Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Čtvrtek • 28.03.2024 - 21:42:24   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
TV info - Z domova | Články
 

ČT má nového ředitele dětského kanálu, Petra Kolihu

  Autor: PR Press ČT , e-mail: info@ceskatelevize.cz Přidané: 29.08.2012



Do funkce výkonného ředitele dětského a vzdělávacího kanálu byl dnes generálním ředitelem ČT Petrem Dvořákem jmenován k 1. září dosavadní umělecký ředitel Mezinárodního filmového festivalu pro děti a mládež ve Zlíně Petr Koliha.


Do pozice výkonného ředitele vznikajícího dětského a vzdělávacího kanálu dnes jmenoval generální ředitel ČT Petra Kolihu, dosavadního uměleckého ředitele Mezinárodního festivalu filmů pro děti a mládež ve Zlíně. „Velmi si cením toho, že se nám v osobě pana Kolihy podařilo získat nesmírně erudovaného odborníka v problematice dětské televizní a filmové tvorby. Jeho předchozí pracovní zkušenosti mi dávají plnou záruku toho, že Česká televize bude v oblasti dětské tvorby produkovat to nejlepší, co současný český televizní trh dokáže nabídnout,“ říká generální ředitel ČT Petr Dvořák.

Spuštění dětského programu dává televizi veřejné služby velkou šanci oslovit cílovou skupinu mladých a lépe tak definovat své ostatní kanály jako Jedničku a Dvojku. Generální ředitel ČT plánuje v nedaleké budoucnosti přesunout dětské pořady, které se dosud vysílají právě na stanicích ČT1 a ČT2, na nově vznikající program zaměřený na dětského diváka.

„Podílet se na zahájení vysílání televizní stanice je krásný úkol, se kterým se člověk setká jednou za život. Čeká nás příprava zcela nového kanálu, kterým bychom chtěli zaujmout dětské a mladé diváky a nabídnout jim alternativu k běžné televizní produkci na televizním trhu. Mojí osobní snahou bude přinést do televizního vysílání čerstvé kreativní přístupy. Chtěl bych tak plně využít svých dosavadních profesionálních zkušeností,” říká nově jmenovaný výkonný ředitel dětské stanice Petr Koliha, který působil 9 let ve funkci uměleckého ředitele MFF Zlín.

„Petr Koliha se chopil velké výzvy a nastupuje na nový post ředitele dětského a vzdělávacího programu. Je mi jasné, že jsou nabídky, které se neodmítají. Osobně jsem přesvědčen, že tato volba je pro Českou televizi ta nejlepší možná a připojuji svou gratulaci. Rovněž se nic nemění na skutečnosti, že Česká televize byla, je a jistě i bude jedním z nejvýznamnějších partnerů festivalu a že festival bude spolupracovat i s novým dětským kanálem,“ říká výkonný ředitel festivalu Zdeněk Skaunic.

Petr Koliha vystudoval Filmovou a televizní fakultu AMU v Praze, obor režie. Po absolutoriu v roce 1982 spolupracoval s Československou televizí, v letech 1990 až 1995 vedl tvůrčí skupinu České televize zabývající se tvorbou celovečerních filmů, televizních her a seriálů. V té době získal řadu zahraničních ocenění. V letech 2001 až 2002 byl ředitelem programu České televize. Jeho celovečerním debutem se, podle stejnojmenné knihy Bohumila Hrabala, stal v roce 1989 Něžný barbar. V roce 1996 natočil svůj druhý celovečerní film podle knižního bestselleru Michala Viewegha Výchova dívek v Čechách. Je volícím členem Evropské filmové akademie (EFA), členem Evropské asociace dětského filmu (ECFA), Filmového a televizního svazu (FITES) a Asociace režisérů a scenáristů (ARAS).


Michaela Fričová, tisková mluvčí ČT


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
29.08.2012 • S Českou televizí loučí ředitel techniky Rudolf Pop
12.08.2012 • Do tímu generálneho riaditeľa Václava Miku nastupuje Darina Kyselová
31.07.2012 • Novým ředitelem PR a komunikace skupiny Nova se stal Josef Koukolíček
06.07.2012 • Digitalizácia v Rozhlase a televízii Slovenska sa úspešne rozbehla
05.07.2012 • Posel se dnes představí v Karlových Varech
02.07.2012 • TV Nova spouští nový společenský online magazín Prásk.tv

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist