Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Pátek • 19.04.2024 - 06:32:55   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
TV info - Z domova | Články
 

Česká televize oznámila čtveřici moderátorů Událostí

  Autor: PR Press ČT , e-mail: info@ceskatelevize.cz Přidané: 29.02.2012


Česká televize představuje čtveřici nových moderátorů své hlavní zpravodajské relace Události. Moderátoři byli vedením České televize vybráni na základě kamerových zkoušek a pečlivého posuzování profesionálních kvalit jednotlivých moderátorů, jehož se zúčastnili také externí odborní poradci z řad novinářských profesionálů. Nový moderátorský tým Událostí ve složení Marcela Augustová, Jolana Voldánová, Aneta Savarová a Jakub Železný budou diváci vídat v novém studiu od 1. dubna 2012.


Celková změna formátu večerních Událostí České televize, která započala již začátkem letošního roku a vyvrcholí zcela novou podobou první dubnový den, patří ke klíčovým prioritám vedení České televize v čele s generálním ředitelem Petrem Dvořákem. „Výběr moderátorů je dalším krokem ve zkvalitňování hlavní zpravodajské relace České televize a věřím, že výsledek diváci ocení. Jsem velmi rád, že se nám jako nejlepší volba moderátorů Událostí potvrdila čtveřice osobností z řad České televize,“ říká generální ředitel ČT Petr Dvořák.

V rámci výběru posuzovalo vedení zpravodajství společně s externími odborníky především kvalifikační, moderátorské i osobnostní předpoklady, dispozice pro týmovou práci a vysokou odolnost proti stresu. Podmínkou také byla minimální pětiletá zkušenost z elektronického média na pozici reportéra/moderátora. Noví moderátoři totiž budou vysíláni i do terénu v případě významných zpravodajských událostí, jakými jsou např. prezidentská volba či důležitá státní návštěva, a budou je přímo z místa komentovat.

„Výběr moderátorů jsme se skutečně snažili nepodcenit, a proto jsme k pilotním zkouškám přizvali i zkušené novináře, kteří dobře znají českou i zahraniční mediální scénu. Názory těchto lidí pro nás při rozhodování měly velkou cenu,“ říká ředitel zpravodajství ČT Zdeněk Šámal.

Obsazení moderátorských postů konzultovalo vedení zpravodajství s Vítem Kolářem, bývalým ředitelem české sekce BBC, Robem Cameronem, zpravodajem BBC pro střední Evropu, Danou Schmidt, zpravodajkou deníku Politikenn a Jaromírem Volkem, mediálním odborníkem z Masarykovy univerzity v Brně.

Marcela Augustová je stabilní dlouholetou a zkušenou moderátorkou Událostí, pravidelně také moderuje volební studia. V redakci zpravodajství České televize působí od roku 1994, v České televizi začínala v oblasti tvorby pro děti a mládež. Vystudovala Fakultu žurnalistiky Univerzity Karlovy v Praze.

Jolana Voldánová je také velmi zkušenou a oblíbenou moderátorkou Událostí, svým profesionálním a příjemným vystupováním si získává diváky v různých anketách popularity. Kromě toho má na svém kontě také cenu Novinářská křepelka za významný žurnalistický počin novináři do 33 let. V redakci zpravodajství České televize pracuje od roku 1993, předtím pracovala pro Český rozhlas.

Aneta Savarová začínala v roce 2007 jako moderátorka na ČT24. V roce 2010 začala pracovat v Z1 jako moderátorka ekonomického zpravodajství, od loňského roku spolupracovala se zpravodajstvím ČT Brno a v závěru loňského roku se vrátila zpátky na ČT24. Vystudovala Fakultu sociálních věd Univerzity Karlovy v Praze. Diváky si získává svým plynulým a příjemným projevem. Do týmu čtveřice moderátorů byla vybrána jako zástupce nové moderátorské generace, která bude zapadat do moderního prostředí virtuálního studia Událostí.

„Velmi si vážím šance a důvěry, kterou mi dalo vedení ČT už pouhou pozvánkou do konkurzu. Má nominace na post moderátora Událostí byla pro mne velkým překvapením, o to více se budu snažit naplnit očekávání managementu televize a také samotných diváků,“ sdělila Aneta Savarová.

Jakub Železný je uznávaným moderátorem Událostí, komentářů, do České televize nastoupil v roce 2002. V letech 1997 - 2002 spolupracoval s komerčními televizemi, od roku 1993 dosud také spolupracuje s Českým rozhlasem. Vystudoval Filozofickou fakultu Univerzity Palackého v Olomouci a Fakultu sociálních věd Univerzity Karlovy v Praze. „Moderovat hlavní zpravodajskou relaci v této zemi vnímám jako obrovskou čest, ale zároveň i jako závazek vůči mým předchůdcům, kteří tuto tradici před více než padesáti lety zakládali,“ dodal Jakub Železný.


Michaela Fričová, tisková mluvčí ČT


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
24.02.2012 • CET 21 má nového ředitele zpravodajství a publicistiky
22.02.2012 • Nová akvizice mediální společnosti Film Europe z Berlinale
21.02.2012 • Některou z mobilních aplikací ČT už si stáhlo přes půl milionu lidí
17.02.2012 • Do výběrového řízení na kreativní producenty se přihlásilo 85 lidí
16.02.2012 • Film Europe a Polský institut zvou diváky do českých kin na Křtiny s Marcinem Wronou
14.02.2012 • Ředitelé ČT, ČRo a ČTK se setkají s poslanci Evropského parlamentu

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist