Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Středa • 08.05.2024 - 22:45:59   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Pakety a stanice | Články
 

Rumunská společnost DCS uzavřela smlouvu s Eutelsat Communications na satelit W2 pro digitální platformu Max TV

  Autor: PR Press Eutelsat , e-mail: info@eutelsat.com Přidané: 01.06.2006


Společnost Eutelsat Communications (kótovaná na burze Euronext Paris pod titulem: ETL) a Digital Cable Systems (DCS) z Rumunska dne 30. 5. 2006 oznámily podpis smlouvy na pronájem kapacity na satelitu W2 pro placenou televizní platformu Max TV, kterou společnost DCS využívá pro DTH a kabelové systémy v Rumunsku. Příchodem platformy Max TV na satelit W2 se spojí 11 rumunských kanálů a placených televizních platforem z Albánie, Bulharska a Srbska a pro střední Evropu se dále sjednotí televizní společenství satelitu W2 Eutelsat.

Na družici W2 si společnost DCS pronajímá jeden transpondér na dobu pěti let. Od 30. května jej využívá k přenosu signálu multiplexu 16 kanálů ze svého teleportu a předplatitelského řídícího střediska v Bukurešti pro rumunské domácnosti s kabelovou přípojkou a satelitním příjmem.

Nabídka zahrnuje Discovery Travel & Living, Discovery Science, Discovery Civilization, Viasat Explorer, Viasat History, TV 1000, Reality, AXN Sci-Fi, AXN Crime a TV Sports. Zahájení plného komerčního provozu je plánováno na 29. 6. 2006. Vedle komerční platformy Max TV pro domácnosti s příjmem DTH se společnost DCS zaměřuje na jeden milión rumunských domácností, které jsou připojené na analogové kabelové sítě malé a střední velikosti. Jestliže na konverzi digitálního signálu ze standardu DVB-S do standardu pro kabelové sítě DVB-C společnost DCS využije transmodulátor (umístěný v hlavních kabelových stanicích) a set-top-boxy v domácnostech předplatitelů, pak může uvést na trh prémiové digitální kanály a nabídku digitálních programů pro domácnosti s kabelovou přípojkou.

Gheorghe Minea, zástupce společnosti DCS, řekl: „Zvolili jsme si Eutelsat jako našeho partnera, největšího satelitního operátora na evropském trhu kvůli jeho stálosti, otevřenosti a flexibilitě v budování dobrého jména v oblasti kvalitních vysílacích služeb. Se všemi našimi zákazníky máme dnes dobrý kontakt a rádi bychom zužitkovali své kvalitní služby pro rozšíření našeho trhu o DTH a o diváky digitální kabelové televize.”

Giuliano Berretta, generální ředitel společnosti Eutelsat řekl: „Tato nová smlouva s Max TV, jenž následuje po zahájení vysílání televizních platforem z Albánie, Bulharska a Srbska na satelitu W2, podtrhuje kontinuální dynamiku digitální televize ve střední a východní Evropě, kde si společnost Eutelsat vybudovala trvalé zastoupení na trhu. Vedle ‚hostitelství’ nových kanálů pro narůstající počet diváků v domácnostech s kabelovou přípojkou a satelitním příjmem, blízkost satelitu W2 z jeho pozice 16° východně vůči našemu satelitu HOT BIRD™ na 13° východně otevírá možnost příjmu více než 400 FTA programů, které vysílají z našeho hlavního televizního společenství, jednoduchou parabolou o průměru 90cm.”


O Eutelsat Communications, (www.eutelsat.com)

Eutelsat Communications (kótovaná na burze Euronext Paris pod titulem: ETL, kód ISIN: FR0010221234) je holdingová společnost Eutelsat a. s. Mediální skupina je jedním z nejvýznamnějších satelitních provozovatelů s komerčně využitelnou kapacitou na 23 satelitech, pokrývajících celý evropský kontinent, Střední východ, Afriku, Indii a významnou část Asie, Severní a Jižní Ameriky. Mediální skupina je vzhledem k obratu považována za jednoho ze tří největších satelitních provozovatelů na světě.

Její satelity využívá pro vysílání téměř 1800 televizních a 900 rozhlasových stanic pro více než 120 miliónů domácností se satelitním příjmem a kabelovou přípojkou. Mediální skupina také zajišťuje služby spojené s televizním vysíláním, v oblasti firemních sítí, mobilních stanovišť a komunikací, internetového páteřního připojení, širokopásmového přístupu pro terestrické, námořní a letecké aplikace. Eutelsat Communications má své hlavní sídlo v Paříži a zaměstnává více než 480 odborníků ze 27 zemí.


Vanessa O’Connor, Frédérique Gautier, Gilles Janvier, Eutelsat, Francie


PR Press Eutelsat, 30.5.2006


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
30.05.2006 • MS v kopané: digitální satelitní vysílání německých stanic v ohrožení - drama jako v roce 2002? [ 2 ]
25.05.2006 • Expedováno 750 tisíc přístupových karet ORF
24.05.2006 • SES ASTRA chce v červnu představit plány pro placenou televizní platformu [ 2 ]
22.05.2006 • Interaktivní německá rozhlasová stanice „2255 live” vysílá z družice Astra
18.05.2006 • SES ASTRA vysílá německý HDTV program ANIXE HD [ 3 ]
17.05.2006 • Čeština a slovenština ze satelitního orbitu – televizní stanice (2.) [ 9 ]

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist