Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Pátek • 19.04.2024 - 11:53:54   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
TV info - Gps | Články
 

SES ASTRA TechCom a HITEC Lucembursko vybráni pro projekt Galileo

  Autor: PR Press SES Astra , e-mail: info@ses-astra.com Přidané: 21.06.2006


Společnost SES ASTRA, člen skupiny SES GLOBAL (kótovaná na burzách Euronext Paris a v Lucemburku pod titulem SESG), dne 19. 6. 2006 oznámila, že její přidružená firma SES ASTRA TechCom byla vybrána pro projekt evropského globálního satelitního navigačního systému Galileo.


Spolu se svým lucemburským obchodním partnerem, technologickou společností HITEC Lucembursko, firma SES ASTRA TechCom byla vybrána jako vůdčí partner pro zajištění dvou velkých telemetrických, monitorovacích a řídících (TT&C) anténních systémů, které umožní pozemní řízení flotily satelitů Galileo, když budou na oběžné dráze.

Projekt, zajišťovaný společnostmi SES ASTRA TechCom a HITEC Lucembursko, zahrnuje design, konstrukci, techniku a instalaci antén přímo na místě a také se týká zaškolení personálu. Dvě plně pohybující se antény TT&C s průměrem 13 metrů budou umístěny na dvou různých geografických stanovištích - jedna nad polárním kruhem a druhá poblíž rovníku. Očekává se, že antény budou v provozu v závěru roku 2007.

Příspěvek Lucemburského velkovévodství na programu Galileo poskytne příležitost pro lucemburské společnosti, které jsou aktivní v oblasti kosmického programu, aby se podílely na realizaci ověřovací fáze systému Galileo na oběžné dráze.


Markus Payer SES ASTRA,
Yves Elsen, HITEC Luxembourg



O SES ASTRA, www.ses-astra.com

Satelitní systém ASTRA představuje přední DTH satelitní systém v Evropě. Poskytuje své služby asi 107 milionům domácnostem, které přijímají DTH nebo kabelové vysílání. V současné době má ASTRA 13 satelitů, které přenášejí více než 1600 analogových a digitálních televizních a rozhlasových kanálů a další multimediální a internetové služby. Pro DTH služby má ASTRA dvě hlavní orbitální pozice – 19,2° a 28,2° východní délky. Z orbitální pozice 23,5° východní délky jsou poskytovány profesionální služby, jako jsou Direct-to-Cable (DTC), satelitní zpravodajství (SNG) a občasné použití (Occasional Use).

Společnost SES ASTRA je členem skupiny SES GLOBAL (kótovaná na burzách cenných papíru Euronext Paris a v Lucembursku pod titulem SESG). SES GLOBAL je výlučným vlastníkem tří předních provozovatelů satelitu - SES ASTRA v Evropě, SES AMERICOM v USA a satelitů New Skies Satelites ve zbývajících částech světa. Společnost také vlastní strategické podíly ve společnosti AsiaSat v Asii, ve společnostech Star One v Latinské Americe, SES Sirius v Evropě, Ciel v Kanadě a Quetzsat v Mexiku. Americom Government Services nabízí řešení sítí a širokopásmové služby pro americkou vládu a její smluvní partnery. SES GLOBAL poskytuje špičková řešení v oblasti satelitní komunikace prostřednictvím své flotily 43 satelitů po celém světě. Další informace o společnosti SES GLOBAL naleznete na: www.ses-global.com.

SES ASTRA TechCom zajišťuje provozní služby, technické poradenství a produkty tzv. high-tech a integruje řešení do satelitního průmyslu. Firma, která byla založena v Lucembursku a je přidružená k SES, nabízí technickou kvalifikaci a zkušenosti společnosti SES ASTRA pro podnikatele a provozovatele v satelitním oboru i pro vysílatele a veřejné organizace (instituce).


O HITEC Lucembursko:

HITEC Lucembursko a. s., lucemburská společnost se 100%-ním vlastnictvím, byla založena v roce 1986. Rozvinula své podnikatelské aktivity v oblasti inovačních a kvalitních produktů a služeb. Společnost má osvědčení ISO 9001:2000 pro techniku, analýzu, poradenství, výrobu a prodej systémů v mechanice, elektronice, fyzikální měřicí technice, mikroprocesorech a zpracování dat. HITEC Lucembursko nabízí řešení na vysoké technologické úrovni pokrývající různou oblast podnikání: základní satelitní technologickou část; specifické a standardní uživatelské vybavení pro zkoušky a měření fyzikálních vlastností; techniku; poradenství a vedení projektu.

HITEC Lucembursko a. s. poskytuje služby zákazníkům privátního a veřejného sektoru na národní a mezinárodní úrovni. Její předmět podnikání, jako specializovaného poskytovatele tzv. high technologie může dosáhnout významnou pozici na trhu; rozšířením svých aktivit v mezinárodním měřítku a podporou lucemburského sídla realizací inovačních produktů a služeb s vysokou kvalitou přidané hodnoty. Další informace: www.hitec.lu nebo www.hitec-luxembourg.com.


PR Press SES ASTRA, 19.6.2006


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 1   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
21.10.2005 • Nemecká vláda hrozí, že zastaví financovanie Galilea
26.01.2005 • Siemens preferuje v SR satelitný systém mýta [ 2 ]
12.03.2004 • GPS se konečně spřátelí s Galileem [ 1 ]
07.02.2004 • Navigačný systém Galileo dostane podporu zo Zeme
13.01.2004 • ČR se chystá prodat svůj podíl v Inmarsatu
29.06.2003 • Do vesmíru letí Mimosa, šestá česká družice

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.


za obsah níže uvedených komentářů satCentrum nezodpovídá!
[ nejnovější komentáře jsou nahoře ]
1 / 1

  Povede konkurence GALILEO X GPS ke zlevnění ? 

25.06.2006 10:52 • Marek
Zajimalo by mne jaky je vas zasveceny nazor na potencialni snizovani cen koncovych zarizeni navigacnich systemu po vzniku konkurencniho Galilea ? Stavajici GPS koncova zarizeni jsou imho neumerne draha, a ackoliv to nevim jiste, predpokladam ze je to predevsim diky nakladnemu licencovani GPS jako takoveho .. jest tak ? :)
 
 
Celkový počet komentářů: 1 / zobrazují se: 1 ... 1

|<«1»>|


zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist