Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Sobota • 18.05.2024 - 12:58:24   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Pakety a stanice | Články
 

CBS přichází, na český a slovenský trh vstoupí CBS Drama a CBS Reality začátkem prosince

  Autor: Chello CE , e-mail: info@chellocentraleurope.com Přidané: 30.10.2012



Přední mezinárodní provozovatel televizního vysílání Chello Zone a CBS Studios International představí 3. prosince letošního roku pod novou značkou programy CBS v celé Evropě, na Středním východě a v Africe (souhrnně „region EMEA“) v návaznosti na formální souhlas udělený příslušnými regulačními úřady.


Partnerství mezi CBS a Chello Zone oznámené letos v srpnu rozšíří působení CBS o dalších 83 teritorií v regionu EMEA. Na základě úspěšné pilotní spolupráce mezi CBS a Chello Zone ve Velké Británii od listopadu 2009 dojde napříč kontinenty k přejmenování dosud existujících stanic v aktuálním portfoliu Chello Zone.

Stanice v novém stylu, CBS Reality, CBS Drama, CBS Action a CBS Europa budou obohaceny o nejslavnější seriály a televizní filmy z rozsáhlé videotéky CBS, která obsahuje přes 70 tisíc hodin. Mezi ně patří například cenami EMMY ověnčený seriál Prvních 48 hodin (48 Hours) či Soudkyně Judy (Judge Judy), v Americe jeden z nejsledovanějších pořadů vysílaných přes den. Tyto prestižní tituly přinese CBS Reality svým 25 milionům předplatitelů v regionu EMEA. Od dalších producentů stanice nabídne napínavé kriminální seriály FBI: Kriminální pátrání (FBI Criminal Pursuit) nebo Není úniku (Nowhere to Run), lifestylovou show O deset mladší (10 Years Younger) či popularizující genealogickou sérii Kdo myslíš, že jsi (Who Do You Think You Are?) spolu s cyklem Dětská pohotovost (Baby ER).

Televizní kanál CBS Drama už v okamžiku svého spuštění naláká diváky na nezapomenutelné a jedinečné seriály. Hlavní večerní čas ve všedních dnech obsadí záludná Alexis a další známé tváře legendární Dynastie. Ještě před jejich příběhy publikum pobaví detektivní seriál Případy otce Dowlinga. Pozdní večer přiláká k obrazovkám vyznavače záhad. Nejdříve se pokusí odhalit tajemství unesených a znovu nalezených lidí v seriálu 4400, poté je ten správný čas pro kultovní cyklus Twin Peaks, kde se v režii Davida Lynche rozehraje fascinující příběh vyšetřování tajemné vraždy Laury Palmerové a který se stal vzorem pro mnohé další filmové a televizní tvůrce.

Vedle nich se mohou příznivci vášně a citů prostřednictvím televizní obrazovky těšit na filmy CBS a další klasické seriály o mezilidských vztazích, mezi nimiž nechybí Melrose Place. Více než devíti milionům diváků v regionu EMEA přinese CBS Drama také několik televizních filmů s vánoční tématikou. Převážnou část vysílaného obsahu CBS Drama bude pocházet z produkce CBS, doplní je ovšem i díla dalších výrobců včetně producentů pořadu Klub 10 tisíc (Mile High), startující v prosinci.

Polský trh se dočká věhlasného cyklu Star Trek – Původní série (The Original Series), dech beroucí apokalyptické série Jericho nebo sci-fi 4400, to vše ve vysílání stanice CBS Action. Ve stejné zemi vznikne CBS Europa, která bude uvádět nejlepší evropské a americké filmy. Už v prvních dnech se příznivci kvalitních snímků dočkají hitů Předčítač (The Reader), Smrt čeká všude (Hurt Locker) nebo Tristan a Izolda. Nový vzhled si vychutná přes tři miliony předplatitelů CBS Europa na polském trhu. CBS Action a CBS Europa nebudou šířeny na území Česka a Slovenska.

„Vstup CBS coby jednoho z největších světových hráčů v zábavním průmyslu na zdejší trh je obrovskou událostí. Věříme, že placené kabelové a satelitní stanice CBS Drama a CBS Reality si díky atraktivnímu obsahu a modernímu vzhledu získají přízeň tuzemských operátorů a diváků,“ uvedl Aleš Fabík, Country Manager Chello Central Europe.

„Expanze CBS do regionu EMEA přinese pestrou nabídku pořadů z videotéky, kterou všichni dobře známe. Věříme, že naši diváci ocení a vřele přijmou novinky ve vysílání a také nové názvy televizních stanic,“ řekl Chris Sharp, Chief Programming Officer Chello Zone.

„Vítáme rozšíření této spolupráce napříč regionem EMEA, v němž místním divákům přineseme možnost sledovat nejznámější klasické pořady natočené CBS. Spolu s našimi partnery v Chello Zone se těšíme na vznik nových televizí, jejichž programová skladba reflektuje individualitu jednotlivých stanic a jejich diváků napříč zeměmi,“ řekl Armando Nuñez, President a Chief Executive Officer CBS Global Distribution Group.

Televizní kanály CBS Chello Zone ve Velké Británii zaznamenaly rapidní nárůst od jejich přejmenování v roce 2009. Sledovanost CBS stanic vzrostla o více než 130 procent (zdroj: BARB, listopad 2009 vs. červen 2012). Tento úspěch by Chello Zone a CBS rádi zopakovali v celém regionu EMEA.

Zone Romantica byl prvním domácím, tematicky zaměřeným kanálem, který spatřil světlo světa v roce 1998. Byl spuštěn společností Zone Vision, jež jako taková fungovala do roku 2006. Tento televizní kanál, který byl nejdříve k vidění v Maďarsku a Polsku, má nyní více než 7,8 milionů předplatitelů ve 22 zemích. V Polsku se televizní kanál Zone Romantica přejmenuje na CBS Action, ve všech ostatních zemích se bude jmenovat CBS Drama.

Televizní kanál Zone Reality byl poprvé spuštěn jako Reality TV v Evropě v roce 1999. Tento televizní kanál, který je nyní k vidění v 81 státech a má 25 milionů předplatitelů, bude ve všech nových státech vysílat pod názvem CBS Reality.

Club TV, původně Club, spustila společnost Chellomedia v roce 1999. Tento kanál byl součástí portfolia společnosti Chello Zone od roku 2005 a v Polsku získal až 5,8 milionů diváků. Tento televizní kanál bude uveden pod názvem CBS Drama.


O britských kanálech CBS Chello Zone

Britské kanály CBS Chello Zone představují portfolio šesti britských zábavních televizních kanálů, které vlastní společnost CBS Chello Zone U.K. Channels Partnership, společný podnik založený v září 2009 společnostmi CBS Studios International a Chello Zone. Mezi tyto televizní kanály patří CBS Reality, CBS Reality +1, CBS Drama, CBS Action, Horror Channel a Horror Channel +1, a dále program širokého sortimentu dramatických pořadů, reality show a seriálů z obrovského televizního archivu společnosti CBS, plus zábavní pořady dodávané jinými producenty. Kanály CBS Chello Zone mají své diváky ve více než 14 milionech domácností po celé Velké Británii, k nimž se dostávají přes platformu Sky, Virgin Media a Freesat. Mezinárodní televizní společnost Chello Zone je obchodní jednotkou mezinárodní mediální společnosti Chellomedia, divize společnosti Liberty Global, Inc., vedoucího světového kabelového operátora. CBS Studios International, přední producent pořadů určených pro mezinárodní televizní vysílání, je divizí společnosti CBS Corporation.


O CBS Studios International

CBS Studios International je přední producent pořadů určených pro mezinárodní televizní vysílání, který poskytuje licence na více než 200 trhů, a to ve více než 30 jazycích přes několik vysílacích platforem. CBS Studios International také vyváží do celého světa rozmanitý soubor formátů pro místní produkci a účastní se mezinárodních televizních projektů ve Velké Británii a Irsku (CBS Chellozone U.K. Channels Partnership), v Austrálii (ELEVENCO společný podnik se společností TEN NETWORK AUSTRALIA a TV1 Channels Partnership se společnostmi CBS, NBCU a SONY), dále v Indii (BIG CBS a JV se společností Reliance Broadcast Networks Limited). Divize distribuuje pořady vyrobené společností CBS Television Studios, CBS Television Distribution, Showtime, CBS News, CBS Films a archiv s více než 70,000 hodinami pořadů. CBS Studios International je divize společnosti CBS.


O společnosti CBS

Společnost CBS (NYSE: CBS.A a CBS) je mediální společnost, která vyrábí a distribuuje světově proslulé pořady a programy přes mnoho platforem divákům po celém světě. Společnost provozuje divize, které vznikly na samém počátku vysílacího věku, ale pyšní se i projekty, které patří mezi nejprogresivnější ve světě. CBS vlastní nejsledovanější televizní síť v USA a jeden z největších archivů zábavních pořadů, díky čemuž je její značka „the Eye“ jednou z nejuznávanějších v oboru. Aktivity společnosti zasahují prakticky všechny obory médií a zábavy, včetně kabelové televize, vydavatelství, rádia, místních televizí, filmů, venkovní reklamy, interaktivních a sociálních médií. Mezi podniky CBS patří televizní síť CBS Television Network, CW (společný podnik společnosti CBS a Warner Bros. Entertainment), Showtime Networks, CBS Sports Network, Smithsonian Networks, Simon & Schuster, CBS Television Stations, CBS Radio, CBS Outdoor, CBS Television Studios, CBS Studios International, CBS Television Distribution, CBS Interactive, CBS Consumer Products, CBS Home Entertainment, CBS Films a CBS EcoMedia. Více informací naleznete na webových stránkách www.cbscorporation.com.


O společnosti Chellomedia

Společnost Chellomedia je divizí mezinárodní společnosti Liberty Global, Incl. Společnost Chellomedia je přední producent a distributor televizních kanálů a poskytovatel pokročilých digitálních služeb jiným operátorům mezinárodních televizních kanálů. Divize spravuje portfolio 56 kanálů, z nichž 37 je v jejím 100% vlastnictví a 19 dalších představuje společné podniky s jinými předními mediálními společnostmi, např. A+E, CBS a MGM, a přední platformy Polsat a Zon Multimedia. Chellomedia také poskytuje plnou škálu televizních služeb prostřednictvím obchodů B2B - At Media a Chello DMC – různým předním mezinárodním televizním kanálům.


O společnosti Chello Zone

Společnost Chello Zone je přední světová televizní stanice a distributor tematických televizních kanálů v Evropě, na Blízkém východě, v Africe a Asii. Její televizní kanály nabízejí každému něco, každý si mezi jejími filmy nebo dramatickými, dokumentárními, sportovními, dětskými a lifestylovými pořady najde svůj oblíbený. Společnost vlastní portfolio pěti konsolidovaných kanálových značek: Zone Reality, Zone Romantica, Horror Channel, Extreme Sports Channel a televizní kanál pro předškoláky JimJam. Chello Zone je také účastníkem mnoha společných podniků, partnerství a řízených kanálových služeb v oblasti EMEA, např. Outdoor Channel; Food Network a Fine Living pro Scripps Networks Interactive; Polsat JimJam a portfolio šesti britských zábavních kanálů ve spolupráci se společností CBS Studios International.

Konsolidované a partnerské kanály jsou k vidění ve více než 160 milionech domácností ve 112 zemích, a to ve 27 jazycích. Chello Zone je obchodní jednotkou Chellomedia, přední světové mediální společnosti, a evropské pořady spadají do divize společnosti Liberty Global, Inc. Více informací naleznete na webových stránkách www.chellozone.com.


Melissa Goss, Chello Zone, Jakub Švestka, Chello Central Europe, 30. 10. 2012


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
27.10.2012 • Maidan z družice Horizons-2
24.10.2012 • ITV ruší kódování i pro další lokální vysílání na družici Astra 1N
20.10.2012 • Bavorské lokální televizní stanice rozšíří vysílání z družice Astra 1M
15.10.2012 • Dnes o 20:00 hod. startuje Pětka - "televize s pravou českou zábavou"
14.10.2012 • Polský kanál Edusat zítra ukončí satelitní vysílání, připravuje se Edusat HD
11.10.2012 • Televize s pravou českou zábavou začíná vysílat [ 1 ]

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist