Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Neděle • 05.05.2024 - 00:45:12   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
TV info - Internet a IPTV | Články
 

Slovenský projekt zvíťazil v Telekom Innovation Contest

  Autor: Slovak Telekom , e-mail: info@st.sk Přidané: 12.06.2013



Nápad v oblasti Cloud Computing bude vyvinutý do produktu vďaka finančnej podpore z Deutsche Telekomu do 500 000 eur. Tím zo Slovenska vyhral prvé miesto spomedzi 443 prihlásených telco nápadov zo 45 krajín světa.



Slovenský startup Excalibur vyhral medzinárodnú súťaž Telekom Innovation Contest vďaka nápadu, ktorý urobí z mobilného telefónu bezpečný spôsob na overenie identity. Vyvíjanie produktu podporí Deutsche Telekom sumou do 500 000 eur.

Slovenský Excalibur vyhral spomedzi 443 prihlásených telco nápadov na reálny produkt či službu zo 45 krajín sveta. “Ide o veľké riešenie na veľký problém, ktorý sa venuje nielen existujúcim ťažkostiam s overením identity, ale je pripravený aj na potreby v budúcnosti – kde je všetko pripojené na internet,” vysvetľujú Ivan Klimek, riaditeľ Excalibur a Peter Lupták, šéf marketingu a financií. Na projekte pracovali spolu s Tomášom Korenkom a Mariánom Keltikom.

Podľa tvorcov projektu je Excalibur unikátny vo viacerých oblastiach. Upevňuje existujúcu priamu dôveru medzi operátorom a používateľom. Má v sebe viac vrstiev overovania, čím chráni všetky citlivé informácie pred únikom, krádežou či hackermi. Udržiava všetky citlivé informácie nezraniteľné.

Jeho princípom je využitie smartfónu a QR kódov, vďaka ktorým sa môže zákazník automaticky prihlásiť do akejkoľvek služby.

Víťaza vybrala medzinárodná porota po dôkladnom preskúmaní myšlienky a osobnej prezentácii vybraných účastníkov v Berlíne. Inováciu uvedú do praxe experti v Deutsche Telekome spolu so slovenskými víťazmi. Pripravia jej podnikateľský plán, zabezpečia hardvér, softvér, prístup k rozsiahlej infraštruktúre Telekomu a otvoria ju globálnym predajným a marketingovým kanálom. Produkt alebo prototyp produktu predstavia začiatkom decembra tohto roku na Innovation Day v Poľsku.

Súťaž Telekom Innovation Contest je súčasťou nového programu Telekom Challenge zameraného na podporu inovácií v medzinárodnej skupine Deutsche Telekom.

Prehľad všetkých finalistov spolu s krátkym prehľadom o projekte nájdete tu: http://www.telekom-innovation-contest.com/?page_id=7616. Viac o súťaži: http://www.telekom-innovation-contest.com/


O SPOLOČNOSTI SLOVAK TELEKOM, A. S.

Spoločnosť Slovak Telekom je najväčší slovenský multimediálny operátor s dlhoročnými skúsenosťami a zodpovedným prístupom k podnikaniu. Svoje produkty a služby ponúka jednotlivcom, domácnostiam i firemným zákazníkom prostredníctvom pevnej i mobilnej telekomunikačnej siete. Na trh prináša medzinárodné poznatky, inovatívne riešenia a najnovšie technologické trendy. Spoločnosť Slovak Telekom, a. s., je súčasťou nadnárodnej skupiny firiem Deutsche Telekom Group. Jej majoritným akcionárom je spoločnosť Deutsche Telekom AG s 51 % podielom akcií. Slovenská republika zastúpená Ministerstvom hospodárstva Slovenskej republiky vlastní 34 % akcií a Fond národného majetku Slovenskej republiky 15 % akcií.


Dominika Dvoranová, Sr. špecialista komunikácie, Slovak Telekom


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
24.05.2013 • RTVS mení svoju online tvár
22.05.2013 • Internet na Slovensku zrýchlil za 10 rokov takmer 400 násobne
13.05.2013 • VOYO slaví 10 milionů zhlédnutých titulů
03.05.2013 • TN.cz se v dubnu stal třetím nejnavštěvovanějším zpravodajským webem, online portfolio skupiny Nova roste
30.04.2013 • Telekom pripravil kampaň s Petrom Bondrom
29.04.2013 • Magio TV přidává Sport2 HD a další čtyři HD stanice od Chello Central Europe

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist