Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Sobota • 27.04.2024 - 21:29:22   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
TV info - Internet a IPTV | Články
 

Česká televize modernizuje web

  Autor: Česká televize , e-mail: info@ceskatelevize.cz Přidané: 04.03.2013


Česká televize v pátek 1. 3. 2013 spustila novou hlavní stránku svých internetových stránek www.ceskatelevize.cz. Modernizace webové prezentace ČT reaguje na měnící se návyky uživatelů internetu i vývoj technologií. Hlavní změnou je systém karet s výběrem aktualit za celou Českou televizi i jednotlivé kanály. Návštěvníkovi pomůže se na stránkách lépe orientovat a vybrat si obsah, který ho zajímá. Jeho komfort zvýší nové funkce, jako například návrat v čase vysílání nebo náhledy videí.


Nový web startuje další kapitolu komunikace České televize v roce 60. výročí jejího vysílání.

Nová hlavní stránka je virtuální vstupní branou do České televize a má za cíl pomoct divákům lépe se orientovat v široké nabídce její tvorby a ostatních aktivit. Aniž by museli dlouze hledat, návštěvníci webových stránek měli by rychle najít to nejzajímavější, co pro ně v danou chvíli ČT má. „Dbali jsme hlavně na divácký komfort, praktičnost a intuitivnost. Pro hekticky žijící diváky je každá úspora času při hledání cenná,“ říká ředitelka divize ČT Nová média Pavlína Kvapilová.

Novým webem reaguje České televize také na stále častější přístupy z různě velkých zařízení – ze stolních počítačů, tabletů či chytrých telefonů. „Nový web jsme proto stavěli na principu tzv. responsivního webdesignu. To znamená, že se v každém zařízení, ať je jakkoli velké, se zobrazení stránky přizpůsobí jeho tvaru,“ vysvětluje kreativní manažer divize Nová média ČT Zdeněk Lanc.

Nová hlavní stránka se snaží efektivně pracovat s prostorem. Systém „karet“ přináší možnost vybrat to nejlepší za celou Českou televizi i za jednotlivé stanice. „Nastavujeme i zcela nový způsob redakční práce s touto stránkou. Česká televize je živý organismus a diváky vždy zajímá, co se chystá, informace o osobnostech, vše, na čem se pracuje. Výsledkem nové hlavní stránky bude aktualizovaný atraktivní webový magazín o dění v České televizi a o pořadech, které vysílá,“ vysvětluje Pavlína Kvapilová. Součástí nového prostředí budou i portréty osobností České televize, chaty, rozhovory, nebo videa ze zákulisí.

Hledání na webu České televize by měla usnadnit nabídka nejčastěji hledaných pořadů hned při zadání vyhledávacího pole.


Novinky v iVysílání

Prvního března spouští ČT také dvě praktické novinky v iVysílání. Jednou z nich je funkce „návrat v čase“ (time shift). Díky ní bude možné vrátit se v živém webovém vysílání až o 3 hodiny zpátky. Tato funkce lze využít například v okamžiku, kdy divák zmešká začátek sportovního zápasu nebo jiného přímého přenosu, a díky funkci si ho může pustit znovu. Od 1. března je tato novinka nasazena na všech streamech ČT24, příští týden přibude u sportovních přenosů a postupně se bude objevovat i u ostatních kanálů.

Druhou novinkou, kterou dnes Česká televize na svém webu spouští, je funkce „náhled ve videích“. V dlouhém videu umožní uživatelům vidět postupně obrázky jednotlivých scén, což jim usnadní orientaci.

„Modernizace webu České televize dnešním dnem nekončí. V letošním roce nabídneme další významné inovace internetových stránek. Na podzim spustíme nový web dětského kanálu a nové verze webů ČT24 a ČT sport,“ říká Pavlína Kvapilová. Současně s tím bude Česká televize nadále pokračovat v redesignu a modernizaci zbylých stránek rozsáhlého webu www.ceskatelevize.cz.

S novým webem startuje také nový intranet pro zaměstnance České televize.


Michaela Fričová, tisková mluvčí ČT


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
21.02.2013 • Kanál Auto motor a šport zaradil do ponuky ďalší operátor
18.02.2013 • Redizajn spravodajstva TV Markíza pokračuje aj na webe
05.02.2013 • 5. 2. 2013 - Den bezpečnějšího internetu / animace Digitální svět vašich dětí
02.02.2013 • Zpravodajský portál TN.cz zaznamenal rekordní návštěvnost
08.01.2013 • FTV Prima v TOP 10 českého internetu
07.01.2013 • Bezplatný výukový program naučí, ako používať počítač

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist