Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Neděle • 05.05.2024 - 20:25:36   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
TV info - Stanice a vysílače | Články
 

KINOSVĚT, televize dokumentárních filmů, rozšiřuje své vysílání na Mostecko a do Litvínova

  Autor: ČS Filmová společnost , e-mail: info@csfilm.cz Přidané: 04.11.2013




Dokumentární televizní stanice KINOSVĚT, která v březnu tohoto roku zahájila vysílání v kabelové síti UPC a volně vysílá v Praze a Středočeském kraji, je nyní volně dostupná rovněž divákům na Mostecku a Litvínově.


„Od 1. listopadu je televize KINOSVĚT spuštěna v regionálním multiplexu 9 vysílajícím z Širokého Vrchu v Mostě. Zatím jde o testovací vysílání, které by mělo po měsíci přejít do řádného provozu,“ komentuje Leoš Pohl, jednatel Československé filmové společnosti, která provozuje KINOSVĚT. „Naše televize je tak nyní dostupná více než třem miliónům diváků. A samozřejmě jednáme o jejím zařazení do dalších kabelových sítí a regionálních multiplexů. Věřím, že se KINOSVĚT postupně dostane na obrazovky dalších domácností, pro něž je nyní nedostupný,“ dodává k zahájení na Mostecku Leoš Pohl.

KINOSVĚT vysílá na Mostecku na kanálu č. 54. V Praze a ve Středočeském kraji pak na kanálu č. 46 v regionálním multiplexu 4. Informace, jak televizi naladit, jsou dostupné na http://kinosvet.tv.

Vysílací anténa v Mostě (Široký Vrch, E - 13°37'26'‚ N - 50°30'59') ve výšce 431 m nad mořem umožňuje příjem programu i ve vzdálenějších oblastech od města. Podle mapy zveřejněné ČTÚ a potvrzené měřením společnosti DAKR, s. r. o., je kvalitní příjem signálu v Mostě a přilehlých obcích na anténu ve výšce 1,5 m. Na anténu umístěnou na střeše objektu divák může tento program přijímat ve vzdálenosti 15 km vzdušnou čarou.

Bez problémů je možný příjem programu na anténu umístěnou na střeše objektu v Mostě, Obrnicích, Litvínově, Lomu, Oseku, Jirkově a v částech města Louny a Duchcov. Jestliže se použije anténa umístěná na střeše objektu a se ziskem 17 dBµV pak je možné přijímat bez problémů signál Kina Svět i ve vzdálenějších oblastech, jako například v západní oblasti Teplic, severní části Loun a ve východní části města Chomutov.

KINOSVĚT, televize dokumentárních filmů, je určena všem zvídavým. Stejně jako jiné televizní stanice tohoto typu vysílá dokumenty různých žánrů a z různých koutů světa. Avšak na rozdíl od nich nabízí rovněž dokumenty z oblasti novodobé české historie, kultury a umění. Například české retro: protektorátní a poválečné období včetně padesátých a šedesátých let. V šesti stech hodinách premiér ročně věnovaných především přírodě, vesmíru, historii, zejména válečné, či cestování, se československá a později česká a slovenská stopa rozhodně neztrácejí. Vysílá dvacet čtyři hodin denně. Jejím provozovatelem je Československá filmová společnost. Ta dále provozuje placené televizní stanice CS FILM, CS mini a Horor Film. Další informace o televizní stanici KINOSVĚT jsou k dispozici na http://kinosvet.tv.


Československá filmová společnost a její další televizní stanice CS film jsou v roce 2013 mediálním partnerem následujících snímků: Babovřesky a Babovřesky 2 (režie Zdeněk Troška), Bastardi 3 a Jedlíci aneb Sto kilo lásky (Tomáš Magnusek), Colette (Milan Cieslar), Čtyřlístek ve službách krále (Michal Žabka), Příběh kmotra (Petr Nikolaev), Křídla Vánoc (Karin Babinská), Modelky s.r.o (David Laňka), Můj pes Killer (Mira Fornayová), Nazareth - Nekonečný rockový mejdan (Miloslav Šmídmajer), Rok bez magora (Oliver Malina-Morgenstern) a Rozkoš (Jitka Rudolfová). Československá filmová společnost a její jiná televizní stanice Horor film jsou rovněž oficiálním mediálním partnerem festivalu českých filmů Finále Plzeň2013 a Festivalu Bloody Xmas Fest, jediného festivalu hororových filmů v ČR.


Monika Kaslová, PR konzultantka československé filmové společnosti, 4. 11. 2013


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
18.10.2013 • Tisková zpráva z 19. zasedání RRTV, konaného dne 15. 10. 2013
03.10.2013 • Tisková zpráva z 18. zasedání RRTV, konaného dne 1. 10. 2013
19.09.2013 • Tisková zpráva ze 17. zasedání RRTV, konaného dne 17. 9. 2013
05.09.2013 • Tisková zpráva z 16. zasedání RRTV, konaného dne 3. 9. 2013
24.08.2013 • Tisková zpráva z 15. zasedání RRTV, konaného dne 20. 8. 2013
21.08.2013 • Plzeňský vysílač Krašov čeká dnes, 21. srpna plánovaná výluka digitálního televizního a rozhlasového vysílání

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist