Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Sobota • 04.05.2024 - 22:59:34   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Pakety a stanice | Články
 

SES ASTRA poskytne nové služby digitální televize

  Autor: PR Press SES Astra , e-mail: info@ses-astra.com Přidané: 01.03.2006



Satelitní operátor vytváří digitální infrastrukturu pro nekódované i placené televizní vysílání a interaktivní služby (přístup pro všechny vysílatele) - základnu pro širokou digitální nabídku.


SES ASTRA, společnost SES GLOBAL, zvýší hodnotu svých digitálních služeb a nabídne infrastrukturu pro neplacenou i placenou televizi a dodatečné interaktivní služby. Nová nabídka bude přístupnou všem vysílatelům a usnadní vývoj digitálních služeb na otevřené technologické platformě.

Nabídka se bude skládat z odbavovacích služeb, kódování signálu, distribuce přístupových karet a z managementu v oblasti obchodních vztahů se zákazníky. Domácnosti vybavené televizním přijímačem díky této nabídce budou moci využívat osvědčená, progresívní řešení pro digitální televizi. Pro odbavovací a technické služby, SES ASTRA počítá se svou stávající pobočkou ASTRA Platform Services (APS) v Unterföhringu poblíž Mnichova, kdežto logistikou, distribucí přístupových karet a zákaznickými službami se bude zabývat nová přidružená pobočka SES ASTRA.

„Vytvoření nabídky nových služeb je v souladu s naší strategií zdokonalovat naše portfolio jako technického poskytovatele služeb pro televizní stanice a se soustředěním jejich aktivit na digitalizaci”, řekl Ferdinand Kayser, president a generální ředitel SES ASTRA. „Infrastruktura, kterou poskytujeme je zcela otevřenou pro každého, neutrální a nediskriminační. To, co děláme, pomůže všem zainteresovaným neplaceným a placeným televizním stanicím k tomu, aby vstoupily do digitální epochy, jenž umožňuje distribuci nových programů a programových paketů a proto podporuje konkurenci. Je to proto, že počítáme s důležitými podněty pro vývoj digitální televize v Německu a s dalšími doklady o úloze satelitu jako technického průkopníka.”

Domácnosti vybavené televizním přijímačem budou moci využít digitální nabídky, jestliže mají satelitní parabolu, set-top-box DVB-S s příslušnou přístupovou kartou a jestliže provedou jednoduchou, jednorázovou registraci. Přijímač je vhodný, když je kompatibilní s příslušnou přístupovou kartou nebo když lze provést aktualizaci (upgrade), aby byl s takovou přístupovou kartou kompatibilní - pomocí rozhraní CI. Aby bylo možné využívat těchto služeb, uživateli bude účtována měsíční, digitální, jednotná sazba na pokrytí technických nákladů s provozem digitální infrastruktury.


O SES ASTRA (www.ses-astra.com)

Satelitní systém ASTRA je jedním z nejvýznamnějších satelitních systémů pro DTH v Evropě, který poskytuje služby pro asi 103 miliónů domácností s příjmem DTH a s kabelovou přípojkou. Flotila satelitů ASTRA nyní zahrnuje 13 satelitů, které přenáší více než 1400 analogových, digitálních, televizních, rozhlasových kanálů, i multimediálních a internetových služeb. Dvě hlavní orbitální pozice ASTRA pro služby DTH jsou 19,2° východně a 28,2° východně. Profesionální služby jako např. přímý kabelový příjem DTC, satelitní newsgathering SNG a příležitostné využití jsou poskytovány z orbitální pozice 23,5° východně.

SES ASTRA je společnost SES GLOBAL. SES GLOBAL zcela vlastní dva nejvýznamnější satelitní operátory na trhu, SES ASTRA v Evropě, a SES AMERICOM v USA. Společnost je rovněž vlastníkem strategických podílů ve firmě AsiaSat v Asii, Star One a Nahuelsat v Latinské Americe, a SES SIRIUS v Evropě. Další informace o SES GLOBAL lze najít na internetu: www.ses-global.com.


SES ASTRA Press Release, 28. 2. 2006


Doplnění redakce satCentrum:

Měli jsme možnost v uplynulých dnech navštívit ústředí společnosti SES Astra v Betzdorfu v Lucembursku a podrobně projít celý areál - řídící středisko navigace satelitů i kontrolní a měřící centrum. Z této zajímavé exkurze do zákulisí satelitního uplinku připravujeme pro vás podrobnou reportáž, případně sérii dalších tematických článků. Během dvoudenního pobytu v Lucembursku jsme nafotili několik desítek fotografií, z nichž některé na ukázku připojujeme i k této tiskové zprávě.


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
06.03.2006 • Úterý 7.3.2006 v 02.00 hod. - přechod na novou kompresní technologii platformy Czechlink [ 4 ]
03.03.2006 • Platnost starých dekódovacích karet CzechLink končí [ 7 ]
28.02.2006 • Nick a Viva zahájí z družice Astra vložené vysílání pro Rakousko
27.02.2006 • SES ASTRA podepsala druhou smlouvu s GLOBECAST
24.02.2006 • Legal TV, VIP Radio ve Sky Digital, stop plánům Solent TV
18.02.2006 • Yavido Clips nyní i na Giga Digital

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist