Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Čtvrtek • 18.04.2024 - 03:53:53   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Z domova | Články
 

Česká asociace elektronických komunikací připravuje 23. dubna 2013 v Praze 14. výroční konferenci s mezinárodní účastí

  Autor: ČAEK , e-mail: cacc@cacc.cz Přidané: 24.02.2013


Hlavním tématem výroční konference bude Svět elektronických komunikačních sítí a služeb, vysílání a nových výzev. Další témata výroční konference se budou týkat například aktuálních otázek v oblasti právní úpravy elektronických komunikací, novely autorského zákona, vývoje evropského telekomunikačního sektoru a jak na něj reagovat v souvislosti s jeho regulací a jiných námětů i událostí v sektoru elektronických komunikací a dalších klíčových témat současných elektronických komunikací v ČR i ve světě.


Občanské sdružení Česká asociace elektronických komunikací (ČAEK) uspořádá 23. dubna 2013 v hotelu Crowne Plaza Prague v Praze-Dejvicích každoroční konferenci pod ústředním heslem: „Svět elektronických komunikačních sítí a služeb, vysílání a nových výzev“.

„Chci zejména upozornit na zcela mimořádné obsazení řečníků – jde o osobnosti jak z domácí scény, tak z mezinárodního prostředí,“ zdůrazňuje Vladimíra Chlandová, předsedkyně představenstva ČAEK.


S úvodními projevy v zahajujícím bloku vystoupí:

Fabio Colasanti, prezident International Institute of Communications. Tato významná osobnost mezinárodní telekomunikační sféry se bude ve svém projevu zabývat otázkami vývoje evropského telekomunikačního sektoru. Druhým klíčovým tématem jeho projevu bude vývoj regulačních opatření v této oblasti. Regulace v mnoha případech není vždy schopna postihnout všechny aspekty rychle se vyvíjejícího telekomunikačního trhu. Jsou nutné její další podstatné změny? Na tyto otázky se bude snažit odpovědět ve svém projevu Fabio Colasanti.

S projevem vystoupí i Dr. Marianne Klingbeil – zástupkyně generálního tajemníka Evropské komise. Její téma dnes oslovuje všechny členské země EU. Nazývá se: Lepší a přehlednější tvorba politiky v Evropské unii.

Chris Hutchins, Vice President European Policy, Liberty Global B. bude přednášet o “Úloze hospodářské soutěže v oblasti infrastruktury v podpoře investic a inovací pro Evropu.“ Evropský trh je formován jak vlastním konkurenčním a technologickým vývojem, tak snahou Bruselu i národních vlád o jeho spravedlivou regulaci. Tváří tvář mnoha dalším vlivům, například agresivní asijské konkurenci, jsou tyto snahy ne vždy úspěšné. Regulační orgány, svázány legislativou, nemají vždy potřebnou pružnost a možnost předvídat překotný vývoj. Prudká hospodářská soutěž však přináší nejen nové technologie a služby, ale i příznivější ceny pro široké spektrum uživatelů, které se stále rozšiřuje.

Dr. Simon Moores – Managing Director, Zentelligence (Research) Ltd a místopředseda Conservative Technology Forum (UK), přednese téma, které může být velmi zajímavé i v našem prostředí: Rozvoj e-governmentu a superrychlého broadbandu V Británii. Futurista, se zaměřením na odvážné inovace a jejich důsledky, je oblíbeným konferenčním řečníkem a předsedou výročních mezinárodních eCrime kongresů. Bývalý 'Technology Ambassador' britské vlády a předseda výzkumné skupiny, Simon Moores vystupuje na odborných fórech a předsedá mnoha britským a mezinárodním konferencím.

Seznam dalších osobností ze světa elektronických komunikací, které budou na konferenci vystupovat, lze najít v programu výroční konference, jehož pracovní verze je neustále aktualizována na webových stránkách konference.


14. výroční konferenci ČAEK 2013 zahájí Milan Urban, předseda Hospodářského výboru Poslanecké sněmovny a Igor Němec, předseda Úřadu pro ochranu osobních údajů.


Program konference je rozdělen do tematických bloků:

• Vývoj v sektoru elektronických komunikací očima zahraničních expertů
• Aktuální otázky v oblasti právní úpravy elektronických komunikací
• Internet po konferenci WCIT-12 v Dubaji
• K novele autorského zákona

Nad konferencí převzal záštitu rektor ČVUT v Praze prof. Ing. Václav Havlíček, CSc. Je určena provozovatelům digitálních kabelových a satelitních televizí, výrobcům a zástupcům televizních programů, společnostem dodávajícím technologie pro výrobu, distribuci a zpracování signálu, výrobcům a dodavatelům spotřební elektroniky a odborníkům i zástupcům veřejnosti, kteří se včas na akci řádně registrují.


O asociaci ČAEK o. s.

Česká asociace elektronických komunikací o. s. sdružuje největší provozovatele převzatého vysílání, poskytovatele širokopásmových služeb a operátory elektronických komunikačních sítí v ČR, poskytovatele programů, dodavatele technologií a poradenské firmy. Asociace si klade za cíl přispět k budování moderní infrastruktury a informační společnosti v České republice. Současnými řádnými a přidruženými členy asociace jsou společnosti UPC Česká republika, HBO, LICA, T-Mobile Czech Republic, RIO Media, SELF servis, SATT, AT&T Global Network Services Czech Republic, České Radiokomunikace, JD Production, NEMSAT, KT Klášterec nad Ohří, ELTRIS, Chello Central Europe, IKO Cable, Film Europe a Skylink. ČAEK dále sdružuje zahraniční dodavatele programů pro český trh kabelového vysílání.

ČAEK vznikla v roce 1998. Založily ji přední společnosti poskytující služby kabelových komunikací v ČR - Kabel Plus, Kabel Net Holding a Dattelkabel (dnes součástí UPC ČR), Intercable CZ a TES Media (později Karneval Media, nyní součástí UPC ČR). Dalšími zakládajícími členy byly HBO ČR, dodavatel programů, a společnost Hughes Network Systems, dodavatel telekomunikačních technologií. ČAEK vystupovala do konce roku 2001 pod názvem Česká asociace kabelových komunikací a do roku 2007 jako Česká asociace kompetitivních komunikací (ČAKK).

ČAEK od svého založení aktivně spolupracuje s asociací CABLE EUROPE (Evropská asociace kabelových komunikací - www.cable-europe.eu), která byla založena již v roce 1955 a navazuje na činnost sdružení evropských kabelových operátorů, jež vzniklo již v roce 1951. V letech 2001 až 2007 byla ČAEK členem (národní afilací) Evropské asociace kompetitivních telekomunikací.

Email: cacc@cacc.cz
Web: http://www.caek.cz
Facebook: https://www.facebook.com/elektronicke.komunikace


Česká asociace elektronických komunikací o. s.


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
15.02.2013 • Fishing&Hunting mediálnym partnerom výstavy Carp Show Slovakia 2013
31.01.2013 • SATRO s.r.o. je nútené vyradiť stanicu Discovery HD Showcase
29.01.2013 • Televize Nova bude své 19. narozeniny slavit po celý únor [ 1 ]
25.01.2013 • Programy HBO a HBO HD v neděli 27. ledna zdarma
23.01.2013 • Česká asociace elektronických komunikací o. s. uspořádá 14. výroční konferenci s mezinárodní účastí
23.01.2013 • Fishing and Hunting hlavním mediálním partnerem veletrhů For Fishing a For Hunting 2013

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist