Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Čtvrtek • 02.05.2024 - 04:30:29   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Ze světa | Články
 

EBU zvyšuje kapacity na družici Eutelsat ATLANTIC BIRD 3 (5° západně) pro televizní vysílání ze zimní olympiády 2006 v Turínu

  Autor: Petr Miklík , e-mail: miklik@vues.cz Přidané: 15.09.2005


Eutelsat a Evropská vysílací unie EBU (European Broadcasting Union) nyní uzavřely smlouvu na pronájem dvou dalších transpondérů na satelitu Eutelsat ATLANTIC BIRD™ 3 pro vysílání zimních olympijských her Turín 2006. EBU bude oba dodatečně pronajaté transpondéry 36 MHz v pásmu Ku využívat na dobu od 31. ledna do 27. února 2006. Kvůli smlouvě se kapacita EBU, která je u Eutelsatu normálně pronajatá, zvýší o více jak 20 %.

Jako u všech olympijských her i pro zimní hry v Turíně EBU organizuje pro národní televizní vysílatele, kteří jsou přidruženi k EBU, nákup televizních vysílacích práv a provádění všech přímých přenosů sportovních pořadů na pěti „live“ kanálech (24 Mbit/s), produkci významných spotů, přípravu soukromých televizních přenosů a s tím spojené technické služby.

Díky dodatečné kapacitě, kterou si EBU pronajala na satelitu ATLANTIC BIRD™ 3, reportéři (novináři, zpravodajové) na stanovišti závodů získají dopředu uplink pro své vysílatele. Navíc může EBU přenášet 500 hodin přímo z her a současně u svých 72 členů v 52 zemích Evropy, Středního východu a severní Afriky.

V rámci své operativní činnosti EBU pro zimní hry vybuduje vlastní infrastrukturu, která se opírá o nový teleport v Turíně. Na tomto teleportu bude trvale k dispozici 18 satelitních kanálů pro televizní přenosy, z těchto kanálů bude čtrnáct přenášeno pomocí satelitů Eutelsat.

Nový teleport zahájí své služby dne 31. ledna 2006 technickými testy pro připojená národní kontrolní střediska a záznamy příprav atletů v jednotlivých sportovních disciplínách. V době vysílání zahajovacího ceremoniálu, dne 10. února 2006 ve večerních hodinách, pak už bude teleport využívat veškerou disponibilní satelitní kapacitu - až do konce her dne 27. února.

Pan Stefan Kürten, ředitel organizační sekce Eurovize EBU v Ženevě zdůraznil: „Přenos obrazového signálu z turínských her v pěti souběžných, multilaterálních kanálech je novým rekordem pro zimní olympijské hry. A navíc, EBU připraví pro hry celkem 25 současně vysílajících televizních kanálů, z toho většinu v Eutelsatu a v síti Eurovize se skleněnými vlákny FiNE."

Pan Olivier Millies-Lacroix, obchodní ředitel společnosti Eutelsat, k tomu prohlásil: „Turínské hry 2006 jsou pro nás desátou, důležitou, olympijskou velkou událostí, při které spolupracujeme s EBU. Od letních her v 1988 v Soulu máme s Evropskou vysílací unií vybudovaný pracovní vztah pevný a plný důvěry. Jsme si jisti, že i tentokrát zvládneme všechny technické požadavky, které jsou s přenosem této nevšední sportovní události spojeny. Mimo to, naše spolupráce v tomto roce znamená něco zcela zvláštního, poněvadž společnost Eutelsat je jedním z oficiálních sponzorů turínských her v roce 2006. Společnost Eutelsat bude navíc vysílat množství pořadů na televizních kanálech, aby prostřednictvím jejich národních televizních programů umožnila olympijskému společenství na celém světě podílet se na všech událostech a závodech."

EBU je největším sdružením národních televizních vysílatelů na světě. Má 72 aktivních členů v 52 zemích v Evropě, severní Africe a na Středním východě, 49 vybraných členů v dalších 28 vzdálených zemích. Na objednávku svých členů EBU jedná o vysílacích právech důležitých sportovních událostí, provozuje sítě Eurovize a Euroradio, organizuje výměnu programů, dává podněty ke koprodukcím a tyto koordinuje, a mimo to nabízí mnoho dalších technických, obchodních a právních služeb. Po 50 digitálních kanálech se v síti Eurovize trvale vyměňuje televizní zpravodajství a programy. V Evropě se tak většina zpravodajství a sportovních přenosů vysílá prostřednictvím EBU. Další informace jsou na stránce: www.ebu.ch a www.eurovision.net.


Zdroj: Infosat.lu, 13. 9. 2005, volně upraveno a zkráceno


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
15.09.2005 • „TruckRadio" informuje „živě“ z veletrhu „IAA PKW" i ze satelitu ASTRA
12.09.2005 • Společnost ASTRA podepsala obnovený kontrakt s BSKYB na čtyři transpondéry
09.09.2005 • SES ASTRA se účastní experimentu mobilní interaktivní televize (DVB-H)
09.09.2005 • Experiment Scopus a R.R. Satellite Communications DVB S2 prokázal podstatnou úsporu šířky pásma [ 4 ]
08.09.2005 • SES ASTRA uzavřela smlouvu s ITV na další kapacitu transpondérů [ 3 ]
07.09.2005 • Po výstavě IFA následuje IBC 2005

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist