Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Sobota • 18.05.2024 - 06:42:03   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Ze světa | Články
 

SES ASTRA se bude podílet na satelitním projektu ve Vietnamu

  Autor: PR Press SES Astra , e-mail: info@ses-astra.com Přidané: 04.10.2006


Společnost SES ASTRA, člen skupiny SES GLOBAL (kótovaná na burzách Euronext Paris a v Lucemburku pod titulem SESG), dne 25. 9. 2006 oznámila, že její přidružená společnost SES ASTRA TechCom byla vybrána, aby se podílela na prvním vietnamském veřejném satelitním projektu VINASAT-1. Tento projekt, který je řízen Vietnamskou poštovní a telekomunikační skupinou (VNPT), je realizován firmou Lockheed Martin Commercial Space Systems (LMCSS) jako hlavním dodavatelem.

Firma LMCSS uzavřela subdodavatelskou smlouvu s SES ASTRA TechCom na dodání dvou satelitních anténních systémů ve Vietnamu pro dálkové ovládání, telemetrii a řízení (TT & C) i na vyškolení vietnamského satelitního provozního personálu. Start družice VINASAT-1 je plánován v druhém čtvrtletí roku 2008. Satelit bude využíván na telekomunikační účely.

SES ASTRA TechCom bude spolupracovat se subdodavatelem HITEC Luxembourg na dodání dvou anténních systémů pro nový satelit v Hanoji a v provincii Binh Duong. Dokončení anténního projektu je plánováno na září 2007.

V druhém kroku, SES ASTRA TechCom zajistí vyškolení obsluhy pro budoucí satelitní inženýry a techniky. Toto zaškolení bude trvat 6 až 12 měsíců, uskuteční se v Hanoji a Lucembursku. Bude spolufinancováno lucemburským projekčním a konstrukčním sdružením Development Cooperation. Transakce také zahrnuje několik dalších příležitostí pro SES ASTRA TechCom při pozdější účasti na vietnamském satelitním projektu.

„Jsme velmi hrdí na to, že společnost SES ASTRA TechCom byla vybrána, aby se podílela na prvním vietnamském satelitním projektu,” řekl Ferdinand Kayser, prezident a generální ředitel SES ASTRA. „Toto rozhodnutí dokazuje, že jsme schopni naše hluboké technické znalosti přinést do satelitního podnikání a že prostřednictvím SES ASTRA TechCom můžeme dále rozšiřovat naši širokou nabídku služeb pro trh.”


Markus Payer, SES ASTRA


O společnosti SES ASTRA

Satelitní systém ASTRA představuje přední DTH satelitní systém v Evropě. Poskytuje své služby asi 107 milionům domácnostem, které přijímají DTH nebo kabelové vysílání. V současné době má ASTRA 13 satelitů, které přenášejí více než 1700 analogových a digitálních televizních a rozhlasových kanálů a další multimediální a internetové služby. Pro DTH služby má ASTRA dvě hlavní orbitální pozice – 19,2° a 28,2° východní délky. Z orbitální pozice 23,5° východní délky jsou poskytovány profesionální služby, jako jsou Direct-to-Cable (DTC), satelitní zpravodajství (SNG) a občasné použití (Occasional Use).

Společnost SES ASTRA je členem skupiny SES GLOBAL (kótovaná na burzách cenných papírů Euronext Paris a v Lucembursku pod titulem SESG). SES GLOBAL je výlučným vlastníkem tří předních provozovatelů satelitu - SES ASTRA v Evropě, SES AMERICOM v USA a satelitů New Skies Satelites ve zbývajících částech světa. Společnost také vlastní strategické podíly ve společnosti AsiaSat v Asii, ve společnostech Star One v Latinské Americe, SES Sirius v Evropě, Ciel v Kanadě a Quetzsat v Mexiku. Společnost Americom Government Services nabízí řešení sítí a širokopásmové služby pro vládu USA a její smluvní partnery. SES GLOBAL poskytuje špičková řešení v oblasti satelitní komunikace prostřednictvím své flotily 44 satelitů po celém světě. Další informace o společnosti SES GLOBAL naleznete na: www.ses-global.com.

SES ASTRA TechCom poskytuje provozní služby, technické poradenství a špičkové technické produkty i komplexní řešení pro satelitní průmysl. Přidružená společnost SES byla založena v Lucembursku, nabízí technické znalosti a zkušenosti SES ASTRA satelitním podnikatelům, operátorům, vysílatelům a veřejným organizacím.


O společnosti HITEC Luxembourg

HITEC Luxembourg a. s. je lucemburská společnost se 100% vlastnictvím. Byla založena v roce 1986, vyvíjí své podnikatelské aktivity v oblasti inovačních a kvalitních produktů a služeb. Společnost má certifikát ISO 9001:2000 pro techniku, analýzy, poradenství, výrobu a prodej systémů v mechanice, elektronice, pro techniku fyzikálního měření, mikroprocesory a zpracování dat. HITEC Luxembourg nabízí špičková technická řešení zahrnující různé oblasti podnikání: odvětví satelitní pozemní techniky; zákazníkem specifikované i standardní vybavení pro testování a měření fyzikálních vlastností; techniku; poradenství; vývoj software & ICT a vedení projektu. HITEC Luxembourg a. s. poskytuje služby pro zákazníky v privátním i veřejném sektoru, v národním a mezinárodním měřítku. Podnikatelské cíle firmy, providera specializujícího se na špičkovou techniku, vedou k dosažení dobře udržitelné pozice na trhu; k rozšiřování jejich aktivit na mezinárodní úrovni i k propagaci Lucemburska - realizací inovačních produktů a služeb s vysokou kvalitou přidané hodnoty.


PR Press SES ASTRA


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
06.10.2006 • Arte dnes přenáší operu Don Giovanni v HDTV pro celou Evropu [ 2 ]
05.10.2006 • SES ASTRA uzavřela smlouvu s britským vysílatelem Five na dodatečnou kapacitu
25.09.2006 • Satelit/Parabola končí [ 16 ]
19.09.2006 • Společnost Intelsat partnerem Telenoru při rozšíření dosahu své optické sítě v Evropě
18.09.2006 • Zítra začíná vysílat v Polsku Comedy Central, připravují se další tematické televize [ 3 ]
15.09.2006 • SES GLOBAL získala titul „Satelitní operátor roku: růst a zisk 2006” [ 1 ]

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist