Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Pátek • 10.05.2024 - 02:47:37   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Ze světa | Články
 

SRG SSR zvýší své kapacity na družici HOT BIRD™ pro přístup k digitální televizi ve Švýcarsku

  Autor: PR Press Eutelsat Communications , e-mail: info@eutelsat.com Přidané: 20.03.2006



Eutelsat Communications a švýcarská rozhlasová a televizní společnost SRG SSR idée suisse podepsaly smlouvu na další kapacity na pozici Eutelsat HOT BIRD™. Podle této smlouvy si SRG SSR pronajme transpondér 33 MHz na novém satelitu HOT BIRD™ 7A, který vynesla do vesmíru raketa Ariane 5 ECA dne 11. 3. 2006. SRG SSR tak zvýší své kapacity na satelitech Eutelsat.

Od roku 1997 již využívají vysílací kapacity na družici HOT BIRD™ 3. Rozhodnutím pro HOT BIRD™ 7A společnost SRG SSR dá impuls k úplnému přechodu z analogové na digitální televizi, s cílem, aby všem domácnostem ve Švýcarsku umožnila vysoce hodnotnou kvalitu příjmu.

Větší satelitní prostředky společnost SRG SSR využije k tomu, aby dále zvýšila kvalitu vysílaného digitálního televizního obrazu. Díky zvýšené bitové rychlosti televizního signálu získají všechny švýcarské domácnosti svůj televizní obrazový signál ze satelitu - při přímém příjmu nebo z kabelové sítě - v tzv. kvalitě DVD.

Asi 80 % ze 3,5 miliónů švýcarských domácností s televizním přijímačem nyní přijímá své programy z kabelu. Pro přímý digitální satelitní příjem je vybaveno 300 tisíc domácností. Během útlumu terestrického analogového televizního vysílání se očekává, že počet domácností se satelitním přijímačem se zvýší až na 500 tisíc.

Kvůli zvláštním podmínkám příjmu ve švýcarských Alpách hraje satelit stále důležitější úlohu pro pokrytí obyvatelstva rozhlasovým a televizním signálem, ať při přímém příjmu nebo nepřímo při zavedení signálu do kabelové sítě. Z důvodu autorských práv jsou televizní programy kódované a omezené na území Švýcarska. Společnost SRG SSR idée suisse, sdružená do čtyřech regionálních poboček veřejnoprávního rozhlasu a televize, zde veřejnosti poskytuje všechny činnosti audiovizuální přenosové sítě od sestavení programové náplně až k distribuci přístupových karet.

Při příležitosti podpisu smlouvy řekl technický ředitel společnosti SRG SSR Hans Strassmann: „Díky vyšší satelitní šířce pásma můžeme uskutečnit naši strategii kvality; to znamená především vysoce hodnotný obraz. Současně se můžeme připravit na zavedení zvukového signálu Dolby a s tím spojených digitálních služeb, které využívají multimediální platformu MHP. Satelity Eutelsat HOT BIRD™ 3 a HOT BIRD™ 7A budou přenášet celou vysílací nabídku společnosti SRG SSR v jediné platformě.”

„Eutelsat je již obchodním partnerem při zavádění digitální terestrické televize ve Francii, Itálii a Velké Británii. Přiváděním signálu do terestrické sítě a při doplnění pokrytí o domácnosti s přímým příjmem tato nová smlouva se společností SRG SSR zdůrazní dvojí úlohu, kterou mohou hrát naše satelity v procesu přechodu na digitální vysílání pro veřejnoprávní a privátní vysílací instituce v Evropě,” potvrdil generální ředitel společnosti Eutelsat, pan Giuliano Berretta.

„Primární zavedení televizních programů do terestrických převaděčů a hlavních stanic kabelových sítí je důležitou činností pro naši společnost, aby profitovala z dynamického vývoje v oblasti DVB-T. Pevné a mobilní širokopásmové sítě dnes znamenitě vytváří nové možnosti pro satelity, které už hrají důležitou roli při zavádění signálu do kabelových sítí a poskytují univerzální pokrytí k přípravě programové náplně pro obrazovky až do úhlopříčky 140 cm nebo pro 30 x menší displeje mobilních telefonů.”


O SRG SSR:

Svými 16 rozhlasovými stanicemi a sedmi televizními kanály, doplněnými službami on-line a o teletext, je SRG SSR idée suisse největší elektronickou mediální společností ve Švýcarsku. SRG SSR je mediální společností veřejné služby, která je financovaná převážně z koncesionářských poplatků. Svými rozhlasovými programy a v hlavním vysílacím čase i svými televizními programy je SRG SSR nejvýznamnější společností na trhu ve všech čtyřech jazykových regionech a úspěšně se prosazuje vůči finančně silnějším zahraničním konkurenčním stanicím. Společnost SRG SSR vysílá své programy ze satelitu, v kabelové síti a terestricky.


O Eutelsat Communications:

Eutelsat Communications - holdingová společnost Eutelsat a. s. Mediální skupina, je jedním z nejvýznamnějších satelitních provozovatelů s ekonomicky využitelnou kapacitou na 23 satelitech. Pokrývají celý evropský kontinent, Střední východ, Afriku, Indii a významnou část Asie, Severní a Jižní Ameriky. Mediální skupina je vzhledem k obratu považována za jednoho ze tří největších satelitních provozovatelů na světě. Z jejich satelitů vysílá téměř 1800 televizních a 900 rozhlasových stanic pro více než 120 miliónů domácností se satelitním přijímačem a kabelovou přípojkou.

Mediální skupina má také k dispozici televizní distribuční a přenosové služby, firemní sítě, aplikace na bázi IP, např. vysokorychlostní internetový přístup, multimediální služby, internetové páteřní sítě, širokopásmové sítě pro námořnictvo, terestrické a letecké aplikace. Eutelsat Communications má své hlavní sídlo v Paříži a zaměstnává více než 480 odborníků ze 27 zemí v obchodní, technické a provozní oblasti. Další informace lze najít na internetu: www.eutelsat.com a www.eutelsat.de.


PR Press Eutelsat Communications, 16.3.2006


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 1   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
23.03.2006 • SES Americom a NDS budou spolupracovat
20.03.2006 • Satelitní televize má v Británii více diváků než analogová
17.03.2006 • Společnost Ciel Satellite oznámila dodání satelitu Ciel-2 firmou Alcatel Alenia Space
16.03.2006 • SES ASTRA a ARENA podepsali smlouvu na satelitní kapacity
13.03.2006 • Astra bude informovat výrobce přijímačů o satelitní platformě APS
10.03.2006 • MTV přichází do pobaltských zemí [ 1 ]

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.


za obsah níže uvedených komentářů satCentrum nezodpovídá!
[ nejnovější komentáře jsou nahoře ]
1 / 1

  Novy TP 

21.03.2006 16:17 • Dxmichael
Novy transponder SRG bude na 11,526 ( h/v?), 27500, 3/4. Od dubna se tam presunou francousky a italsky mluvici programy z 12399h. Na 12399h zustanou nemecky mluvici programy. Radia taky zustanou na 12399h.
 
 
Celkový počet komentářů: 1 / zobrazují se: 1 ... 1

|<«1»>|


zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist