Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Sobota • 11.05.2024 - 11:31:53   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Ze světa | Články
 

SES GLOBAL získá New Skies Satellites

  Autor: PR Press SES ASTRA , e-mail: info@ses-astra.com Přidané: 16.12.2005


SES GLOBAL a holdingová společnost New Skies Satellites Holdings Ltd. dne 14. 12. 2005 oznámili, že uzavřeli závaznou smlouvu, na základě které SES GLOBAL získá 100% New Skies prostřednictvím fúze zaručené bermudským zákonem. SES GLOBAL získá New Skies za 22,52 amerických dolarů za podíl (akcii) v hotovosti. Nynější předkupní právo na koupi cenných papírů bude zrušeno za poplatek, který je ekvivalentní rozdílu mezi 22,52 dolarů za podíl a uplatňovanou (vynaloženou) cenou. Celková platba za kmenové akcie New Skies bude 760 miliónů dolarů. Pouze transakce v hotovosti hodnotí cenu společnosti New Skies částkou 1,160 miliard dolarů.

New Skies, bermudská společnost se svou nejdůležitější pobočkou v Haagu (Nizozemsko) je pátým největším satelitním operátorem na světě. Operátor se spoléhá na transpondérovou kapacitu, firma disponuje pěti satelity umístěnými na strategických pozicích kolem zeměkoule a přepokládá, že další družice bude připravena k provozu v roce 2006. Za dvanáct měsíců (s uzávěrkou 30. 9. 2005) společnost New Skies dosáhla výnosů 232,9 miliónů dolarů.

Se svou vzájemně se doplňující flotilou satelitů, New Skies nabízí dobrý strategický doplněk k SES GLOBAL. Satelity této společnosti, ASTRA a AMERICOM, jsou optimalizovány pro to, aby zajistily satelitní vysílání v Evropě a Severní Americe. Sjednocení přínosu New Ski v oblasti satelitního vysílání zejména zvýší uplatnění SES v Indii, na Středním východě, v Africe i v Latinské Americe. Umožní SES lépe vyjít vstříc požadavkům zákazníků na celosvětovou nabídku služeb (vysílání). Zákazníci New Skies budou profitovat z rozšířené kapacity, redundance a nabídky širokopásmových služeb poskytované větší organizací a satelitní flotilou SES.

Transakce společnosti SES umožní to, aby se musela méně spoléhat na kapacity dalších společností (třetí strany) pro vládní služby v jistých regionech světa a navíc větší spolupráci s ohledem na provozní náklady v podnikání.

Romain Bausch, prezident a výkonný ředitel SES GLOBAL, uvedl: „Společnost New Skies je přichystána k tomu, aby se SES stala třetím pilířem satelitní infrastruktury, po boku satelitů ASTRA v Evropě a AMERICOM v Severní Americe a doplněním nynějšího podílu SES v Asii a Latinské Americe. Flotila New Skies značně posílí naši schopnost zajistit satelitní infrastrukturu a služby v zeměpisných regionech a podnikatelský segment s vysokým tempem růstu. Toto převzetí navíc zajistí SES pokrytí nynějších kabelových sídel v Latinské Americe a napomůže dalšímu rozvoji vládních služeb SES. Se svojí nejmodernější satelitní flotilou, jistou zákaznickou základnou, silně rostoucí výkonností, a zkušeným manažerským týmem a zaměstnanci s vysokou odborností, jsme potěšení, že přivítáme New Skies do SES. Toto nabytí (společnosti) znamená růst, který by měl přinášet a zvyšovat naše působení, dokud zvyšuje ukazatel EBITDA (zisk před zdaněním a odpisy). Proto okamžitě zvyšuje hodnotu akcií."

Pan Dan Goldberg, výkonný ředitel New Skies, řekl: „Těší nás to, že se podílíme na této dohodě s SES, dohodě, která poslouží těm nejlepším zájmům našich akcionářů, zákazníků, zaměstnanců a dodavatelů. Jako nejvýznamnější subjekt v komerčním satelitním oboru, má SES celosvětovou flotilu satelitů a jiné finanční a strategické zdroje, které mohou být uvedeny do činnosti ve prospěch rozmanité a vzrůstající zákaznické základny New Skies. Tato dohoda rovněž poskytne významnou hodnotu pro naše akcionáře. Představuje 10%-ní přídavek k poslední ceně dne 18. 8. 2005 (která je poslední konečnou cenou před tím, než se na trhu spekulovalo o prodeji společnosti), 10%-ní přídavek k ceně statisticky významného množství akcií od IPO společnosti, a 36% přídavek k ceně podle ceníku IPO právě před sedmi měsíci. Správní rada New Skies transakci jednomyslně schválila a doporučila, aby s tím akcionáři společnosti souhlasili."


Satelity New Skies, umístěné na oběžné dráze:

- NSS-7 na pozici 22.0° západně, vysokou satelitní kapacitu charakterizuje 97 transponderů a 11 svazků v pásmu C a Ku, vzájemně propojujících Ameriku, Evropu, Afriku a Střední východ. Satelit zahájil svůj provoz v dubnu 2002. „Doba života satelitu“ (EOL) je předpokládaná do roku 2015.

- NSS-6 na pozici 95.0° východně, další vysoká satelitní kapacita (60 transponderů) se šesti svazky v pásmu Ku, jenž vzájemně propojuje Evropu, Afriku, Střední východ, indický subkontinent, Asii a Austrálii. Tento satelit zahájil svůj provoz v prosinci 2002, předpokládaná životnost EOL do 2019.

- NSS-806 na pozici 40.5° západně, satelit s 36 transpondéry v pásmu C a 6 Ku, zprovozněn v únoru 1998. Družice se využívá hlavně pro přímý příjem vysílání pro kabelové sítě DTC v Americe, očekávaná životnost EOL do roku 2016.

- NSS-5 na pozici 177.0° západně, satelit pro oblast Pacifiku, který charakterizuje 55 transpondérů v pásmu C a 12 v pásmu Ku, zahájil provoz v září 1997, očekávaná životnost EOL do roku 2015.

- NSS-703 na pozici 57.0° východně, družice s 38 transpondéry v pásmu C a 20 transpondéry v pásmu Ku, byla zprovozněna v říjnu 1994. Očekávaná životnost satelitu EOL je do roku 2009 a bude nahrazen satelitem NSS-8, který by měl podle plánu zahájit provoz příští rok.

Družice NSS-8 je nyní vyráběna firmou Boeing Satellite Systems International, Inc. v USA a navržena pro zahájení provozu druhé polovině roku 2006 na pozici 57.0° východně. Nahradí satelit NSS-703 vyšší výkonností a pokrytím. Satelit NSS-8 bude charakteristický svými 92 transpondéry s 9 svazky v pásmu C a Ku, bude vzájemně propojovat Evropu, Afriku, Střední východ, Indii a Asii. Plánovaná životnost EOL pro NSS-8 je do roku 2020.

Transakce je podmíněna souhlasem akcionářů v New Skies Satellites Holdings Ltd., obvyklými uzavíracími podmínkami, a povolením od příslušných regulačního subjektů, včetně Federální telekomunikační komise USA. Očekává se, že transakce bude uzavřena (ukončena) do asi šesti měsíců. Akcionáři, vlastnící asi 55% akcií New Skies, musí souhlasit s transakcí .


Mark Roberts, Yves Feltes, www.ses-global.com

Boris Djordjevic, Melanie Dickie, www.newskies.com



O New Skies:

New Skies Satellites je jednou z pouze čtyř stálých satelitních telekomunikačních společností s globálním satelitním pokrytím, nabízející datové, obrazové, internetové a hlasové komunikační služby řadě telekomunikačních společností, vysílatelům, velkým společnostem, poskytovatelům internetových služeb a vládním subjektům po celém světě. New Skies má na orbitě pět satelitů, jednu družici „v konstrukci“ (NSS-8) a pozemní „příslušenství“ po celém světě. New Skies Satellites je provozní pobočkou New Skies Satellites Holdings Ltd. založenou v Hamiltonu (Bermudy). Ústředí New Skies Satellites je v Haagu, s pobočkami v Hong Kongu, New Delhi, Sao Paulu, Singapuru, Sydney a Washingtonu. Další informace jsou rovněž na: www.newskies.com.


O SES GLOBAL:

SES GLOBAL zcela vlastní dva nejvýznamnější satelitní operátory na trhu, SES ASTRA v Evropě, a SES AMERICOM v USA. Společnost také vlastní strategické podíly ve firmách AsiaSat v Asii, Star One a Nahuelsat v Latinské Americe, a SES Sirius v Evropě. Společnost Americom Government Services nabízí řešení sítí a šířky pásma (širokopásmové služby) pro vládu USA a jejím smluvním stranám (podnikatelům, dodavatelům). SES GLOBAL může poskytovat nadstandardní satelitní telekomunikační řešení prostřednictvím flotily 40 satelitů po celém světě. Další informatice o SES GLOBAL jsou také na internetu: www.ses-global.com.


PR Press SES Global


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
19.12.2005 • T-System distribuuje digitální filmy pro kina prostřednictvím satelitu [ 5 ]
17.12.2005 • Orbit a BBC Worldwide obnovují televizní dohodu na Středním Východu [ 2 ]
14.12.2005 • Téma kódování volných německých televizních programů nadále živé [ 2 ]
14.12.2005 • Vysílací práva na Bundesligu: špatné karty pro Premiere?
14.12.2005 • Satelitní novinky z Velké Británie [ 1 ]
01.12.2005 • Satelitní společnost NSAB se mění na SES SIRIUS AB

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist