Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Pátek • 19.04.2024 - 08:20:57   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Z domova | Články
 

Děti pomáhají dětem ve vysokém rozlišení

  Autor: SES/PRAM , e-mail: info@pram.cz Přidané: 29.11.2012


Další ročník soutěže ASTRA Talent společnosti SES (pařížská a lucemburská burza Euronext: SESG), který probíhal v České republice, na Slovensku, v Polsku, Rumunsku a Bulharsku, byl uzavřen. Letošním námětem bylo satelitní televizní vysílání ve vysokém rozlišení (HD, High Definition). Tucet kreseb oceněných odbornou porotou půjde do dražby ve prospěch Nadačního fondu Emil a pořádání nadcházejícího ročníku Evropských her handicapovaných dětí a mládeže 2013.


Dražba bude zahájena 3. prosince v 16:00 hodin na portálu Aukro.cz a poběží až do 13. prosince. Celý výtěžek z aukce půjde na podporu příštího ročníku Evropských her handicapovaných dětí a mládeže v Brně. „Projektem ASTRA Talent nejenže rozvíjíme kreativitu dětí, ale umožňujeme jim prostřednictvím soutěže pomoci svým handicapovaným vrstevníkům. Jsme velmi rádi, že se sešlo tolik povedených kreseb, a jejich autorům za účast děkujeme,“ říká Barbara Uzunowa-Drymer, ředitelka marketingu společnosti SES pro střední a východní Evropu.

Dva nejúspěšnější dražitelé získají krom vlastní kresby a čestné plakety též drobný osobní dárek od členů správní rady Nadačního fondu Emil, jimiž jsou herec a moderátor Jan Kraus, olympionička Štěpánka Hilgertová nebo mistr světa v cyklistice a mnohonásobný paralympijský vítěz Jiří Ježek.

Dvanáct vítězných obrázků vybrala odborná porota složená ze zástupce Slovenské národní galerie, dramaturgyně a scénáristky Evy Čárské a výtvarnice Martiny Matlovičové. Vítězné kresby vybrané porotou se zároveň objeví v kalendáři společnosti SES pro rok 2013. Dalších 6 oceněných vybrala široká veřejnost hlasováním na webových stránkách www.astratalent.eu.

„Evropské hry handicapované mládeže jsou mezinárodním setkáním mladých lidí, kterým umožňuje zažít radost ze hry a pocit vítězství. Vážíme si podpory společnosti SES a věříme, že stejně dobře jako soutěž dopadne i aukce,“ říká Vítězslav Dohnal, ředitel Nadačního fondu Emil.

Celkově bylo do soutěže pozváno 844 škol a sešlo se 968 kreseb. Odbornou porotu nejvíce zaujaly práce Ioany Oprescu z Ploiesti, Rumunsko (14 let), Bilgi Salievy z Ruse v Bulharsku (12) and Cristiny Tirnovean z rumunské Oradei (13).

V průběhu krátké doby konání soutěže navštívilo webové stránky www.astratalent.eu 46 tisíc unikátních návštěvníků a bylo celkem zobrazeno přes 1,46 miliónu stránek.

Sledujte nás také na:
Twitter: https://twitter.com/SES_Satellites
Facebook: https://www.facebook.com/SES.YourSatelliteCompany
YouTube: http://www.youtube.com/SESVideoChannel
Blog: http://www.ses.com/4243715/blog


O skupině SES

Skupina SES je předním světovým provozovatelem satelitů; v současnosti provozuje 52 geostacionárních družic. Společnost zajišťuje satelitní komunikaci pro televizní a rozhlasové vysílání, pro poskytovatele obsahu Internetu (ICP) a poskytovatele služeb Internetu (ISP), provozovatele mobilních a pevných sítí a pro soukromé i státní organizace na celém světě.
SES je synonymem pro dlouhodobé obchodní partnerské vztahy, vysokou kvalitu služeb a špičkové vysílání. Kulturně různorodé regionální týmy SES působí po celém světě. Úzce spolupracují se zákazníky a uspokojují jejich specifické potřeby týkající se satelitních pásem a dalších služeb.

Skupina SES (kód na burzách Euronext Paris a Luxembourg Stock Exchange: SESG) vlastní podíly ve společnostech Ciel (Kanada) a QuetzSat (Mexiko) a dále strategický podíl v nově vzniklé firmě O3b Networks, která se zaměřuje na satelitní infrastrukturu. Další informace lze nalézt na: www.ses.com


O Emilovi

Nadační fond Emil pomáhá od roku 2003 handicapovaným dětem sportovat. Za dobu své existence rozdělil potřebným více než 16 milionů korun nebo pořídil desítku aut, kterými se děti přepravují na sportoviště. Kromě individuální podpory jednotlivých handicapovaných osob pořádá Emil pravidelně Evropské hry handicapované mládeže, které dávají dětem a mladým lidem unikátní příležitost zažít setkání se svými handicapovanými i nehandicapovanými vrstevníky. Členy správní rady, kteří rozhodují o rozdělení prostředků a dohlížejí na činnost nadace jsou například herec a moderátor Jan Kraus, několikanásobná olympijská medailistka Štěpánka Hilgertová nebo mistr světa v cyklistice Jiří Ježek. Více informací najdete na: www.emilnadace.cz


Marek Němec, PRAM Consulting


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
29.11.2012 • Česká televize začíná měřit veřejnou hodnotu svého vysílání
27.11.2012 • DIGI Ježíšek přichází! [ 1 ]
17.11.2012 • České Radiokomunikace jsou novým dodavatelem distribučního systému pro Českou televizi
04.11.2012 • Velká vánoční soutěž regionalnitelevize.cz odstartovala
08.10.2012 • TRAVEL CHANNEL boduje na festivalu TOURFILM 2012
02.10.2012 • Soutěž Najdi si satelit slavila úspěch a bude pokračovat

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist