 tisíc lidí a pravidelně je využívají desítky tisíc lidí denně.

ČT začala v roce 2011 jako první v České republice testovat na více úrovních vysílání a služby na tzv. hybridním televizním modelu na platformě Hbb TV. Na začátku roku 2012 na něm spustí nový HD Teletext a v následujících měsících v něm umístí archiv pořadů iVysílání, který bude ke stažení rovněž v televizoru.
ČT také vypracovala podrobnou strategii pro nová „sociální“ média a získala si na sociálních sítích Facebook a Twitter přibližně půl milionu fanoušků, kteří s ní aktivně komunikují o programu televize veřejné služby. Česká televize vnímá svou roli jako lídra v oboru nových médií.


Ladislav Šticha, tiskový mluvčí ČT


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
03.12.2011 • Topfun rozšiřuje dostupnost svých služeb na satelitním přijímači Humax [ 1 ]
02.12.2011 • Topfun spojuje síly se společností SPI Internetional za účelem rozšíření své nabídky v České republice
28.11.2011 • Skylink – VÝMĚNA karet s bonusem prodloužena
28.11.2011 • Filmboxy do konce roku zdarma
28.11.2011 • Zpravodajský portál ČT24 má mobilní verzi
18.11.2011 • Skylink zařazuje do nabídky Film Europe Channel [ 2 ]

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist