Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Čtvrtek • 28.03.2024 - 20:17:48   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
TV info - Z domova | Články
 

Výberové konanie RÚ na frekvencie v pásme 3,5 GHz

  Autor: RÚ SK , e-mail: info@teleoff.gov.sk Přidané: 19.01.2015


Úrad pre reguláciu elektronických komunikácií a poštových služieb (RÚ) zverejnil vo svojom vestníku a na svojom webovom sídle výzvu na predloženie ponúk do výberového konania na vydanie individuálnych povolení na používanie frekvencií z frekvenčného pásma 3400 – 3600 MHz formou elektronickej aukcie. Predmetom výberového konania sú tri frekvenčné bloky pre celé územie Slovenskej republiky, dva 8x5 MHz (FDD, TDD) a jeden 4x5 MHz (TDD).


Jeden operátor sa môže uchádzať o max. 40 MHz. Jediným hodnotiacim kritériom je výška jednorazovej úhrady za pridelenie frekvencií. RÚ stanovil najnižšie podanie, ktoré je vyvolávacou cenou a predstavuje pre jeden frekvenčný úsek 8x5 MHz hodnotu 600 tis. EUR a pre frekvenčný úsek 4x5 MHz hodnotu 300 tis. EUR.

Ponuka do výberového konania musí byť doručená na podateľňu RÚ osobne alebo poštou najneskôr do 18.2.2015 do 13:30 h. Neoddeliteľnou súčasťou ponuky do výberového konania je zloženie peňažnej zábezpeky. Peňažná zábezpeka vo výške 600 tis. EUR, resp. vo výške 300 tis EUR v prípade záujmu o úsek 4x5 MHz, musí byť pripísaná na účte RÚ pred uplynutím lehoty určenej pre predloženie ponuky do výberového konania.

Súčasťou výzvy je aukčný poriadok, ktorý okrem iného definuje kolúzne správanie. Účastníci výberového konania sa počas celého priebehu výberového konania od uverejnenia výzvy na predkladanie ponúk musia zdržať akejkoľvek formy koordinácie a výmeny informácií, s cieľom ovplyvniť výsledok aukcie, s inými subjektmi, ktoré majú záujem o účasť vo výberovom konaní, a to či už priamej, alebo prostredníctvom tretieho subjektu. Účastníci výberového konania sú tiež povinní zdržať sa konania, ktoré by predstavovalo akékoľvek zverejňovanie informácií o predložených ponukách, o predpokladaných cenách, alebo o predpokladanej, alebo skutočnej stratégii predkladania ponúk v aukcii. Akékoľvek porušenie týchto povinností bude považované za porušenie aukčného poriadku a marenie účelu, alebo priebehu aukcie, čo bude mať za následok vylúčenie účastníka z aukcie a prepadnutie peňažnej zábezpeky.

Výberová komisia, ktorej členov vymenúva predseda RÚ, vyhodnotí, či predložené ponuky spĺňajú požiadavky uvedené vo výzve na predkladanie ponúk. Ak predložená ponuka nespĺňa požiadavky uvedené vo výzve na predkladanie ponúk, komisia takého účastníka vylúči z výberového konania. RÚ pozve do aukcie tých účastníkov výberového konania, ktorých ponuka spĺňa všetky požiadavky. RÚ vylúči z aukcie účastníka výberového konania, ktorý svojím konaním porušuje aukčný poriadok podľa zákona o elektronických komunikáciách.

Cieľom výberového konania, v súlade so strednodobými a dlhodobými cieľmi národnej stratégie pre širokopásmový prístup v SR, je zvýšiť dostupnosť širokopásmového pripojenia. Ponuka frekvencií, ktorá je predmetom výberového konania, je vhodná pre naplnenie tohto cieľa a využitie ponúkaných frekvencií pre výstavbu vysokorýchlostných sietí a je v súlade s rozhodnutím Európskeho parlamentu a Rady č. 243/2012/EU – Program politiky rádiového frekvenčného spektra.


Ing. Roman Vavro, tlačový hovorca, Úrad pre reguláciu elektronických komunikácií a poštových služieb


Zkrácená adresa na tuto stránku: http://goo.gl/nvsCxH Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
15.01.2015 • Největší videomapping uvidí diváci na obrazovkách České televize
18.12.2014 • Tisková zpráva z 23. zasedání RRTV, konaného dne 16. 12. 2014
07.12.2014 • Deň s nadáciou Markíza priniesol neuveriteľných 100-tisíc eur!
06.12.2014 • Česká televize pozvala do kina stovky dětí z azylových domů
05.12.2014 • Česká televize se dnes stala členem nejvyššího vedení Evropské vysílací unie
05.12.2014 • Česká televize se utká o křeslo v nejvyšším vedení Evropské vysílací unie

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist