Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Pátek • 03.05.2024 - 13:10:06   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Z domova | Články
 

Vianoce na Jednotke vo vysokom rozlíšení v DVB-T

  Autor: PR Press Towercom , e-mail: info@towercom.sk Přidané: 22.12.2011




Rozhlas a televízia Slovenska a spoločnosť Towercom, a.s. prinášajú DVB-T divákom vianočné programy Slovenskej televízie vo vysokom rozlíšení.


Diváci verejnoprávneho multiplexu DVB-T si budú môcť naladiť od 22.12.2011 vysielanie Jednotky aj vo vysokom rozlíšení. Môžu si tak vychutnať svoje obľúbené vianočné programy v excelentnej kvalite, s obrazom plných detailov, ktoré ponúka iba vysielanie vo vysokom rozlíšení. Vianočné prekvapenie v DVB-T dopĺňa aj ďalší darček v podobe rozšírenia programovej ponuky verejnoprávneho multiplexu o vysielanie programov Slovenského rozhlasu.

Od 22.12.2011 bude verejnoprávny multiplex ponúkať televízne okruhy Jednotka a Dvojka v SD rozlíšení (MPEG-2) a Jednotka v HD rozlíšení (MPEG-4) a kompletné rozhlasové okruhy Slovenského rozhlasu: Slovensko, Regina (BA, BB, KE), Devín, Radio_FM, Patria (FM,RD), Klasika, Litera, Junior a Slovakia.

Odporúčame divákom, ktorí už prijímajú programy verejnoprávneho multiplexu, aby si na svojich
DVB-T prijímačoch alebo televízoroch, schopných spracovať kompresný formát MPEG-4, spustili automatické vyhľadanie nových TV staníc. Následne sa v ponuke DVB-T prijímača objaví aj nová TV stanica. K príjmu STV1 HD nie je vyžadovaná žiadna zmena prijímacej antény.

Divákom digitálneho terestriálneho vysielania sa ihneď môže stať každý, vybavený vhodným DVB-T prijímačom a v pokrytí signálu. Veľkou prednosťou DVB-T, okrem prinášanej kvality a nových služieb je bez mesačných poplatkov, bez viazanosti a bez aktivačného poplatku.

Aktuálne informácie ohľadom digitálneho terestriálneho vysielania sú na internetovej stránke www.dvbt.towercom.sk.


O spoločnosti Towercom, www.towercom.sk

Towercom, a.s. je obchodná spoločnosť poskytujúca služby spojené s prevádzkovaním siete analógových rozhlasových a televíznych vysielačov a prevádzačov, terestriálneho digitálneho vysielania v systéme DVB-T ako aj digitálneho satelitného vysielania a distribúcie modulácie. K zákazníkom Towercomu patria najvýznamnejšie slovenské a české televízne a rozhlasové stanice, prevádzkovatelia GSM/UMTS sietí, významní poskytovatelia telekomunikačných služieb, štátne inštitúcie a mnoho ďalších korporácií.


Michal Šuran, marketingový manažér, Towercom, a.s.


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 15   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
19.12.2011 • ČAEK uspořádá v roce 2012 kongres s mezinárodní účastí
13.12.2011 • Kongres ČAEK 2012: Svět sítí a služeb elektronických komunikací a vysílání
13.12.2011 • Najvyhľadávanejšou televíziou na Slovensku je Markíza!
05.12.2011 • Mimoriadna vianočná akcia od freeSAT – INŠTALÁCIA ÚPLNE ZADARMO
05.12.2011 • Hlasování: Čeští diváci nejraději sledují JOJku a Plusku, slovenští Primu Cool [ 5 ]
30.11.2011 • Televízia TV Lux vysiela v nočných hodinách vysielanie Rádia Lumen

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.


za obsah níže uvedených komentářů satCentrum nezodpovídá!
[ nejnovější komentáře jsou nahoře ]
1 / 1

  To : sherpo66 

03.01.2012 12:24 • ® Frank1
V poriadku, rado sa stalo ak to pomohlo k ozrejmeniu si poznatkov o DVB-T. Tiež to pekne zhrnul Buddy. Pripájam sa k jeho návrhu pre redakciu. Želám Vám všetko dobré.
 
 
  to Frank1 

03.01.2012 07:07 • ® sherpo66
Frank1 sorry mas pravdu. vcera som si poriadil (kupil) Full HD Media Player kde je integrovane i DVB-T. pri auto. vyhladavani mi naladilo i STV1 HD...! som prekvapeny a mas pravdu v tvojom tvrdeni! nebol som si v tom isty, lebo väcsina DVB-T co bola na trhu nema HDMI vystup a toto ma mietlo... & moje stare DVB-T tiez nema HDMI vystup & nenaladilo mi STV HD.
 
 
  Pre redakciu! 

03.01.2012 01:44 • ® Buddy
Ako vidíte, čitatelia nemajú v problematike pozemskom HD a DVB-T vs. DVB-T2 jasno, čo keby ste pripravili systematický informačný článok kde toto všetko jasne vysvetlíte?
Ďakujem!
 
 
  DVB-T 

03.01.2012 01:42 • ® Buddy
Ani ja som si nie istý, ale venoval som tomu istý čas a prišiel som na nasledovné, pričom netvrdim že mám pravdu.
Podľa mňa je to takto:
- DVB-T vie aj SD aj HD, je len rozdiel či sa cez multiplex púšťa MPEG-2 (a vtedy je to samozrejme SD) alebo sa púšťa MPEG-4 (vtedy je to HD). Dokonca je možná aj kombinácia - viď súčasný verejnoprávny multiplex.
Na DVB-T s možnosťou HD je už kopec prijímačov, napr. NAY-ka má na pulte už kopec mesiacov set-top-box s možnosťou príjmu HD. Našiel som ho potom na internete u inej firmy o 10 eur lacnejši ako som ho videl v NAY. Som presvedčený (a predavač ma o tom uisťoval) že sa cez neho dá prijímať aj súčasná STV HD:
http://www.shoppie.sk/vov-vdvb-4002/d-118058/
- DVB-T2 ktorá má iné technické špecifikácia (napr. sa podľa informácii z myslím Wikipedie) dá vysielať oproti DVB-T vo vyššej kvalite/počte kanálov. DVB-T2 a DVB-T nie sú kompatibilné, určite sa samozrejme na DVB-T nedá prijímať DVBT-2. Opačne si myslím že to možné je. Na DVB-T2 je naozaj len málo prijímačov, ale dajú sa kúpiť aj v Č-S, stačí do nejakého vyhľadávača tovarov v Čechách dať DVB-T2 a nájde minimálne 1 typ.
Pokiaľ viem, v Rakúsku sa cez DVB-T vysielalo už HD, teraz som naozaj nenašiel nič v HD - aktuálny prehľad vysielačov je na www.dvbt.at ), ale pamätám si že ORF boli v HD aj terestericky. Vidím že teraz je zmena vo väčšom počte kanálov ako to bolo vtedy (napr. ORF III vtedy vôbec nebolo v multiplexe), preto asi vyhodili HD kanály z pozemských MUX aby mali mieto pre viac kanálov. A naozajh teraz idú rakušania prejsť na DVB-T2.
Som si istý že napr.na ten VOV sa STV HD bude dať chytiť - veď keď v napr. v tej NAY-ke nebudú blbí, ta sa ten STB dá zapojiť a naladiť verejnoprávny MUX a zistiť či je obraz. Ja mám starší LCD TV iba s DVB-T SD a mne vo VP MUX síce STV HD naladí, ale na tom kanáli mám čiernu obrazovku. Ak cez VOV bude obraz, je to jasné že vie HD...
 
 
  OK Frank! 

02.01.2012 09:59 • ® sherpo66
OK Frank - vdaka za info & cas, ktory si si pre mna nasiel. prajem ti krasny technicky rok 2012 a nech sa ti dary!!! ;)ciao
 
 
  Ešte pre : sherpo66 

01.01.2012 14:47 • ® Frank1
Aby som mal čisté svedomie, tak som si ešte pozrel aj ďalšie Tvoje odkazy na nemecké stránky. Jedna je Wikipedia, kde nie je ani náznak, že by v DVB-T nebol možný prenos HD signálu.Venuje sa novej norme DVB-T2, kde je zmienka "Auch die Übertragung des hochaufgelösten Fernsehens HDTV ist möglich. Teda, že je možný aj prenos HDTV signálov.Absolútne z toho nevyplýva, že v staršej DVB-T norme by to nebolo možné.
Druhý odkaz je na diskusiu nadšencov DVB-T z roku 2006 !!!
Ako sami priznávajú, solídnych informácií o možnom HD vysielaní v DVB-T je málo, ale určite si tam postrehol zmienku, že technicky to možné je. Problém vidia skôr v šírke pásma a teda počte programov pri zachovaní kvality.Ešte raz podotýkam, že sa jedná o diskusiu na fóre z roku 2006!
Vysielanie HD signálu v DVB-T možné je a nie je problém ho prijímať televízorom s tunerom DVB-T MPEG4. Že sa tých programov pri zachovaní kvality na kanál veľa nevojde, je iná vec.
O DVB-T boxoch som sa zmienil v predošlom príspevku.
 
 
  Pre : sherpo66 

31.12.2011 20:27 • ® Frank1
Samozrejme ani ja sa nechcem hádať, ale receivery DVB-T (ak myslíš Set Top Box skrinky) sú primárne určené na používanie s TV prijímačmi, ktoré ešte nemajú zabudovaný DVB-T tuner. A také TV v absolútnej väčšine (ak nie všetky, ale môžem sa mýliť) nemajú vstup HDMI, takže tomu receiveru by bol na figu (a taktiež aj spracovanie HD signálu). Ak ale pod pojmom receiver myslíš DVD recordér (s prípadným harddiskom), tak tie už majú popri DVB-T tunery aj HDMI výstup.Dokonca ho mali aj tie, ktoré ešte nemali DVB-T tuner. Ak má niekto moderný televízor, načo by si kupoval "Set Top Box" skrinku. Ak chce nahrávať, tak si kúpi DVD recordér so zabudovaným DVB-T tunerom.Prípadne Blue Ray recordér.
Taktiež Ti prajem len všetko najlepšie do Nového roku.
 
 
  to Frank1 

31.12.2011 06:02 • ® sherpo66
nooo frank1 nechcem sa s tebou skriepit, ale poprosim ta ak mi povies znacku DVB-T receiveru co ma pripoj HDMI na prenos HD signalu a nie len scart alebo chinch na prenos signalu SD budem velmi rad a hned si ho opatrim! vopred ti dakujem!
prajem ti p.f.2012
http://de.wikipedia.org/wiki/DVB-T2
http://www.hifi-forum.de/viewthread-124-562.html
DVB -Standards
DVB-C (Kabel) | DVB-H (Handheld) | DVB-S (Satellit) | DVB-T (terrestrisch) | DVB-T2 (terrestrisch SDTV und HDTV) | DVB-IPI (Internet-Protokoll) | DVB-MHP (interaktive Dienste) DVB-CPCM (Digitale Rechteverwaltung)
 
 
  Pre : sherpo66 

30.12.2011 11:44 • ® Frank1
To, že Rakúsko doteraz nevysielalo cez DVB-T signál v HD kvalite neznamená, že inde sa nevysiela, prípadne sa nedá čím prijímať. A už vôbec nie, že by ho nemali čím prijímať rakúšania. Pozrel som si Tvoje odkazy, ale tie sú o budovaní novej siete iného štandartu - DVB-T2 , ktorá bude používaná výhradne pre HD vysielanie a je celkom možné, že bude spoplatnená. Ako som už spomenul, nemusím rozumieť politike DVB-T HD vysielania v Rakúsku(možno chystajú toľko HD programov, že by sa im s terajšími SD nevošli na frekvencie DVB-T ktoré môžu používať bez toho, aby redukovali kvalitu signálu), ale je fakt, že už v roku 2009 vysielali poliaci v Krakove pokusne DVB-T v HD viď "http://www.zive.sk/Spravy/Programovu-ponuku-vylepsi-zahranicna-DVB-T/sc-30-a-282178/default.aspx". A o prijímaní DVB-T HD vysielania platí to, čo som písal v predošlom príspevku.
 
 
  pre _ Frank1 

30.12.2011 08:08 • ® sherpo66
Frank1 napriklad pozri sem:
http://www.satcentrum.sk/bleskovky/14185/dvb-t2-v-rakousku-vyberove-rizeni-ukonceno-hdtv-od-ro ku-2012/
http://www.ors.at/de/presse/pressemitteilungen/ors-comm-setzt-auf-technologiesprung-mit- dvb-t2-25/
:good: :good: :good:
 
 
  Pre : sherpo66 

29.12.2011 12:38 • ® Frank1
Nemáš pravdu. Ty si nezaregistroval majstrovstvá v hokeji na DVB-T (dočasné vysielanie) vo full HD kvalite ? Tak tomu sa dalo povedať "v excelentnej kvalite, s obrazom plných detailov, ktoré ponúka iba vysielanie vo vysokom rozlíšení". Neviem či STV mala vtedy HD vybavenie prepožičané, alebo si zakúpila už vlastné. Ak má vlastné, v tom prípade by teraz nemal byť pre ňu problém vysielať aspoň správy vo full HD kvalite. Každý solídnejší televízor (nemyslím značky v obchodných reťazcoch ako Tech..ka a pod.) by nemal mať problém s príjmom HD vysielania DVB-T aj v MPEG4.Ak je pravda to čo hovoríš Ty o Rakúsku, tak tomu tentoraz nerozumiem ja.
 
 
  DVB-T - HD?! 

29.12.2011 08:41 • ® sherpo66
no neviem nie som specialista, ale jednemu rozumiem: v rakusku vysiela ORF HD len cez satelit, lebo nie je este na trhu HD DVB-T receiver, ktory ma moznost prijimat HD kvalitu a pokrytie DVB-T je len v SD kvalite. HD DVB-T pride na trh (v rakusku) az terz v roku 2012 & tak isto zacnu aj DVB-T HD vysielat & prave este stavaju vysielace pre HD poktytie! no neviem, ze by slovensko bolo na tom lepsie a predbehlo rakusko - pytam sa: kto ma na SK "HD DVB-T" receiver a pre koho vysielate DVB-T HD...??? :what: :what: :what:
 
 
  jano128 

28.12.2011 17:13 • ® jano12821
čistá pravda...
a to nehovorím vraj o 80%-nom pokrytí na Slovensku,nemám slov...
Hlavná vec, že koncesionárske poplatky sa platia a zbytok Slovenska nemá z toho nič...
 
 
  Towercom si robí srandu ? 

28.12.2011 16:14 • ® Frank1
Ktorý program na STV 1 bude "v excelentnej kvalite, s obrazom plných detailov, ktoré ponúka iba vysielanie vo vysokom rozlíšení" ?
Netvrdím, že ten obraz nie je o niečo lepší od SD (štúdiový upscaling musí byť kvalitnejší od toho, ktorý je zabudovaný v televízore), ale tvrdiť to, čo je v citácii od Towercom-u je vedomé zavádzanie. Na uvedenej STV HD som náhodou 25.12.2011 o 16:15 natrafil na film "Sokoliar Tomáš". Film je širokouhlý, ale nepochopiteľne bol vysielaný vo formáte 4:3 v letterbox-e. Teda s pruhmi nielen na okrajoch (ak nechceme deformovaný obraz), ale aj hore a dole. A o "zvláštnej" kvalite obrazu ani nehovorím - aj vy ste si všimli to zvislé prúžkovanie ? Tak tomuto hovorí Towercom "v excelentnej kvalite, s obrazom plných detailov, ktoré ponúka iba vysielanie vo vysokom rozlíšení". Viem, že je to záležitosť vysielateľa, teda RTVS, ale Towercom dobre vie, že STV na to zatiaľ nemá. To už radšej mohli do verejnoprávneho multiplexu doplniť, aj keď len dočasne TA3, Patriot a TV Lux.
 
 
  Trvalý stav? 

25.12.2011 20:40 • ® Buddy
A toto je trvalý stav alebo sa po Vianociach vrátime do trápneho stavu že na VP multiplexe budú len 2 programy?!?
Lebo mne už dlho vadilo že sa takto mrhá kapacitou multiplexov, veľmi kvitujem že sa niekto konečne zamyslel a zmysluplne zyplnil kapacitu multiplexu. Konečne jedno dobré rozhodnutie a dúfam že po Vianociach sa nevrátime do starýcj koľají...
 
 
Celkový počet komentářů: 15 / zobrazují se: 1 ... 15

|<«1»>|


zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist