Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Pátek • 19.04.2024 - 02:31:54   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Ze světa | Články
 

DVB WORLD 2006

  Autor: Zd.Duspiva , e-mail: zdenek.duspiva@post.cz Přidané: 30.01.2006


Světové setkání sdružení DVB Project na téma digitálního vysílání se uskuteční letos 1. – 3.března v irském Dublinu, tentokrát s mottem: DVB - Příležitost volby. Proces přechodu na digitální vysílání je organizátory akce v daném oboru charakterizován jako nevýznamnější technologický pokrok od doby zahájení prvního rozhlasového vysílání ve 20.letech minulého století.

DVB Project je činný od roku 1990 (resp. od roku 1993 po přejmenování z původního sdružení European Launching Group (ELG) a po rozšíření funguje pod jménem Digital Video Broadcasting Project) jako odborné sdružení pro podporu rozšíření digitální televize v Evropě, a to se zaměřením na všechny platformy - satelitní, kabelové i terestrické digitální vysílání. V současnosti DVB Project sdružuje více než 300 organizací, provozovatelů, firem a institucí z 35 zemí světa. Jednou z hlavních náplní sdružení je diskuze, příprava a prosazení jednotných kompatibilních technologických standardů pro digitální vysílání.

Výroční setkání DVB Project pravidelně pořádá IAB. Mezinárodní akademie pro vysílání IAB (International Academy of Broadcasting) byla založena v roce 1993 za podpory národních a mezinárodních institucí jako například EBU (European Broadcasting Union), ITVS (International Television Symposium), ABU (Asia-Pacific Broadcasting Union), ASBU (Arab States Broadcasting Union ), OTI (Organización de la Televisión Iberoamericana), ITU (Mezinárodní telekomunikační unie) a UNESCO.

IAB od počátku nabízela vzdělávací programy v oblasti audiovizuálního umění a vysílání, a to až do konce roku 2001, kdy byl vzdělávací projekt redukován a omezen z důvodu nedostatku finančních prostředků. V budoucnu se ale i nadále počítá s rozvojem aktivit v této oblasti. Činnost v pořádání seminářů, workshopů v omezené míře pokračuje i nyní, zejména díky spolupráci s významnými mezinárodními institucemi. Od roku 2001 je IBA pravidelným spolupořadatelem světového digitálního fóra DVB World.

DVB World 2006 se zaměřuje na rozšiřování nabídky , kterou přináší digitální vysílání ve všech formách, včetně nových technologií s mobilním příjmem nebo rozvoj a aplikace technologií a výrobků na bázi MHP. Diskuze se postupně posouvá i k řešení využití uvolňovaného kmitočtového spektra- digitální dividendy.

Letošní setkání proběhne i za účasti zástupců České republiky. V průběhu konference by podle plánovaného programu měl v sekci 1 „DVB Worldwide“ vystoupit Dr. Petr Vítek z České televize s informací o vývoji digitálního vysílání u nás. Česká republika zatím neměla příliš mnoho příležitostí vystoupit na mezinárodním fóru a prezentovat postup digitálního vysílání. Pravdou je, že donedávna , snad kromě experimentů, k tomu ani příliš mnoho důvodů nebylo.


Ing.Zdeněk Duspiva, publicista, 29.1.2006


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
01.02.2006 • SES ASTRA dementovala informaci odborného časopisu INFOSAT o společnosti ARENA
26.01.2006 • Jednotná iniciativa satelitních komunikací
19.01.2006 • Sonda NASA New Horizons odstartovala z Cape Canaveral
12.01.2006 • Ondas Media připravuje satelit pro rozhlasové vysílání
12.01.2006 • Sportovní vysílací práva: jednání Arena s SES Astra [ 1 ]
11.01.2006 • Premiere zahájí vysílání motoristického sportovního kanálu - Premiere Win

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist